Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
válasz
Katona Gábor #895 üzenetére
A Google Drive már egy ideje gyakorlatilag meghajtóként használható a Windows-ban. Szóval innen szerintem tudsz parancsikont csinálni az asztalra a kívánt mappáról.
-
BigManus
addikt
válasz
Katona Gábor #897 üzenetére
Akkor ha jól gondolom, van egy valakitől származó mappád amit veled megosztottak, és ezt szeretnéd szinkronizálni az asztalról?
-
-
BigManus
addikt
válasz
Katona Gábor #895 üzenetére
"a windows pl.: asztalon elhelyezni, onnan nyitni, oda menteni és az szinkonizálódik fel.."
Ezt pontosabban ki tudnád fejteni? Nem értem...
-
Katona Gábor
csendes tag
Sziasztok!
Windows 10 alatt a Google Drive-ban a VELEM MEGOSZTVA mappában lévő mappákat van e lehetőség a windows pl.: asztalon elhelyezni, onnan nyitni, oda menteni és az szinkonizálódik fel..
Az tudom, hogy ha a saját drive-omról van szó akkor ez működik.
Köszönöm! -
tylerddd
veterán
Üdv! Feltöltöttem egy pdf dokumentumot a GD-ba. Hogyan tudnám úgy megosztani, hogy A link birtokában bárki / Olvasó opciók legyenek beállítva, de ne tudják letölteni, csak megnézni, ott átolvasni. Tudom, tud képernyőképet lőni vagy lefotózza, de mégis érdekelne ez a lehetőség. Köszönöm!Esetleg más megosztónál ilyen lehetőség?!Király! Megtaláltam! Nem a link lekérésével kell megosztani, hanem a megosztáson keresztül elindulni.
-
general
addikt
Helló! Hátha tud valaki segíteni, elvesztem a legutóbbi Drive for Desktop frissítésben, ennél logikátlanabb marhaságot régen láttam, szétcseszte a komplett munkafolyamatomat, azóta számolatlan órám ment rá, hogy megpróbáljam visszaállítani. Lehet, hogy csak én nem értem azóta sem, de akkor is szétb..ák az egészet.
Tehát:
korábban simán működött az, hogy kijelöltem egy mappát az egyik meghajtómon, ezt szinkronizáltam a felhővel, és ha oda bármit bemásoltam, azonnal elkezdte feltölteni a felhőbe is, sosem kellett megnyitnom a böngészőben Gmailen keresztül a Drive applikációt. Ugyanígy ha töröltem valamit a számítógépen, a felhőből is törlődött.Na ez most nem megy, nem bírom ugyanezt beállítani. Eleve két opció van most az applikációban, ha megnyitom a Beállításokat, Saját iMac és Google Drive. Nem csináltam semmit, de automatikusan létrehozott egy virtuális meghajtót (mi a francnak, nem kértem, zavar), ahol láthatom, megnyithatom a felhőben lévő fájlokat. Automatikusan a stream opció van kiválasztva. Ha ide, a virtuális meghajtóra manuálisan bemásolok egy fájlt, mappát, szépen fel is tölti magától, de fogalmam sincs, hol van a gépemen ez a mappa, mert a virtuális mappa így fizikai helyet is kap nyilván. Nem akarom ezt.
Én csak annyit szeretnék, hogy a meglévő 115 gb adatom (fotók), ami most is ott van az egyik meghajtómon a kijelölt mappában, egyszerűen szinkronizálódjon össze újra a felhőben lévő mappákkal, fájlokkal, és ha ide bemásolok bármit, akkor ugyanúgy töltődjön fel. Hogyan lehet ezt beállítani? Az applikációban, a Saját iMac résznél megadtam a mappa helyét, el is kezdett több ezer fájlt szinkronizálni, de a világon semmi nem történik, tehát ha bemásolok ide valamit, nem töltődik, nem történik semmi. Pontosabban elkezdte ÚJRA feltölteni az összes fájlt, duplázva!! Mi a halálnak kellett még egy meghajtó, virtuális meghajtó, teljes a zavar.Most le kéne töltenem újra a teljes 115gb adatot egy új helyre a gépemen, ha a tükrözés opciót választom, ráadásul nem tudom, hol lennének ezek, nem értem, milyen helyre tölteni le.
Hogy a francba lehet simán csak összeszinkronizálni a felhőben lévő mappát a gépemen lévő fizikai mappáva, és működjön úgy, ahogyan eddig? Az összes fájl megegyezik!Idióta Google, szétcsesz az ideg.
Tudtok segíteni? Én vagyok értetlen, vagy tényleg totálisan felforgatták ezt az egészet? Ha nem működik, otthagyom a francba a plant, keresek másik szolgáltatót, vicc az egész.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Telefonon szerkesztgettem egy excel táblázatot, felszinkronizálta a drive-ra.
