Új hozzászólás Aktív témák

  • Zirowe

    nagyúr

    Na, hétvégén kicsit jobban belemélyedtem a témában és egész jól alakultak a dolgok.
    Először is egy sütő tisztítással kezdtem, kiraktam az erkélyre és fél órát 2esen, fél órát a 3ason ment a moddolatlan G3, a kő közepe szép fehér lett, de a külső karimában maradtak fekete foltok, amiket hiába kapartam, de így is fényévekkel tisztább lett az egész, mint korábban használat utáni kaparással.
    Mondjuk fura volt, hogy ment 1 órája a sütő, bekapcsoltam a mikrót, erre levágta a fi relét, pedig bírnia kellett volna a hálózatnak, szerencsére utána nem volt többet ilyen.
    Tésztából 60% víz+egy kanál élesztő recepttel, összegyúrás után hűtő 15percig, majd hajtogatás, ezt 3x, majd 24 óra pihi hűtőben. Ezt követően videó alapján nyújtás, sütő 15 percig 2esen, majd a tésztát behejeztem, paradicsomot+olajat+só+borsot rászórtam, 3ason 4 percig, majd vissza 2es, tető fel, feltét rárak, majd vissza 3ason 2 percig, a lámpa végig égett, gyakorlatilag tökéletes lett, eddig még egyszer se csináltam ilyen jó ezzel a sütővel. A második után kicsit növeltem a sütési időt 4:30 és 2:30-ra, de utólag beláttam, hogy felesleges volt. Egyik se égett meg alul, még a negyedik után is csak pár kis fekete folt volt a sütő kövén. Ha ennyivel ilyen javulást értem el, kíváncsi vagyok a biscottoval mit érek majd el. Az alap tésztának meg megmaradt még a fele, az majd holnap, így az összesen 4 napig fog kelni.
    Tudom, hogy a fentebb linkelt képekhez képest ezek semmit, de azért tök jó érzés, hogy kis odafigyeléssel ennyit javultak a pizzáim (az erre érzékenyektől előre is bocs, másnap volt nagytakarítás a konyhában, szóval itt még koszos a rezsó ;] ).







Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés