- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
-
Ciccuka
veterán
Ilyet próbált már valaki?
Első Pesti Malom Búza Pizzaliszt (BF-00)
Caputo mennyiben más, mint a Nagyi titka Pizzaliszt
Érezhetőbben jobb pizza készül vele? -
bl4ze
veterán
Nekem G3 Ferrari van,de nagyon figyelni kell mert 20-30 perc alatt képes akár 460 fokra is menni benne a kő - szóval inkább jobb ha nem ilyen forró, mert nagyon ég.
Van aki az alső felső fűtőszálat cseréli fel, hogy a kő ne legyen annyira forró, de felül jobban süssön.
Én nem moddoltam az enyémet, gyári állapotban sütök vele. (használtam vettem) -
Ciccuka
veterán
Ez a legolcsóbb valamirevaló sütő most
Könnyen módolható is -
Ciccuka
veterán
-
-
bl4ze
veterán
Ma nálam is pizza sütés volt a "porondon" : Sok kisérletezés, tanulás után sikerült nagyon jó pizzát sütni a G3 Ferrari sütővel. A sütő nincsen moddolva, sem alufólia, sem fűtőszál tuningot nem kapott. 48 órás tészta, 59% hidro, kék Caputo liszt, 220 grammos buci : álomszerűen lehetett vele dolgozni, formázni, nyújtani. Nagyon finom lett, csipős szalámis (Diavola) pizza lett, a kedvencem. Aki G3-mal küzd, ne adja fel
-
Toobee
veterán
Első ooni sütés. Van még mit gyakorolni. Újdonság, akkora sürgős forgás volt körülöttem, hogy sose fértem oda időben a kemencéhez. Nagyon pörögni kell, kb 60-90 mp egy pizza, ez idő alatt 4x meg kell fordítani, mert hátul van csak láng. Elég a 220g-os buci, így majd a leendő forgatóval szerintem lehet majd dolgozni. 5 Stagioni liszt, Caputo élesztő. Recept:
Pizza Style: Neapolitan
Dough Balls: 5
Ball Weight: 220 g
Water: 63%
Salt: 3%
RT leavening: 8 h
RT: 22°C
CT leavening: 14 h
CT: 5°C
-------------------------
Main dough doses
Flour: 663 g
Water: 417 g
Salt: 20 g
ADY: 1.1 gLegközelebb 65% hidróval megyek. Egyelőre kézzel csinálom, szeretném megtanulni kézzel is, mielőtt gépre váltok.
Maga a cég nagyon korrekt, a kövön pici lepattanás van, kérdeztem tőlük ez gond-e, rögtön meg is dobtak egy 60 EUR kuponnal, ebből ki is jön egy forgató. Lapátot találtam itthon nem túl drágán, de vágni kell a nyeléből, mert nagy kemencéhez való.
-
Toobee
veterán
Láttam, múltkor ment a vaj téma is.
399 Ft 1 hónap szavidővel az intersparban. Rochefort Tengeri sós vaj (250g) -
bbuffy
senior tag
Teljesen jó, igen. Hétfőtől volt, de én kb a negyedik boltban kaptam. Alig volt pár darab. Nagyobb boltok kaptak két db ot asszem.
Gyorsan befűt, konkrétan egy marék szén kell bele. Még szerzek egy hőmérőt hozzá hogy lássam mi van bent ténylegesen. Vasárnap megy bele egy kis pizza. -
bbuffy
senior tag
Mini Kamado in the house
Nagyon kíváncsi Vagyok.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Pizza mellett a kenyérsütés projekt is terítéken van
Ezzel kapcsolatban lenne kelesztő kosár (aka szakajtó) kérdésem: valaki használ ilyet? Mennyire nehézkes a tisztítása?
Nem spilázom túl a receptet, ugyanaz mint a pizzatésztaCsak megfelelő formám nincs, vagyis van egy szilikon őzgerincformaszerű, abba szoktam konyharuhát rakni, pont jó belefér egy 300g lisztből készült tészta. De ha már sütök akkor ebből 2 db-ot csinálnék. Készítettem egyszer 600g lisztből egy nagy kenyeret, de annak a formája nem jött be, a két kisebből jobb szeleteket lehet vágni. Ehhez lenne nekem szükségem szakajtóra.
Első körben ezt a kettőt néztem ki: [link1] [link2]
Van köztük különbség, vagy van ami esetleg jobb? (egyébként meglepődtem hogy ezek ennyibe v még többe kerülnek, azt hittem ilyen 1-2e Ft-os tétel)
Készítettem már ciabattát is, azt is ebben az őzgerincben csak aztán tekertem rajta egyet
Esetleg ha valakinek van hasonlóan egyszerű kenyér receptje azt szívesen venném. (este bedagasztom, hűtőbe megy a formában, másnap kiveszem és kisütöm)Köszönöm!
És akkor jöjjön pár kép:
-
kozsy18
tag
válasz
bugizozi #553 üzenetére
En egy ideig Ikeas Kuggisban kelesztettem, amig 60 fokon Lujza el nem oblogette (mosogatogep). Tekert ra egy csomot, igy a szelektivben vegezte szegeny... ugy ertem, a doboz
Kifejezetten kelesztotalcak/rekeszek gasztroboltokbol, nagykerekbol beszerezhetok, de en szemezgettem egy ideig mintatarto ladaval is laboreszkozos uzletbol, ami lenyegesen olcsobb es tobb meretben kaphato.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Olcsó ZTE-t kapott a Balkán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- DJI RC2 drón távirányító
- Labubu - Exciting Macaron/Have a Seat bontatlan figurák
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDP szűrőkkel - megkímélt állapot
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest