Hirdetés

2021. október 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Google Drive

Hozzászólások

(#151) psg5


psg5
veterán

Sziasztok!

Segítség kellene:
Hogyan tudom, egyáltalán lehetséges-e egyik google+, drive szóval teljes google fiókból fényképeket fájlokat egy másikba költöztetni?

F.K.T.

(#152) Magnat válasza psg5 (#151) üzenetére


Magnat
veterán

A fotókat nem tudom, de a sima fájlokat biztosan át tudod -megosztod a másik fiókkal az egész könyvtárstruktúrát, aztán ő áthúzza saját magának.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#153) psg5 válasza Magnat (#152) üzenetére


psg5
veterán

Kipróbálom, köszi. Gondolom akkor fényképeknél is így kell, de nem találok fotóknál ilyen funkciót, a megosztásnál nem tudok másik fiókhoz megosztani. A Driveban a saját meghajtóba amúgy is betette a fényképeket is így azt megosztottam. Ekkor fizikailag is odakerülnek a fényképek a másik fiókba is? Ha letölöm ahonnét megosztottam, akkor törlődik a másikból is? Na az nem lenne jó.

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#154) psg5 válasza psg5 (#153) üzenetére


psg5
veterán

Mondjuk így a képeket mintha nem az eredeti méretben osztaná meg...

F.K.T.

(#155) zakoss válasza zakoss (#139) üzenetére


zakoss
tag

Még mindig nem megy sajnos a saját drive-omban semmi dokumentum módosítása. Ha másik gépen szerkesztési linket megnyitom simán tudom. Egyszerűen nem tudok rájönni mi lehet a baj. Offile szinkronizálás is be van kapcsolva, de amikor a saját gépemen megnyitom a lapot akkor ezt írja ki:

(#156) PeLa87


PeLa87
aktív tag

Akit érdekelne. Most kaptam meg. :)

Annak jutalmául, hogy Ön 4+. szintű Helyi idegenvezető, Google Drive-tárhelyét 2 évre 15 GB-ról 1 TB-ra bővítjük. Így egyetlen biztonságos helyen tarthatja az összes történetet, fotót és videót.

Kattintson az alábbi linkre, és az ingyenes tárhelybővítést automatikusan alkalmazni fogjuk az Ön által kiválasztott Google-fiókban.

Megbízható és olcsó tárhely: https://cweb.hu/ugyfeladmin/aff.php?aff=99

(#157) gzbotii


gzbotii
veterán

Sziasztok.

A képek amik fent voltak Driveon, automatikusan átkerültek Photosra is - így törölném őket Driverol helyspórolás érdekében. Kérdés, hogy ilyenkor Photosbol is eltűnnének?

Ketten jönnek le a hegyről, az egyik futva, a másik medve.

(#158) mdk01 válasza gzbotii (#157) üzenetére


mdk01
addikt

Fordítva eltűnik. :(
Tehát ha photos-ból kitörlöd akkor eltűnik a drive-ról a tárolt mappából.
Rohadtul idegesítő és ez miatt fogok leállni a Gdrive-ról mert az ember hülyét kap, hogy törlök valamit a photosból, mert ott nincs rá szükség, de akkor eltűnik drive-ból, de még a kukába is ott vannak, meg a tö***m tudja még hol.
Jah a telefonomon, mert ugye amit fotózok azt rögtön tolja fel a photos könyvtárba. Nagyon erőszakos, utálom.

(#159) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Az mitől van, ha 720p videót google drivera teszek és végül 480p -nek jeleníti meg?
Tudja valaki?

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#160) nfsu17


nfsu17
veterán

Hello.

Picit off, mert a google fotókról írnék.

Megörültem, hogy 16MP-es képig nem foglal helyet a tárhelyből.
De ami meg zavar, hogy letöltéskor az 5MB-os kép alig lesz 2.5MB.
A 2MB-os 1MB és így tovább. Magyarán a kép a teljes méretében fent van a táron, de amint letölteném, már csökkentett a mérete.
Ez így szerintem nem oké. Ha driveban van a kép, akkor persze nem csökken le a méret, de akkor meg helyet foglal.
Olvastam, hogy a google topikjaiban külföldön másnak is feltűnt ez, de megoldást nem tudtam kihámozni, mert régi cikkek.
Amúgy a google fotók beállításaiban a jó minőség van beállítva, azaz a nem foglal helyet a táron opció.
Szóval nincs olyan opció, hogy egy 2MB- os kép ne foglaljon helyet a tárból, de letöltve is 2MB legyen?

(#161) maestro87 válasza nfsu17 (#160) üzenetére


maestro87
őstag

Én úgy tudom, hogy a 2MB alatti képeket hagyja csak változatlanul.
Engem még az idegesít benne, hogy a rendezett mappa struktúrát sem tartja meg, hanem időrendbe szedi a képeket. De ki emlékszik pl. arra, hogy mikor voltam az xy koncerten? :F Így lehetetlen keresni rajta.
Családi fotókat is szépen mappákba rendszereztem, de ha feltöltöm biztonsági másolatként, majd újból le kell töltenem az összeset, akkor kezdhetem elölről a rendszerezést, ha csak nem a google drive-ba töltöm fel őket.

Én ezek miatt kacsingatok inkább a Flickr felé. Ott 1TB van ingyen és nem konvertálgatja át a fotókat. Viszont most néztem hogy átnevezi őket úgy, hogy berak az eredeti név mögé még egy számsort is ha letöltöd. De pozitívum, hogy minden mappát külön albumba tölt fel. Viszont ez a negatívuma is, mert az almappákat is "kívülre" teszi.

(#162) nfsu17 válasza maestro87 (#161) üzenetére


nfsu17
veterán

ha legalább azokat békén hagyná.
de nálam nem.
feltöltöttem egy 1289x2000-es jpg képet, amely 1,66MB win szerint.

google fotókba szépen fel is ért, info fülön látom is a felbontását, és méretét, hogy 1,7MB.

most rámegyek a további opciók, letöltés gombra ééééés...
kapok egy 831 kbyte-os fájlt.
Ez barátok közt (nem úgy) is közel 50%-os méretcsökkenés.
Erről szól valahol a google, hogy ez fog történni?
Mert addig oké, hogy a 16MP alattiakat nem méretezi át, a felettieket meg 16MP-re teszi le, de hogy méretcsökkenésről én nem olvastam, hogy számolni kell.

És mi van azokkal, akik auto feltöltik a képeiket a felhőbe, majd törlődik is a telóról pl., aztán mikor meg majd kellenének az eredeti fájlok, akkor döbben rá a user, hogy a képek méretének "fele" elveszett, miközben a táron az eredeti mérettel látható, de nem lehet letölteni. Vagyis én nem jöttem rá, hogyan lehet.
Írnak valami google+ auto enhance dologról, de nekem nincs +om, meg elég régi bejegyzés, még a picasaról szól.
Viszont hozzá kell tenni, hogy vannak 300-400 kbyte-os képeim, melyek eredetileg is akkorák és azokat nem veszi még le tovább a felére. :F

--
Na ez érdekes.
picasa-ba feltöltöttem egy képet és picasaban is és google fotókban is letöltöttem eredeti méretben. :F

[ Szerkesztve ]

(#163) maestro87 válasza nfsu17 (#162) üzenetére


maestro87
őstag

Gondolom mert a webes picasa alapértelmezetten a google drive tárhelyedre menti a képeket és beleszámít a kvótába. Nekem például a picasa meg sem jeleníti a google photos képeimet. De az asztali alkalmazáson feltöltéskor be lehet állítani, hogy milyen minőségben töltse fel (eredeti vagy megosztásokhoz ideális formátumban).
Egyébként az is érdekes, hogy feltöltöttem egy 1,6MB-os és ~11MP-es képet és letöltve pedig 2,1MB-os képet kaptam vissza. :C

(#164) nfsu17 válasza maestro87 (#163) üzenetére


nfsu17
veterán

Igen, közben kitapasztaltam, hogy a picasa számolja a tárhelyet, azaz nem "ingyenes". Legalábbis a 2048 pixelnél nagyobb képek. Mivel nekem ez nem előny a drive-hoz képest, így marad a drive.
Nekem amúgy vica versa megjelennek a képek, tehát ha google fotókba töltök fel, akkor látom picasan és fordítva is. Sőt ha picasan törlök képet, akkor a google fotók kukájában is ott lesz.

De az asztali alkalmazáson feltöltéskor be lehet állítani, hogy milyen minőségben töltse fel (eredeti vagy megosztásokhoz ideális formátumban).

Igen, az egyik nem foglal tárhelyet (16MP alatti képek), de mondom, nekem letöltéskor minimum felezi a fájl méretét, vagy még többet. A felbontáshoz nem nyúl. Ilyen áron nekem ez nem kell.
A másik beállítás, amikor foglal a drive tárhelyéből, ekkor teljes méretben lehet újra letölteni, de akkor már inkább rögtön drive-ba töltöm, nekem jobban átlátható.
Tettem egy próbát a fotókkal, hát nem jött be, van ilyen.

(#165) maestro87 válasza nfsu17 (#164) üzenetére


maestro87
őstag

Ha elég a 15Gb, akkor a gdrive jó megoldás, ott legalább megmarad a mappa szerkezet is és a fotók alkalmazásból is elérheted a képeket.

Egyébként én még a google fotókat tesztelem szinkronizálás szempontjából, de hiába törlök online egy képet, nem történik semmi változás a gépen és fordítva. Mikor óhajtja ezeket szinkronizálni? :F

(#166) |AP|


|AP|
addikt

Azt hol tudom beállítani telepítéskor, hogy a drive mappát ne a C meghajtóra telepítse? A rendszer meghajtóm egy SSD, és nem szeretném ezzel terhelni, ráadásul szeretnék tárhelyet is bővíteni a 100Gb-os csomaggal és úgy meg már pláne nem férne el.

http://www.flickr.com/photos/apollai

(#167) adika4444


adika4444
addikt

Üdv!

Ebben a semmire se jó Drive-ban van mód a törlésre? Nem találom!
A kukáig eljutok, de ott gyönyörűen nem engedi a végleges törlést, és már nagyon kezd vele telelenni a tököm. Ha tele lesz a tárhelyem akkor majd nem tudok levelezni? Nagyon úgy látom hogy váltás lesz, ezzel nagyon kiverték nálam a türelmi mércét.

üdv, adika4444

(#168) maestro87 válasza adika4444 (#167) üzenetére


maestro87
őstag

Nekem simán engedi webes nézetben.

(#169) adika4444 válasza maestro87 (#168) üzenetére


adika4444
addikt

Köszi, közben kiderült h mindig ofline módba megy át hiába nyomom ki úgyhogy az volt a gond. Ameddig nem írta ki addig gyorsban ki tudtam törölni.

üdv, adika4444

(#170) bakkir


bakkir
tag

Hol tudom megnézni, hogy mit osztottam meg a google drive-on?

(#171) psg5


psg5
veterán

Sziasztok!

Van két google fiókom. Mindegyiken sok kép. Csak egyre lenne szükségem a jövőben.Tudom-e egyesíteni őket, esetleg átmásolni a képeket minőségromlás nélkül egyikből a másikra? Vagy PC re telepített drive-ba integrálni mindkettőt?

F.K.T.

(#172) Magnat válasza |AP| (#166) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

Valahogy biztos meg lehet oldani mert nálam is az E meghajtón van, csak már nem emléxem hogy csináltam :)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#173) psg5 válasza psg5 (#171) üzenetére


psg5
veterán

Letöltöttem minden képet, így oldom meg, a drive saját tartalomkezelőjével.

Kérdésem: ha a gépemen töltöm fel ezeket a mappákat (képekkel) vagyis bemásolom a gépemen lévő szinkronizációs mappába, akkor ha egyszer ezt a mappát törlöm akkor a google drive felhőből is törlődik minden vagy ott megmarad?

F.K.T.

(#174) csferke válasza Magnat (#172) üzenetére


csferke
aktív tag

Valahogy biztos meg lehet oldani mert nálam is az E meghajtón van, csak már nem emléxem hogy csináltam

Gondolkodj :K. Ez engem is érdekelne.

[ Szerkesztve ]

(#175) maestro87 válasza psg5 (#173) üzenetére


maestro87
őstag

Ha Google Drive helyet foglalnak a képek, akkor meg lehetett volna úgyis oldani, hogy a már nem kívánt (másodlagos) fiók képeit megosztod az elsődleges fiókoddal. Drive-ban meg van olyan lehetőség, hogy saját meghajtóhoz adás. Ekkor másolódik át ténylegesen a kijelölt mappa az elsődleges fiókodba (csökken a a szabad tárhely mérete).
Ha Google Fotók korlátlan tárhelyét használod, akkor minőségromlás nélkül nem tudod letölteni őket, mert eleve sokkal gyengébb minőségben tölti fel őket a felhőbe (ezért utáljuk). De ebben az esetben is szerintem ugyanúgy lehet átmásolni a képeket egyik fiókból a másikba.

A szinkronizáló programban be lehet állítani, hogy mely mappákat szinkronizálja. (A mappán kívüli elemeket mindig szinkronizálja). Mielőtt törölnéd a gépedről az egész mappát, próbáld ki a hatását egy fájllal/mappával. De ha törlés előtt kilépsz a programból, akkor biztos nem törli a felhőből.

(#166) pollai: A telepítésnél lehet beállítani a mappa helyét. De ha leválasztod a fiókod, majd újra bejelentkezel, akkor ismét végigvezet a kezdő lépéseken, ahol be lehet állítani a helyet:

(#176) psg5 válasza maestro87 (#175) üzenetére


psg5
veterán

Köszi!
Mindent áttettem közbe a lementés után.

Létezik olyan drive, felhő ahová minőségromlás nélkül tölthető fel képek? Onedrive-ot is használok, ott méretre eredetinek tűnik.

[ Szerkesztve ]

F.K.T.

(#177) psg5


psg5
veterán

Minden képem felkerült egy drive-ra, de lehetséges őket rendszerezni mondjuk mappába? Most ömlesztve vannak a képek csupán dátum van megjelölve és ha hozzáadom egy mappához attól még a képek közt ott maradnak.

F.K.T.

(#178) maestro87 válasza psg5 (#177) üzenetére


maestro87
őstag

A Google Fotók mappákba nem rendezi önállóan. Albumukba lehet csak rendezni és csak talán kézzel. Flickr-nél van az, hogy feltudod úgy tölteni a képeket (az uploader-ével), hogy ami mappában van a gépeden, annak létrehoz egy albumot. De az alkönyvtárakat is külön albumba teszi. Ja, és 1TB tárhelyet ad.:)
De ha elég a Google Drive 15GB-ja, és megakarod tartani a mappaszerkezet illetve a képminőséget akkor a drive-ba töltsd fel a fotóidat, ne a Google Fotók-ba. Google Fotók így is megtudja jeleníteni, igaz marad ömlesztve de Drive-ban megmarad a mappa szerkezet.
Ha régi OneDrive-os vagy és igényelted, hogy ne csökkentsék a tárhelyedet 5GB-ra, akkor még az is jó alternatíva a 30GB-ja miatt, de ugyanazt tudja mint a Google Drive.
De jó lehet még a pCloud is (20GB-ig feltornázható), ez extraként kreál egy meghajtót a saját gépben és online tudod böngészni a tartalmat, továbbá bármely mappa szinkronizálható. A Mega is még népszerű az 50GB-jával.
De van felhőtárhelyes topic is.:)

[ Szerkesztve ]

(#179) psg5 válasza maestro87 (#178) üzenetére


psg5
veterán

Köszi! Megyek is át a felhős topikba.

F.K.T.

(#180) csferke válasza maestro87 (#175) üzenetére


csferke
aktív tag

Szia!
A telepítésnél lehet beállítani a mappa helyét. De ha leválasztod a fiókod, majd újra bejelentkezel, akkor ismét végigvezet a kezdő lépéseken, ahol be lehet állítani a helyet:

Leírnád ezt részletesen, lépésről lépésre. :B

köszi

(#181) maestro87 válasza csferke (#180) üzenetére


maestro87
őstag

Nem. :D
Válaszd le a fiókodat a Google Drive beállításokban, majd jelentkezz be ismét. Ekkor feltűnik a "kezdő lépések" ablak. Az utolsó lépésnél lehet beállítani a mappa helyét (fenti kép--> szinkronizálási beállításokban).

[ Szerkesztve ]

(#182) tome0001


tome0001
aktív tag

Sziasztok. Vettem 100gb-os google drive tárhelyet, de csak két hétre kellett ekkora tárhely, így utána töröltem azt a lehetőséget hogy tovább vonja a bankkártyámról automatikusan a 2dolcsit. de most viszont ezt látom, és szeretném meghosszabbítani még mielőtt lejár az egy hónap, de nem tudom hogy kéne meghosszabbítani. El tudnátok mondani ennek a folyamatát mit hogy csináljak? Köszi, Tamás

(#183) tPedro_


tPedro_
őstag

Sziasztok!

Masnal se mukodik a Google Drive?
Mar egy ideje nem tudok tablazatokat letrehozni vagy regieket szerkeszteni, mert kapasbol kiirja, hogy offline vagyok.
A Docs es a Slides letrehozas latszolag mukodik, de mentesnel offline menti a filet es utolag nem talalni sehol.

IE es Chrome alol is ugyanez a helyzet. Internet van, mukodik.

[ Szerkesztve ]

(#184) gabe_


gabe_
őstag

Hali!
Nekem egy olyan kérdésem van a google tárhellyel kapcsolatban, hogy ugye már rég regisztráltam, és amióta androidos dolgokat használok, folyamatosan használom is.
Mostanában kiírja, hogy a 15gb lassan elfogy, szabadítsak fel helyet. Már mindent letöröltem a drive-ból, de még mindig azt írja ki.
Valószínűnek tartom, hogy az állandó android szinkronizálások megtelítették, de hogy lehetne ezt felszabadítani? A fájlkezelőjében már nem látok semmit...

Sovány szakácsban sose bízz!

(#185) nfsu17 válasza gabe_ (#184) üzenetére


nfsu17
veterán

kukából is törölted?
mármint nem a mobilos szinkronizálós dolgokat, hanem amiket képeket, videókat töröltél az alap helyről

(#186) Zlcsi


Zlcsi
senior tag

Sziasztok!

Google táblázattal kapcsolatban tudna valaki segíteni?
Excelben darabhatöbb függvénnyel meg lehet csinálni, hogy pl egy név hányszor szerepel egy táblázatban, ezt google táblázatban hogy lehet megcsinálni?

(#187) gabe_ válasza nfsu17 (#185) üzenetére


gabe_
őstag

Van kuka? Én sehol sem látom...
Így néz ki amúgy:

Sovány szakácsban sose bízz!

(#188) nfsu17 válasza gabe_ (#187) üzenetére


nfsu17
veterán

[link]

android
[link]

(#189) gabe_ válasza nfsu17 (#188) üzenetére


gabe_
őstag

Köszönöm, androidon elkezdte törölni, pár perce csinálja már...

Na, sikerült a törlés, még egyszer köszi

[ Szerkesztve ]

Sovány szakácsban sose bízz!

(#190) guftabi96


guftabi96
addikt

sziasztok!

Csak nekem nem jó a drive?
Délután óta szenvedek vele.
Több böngészővel is ugyan az a probléma:
Teljesen random helyen megáll a feltöltés, és onnan nem megy tovább. (ráadásul kegyetlen lassú is ez a feltöltés).
Néztem, speedtesttel megvan az eszméletlen gyorsaságú 1 megabit feltöltési sebesség, + youtube-ra is normál idő alatt töltött fel videót.
És akkor még ugye ott van a megállás.
Most is egy 1gb-os fájlt akartam feltölteni, erre olyan 70% körül megáll, és nem mozdul.
A hajam kihullik lassan...

[ Szerkesztve ]

#KeepFightingMichael | #JB17 | "People = Shit"

(#191) eurolac válasza guftabi96 (#190) üzenetére


eurolac
senior tag

Szia! Nálam sem ok. Próbálja a kijelölt fájlt feltölteni, de egy idő után sikertelen. OneDrive-ra felmegy minden gond nélkül.(ebből gondoltam hogy a Drive-vel van valami gond) Én is tájékozódtam most a neten, így kerültem ide.
Csak gondoltam jelzem, hátha másnál sem megy és az okot keresi.
Remélem hamar javítják a hibát.

Eurolac

(#192) guftabi96 válasza eurolac (#191) üzenetére


guftabi96
addikt

akkor úgy látszik nem csak én szenvedek vele.
Még akkor este, amikor a hsz-t írtam elindítottam egy feltöltést (16mb). Hát maradjunk annyiban, hogy nem győztem kivárni... Olyan érzés volt, mintha az ablakból nézném, ahogy nő a fű.. :DDD
Úgy hagytam a gépet, és reggel már fel volt töltve.
Csak azt az 1gb-s fájlt is fel kellene valahogy szenvedni, de mire az felmegy..

#KeepFightingMichael | #JB17 | "People = Shit"

(#193) _kovi_


_kovi_
aktív tag

Sziasztok!

Tudtok abban segíteni, hogy olyan programot keresek, ami mappákat szinkronizál a "felhőbe".
Próbáltam a Google Drive-ot és a Dropbox-ot is de ott 1-1 az általuk létrehozott mappákat lehet automatikusan szinkronizálni. Nekem olyan program kellene, aminél én adom meg, hogy a gépen melyik mappáka legyenek állandóan szinkronizálva.

Köszönöm!

(#194) flash-


flash-
veterán

A google drive nak van egy saját zenelejátszója, tehát a drive ra fekrakott hangokra ha kattintok már szól is.
Lefalabbis másoknál ezt tapasztaltam

Nalam nem mukodik.
Feltoltottem hanganyagokat de a drive sajat lejatszoja nem jatsza le.

(#195) viera


viera
őstag

Egy olyan gondom lenne,hogy amikor belépek a google drive tárhely adatokhoz,akkor nem látom a felsorolásban a 15GB ingyen tárhelyem,csak amit kaptam pluszban 2x2 GB-ot meg a 100 GB-os előfizetésem.
Mintha eltűnt volna,nem értem.

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#196) roxan


roxan
senior tag

Üdv!

Új notimon (sajna) Win10 fut csak. Feltettem a Google Drive-ot (nem az Áruháuzból a kliens programot, hanem a weboldalról). Az a gondom, hogy amikor beállítanám hogy milyen mappát osszon meg, ott nem jelenik meg semmi, üres az ablak.

Valakinek volt ilyen?

Köszi, Rox

(#197) No.01


No.01
őstag

Lehet hulyes kerdes, de vegre elszantam magam es foltoltottem minden kepemet a Driveba a kenyelmesebb eleres vegett... viszont nagyon sok kepem van ami forgatva (vizszintesen vagy pont forditva fuggolegesen) jelenik meg. Mi a legegyszerubb modja, h ezeket online atforgassam es ne kelljen oket egyenkent ujbol le majd foltoltenem?

(#198) D-Phrag


D-Phrag
senior tag

Sziasztok! Akad egy kis gondom. Feltettem Drive-ra egy Excel fájlt, amit megosztok másokkal szerkesztésre is. Mikor megnyitom és módosítok benne Google Táblázatokkal (tehát szerkesztőmód), akkor hiába írja jobb sarokban, hogy mente a Drive-ba, megnézem és azt tapasztalom, hogy nem az eredeti fájl módosult, hanem lementi ugyanoda egy másik ugyanolyan nevű fájlba. Pontosabban az a kérdésem, hogyan vagy mivel lehet úgy beleszerkeszteni, hogy módosuljon is az eredeti állomány?

[ Szerkesztve ]

(#199) D-Phrag válasza D-Phrag (#198) üzenetére


D-Phrag
senior tag

Tárgytalan a korábbi hozzászólásom. Megtaláltam a probléma okát. Elég blőd. Na mindegy. Szép napot! :)

(#200) Magnat válasza D-Phrag (#199) üzenetére


Magnat
veterán

Azért leírhatnád, hátha más is tanul belőle.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Google Drive
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.