Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Goose-T

veterán

Felb*sztam az agyam, mert hiába cseréltem IR-eket meg állítgattam a hangzásokat, akkor sem szólt át elég jól a Harley Benton G212A-FR kombóm a koncerten. Egyszerűen szarok a hangszórók benne. Már a multieffekten is állítottam a globális EQ-n úgy, hogy low shelfet beállítottam 200 Hz-től -6 dB-re, high shelfet 2 kHz-től +6 dB-re, de úgy is csak tompa puffogás jött ki belőle nagy hangerőn. Mintha nem is mennének át azok a frekvenciák, alig volt különbség ki- és bekapcsolt globális EQ-val. Nem is tudom, minek van benne magasnyomó. Egyébként szól benne a magasnyomó, csak nagyon halkan. Ráadásul ez már a második ilyen kombóm, mert először B-stockosat rendeltem, de annál is feltűnt a tompa hangzás, ezért azt visszaküldtem, és rendeltem egy másikat. Aztán kiderült, hogy ez ilyen.

Ezért most vettem bele egy pár Celestion F12-X200-at. A crossovert még ki kell iktatnom a ládából, ahhoz szét kell teljesen szednem az egészet, mert az erősítőhöz van csavarozva, nem férek hozzá, ha csak a láda hátlapját szedem le. A Muzikerről rendeltem, jelentősen olcsóbb volt, mint a Thomannról, és kaptam még rá valami kupont is, HAPPY-HOUR-ONLY-NOW, érdemes rápróbálni most, ha akartok venni valamit. Így "csak" bő 63 ezerre jött ki darabja, a Thomannon 71 ezerbe kerül, itt is 68 ezer amúgy a listaára. Szerintem megjön egy-két napon belül, aztán ha beszerelem, akkor beszámolok róla.

Lehetne mondani, hogy vegyek másik FRFR kombót ahelyett, hogy erre költenék egy csomó pénzt. Viszont nincs a piacon még egy ilyen láda, ami egyrészt sztereó, másrészt 45 fokos szögbe dönthető. Vagy legalábbis én még nem láttam ilyet.

Új hozzászólás Aktív témák