Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozsy18
tag
válasz
fragola.6035 #197 üzenetére
Én egyet mindenkepp vinnék! Kuldtem PM-et.
-
soldier2
őstag
Én sem tudom. Van 2 molycsapda a lisztek mellett, azokon akad pár. Pincében, sötét, száraz hűvös helyen tartom, nyáron sem volt gond (csak lezártam a szellőzést 1x és elfelejtettem kinyitni, akkor 7kg sima kenyérliszt odalett a pára miatt, de ha az ablak nyitva akkor semmi gond). 10 kg liszt 2-3 hónap alatt elfogy, csak akkor veszünk kenyeret, ha agyerekekk nagyon bundáskenyeret akarnak enni
. Arra a bolti fehér v félbarna a legjobb. Szüleimnél nagyszüleimnél nem csináltak belőle problémát. Kiszitálták ami belement aztán jónapot (igaz a '70-es, '80-as években nem nagyon volt rá lehetőség, hogy kidobják és másikat rendeljenek mert belement pár bogár/moly)
-
-
yazoo1
tag
válasz
soldier2 #192 üzenetére
Hogy nem zsizsikesedik meg nektek?
Nekem már mindenben kikeltek a molyok is,de leginkább a bio búza és tonkoly lisztből...
Ha pár hónapig nem használomvel a lisztet,oda lesz...
A nagyszüleimnek nagy zsákban voltak,de semmi bajuk nem volt- így emlékszem...én is mindig szitálom sütés előtt.. -
soldier2
őstag
csaladellato.hu-ról szoktam rendelni, 10kg-os kis zsákokban (vak kg-os kiszerelés is csak drágább).
-
Xabi78
aktív tag
Ma esti:
Most csak 24 órát kelt, nem is lett olyan levegős. Azért nagy duzzogva megettük.
-
Urak! És Hölgyek, ha vannak.
Most, hogy fel lettem ruházva mindenféle jogosultsággal, megkérlek Titeket, hogy privátban küldjetek nekem ötleteket az összefoglalóhoz. Köszönöm
-
bbuffy
senior tag
Igen rájuk köszi. Figyelem akkor.
Most végre hagytam jól megkelni a kenyeret, jó puha, rugalmas is lett. lassan meglesz az alapverzióm. Kovászom is jó, van kettő is, egy már hűtős, egyet kint etetek.
Pizza lisztem most nagyi van, olaszétel oldalról fogok rendelni ha kifogy.
Lidl-ben vettem most paradicsom konzervet, szép hosszúkás húsos, pari volt benne jó édeskés ízzel. teljesen jó. Gombokért van amúgy, vettem párat.(229.-).Tökjó hogy át lett írva a topikcím
-
-
kozsy18
tag
Mammutban az Olaszbolt le van fosztva, egy darab "00"-s liszt maradt, se Caputo, se Barilla, se élesztő.
Ha esetleg valaki ezekért menne, lehet most érdemesebb megrendelni. -
bbuffy
senior tag
Vele van vkinek tapasztalat? Napi kétnapi tésztához gondolom ez is jó lehet.
[link] -
kr:sz
tag
Itt van egy kis okosítás a Bigaval kapcsolatban: [mi az a biga]
Amúgy egy előfermentált tészta?! (nem tudom ez mennyire "szakmai" megfogalmazás). Így talán kicsit ízesebb, levegősebb, könnyedebb lesz a tésztád. Amennyiben bigaval csinálod a tésztát, nem kell a készítéskor sem olyan sokat keleszteni kb max 2 órát, mert a biga előtte már napokat "érlelődött" a hűtőben.
Amúgy a napokban linkeltem egy poolishos receptet is, érdemes ezt is megnézni: [poolish]
-
PeterAgos
csendes tag
Ilyen konstrukcióval próbálkozott már valaki? A gázgrillünk tudja a 400 fokot, elméletileg akár jó is lehet...
-
PeterAgos
csendes tag
Találtam egy kemence gyártót/forgalmazót, kb. 200 m-re van a házunktól. A jövő héten meg tudom nézni, hogy az életben milyen. Megírom majd, az ár nem tűnik rettenetesnek.
-
kozsy18
tag
Pizzához lehet, de kenyérhez már nem használnám a 0,8-at; lehajlik, ha nincs bordázva.
A KitchenCraft 1,5mm, alu, a nyélhez egy a végén lapolt csövet szegecseltek rá, ahol a lap lépcsősre van préselve, így nem kopik a szegecs feje és valamennyi merevséget ad az illesztésnél. -
soldier2
őstag
Kenyérsütéshez van nálunk minden
. Ami bevált: öntöttvas lábos vagy a nagy jénai kacsasütő. Előmelegített edényben 30 perc 250 fokon fedővelmajd 20 perc 200-220 fokon fedő nélkül (700g körülikenyereket sütünk, egymás után kettőt). Így nem kell vizesedény a gőzhöz. Volt már hogy a vas edény nem volt előmelegítve (annyira híg lett a tészta), hozzáadtam 5 percet a 250 fokos időhöz, úgy is jó volt.
U.i. Amaghő mérésénén is gondolkoztam, de még nemmentem le a hőmérőért a pincébe :)
-
fémből 2 mm nagyon vastag, 0,8 mm is elég.
bbuffy: azt viszont nem tudom, hogy vajon miért nem lett ropogós a héja? Mint már korábban írtam, én csak ch csökkentett lisztből szoktam sütni kenyeret. Ott a sok hozzáadott rost miatt nem ropogós, de ebben csak “rendes” liszt van. Illetve még annyi, hogy én nem öntött vasban sütöttem hanem énaiban, és 30 perc 250 °-on való sütés után csak 70 °-os volt a maghő ( bocs, Bbq-nál megszoktam, h mindennek mérem a maghőjét
), ezért kivettem az edényből és rácson sütöttem tovább 200 °C-on még 10 percig hogy eléri a 98 °C-os maghőt.
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
fragola.6035 #155 üzenetére
Szia, küldtem pü-t.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035 #157 üzenetére
jaja, mesélte Luigi milyen szuperek.
Én még 5+ éve vettem nagyon jó áron Angol Ebay-ről egy Kitchenaid-et. Azóta az van, itthon horror az ára. Kintről nagyon jó áron sikerült megfogni.
Ami bosszantó, hogy minden hozzá horror, azokat is ebay-ről érdemes lőni vagy máshonnan kéz alól. (daráló feltét, stb)
Egy üveg keverő tálat szeretnék még a fém mellé, de valami ultra brutál horror ára vanPizza lapát ügyben ha lesz infód, jelezd majd kérlek mert én bízok abban amit te legyártatnál.
Szerinted árban kb. hol helyezkedne el ? Köszi. -
fragola.6035
aktív tag
Ilyennel. Nincs velük gond, elpusztíthatatlan. Szerintem 1 kg lisztet is bedagaszt, bár 70 dekánál többel nem próbáltuk.
10 évente újra kell zsírozni a hajtóművet, akkor örök élet. Nincs benne műanyag.
Pár régi FB bejegyzés miatt néha megtalálnak szervizeléssel kapcsolatban. A régi modellekben kiszáradnak a kondenzátorok. Ha nincs néha zsírozva, akkor 20 év után fogaskerék kopás, törés lehet. -
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035 #155 üzenetére
ha jól tudom luigi és SiD is ilyennel nyomja
-
bbuffy
senior tag
Urak!
Alsóbb szegmensben mi az a jobb dagasztógép ami már megvehető?
ezeket a noname 20000 ft os csodákat elkerülnem persze.
Kitchenaid out of scope. -
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035 #152 üzenetére
Sejtettem
31x31cm a lávakő a G3 Ferrari-ban. Ehhez kéne egy fém lapát amit lehetne használni.
Acél vagy amit te ajánlanál ehhez, jobban értesz hozzá. Gondolom 31x31cm lenne az ideális méret, hogy ne lógjon túl - 2mm vastag??? Valami fogantyú részzel, hogy meg lehessen fogni, rövid.
Egyszerű, olcsó megoldás. Szerintem több embert érdekelne innen a topikbólEz is pld tök jól néz ki - árban is jó , csak a 26cm szélesség nem jó : [link]
Ez pld jó design, 316x316mm méret :
A nyél meg lehetne saját anyagából, hogy ne kelljen azzal "szarozni". -
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035 #150 üzenetére
Neked esetleg nincsen forrásod valami jó acél lapátra ami csak egy 32x32 kör + pici nyél ?
Valami emberi áron ?
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest