Hirdetés
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- janacsi: Kasztrendszer?
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
-
Ciccuka
veterán
Ilyet próbált már valaki?
Első Pesti Malom Búza Pizzaliszt (BF-00)
Caputo mennyiben más, mint a Nagyi titka Pizzaliszt
Érezhetőbben jobb pizza készül vele? -
bl4ze
veterán
Nekem G3 Ferrari van,de nagyon figyelni kell mert 20-30 perc alatt képes akár 460 fokra is menni benne a kő - szóval inkább jobb ha nem ilyen forró, mert nagyon ég.
Van aki az alső felső fűtőszálat cseréli fel, hogy a kő ne legyen annyira forró, de felül jobban süssön.
Én nem moddoltam az enyémet, gyári állapotban sütök vele. (használtam vettem) -
Ciccuka
veterán
Ez a legolcsóbb valamirevaló sütő most
Könnyen módolható is -
Ciccuka
veterán
-
-
bl4ze
veterán
Ma nálam is pizza sütés volt a "porondon" : Sok kisérletezés, tanulás után sikerült nagyon jó pizzát sütni a G3 Ferrari sütővel. A sütő nincsen moddolva, sem alufólia, sem fűtőszál tuningot nem kapott. 48 órás tészta, 59% hidro, kék Caputo liszt, 220 grammos buci : álomszerűen lehetett vele dolgozni, formázni, nyújtani. Nagyon finom lett, csipős szalámis (Diavola) pizza lett, a kedvencem. Aki G3-mal küzd, ne adja fel
-
Toobee
veterán
Első ooni sütés. Van még mit gyakorolni. Újdonság, akkora sürgős forgás volt körülöttem, hogy sose fértem oda időben a kemencéhez. Nagyon pörögni kell, kb 60-90 mp egy pizza, ez idő alatt 4x meg kell fordítani, mert hátul van csak láng. Elég a 220g-os buci, így majd a leendő forgatóval szerintem lehet majd dolgozni. 5 Stagioni liszt, Caputo élesztő. Recept:
Pizza Style: Neapolitan
Dough Balls: 5
Ball Weight: 220 g
Water: 63%
Salt: 3%
RT leavening: 8 h
RT: 22°C
CT leavening: 14 h
CT: 5°C
-------------------------
Main dough doses
Flour: 663 g
Water: 417 g
Salt: 20 g
ADY: 1.1 gLegközelebb 65% hidróval megyek. Egyelőre kézzel csinálom, szeretném megtanulni kézzel is, mielőtt gépre váltok.
Maga a cég nagyon korrekt, a kövön pici lepattanás van, kérdeztem tőlük ez gond-e, rögtön meg is dobtak egy 60 EUR kuponnal, ebből ki is jön egy forgató. Lapátot találtam itthon nem túl drágán, de vágni kell a nyeléből, mert nagy kemencéhez való.
-
Toobee
veterán
Láttam, múltkor ment a vaj téma is.
399 Ft 1 hónap szavidővel az intersparban. Rochefort Tengeri sós vaj (250g) -
bbuffy
senior tag
Teljesen jó, igen. Hétfőtől volt, de én kb a negyedik boltban kaptam. Alig volt pár darab. Nagyobb boltok kaptak két db ot asszem.
Gyorsan befűt, konkrétan egy marék szén kell bele. Még szerzek egy hőmérőt hozzá hogy lássam mi van bent ténylegesen. Vasárnap megy bele egy kis pizza. -
bbuffy
senior tag
Mini Kamado in the house
Nagyon kíváncsi Vagyok.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Pizza mellett a kenyérsütés projekt is terítéken van
Ezzel kapcsolatban lenne kelesztő kosár (aka szakajtó) kérdésem: valaki használ ilyet? Mennyire nehézkes a tisztítása?
Nem spilázom túl a receptet, ugyanaz mint a pizzatésztaCsak megfelelő formám nincs, vagyis van egy szilikon őzgerincformaszerű, abba szoktam konyharuhát rakni, pont jó belefér egy 300g lisztből készült tészta. De ha már sütök akkor ebből 2 db-ot csinálnék. Készítettem egyszer 600g lisztből egy nagy kenyeret, de annak a formája nem jött be, a két kisebből jobb szeleteket lehet vágni. Ehhez lenne nekem szükségem szakajtóra.
Első körben ezt a kettőt néztem ki: [link1] [link2]
Van köztük különbség, vagy van ami esetleg jobb? (egyébként meglepődtem hogy ezek ennyibe v még többe kerülnek, azt hittem ilyen 1-2e Ft-os tétel)
Készítettem már ciabattát is, azt is ebben az őzgerincben csak aztán tekertem rajta egyet
Esetleg ha valakinek van hasonlóan egyszerű kenyér receptje azt szívesen venném. (este bedagasztom, hűtőbe megy a formában, másnap kiveszem és kisütöm)Köszönöm!
És akkor jöjjön pár kép:
-
kozsy18
tag
válasz
bugizozi #553 üzenetére
En egy ideig Ikeas Kuggisban kelesztettem, amig 60 fokon Lujza el nem oblogette (mosogatogep). Tekert ra egy csomot, igy a szelektivben vegezte szegeny... ugy ertem, a doboz
Kifejezetten kelesztotalcak/rekeszek gasztroboltokbol, nagykerekbol beszerezhetok, de en szemezgettem egy ideig mintatarto ladaval is laboreszkozos uzletbol, ami lenyegesen olcsobb es tobb meretben kaphato.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motoros topic
- BestBuy topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ingyenes az Epic Store-ban a ma megjelent Deliver At All Costs
- Doom: The Dark Ages teszt
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest