Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Van egy csomó régi email címhez tartozó google fotós képem, amelyet szeretnék átköltöztetni egy másik email címhez tartozó google fotó tárhelyre. Ezeket hogyan lehetne a legegyszerűbben átvezetni?Névváltozás, korábban mustang08
-
tknof1871
őstag
Üdv! Microsoft fiókhoz ugyanazt a gmail címet használom. Hogyan lehet dokumentumot megosztani a Google Drive és a onedrive között?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tirszin
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy a velem megosztott mappát az asztali alkalmazásban is láthassam?
Szóval ne csak a böngészőben, hanem a backup & sync is leszinkronizálja a PC-re.
Előre is köszi!Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
spe88
senior tag
Ha szeretném szinkronizálni egymás közt a felhőmet és a laptopomat, méghozzá úgy, hogy mind a felhőben, mind a laptopon vannak olyan dolgok, amik a másikon nincsenek, vagy frissebbek. Le tudja ezt kezelni a gyári szoftver? Sok helyen olvasom, hogy sokszor még maguk a Google-dolgozók, akik a ticketekre válaszolnak sem tudják, hogy valójában, hogy működik a szoftver.
Próbált már valaki ilyesmit?
Nemigen ereszteném rá, míg kicsit is kételkedek. :/
Köszi
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
tirszin
senior tag
Egyrészt készíthetsz róluk előzetesen biztonsági másolatot.
A frissebb verziót őrzi meg. De ha mindkettő változott, ütközést érzékel, és asszem átnevezve meglesz mindkettő. Illetve szoktam látni olyat is, hogy nem hajlandó szinkronizálni, ha ütközést érzékel. De ki kell inkább próbálni.[ Szerkesztve ]
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
tirszin
senior tag
Milyen szoftver?
A gépeden egy file kezelővel lemásolod, a felhőből pedig leszinkronizálod egy üres mappába, ahol nincs semmi, tehát a felhő tartalmát írja bele a google-sync.
Nem kell ehhez semmi különösebb szoftver és meglesz mindkettő tartalma.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Hogy tudom megnézni, hogy mi mennyi helyet foglal a Drive-on belül? Illetve a Drive tárhelybe beletartozik a Google Fotók is?
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
válasz cellpeti #810 üzenetére
Itt tudod megnézni, a Google Fotók természetesen beletartozik a Drive tárhelybe.
A tárhely az adott Google fiókhoz kapcsolódik, minden egyéb szolgáltatás (Gmail, Drive, Fotók stb) ezt fogyasztja.
-
snowdog
veterán
Még nem számít bele a tárhely méretbe. [link]
És a kevésbé jó minőségben feltöltöttek ezután sem számítanak bele. Egyenlőre nem találok róla adatot, hogy mekkora méret minősül kevésbé jó minőségűnek."Szerencsére a lépés a jövő június előtt "Jó minőségben" feltöltött fényképekre nem vonatkozik. Ezzel az opcióval a Google Photos a feltöltött, nagy felbontású fotókat 16 megapixelesre zsugorítja, a videókat pedig Full HD-re tömöríti - nagyobb felbontások esetén eddig sem volt elérhető az ingyenes, korlátlan tárterület. Attól tehát nem kell tartani, hogy a Photosban tárolt, sokaknál 15 gigabájtot jócskán meghaladó fényképmennyiség elveszne, vagy azért a Google extra díjat számolna fel, a jövő nyár elejéig feltöltött fotók a későbbiekben sem számítanak majd bele az ingyenes, 15 gigabájtos tárhelykeretbe."
"A június elseje előtt jó minőségben feltöltött fotók és videók ebbe még nem fognak beleszámítani, csak június elseje után indul a számláló."
"A 2021. június 1. után jó minőségben és expressz minőségben feltöltött fotók és videók beleszámítanak a Google-fiókod tárhelyedbe. "
[ Szerkesztve ]
-
-
spe88
senior tag
tehát:
1. Google Drive-ról letöltök mindent egy üres mappába a vinyómra
2. A vinyó azon mappájából, ahol tárolom a szinkronizálandó dolgokat átmásolok mindent az előző mappába, ahova letöltöttem a komplett felhőt
3. Ekkora fájlkezelő kérdezni fogja, hogy felülírom-e az adott fájlokat és ha újabb, az ami a vinyómon van akkor felülírom a régit
4. És ezt a mappát adom meg szinkronizálandó mappának a Google Drive-nakJól értettem?
Tx
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
tirszin
senior tag
Illetve előtte azért csinálj bizt másolatot mindkettőről, szóval hagy meg 1-1 példányban az eredetiket a hdd-!
3. Igen, ha a frissebbet akarod megtartani.
4. Mielőtt feltolod a felhőbe, akár egy böngészőből töröld a felhő régi tartalmát, hogy ne kezdjen még 1x, ő maga ütközéseket kezelni!Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Aliexpressen lehet venni korlátlan tárhelyet fillérekért. Mi ebben a buktató? Érdemes használni?
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
sharp4
őstag
Az adataim nem érdekelnek, férjenek hozzá. Inkább a fontos, hogy megmaradjanak. Tehát egyértelműen nem szabad használni ezeket.
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Remélem, hogy a kérdésem ide is tartozik. A Total Commanderben a Cloud plugin egyszer csak nem működik. Nemrégiben a DIGI modemet szerelt be, talán köze van ehhez. Tud valaki, látatlanban megoldást, hogy ismét tudjam használni? Köszönöm a válaszokat. Üdv.: Joe
LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.
-
t72killer
titán
Valaki el tudja magyarázni, hogy lehet túljutni androidos telón a "waiting for network" fel-nem-töltési hisztin??
Már sorolni se nagyon tudom, miket nem próbáltam, app-frissítés, gugli frissítés, drive cache pucolás, újraindítás, mobilnetes hálóra kiengedés mind megvolt. Elsősorban wifin szeretnék képeket feltölteni, teljesen esélytelennek tűnik telóról. Laptopra töltögetem át, csak az meg nincs mindíg nálam.Szerk: átmeneti megoldást találtam: a drive-ot böngészőben, desktop módban nyirva pikpakk felmegy minden, csak az app bénázik.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, megosztottak a fiókommal egy mappát, amit rendesen elérek a "Velem megosztva" menü alatt. Ezt a mappát a Shift+Z paranccsal szeretném átmásolni a "Saját meghajtó"-ba, abból a célból, hogy az asztali verzió ezt a mappát is leszinkronizálja a gépemre. De bárhová próbálom rakni, ezt a hibát kapom: A szerveren hiba következett be. Próbálja újra később!
Bárkinek ötlet? -
Indiant
addikt
Miképp lehet letölteni a Google Workspace Drive-ján lévő fájlokat?
Értem ez alatt, hogy normális net letöltési sebességgel.
Nálam az 500-as netnél 10kbyte/s-el tölt le. -
World-Soft
senior tag
Sziasztok.
Vagy egy google fiókom, mely egy ilyen nagy csoporthoz/domainhoz tartozik.
A fiók tiltvaa lett. Ha segítséget kérek, akkor csak az jön vissza fordulójak a domain adminjához.
Onnan viszont az jön vissza, hogy nem tudják visszaállítani a fiókokat, mert a google nem ad ilyen lehetóséget. Vélhetóleg egyik usernél vagy feltörték a fiókot vagy valami. Ezért nem. Csak az én fiókom tiltva most.
Hogy tudnám az adataimat letölteni?
Hiába jelentem a hibát meg írok bármit is, pár perc múlva mindig ugyanaz a semmit mondod email válasz jön, hogy forduljak a domain adminjához.
Mit javasoltok, hogy legalább az adataihoz hozzáféréssel....Köszi előre is.
-
sztikac
őstag
válasz World-Soft #827 üzenetére
Vagy egy google fiókom, mely egy ilyen nagy csoporthoz/domainhoz tartozik.
Ez ilyen kamu "lifetime" ph-s/aliexpresses fiók?
Ha igen, akkor az egyetlen dolog amit tehetsz, hogy levonod a tanulságot -
kanál01
tag
Sziasztok, vásároltam nagyobb tárhelyet, hogy oda tudjon feltölteni az esküvői fotósunk. Csináltam egy mappát, megosztottad vele, szerkesztheti. De nekem nem nő a foglalt tárhelyem, csak neki, ő neki is 200gb előfizetése van.
Mit csinálok rosszul, hogy az én tárhelyemre töltse fel közvetlenül, nekem fogyjon inkább a szabad hely? Egyet megpróbáltam feltöltése után egy másik saját mappába áthelyezni, nála és nálam is eltűntek a képek.Köszi előre is.
-
HUNited
őstag
Sziasztok, települt ez az új Google Drive (a Backup & Sync helyett), és kéretlenül létrehozott nekem egy "G" jelű meghajtót. Erre nincs szükségem. Miként tudom eltüntetni, vagy legalább beállítani, hogy ténylegesen is a Google Drive mappájára (d:\Doksik\Drive) hivatkozzon, és ne csak egy hitvány parancsikonra?
Köszi!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Google Drive-ból hogyan tudok úgy megosztani Office fájlt, hogy le tudják tölteni azok, akik megkapták a linket és ne a Google dokuszerkesztőiben nyíljon meg a linkre nyomva?! Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
envagyok
veterán
Sziasztok, ha a Google Photos-ba feltötltött képet törlöm, letörli a telefonomról is.
azt meg lehet oldani, hogy a telefonon megmaradjon, egyáltalán hogy jön az, hogy ő törölhet a telefonomról képet?
-
repvez
addikt
tud valaki infot addni arrol, hogy hogy tudom meg azt, hogy a driveba feltöltott videok közül melyiket lehet törölni és melyiket nem , tehát melyiknek van másolata a gépen is és ha van az hol?
Mert kaptam értesitést, hogy tele a drive , és megnéztem, hogy olyan filokkkal van tele amit vagy nem akartam feltöteni vagy már nem kell.
Meg ma kivettem a drive szinkronizáciot a képek, asztal és a dokumentumok mappárol és valamiért egy csomo ikonom is eltünt az asztalrol, lehet ennek nincs köze hozzá, de egyéb beállitást nem csináltam azota. -
Ba cy lus
addikt
Sziasztok
Frissült a google drive, azóta minden egyes bekapcsolásnál felugrik a tálcaikonnál az értesítő. De ez nekem egyáltalán nem hiányzik. Van valami módja, hogy ezt megakadályozzam?[ Szerkesztve ]
-
WhiteHorse22
újonc
Sziasztok
Problémám akadt a Google Drive asztali településsel WIN10-en. A sync verzióról történő átállás során nem vette fel a régi meghajtón lévő G:\Google Drive mappáját almappákkal. Állandóan generál egy H virtuális meghajtót. "A G meghajtó jelenleg elérhetetlen." Üzenetet dob. Letöröltem, újra telepítettem és így sem. A beállításoknál pedig bekattintottam a Tükrözés opciót. Alapértelmezett meghajtónak kijelzi a G-t !
(A laptopon ahol csak C meghajtó van simán átállt a tükrözésre ).
A goglé nem a barátom mert semmit nem találtam erre a hiba megoldásra.
Az MS One Drive simán települt a G-re.
A mappa megosztással már próbálkoztam nem nyert.
(A C-t csak rendszernek tartom oda nem akarom tenni.)
A H-ról a szinkronizáció rendesen fut.
Tudna valaki tippet adni miként lehet rávenni, hogy tükrözzön a G meghajtóra? -
Helvir7
friss újonc
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, h otthonról kellene nagy mennyiségű és méretű fájlokat feltöltenem egy velem megosztott mappába, azonban a saját tárhelyemet eszi meg, ez miért van hogyan tudom megoldani h a megosztó tárhelyéből vegye el azaz valósan oda töltse fel.
Előre is köszi a segítséget -
csabám
addikt
Sziasztok!
Ma reggelig rendelkeztem egy 15+2+2 GB-os Google tárhellyel, melyet megtoldottam 100 GB-al, mivel nagyon fogytán volt a hely. Viszont jelenlegi tárhely méretem 104 GB...
Vagy az alap 15 GB-ot tornázzuk fel 100 GB-ra? Én vásárlás előtt úgy értelmeztem, hogy a jelenlegihez vásárolok +100-at.
Véleményeteket szeretném kérni, illetve megkérdezni, hogy csak nekem nem volt egyértelmű a dolog?Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
„They fuckin' poke each other on Facebook.”
-
-
atoszmester
tag
Pont ezt akartam írni csabám fórumtársnak. Nekem van 1 saját és kb. 15 másik gmail-es fiókom. A saját Drive-omon létrehoztam egy mappát, mind a 15 másik gmail-es címmel megosztottam, és belépve azokba a fiókokba töltöttem fel a cuccaimat. Így van jelenleg
19 + 15x15 GB (összesen 244 GB) tárhelyem tök ingyen.[ Szerkesztve ]
-
válasz atoszmester #847 üzenetére
Köszi, ezt mostantól én is kihasználom...
Van egy pár fiók, amihez hozzáférek és eddig nem volt semmire használva.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Én azt szeretném elérni, hogy ha valaki megosztott velem a saját Drive-ján egy mappát, akkor én kapjak arról e-mail üzenetet, ha új file-t töltött fel bele.
Ez elvileg be van pipálva a beállításokban, de pl. legutóbb sem küldött e-mail-t a Drive, mikor új file lett feltöltve. Akkor most ezt nem is lehet megcsinálni?Köszi!
-
snowdog
veterán
válasz SunMount3r #849 üzenetére
Szia!
Ez engem is érdekelne, már mindent kipróbáltam, minden engedélyezve van, de mégsem jönnek az értesítések. Nem tudtam rájönni hol lehet a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs