Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toma
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozsy18
tag
válasz
bugizozi #743 üzenetére
Tedd legfelulre, grillt kapcsolj ra. Ha eppen lesz aldiban/lidl-ben pizzako, egyet vegyel a tepsire, azt a 3000-et megeri.
igy a sutesido lenyegesen kevesebb lesz. ~3-3.5 perc volt nalam az elozo sutovel hasonlo korulmenyek kozott, es nem noveszt vastag kerget.
Ha a grill megegeti, vagy az alja kezd odaegni, azzal tudsz jatszani, hogy a tepsit megforditod, esetleg nem a sinbe, hanem annak tetejere teszed - noveled/csokkented a tavolsagot a lap es a cekasz kozott. -
bugizozi
őstag
max hőfok (~250 fölé lehet tekerni kicsivel) fél óra előmelegítés, "pizzavas" gyanánt egy tepsit tettem be középre (3 hely van) arra tettem a pizzát sütőpapíron
Legközelebb lehet felülre teszem és rányomom a grillt, meglátjuk csak nem tudom megsül-e rendesen az alja így. -
(ex)Cat
senior tag
Úgy néz ki, nem lesz semmi a Biscotto rendelésből
A srác azt írta így 5 nap után, hogy ezzel nem akar foglalkozni. Arra hajlandó, hogy elintézi a rendelést, de nem telefonálgat, email-ezget. Ez meg így esélytelen, ha azt nézem, legutóbb mennyi ideig volt készleten kő
Szóval egyelőre ez felejtős. Ha találok vmi más lehetőséget szólok.
-
kozsy18
tag
-
bbuffy
senior tag
Keto.
-
Toobee
veterán
Picit off lesz, de ki hogy védekezik a kilók ellen?
Én igyekszem csak 4 előtt pizzát enni, de még így sem könnyű, a múlt héten 3 nap is ettem.
-
kozsy18
tag
válasz
bugizozi #731 üzenetére
Ujabban enyhen olajozott kezzel megfogdosom a bucikat es teszem a kelesztotalba, igy kevesbe ragadnak ossze es konnyeden kiemelheto ebbol a muanyag vacakbol.
Egyszerusege miatt poolishoztam az utobbi hetekben, a kesz elotesztat 24 orat kovetoen keszrekevereskor fel oraig, olajozva, folia alatt kelesztem (nehany ezredik Vitos videobol lestem). Valoban osszeall, ha ragados a massza, sokat segit.
Tenyleg kicsit tulsutottnek tunik keprol. Mennyi volt a sutesido/sutot homerseklete/elomelegites?
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Múlthéten megérkeztek a Caputo cuccok, hétvégén pizzasütés volt
600g liszt (400g Caputo Integrale, 200g Caputo Pizzeria
kékpiros)
420g hideg víz (70% hidro)
10g só
2 csipet Caputo élesztőDagasztás után 1 óra pihi, bicuzás, 24 óra hűtő, utána még 3 óra szobahő.
A korábbi sütésekhez képest szerintem jobb lett, a széle szépen feljött, jó volt ezzel a liszttel dolgozni, de azért van még mit gyakorolni.
A bucikat bekenhettem volna olajjal, mert másnapra kicsit kiszáradt. (ti ilyet szoktatok?) Szerintem túlsütöttem, elég ropogós, kemény lett a széle bár páromnak az tetszik benne.
Ezek után arra lennék kíváncsi hogy pizzavason sütve mennyivel lenne jobb/másabb -
Zirowe
nagyúr
Köszi a tanácsokat, holnap ki is próbálom őket.
A nyújtáshoz nekem most nagyon bejött a fém edényen való leengedéses módszer, ami a videóban van, annak a mérete kb egyezik a sütőével.A probléma a lapát hiánya, még nem szereztem be, de akkor jól értem, hogy egyből a teljes/mindennel megrakott pizza menjen a sütőbe?
Kíváncsi leszek a holnapi eredményekre.
-
bl4ze
veterán
Hajrá, tanulni, gyakorolni stb.
Tisztítást úgy kell ahogyan írtam :
mindig csak a max 3mas fokozaton ! kosztól függően 4 vagy 5 x 10 perc.
10 percenként megnézni, letisztítani spaklival, lefújni vagy szilikon ecsettel letisztítani a felületet... 40 v 50 perc után tiszta lesz, kivéve a szélét: széle sosem. Oda nem ér el a fűtőszál ergo nincs ami "lekapja".Sütés alapján nekem kissé "nyers" a pizza tészta, főleg a szélein.
Fontos, de már ezt is leírtam :
- maximum 220 grammos bucik legyenek
- ne nyújts nagyra, 24-26 centis pizzákat célozz meg - ez szépen , egyenletesen megsül
- kövesd a sütési leírást azaz-2,5 fokozaton 15 percig lecsukott tetővel melegíted
-Kész pizzát lapátra/stb teszed, felnyitod a tetőt és feltekered max 3-mas fokozatra - be a pizza
-2 perc múlva a pizzán 180 fokot fordítasz
-30-60 másodpercenként folyamatosan 45 fokokat fordítasz amig nem sül meg a feltét, és a pizza széle szépen
KÖVETKEZŐ pizza sütése : gép vissza 2,5-es fokozatra, FELNYITOTT tetővel hagyod a gépet - elkészíted a következő pizzát vagy 2-3 percet hagyod "pihenn" - és kezded előről a fenti lépéseket.
Ezeket betartva kiváló pizza süthető a G3-mal ! -
Zirowe
nagyúr
Na, hétvégén kicsit jobban belemélyedtem a témában és egész jól alakultak a dolgok.
Először is egy sütő tisztítással kezdtem, kiraktam az erkélyre és fél órát 2esen, fél órát a 3ason ment a moddolatlan G3, a kő közepe szép fehér lett, de a külső karimában maradtak fekete foltok, amiket hiába kapartam, de így is fényévekkel tisztább lett az egész, mint korábban használat utáni kaparással.
Mondjuk fura volt, hogy ment 1 órája a sütő, bekapcsoltam a mikrót, erre levágta a fi relét, pedig bírnia kellett volna a hálózatnak, szerencsére utána nem volt többet ilyen.
Tésztából 60% víz+egy kanál élesztő recepttel, összegyúrás után hűtő 15percig, majd hajtogatás, ezt 3x, majd 24 óra pihi hűtőben. Ezt követően videó alapján nyújtás, sütő 15 percig 2esen, majd a tésztát behejeztem, paradicsomot+olajat+só+borsot rászórtam, 3ason 4 percig, majd vissza 2es, tető fel, feltét rárak, majd vissza 3ason 2 percig, a lámpa végig égett, gyakorlatilag tökéletes lett, eddig még egyszer se csináltam ilyen jó ezzel a sütővel. A második után kicsit növeltem a sütési időt 4:30 és 2:30-ra, de utólag beláttam, hogy felesleges volt. Egyik se égett meg alul, még a negyedik után is csak pár kis fekete folt volt a sütő kövén. Ha ennyivel ilyen javulást értem el, kíváncsi vagyok a biscottoval mit érek majd el. Az alap tésztának meg megmaradt még a fele, az majd holnap, így az összesen 4 napig fog kelni.
Tudom, hogy a fentebb linkelt képekhez képest ezek semmit, de azért tök jó érzés, hogy kis odafigyeléssel ennyit javultak a pizzáim (az erre érzékenyektől előre is bocs, másnap volt nagytakarítás a konyhában, szóval itt még koszos a rezsó).
-
bl4ze
veterán
Guszták! Igen, ekkora hőnél már 15-20mp-nél nagyon fontos forgatni
bbuffy: én szeretem nagyon a nápolyi pizzát is, de be kell lássam a lakásban, egy G3-mal nem lehet előállítani, ezek pedig nem nápolyi pizzák, de nagyon finomak
ha kicsit hekkelve lenne a G3, úgy az is menne, G3-mal is lehet azt de egyelőre ez is tökéletesen megfelel -
Toobee
veterán
Itt is készültek a korongok. Nem tudam kivárni a holnapot, kapott egy kis boost-ot. Úgy állítottam be az élesztő mennyiségét, hogy holnapra legyen kész, szóval nem a legtökéletesebb a tészta.
Kevertem be 2 verziót is:
60% hidró 48h hűtő, 6 óra szobahő
65% hidró, 24h - az időre való tekintettel - spájzos kelesztés
Caputo száraz élesztő mindkét esetben, 5Stagioni liszt.
Megjött a lapát+forgató kombó is, itt nem tudom szabad-e hirdetni, de hamarosan eladó lesz (kaptam Oonitól kupont, így tőlük berendeltem a sajátmárkásat). A lapát rendkívül jó minőség, a forgató kevésbé, inkább a kialakítás miatt, de már az első pizza is ment vele, szóval a feladatát ellátja.Elindultam a kővel is picit feljebb, ezek olyan 420-440 fok között készültek, itt már nagyon észnél kell lenni, kb 20-25 mp-nél van az első fordítás.
-
bbuffy
senior tag
Valahogy nekem jobban bejönnek ezek mint a Kodás széntabbletták. No offense. Szép az is, de a sok koxpötty engem taszít sajnos.
-
bl4ze
veterán
Mai sütés : 40 órás tészta, Caputo kék (pizzeria) tészta, 66% hidro, 3% só, 3% oliva olaj : dagasztás után 1 óra pihenés letakarva, bucizás, majd 7 fokos hűtőben 40 órát dobozban volt. Nyújtás előtt 1 órát dobozában levett tetővel pihent szoba hőmérsékleten.
G3 Ferrari-val sütöttem, gyári - nem moddolt sütő.
-
bugizozi
őstag
Igen, szintén olaszbolt.hu
Amúgy most fedeztem fel, hogy van olyan is hogy https://olaszliszt.unas.hu/ itt még jobbak az árak, bár itt nincs olyan nagy választék. (mondjuk a lényeg van: liszt, paradicsom, élesztő)Zirowe: mi "sajnos" (?!) sokat használjuk azt a pároló cuccot, 22 hónapos kisfiunk még mindig küzd néha a darabos étellel. (pl a rizses húst megeszi, de ha a brokkolikrémlevesbe talál egy "szálat" azt kiköpi
) 1 évig napi használatban volt, most már ritkábban kerül elő.
-
bl4ze
veterán
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Én is beszállnék a kőrendelésbe, írtam privátot -
M3aN
senior tag
Igazipizza kő, 4/5 szinten 280 fokra állított felső grill és legalább fél órás előmelegítés után sem pirul a tészta alja.
A vas talán jobb lenne?
Hagyjam nyitva az ajtót hogy a termosztát ne kapcsolja le a szálat? -
Zirowe
nagyúr
Most jött mail, hogy elérhető a pizzalap.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AM 5 lapok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest