Hirdetés

2024. szeptember 15., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49:03

LOGOUT.hu

Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off! :D

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1114) sz.zs. válasza Keef_Lee (#1113) üzenetére


sz.zs.
Topikgazda

Ugyan én nem gépben sütök, de sokat kísérletezem ezzel. A lényeg, hogy meg kell találni az egyensúlyt A sima liszt és az alternatív lisztek arányában. Ez valahol két harmad-egy harmad aránynál van, ha nem akarsz “tömör” kenyeret. Én azért próbálkozom alternatív lisztekkel, mert a fiam betegsége miatt ugyan nem glutén mentesen, de glutén csökkentetten ajánlatos étkeznie, ezért rizs lisztet, Hajdina lisztet, zöld banán lisztet illetve világos Rozslisztet szoktam adni fehér tönkölyliszthez. A tönköly az alap, abból van két harmad.
Fontos még az szerintem, hogy az ilyen alternatív lisztek hozzáadásával már a kelesztési időt lehet hogy növelni kell pont azért, hogy ne legyen tömör a kenyér, és a kenyérsütőgép nem biztos , hogy meghagyja neki a kellő időt. Jobb lenne sütőben sütnötök.
Alap lisztnek azért használók tönkölyt, mert azt mondta a dietetikus hogy egyedül abban van olyan fajta glutén ami nem
annyira bánt, illetve azért teszek bele világos rozslisztet is, mert annak a legkevesebb a glutén tartalma. A többi liszt az teljesen glutén mentes amit hozzáteszek. Szoktam még beletenni útifű maghéjat is egy evőkanállal.

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.