Telefon kapott egy resetelést, most nézem pc-n a drive-ot, nincs meg a táblázat.
Előzmények üres, kuka üres.
Hogy tudom azt vissza szedni? -
nfsu17
veterán
Én is csak ismételni tudom magam.
Nincs drive tár, és fotók tár. Egyedül azon az oldalon van részletezve, mi mennyi, amit csatoltál első képnek. Nálam itt az alsó kép.
Mindhárom oldalnak van külön kukája, azokat is kell törölni.
Minden más oldalon (gmail, drive, fotók) az accod tárhelyét (foglaltságát mutatja)...ideális esetben, ha átfutott a rendszeren minden változtatás.
Nálam:
-
makoss
veterán
Ha a fotókban változtatok, azt ki is írja ott, és lentebb is megy a tár.
De a drájv alatt semmi nem változik
Csak ismételni tudom amit legutóbb írtam + a telóm is tegnap írta ki, hogy hamarosan megtelik a tár, holott a fotóknál félig van a tár.... nem értem ezt az egészet -
nfsu17
veterán
Vagy Te nem érted, vagy én nem, de a driveodon nincs 12GB adat...az a fotókban van...amit a drive oldalon ír 12.96-ot, az az accod tárhelye...nem CSAk a drivé...legalábbis nálam így működik.
Ha a gmail lap alján megnézem az adataimat, azt írja nálam, hogy 86% foglalt a 17GB-ból. De nincs ennyi levelem, nálam a drive foglal ennyit, de ezt tudom. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
-
nfsu17
veterán
nincs olyan, hogy "drive" tárhely....TÁRHELY van az acc-odhoz, ami 15GB...gmail+fotók+drive.
A google fotókban vannak dolgok, amiket akkor törölnöd kell...a drive, gmail már oké.
A fotóknak is van külön kukája, így utána onnan is törölni kell.
Ha egy albumot törölsz, attól még a képek ott marad(hat)nak. Szóval a képet/videót kell törölni. -
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
-
makoss
veterán
Üdv!
A google driveban nem sok és nem nagy méretű fájlok vannak, mégis azt írja, hogy 86%-ig van a tárhelyem.
[link]
Hogyan lehet megjeleníteni azokat a fájlokat ami ennyi helyet foglal? -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy régebbi NAS-t és szeretném összecsatolni a GDrive fiókkal. Viszont nem engedi. Lehet ezt valahogy engedélyeni a Google-n belül?
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Az új Google Drive asztali alkalmazással kapcsolatban lenne kérdésem.
Megoldható, illetve használja-e valaki úgy a Google Drive fiókját, hogy két számítógépen is le van töltve a kliens és ugyanazzal a fiókkal van bejelentkezve mindkét gépen? A szinkronizálás ilyen esetben is működik rendesen? Tehát, ha egyik gépen törlök vagy létrehozok valamit, akkor azt feltölti a felhőbe, majd a másik gépen pedig letölti, illetve törli?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Hikvision #858 üzenetére
Ami szívás és az előbb nem is említettem, hogy a "helyfoglalásba" beleszámítanak azok a mások által megosztott tartalmak is, amiket a Drive-on belül a "Velem megosztva" alatt láthatunk.
Ez számra teljesen zűrzavaros, de a legutóbbi itt történt takarításom (jobb gombos menüben Eltávolítás) helyet szabadított fel a saját Drive-omban.
Hátha valaki tudja, pontosan mi is van e mögött!?
-
Hikvision
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Google Drive 100GB-os tárhely, asztali kliensnél 100GB/25GB Foglalt, Netes Felületen szintén, viszont a sajátgépben a GOOGLE DRIVE meghajtónál 96.1GB-ból 16.9GB Szabad, ilyenkor mi foglal helyet?
Köszi. -
user26
senior tag
Sziasztok!
Elnézést a tudatlanságom miatt, de szeretnék infót kapni arról, hogy a google driver "felhőm - meghajtóm", miért került ki a "sajátgépbe" külön meghajtóként ?
Jelenleg nálam G://Google Driver.
(Volt valami nagyobb Windows-s frissítésem, win10 és ez követően került oda. )
Továbbá olyan kérdésem lenne vele kapcsán, hogy a tárhelyem 15Gb -t, de a gépem 4Gb -t szabadot mutat, annak ellenére, hogy kb csak 500Mb -nyi adatot tárolok rajt.
Minek lehetne, kellene utána nézni ?
Köszi. -
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
Az új Drive kliensben nem találok opciót az általam kiválasztott mappák offline szinkronizálására. Csak "mindent vagy semmi" lehetőséggel tudok operálni.
Erre mi lenne a megoldás, hogy mappánként szabályozhassam?
-
nfsu17
veterán
válasz
SunMount3r #849 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2
- Spotify
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OLED TV topic
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- sziku69: Szólánc.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest