Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49:03

LOGOUT.hu

Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off! :D

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#351) Toobee válasza kozsy18 (#348) üzenetére


Toobee
veterán

Sokszor van közeli lejáratos hűtőben is, olyankor 500 alatt meg lehet venni. Vettem már sajtos helyről is, de nem éreztem nagy különbséget. Szóval nekem bejött.

https://barbieripnk.hu/

(#352) raczger


raczger
őstag

Lassan 2 éves a kovászom, a mai kenyerem így sikerült (BL80 pásztói liszttel):

Nápolyi pizza is tervben van, egyelőre várom az Ooni Kodát, hogy megérkezzen :)
Pizzavason már csináltam sokat, nem rossz ,de azért elmarad az igazán jótól.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#353) soldier2 válasza raczger (#352) üzenetére


soldier2
őstag

Szép, biztosan finom is. Érdekes vágási technika, holnap kipróbálom :)

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#354) kozsy18


kozsy18
tag

Elkeszult a rogtonzott kenyer a rendelkezesre allo eszkozokkel, alapanyagokkal:

400g Barilla tipo 00
100g 5stagioni tipo 00
100g TK Nagyi
400g viz
18 só
140g feher kovasz (nehany napos)
45g rozskovasz (kb 2 hetes)


Lisztet, vizet osszekevergettem, allni hagytam 30 percet, majd jott a tobbi osszetevo, picit dagasztottam.
3x hajtottam 45 percenkent, buciba formáztam majd kelesztettem a hifin :DD , vegul a hutoben, kosarban es zacskoban altattam.
A sutes, mivel a motyom meg nem erkezett meg, igy zajlott:
260 elomelegites, alul talban viz, fent egy ures tepsi, kozepen egy masikon a kenyer, 20 perc.
Viz es felso tepsi ki, 25 perc, es lekapcsolva, nyitott ajtonal 20 perc, pulton kb 30 pihi.

Az az erzesem, hogy a vizet meg lehetne picit novelni, kovaszt erositeni, de kivancsi vagyok, ti mit lattok benne, hol/min varialjak? :R

Amt nem tettem: huto utan bemetszes es egybol suto. Erdemes varni annyit, hogy szobahomersekletre melegedjen a buci?
A bemetszest talan lehetne még eroszakosabb?

[ Szerkesztve ]

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#355) bbuffy


bbuffy
senior tag

Tegnapi, első magos kenyerem. Sajnos külső kép nincs, de hűtőben kelesztettem, és érezhetően jobb íze van úgy. 12 órát volt bent.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#356) kr:sz


kr:sz
tag

Skacok!

Én is próbálkoztam vassal, de még nem az igazi a dolog. Azonban láttam több helyen is (youtube), hogy samott téglákat/lapot raknak be a sütőbe. Esetleg valaki próbált már hasonlót?

Amúgy Vitónak is van egy videója ahol 13 különböző módon készíti el a pizzát otthon: [link]

(#357) adp válasza kr:sz (#356) üzenetére


adp
őstag

Komoly ez a tag, kb. az összes rohadt jól néz ki...
Mi a baj a vassal? Mi nem sikerül? Ha van pizzavasat fölösleges szerintem mást belepakolni.. Azt kel jól felhevíteni ha van grill funkció akkor érdemes azt is bekapcsolni.

(#358) adp


adp
őstag

Én még elég kezdő vagyok a témában, de lassan alakul. Szintén éjszakai kelesztés, hűvösben

[ Szerkesztve ]

(#359) bbuffy


bbuffy
senior tag

Elmult napok történései. Egy jó repedt cipó. És nekiálltam kiflizni is. Egesz jó lett, izre mindenképp. Formára még kicsit finomítok rajta.
És a végére egy kis off :D

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#360) kozsy18 válasza bbuffy (#359) üzenetére


kozsy18
tag

Hinnye de jo! Kiflire mi a recepted?

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#361) bbuffy válasza kozsy18 (#360) üzenetére


bbuffy
senior tag

Tőle van. Annyi hogy én bl80 al csináltam, és méz nelkül a kovászt. Es 90 g os gombócokat csináltam. Igy is jó lett. Kifli atom, gyerek úgy falta mintha sosem evett volna. Bolti fasorba sincs, kovaszos kifli meg keves helyen van.
[link]

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#362) bbuffy


bbuffy
senior tag

Mai. Rákaptam a hűtöztetésre, jobb az íze is. Időben sem veszi el a napot.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#363) kozsy18


kozsy18
tag

Tegnap vegre kiszabadultam a karanten fogsagabol, igy szetneztem a kozeli bótba’ mit kapni: a holnapi kenyer mar ebbol keszul :)

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#364) mézespálinka


mézespálinka
senior tag

Mégjöttek a vasak!
Nagyon szuperek! Este be is vetem.
Köszi szépen @fragola.6035. Ha lesz még közös rendelés tuti vevő vagyok mégegyre (vagy kettőre :D ) :R :R

(#365) bbuffy


bbuffy
senior tag


Mai vekni.
felmentem hidratációban 70 százalékra 65 helyett. Picit lágyabb lett, hólyagosodott is rendesen hajtogatás közben. Kelesztés alatt picit lágy is volt, így nem vaslapon hanem nyitott jénaiban sütöttem, aztán ki és úgy vaslapon. Ennek ellenere bitang jó lett. Mondjuk a kovaszom is durván burjánzik már.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#366) cSuwwi


cSuwwi
aktív tag

Az en veknim ilyen lett.
Igazi low end lisztbol keszult, mert nem volt itthon kenyerhez liszt, csak a 110 forintos lidl bl55, amit szorni hasznalok. De teljesen korrekt vekni lett belole, 1 ejszakas spajzos kelesztessel, 2x feletetett kovasszal. Jenaiban sult, ize jo, csak tovabb kellett sutni 10 perccel.
Beljebb mar nem ennyire lyukacsos, csak a vege lett ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#367) adp válasza bbuffy (#359) üzenetére


adp
őstag

Marha jó ez a kifli, de elég melósnak tűnik. Én azért túlzásnak érzem ezt a sok pihentetést, kelesztést....

(#368) kozsy18


kozsy18
tag

Nekem a tegnapi sütésem végül nem az alábbi lisztből kerekedett ki:
A kovászom nem futott fel annyira, hogy felhasználjam, így inkább megetettem, a kivett mennyiséget pedig mentés címén bekevertem egy adag öreg liszttel, amit a szekrényben találtam.
Ez a Lidl-ben kapható kenyér "keverék" (kb 200 g) és csak, hogy jól érezze magát adtam hozzá 100 g 5Stagi-t. Kb 130g meg nem érett kovász ment mellé és valami befogadható mennyiségű só, kb 67-70%-os víztartalommal.

Az eredmény az Aldis keverék tényét figyelembe véve meglepett, egész vállalható kis buci lett beőle.


[ Szerkesztve ]

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#369) adp válasza kozsy18 (#368) üzenetére


adp
őstag

Nagyon jól néz ki.

(#370) PeterAgos


PeterAgos
csendes tag

A tesóm most hívott, hogy a budaőrsi Metróban 3000-ért van fém pizzalapát.
Érdemes lenne többet venni, gondolva a későn ébredőkre😃.

[ Szerkesztve ]

(#371) raczger


raczger
őstag

A héten megérkezett a Koda 16 sütőm.
Második sütés eredményét láthatjátok.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#372) bl4ze válasza raczger (#371) üzenetére


bl4ze
veterán

Elég patent. Mennyibe volt a sütő, honnan vetted ?
24/48 órás tészta ?

.:. bl4ze .:.

(#373) raczger válasza bl4ze (#372) üzenetére


raczger
őstag

Közvetlen az Ooni oldaláról rendeltem még novemberben 130k-ért.
24 órás kovászos tészta.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#374) bl4ze válasza raczger (#373) üzenetére


bl4ze
veterán

Akkor még Brexit előtt jött, mi? Vagy nem UK-ból jött?
Régen 90K körül volt, elment az ára szépen....

Klassz a pizza, grat ! :)

.:. bl4ze .:.

(#375) raczger válasza bl4ze (#374) üzenetére


raczger
őstag

Nem, a héten érkezett. Hollandiában van raktáruk, onnan postázták.
A 12-es lehetett 90k körül az áremelés előtt. Most a 16-os 500€, eredetileg 450 volt. Novemberben 1 hétig volt -20% akció mindenre, akkor rendeltem meg.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#376) bl4ze válasza raczger (#375) üzenetére


bl4ze
veterán

ah, oké értem. jaja Hollandia az nem para, Brexit utáni UK már igen a 27% áfa + vámkezeléssel.... :(

.:. bl4ze .:.

(#377) paljoc válasza raczger (#371) üzenetére


paljoc
tag

Na, szuper, ez a produktum méltó a topic címéhez!👍😎

(#378) PeterAgos válasza PeterAgos (#370) üzenetére


PeterAgos
csendes tag

Nahát! Nem oly régen még sokakat izgatott egy fém pizza-lapát, mára elfogytak az érdeklődők?

(#379) sz.zs. válasza PeterAgos (#378) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Pedig szerintem sokkal jobb mint a fa.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#380) adp válasza PeterAgos (#370) üzenetére


adp
őstag

Majd megnézem a Gyáli útiba van e. Mekkora?

(#381) PeterAgos válasza adp (#380) üzenetére


PeterAgos
csendes tag

Hááát bocsi mindenkitől - nem gondoltam, hogy a tesómnak ennyire nincs fogalma a pizza méretéről. Vett nekem egy 13x13 cm-es lapátot. Üzenetben még rendes "nagy" méret volt. Azt hiszem, egy ideig nem ajánlgatok pizzalapátot a fórumon :O :(( :o
Úgyhogy ne rohanjatok ezért a Metróba...

[ Szerkesztve ]

(#382) bl4ze válasza PeterAgos (#381) üzenetére


bl4ze
veterán

Gyanús volt a 3000 HUF ár fém lapátért, megmondom őszintén :)
Gyárthatsz ilyen cuki mini pizzákat :) :)

.:. bl4ze .:.

(#383) sz.zs.


sz.zs.
Topikgazda

Ez annyira nem hárdkór, de ilyen és ehhez hasonló pizzákat sütöttem szombaton, összesen 12 db-ot a rendes sütőben, pizzavassal. ~ 300 fokig tudtam feltornászni a hőt, 4-5 perc volt egy pizza.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#384) adp válasza sz.zs. (#383) üzenetére


adp
őstag

Jo az, nem kell mindenkinek a napolyi stilust szeretni. Van, hogy en is neha picit vastagabb magyaros felteteset sutok. Szerintem tok rendben van.

(#385) kozsy18 válasza raczger (#371) üzenetére


kozsy18
tag

Hjujj, igen guszta. Ilyen eredmenyek es a jelenlegi lakashoz jaro terasz tenye mellett szamomra igazan csabito kategoriaba erett az Ooni.

Addig is, az eheti (egeszsegere) probalkozas utolso nevezoje:
24h-s Iacopelli fele biga alapra valamit elbajcintottam es a viztartalom nem lett patikai pontossagu. 5stagi 00-s liszt, Paneangeli eleszto (nem a pizzas, es nem is vagyok vele kibekulve), a kepen szereplo 3 napos hutozest kapott.

Ugy vettem eszre, ez a liszt szereti a vizet magaban tudni, es ker is meg belole, kovetkezo adagot 72-73%-ra tervezem locsolni. Acellapot 270-re elomelegitett sutoben megpiritottam a cekásszal kozvetlenul lapatolas elott; resre nyitott ajtonal legkeveres es cekasszal egetés.

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#386) adp válasza kozsy18 (#385) üzenetére


adp
őstag

Én biztosan nem nyitogatnám meg hagynám nyitva az ajtót, nem is értelek..... Azért van a vas, hogy valamiféle értelmes pizzát süss az alacsony hőmérsékletű sütőddel.... Bőven elég egyszer fordítani.

(#387) sz.zs. válasza adp (#386) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Azért jó pici résre nyitva hagyni az ajtót, mert akkor nem kapcsolja le a fűtést termosztát!
Összefoglaló , 2./4. pont videó! :)

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#388) adp válasza sz.zs. (#387) üzenetére


adp
őstag

Nekem gázsütőm van, de anyáméknál ha készítünk ott a termosztát teljesen hátul van a fűtőszál mögött, ha kinyitom többször csak lehűl a sütő és érezhetően megnő a sütési idő. Nekem ott az jött be, hogy amennyire csak tudom a tetejére teszem a vasat, minél közelebb a főtőszálhoz.

(#389) kozsy18 válasza adp (#386) üzenetére


kozsy18
tag

Nem nyitogatos a sztori, resre nyitvahagyos, ahogy A kollega fentebb irta.

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#390) kozsy18 válasza kozsy18 (#389) üzenetére


kozsy18
tag

Sikerult megtalalnom a helyi import olaszboltot, ahol az egyik elado jobban beszel Magyarul, mint Angolul :). Termeszetesen nem ures kezzel tavoztam... :DD

Mar keverem is a bigat :)

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#391) bl4ze válasza kozsy18 (#390) üzenetére


bl4ze
veterán

Hol van ez, melyik boltról van szó ?

.:. bl4ze .:.

(#392) sz.zs.


sz.zs.
Topikgazda

280 g BL80 liszt
280 g Nagyi 00-ás pizzaliszt
200 g tk. búzaliszt
18 g só
3 g instant élesztő
6 óra szobahőmérsékleten, közben 3 x hajtogattam
Előmelegített pizzavason sült 20 percig 250, majd 20 percig 200 fokon.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#393) bbuffy válasza sz.zs. (#392) üzenetére


bbuffy
senior tag

Kicsit megpirult nem? milyen ízvilág egy kovászoshoz képest? V te nem kovászolsz?

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#394) sz.zs. válasza bbuffy (#393) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Kicsit igen, de csalóka a kép is.
Én (még) nem kovászolok, lusta vagyok nevelgetni :N Igazából ilyen hosszú kelesztésű kenyeret is csak havonta egyszer, kétszer van időm sütni.

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#395) kozsy18 válasza bl4ze (#391) üzenetére


kozsy18
tag

[Federico Italienische Lebensmittel]

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#396) sz.zs. válasza sz.zs. (#392) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Most vágtam meg:

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#397) bbuffy válasza sz.zs. (#396) üzenetére


bbuffy
senior tag

Nice. Izre milyen?

Én most rákaptam a hűtős kelesztésre (24 órás), finomabb is, és nem veszi el az egész napodat. Csak be kell időzíteni. Most is nyomtam egy Szabó BL80 ast, először ebből a lisztből, kiváncsi leszek mennyire más mint az EPM.
Közben már gyártottam mindenféle töltött csodákat, család el is intézte :) Kép persze nincs.
Na majd holnap a Szabó családról lövök. :D

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#398) raczger válasza kozsy18 (#385) üzenetére


raczger
őstag

& sz.zs.
Nem olyan rosszak ezek a pizzák, elektromos sütőben kb ennyi van, nekem is hasonlóak lettek (pizzavas + 280 fok).

Olvastam, hogy volt szó pizzalapátról, én ilyet rendeltem a múlt héten: [link]
Nagy méretűt ennél olcsóbban máshol nem láttam.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#399) sz.zs. válasza bbuffy (#397) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Élesztős kenyérhez képest egész jó sztem.

mindig győzködöm magam hogy el kéne már kezdeni kovászt nevelgetni, de aztán hamar le is tudom beszélni :D

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#400) bbuffy válasza sz.zs. (#399) üzenetére


bbuffy
senior tag

Adok én ha folytatod. Három hónappal előrébb vagy akkor. Feles kovászom van BL80/világos rozs. napi kétszer két perc a meló vele.

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.