Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ész ventura
aktív tag
válasz Bernyó84 #42100 üzenetére
Kb. egy éve.
Egyik napról a másikra kezdte el ezt csinálni, nem cseréltem benne semmit.
Default beállítást is töltöttem már valamint az elemet is kivettem.
Azt hiszem a legújabb bios van fent.Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
Biga123
addikt
válasz ész ventura #42101 üzenetére
Nekem is volt hasonló , én 1 + lemez rádugása utánn szembesültem a problémával bár az enyim nem is bootolt .. a memóriamodulok átrendezésével megoldódott..
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
ziyan
tag
Sziasztok,
Egyik napról a másikra bedöglött az P35-DS3L-em bekapcsolom, kb. 5 mp-n belül kikapcsol, újra bekapcsol, majd újra ki... és ezt játssza a végtelenségig. Se kép, se hang.
Amit próbáltam:
- CMOS reset, mindkét módszerrel (elem ki + jumper)
- egyetlen ram modullal indítani
- minden nem-létfontosságú alkatrészt eltávolítottam, kihúztam (HDD, stb)Sajnos semmi sem segített... ami még érdekesebb, hogy ha kiveszem a vidikarit (vagy kihúzom a tápkábelét), akkor azonnal elkezd fütyülni, de 5 mp-n belül ismét elkezdi az újraindulgatást
Sőt, egyszer már úgy is nyomatta, hogy látszólag bebootolt (túljutott a POST-on, megvolt a rövid beep), de néhány másodperc múlva ismét nekikezdett az újraindulgatásnak
Valami ötlet? Sajnos másik táppal nem tudom kipróbálni, de nem valószínű, hogy az lenne a ludas (Gigabyte Superb 460, ami ugye átcímkézett FSP 400), hiszen videokártya nélkül is csinálja (HD5770, ~108w TDP, aminek egyébként minden lede zöld bekapcsoláskor, ami arra utal, hogy elég áramot kap az indításhoz - és a monitor is elkezd bekapcsolni). Ramból 4 stick DDR2 van (2-2 Kingston HyperX és Geil Black Dragon), minden lehetséges kombinációt kipróbáltam... a proci egy E6420, eddig tuningolva hajtottam minden gond nélkül (szinte alapfeszen ment 3.3ghz-n 420-as fsb-vel, talán 0.05v-t ha emeltem rajta, tehát ennek sem kellene gondot okoznia).
Valaki járt már így esetleg?
-
Bernyó84
aktív tag
Szerintem a BIOS reset nem sikerült és azért csinálja... Nekem kb 1 percig nem volt benne az elem és csak akkor felejtette el a BIOS-t...
Hasonló dolgokat nekem is csinált, amikor egy jó ideig túl volt hajtva a processzor és a memória is... Aztán kicsit elfáradt, reset-eltem a BISO-t és minden megy szépen tovább alapbeállításokon, mert már nem játszom...Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Bernyó84
aktív tag
Korábban írtad, hogy valahogy eljutottál a POST képernyőig... Ott lépj be a BIOS-ba és állítsd be a Factory Default beállításokat... Más ötletem nem nagyon van
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
ziyan
tag
válasz Thrawnad #42107 üzenetére
Köszi, ezt még megpróbálom, de kezdek letenni róla, hogy ez megjavul bármit csinálok, az eredmény ugyanaz... ahogy áramot adok neki és bekapcsolom, az első bekapcsolásnál még eljut a POST-ig (egyet pittyeg, hogy minden oké), a monitoron is elkezd megjelenni a kép, de mire eljut a megjelenésig, kikapcsolja magát a cucc, és kapcsolja is vissza... vicces, hogy minden újrakapcsolás egyre rövidebb ideig tart, tehát néhány próbálkozás után már kevesebb, mint 1 mp-ig marad bekapcsolva a masina... hétvégén csinálok róla egy videót, hátha lesz még valakinek ötlete... a procit is újrapasztáztam (hátha csak túlmelegszik), de nem segített
(#42106) Bernyó84
Mire belépne a biosba, elkezdi a ki-bekapcsolást[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
Most be van építve házba?
Próbáltad kivenni, és asztalon összerakni?
Sőt, ha így se indul, akkor érdemes a proci hűtő rögzítőjét feloldani, hogy csak a saját súlyánál fogva illeszkedjen a procihoz.
Ha így jó lenne, akkor nagy valószínűséggel valamely reflow forrasztási kötés öregedett el, és ha nem feszül / másképp feszül a lap, akkor átmenetileg még érintkezhet a hibás kontaktus.-= Pancsermeste® =-
-
Thrawnad
senior tag
-
ziyan
tag
Kipróbáltam az összes fentebb említett ötletet, semmi sem jött össze kivéve a tápot, mert abból most nincs másik... amúgy elsőre most mindig eljutok a biosig, az ott lévő hőmérsékletek és feszültségek teljesen normálisak... aztán egyszer csak puff, kikapcs-bekapcs próbáltam load fail-safe-t nyomni, az sem segített... jövőhetén megpróbálok szerezni egy tápot és procit, egy ismerősnek pont van 2 belevaló, meglátjuk...
[ Szerkesztve ]
-
BlasioX
újonc
Sziasztok!
6 év után eljött az ideje, hogy belenyúljak egy kicsit a jól bejáratott konfigurációmba. Mivel nem szeretnék idén még új gépet vásárolni és nem vagyok nagyon spíler a témában, ezért a következő kérdéseket szeretném feldobni, megfejtésre.
Ami adott:
GA-P35-DS3L
Intel Q6600
2x 2GB Kingmax DDR2 800Mhz
Gainward HD 4850 | 512DDR3Utóbbi kettőbe szeretnék belenyúlni a következő képpen:
+ 4GB Kingmax DDR2 800Mhz vagy teljes csere, csak 8GB legyen (ez a max). A lap elvileg az 1066Mhz-es memóriákat is támogatja, de erről nem találtam érdemi infót, hogy mi fér bele maximum és milyen márka. Azt pedig végképp nem tudom, hogy ez a típus tudja -e kezelni a DDR3-as ramot.
HD 4850 csere Sapphire Radeon R9 270 2GB GDDR5 OC-re.
A fő kérdés pedig az, hogy ez még járható út -e az alaplap esetében?
Nem lesz problémás a 8GB ram valamint a videokártya ?
-
pmheros
őstag
válasz BlasioX #42113 üzenetére
Csak DDR2 foglalatod van, így abban kell gondolkodnod.
Van 4 memória helyed, így a +(2x2GB) a legkézenfekvőbb. Ha tudod pont olyan ramokat tégy bele mint ami most is benne van. 1066 felesleges, játékokban nem lesz érezhető sebesség többlet a 800 -ashoz képest. 8GB ramnak a hivatalos leírás szerint mennie kell.
Az R9 270 menne a gépedben, de a proci nem szolgálja majd ki kellőképp.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
BlasioX
újonc
válasz pmheros #42114 üzenetére
Köszönöm a gyors reakciót.
Az, hogy a proci nem szolgálja ki kellőképp majd a kártyát, ez a gyakorlatban jelentősebb / kevésbé jelentős teljesítmény csökkenést jelent (a kártya esetében) vagy valami mást?
Jövőre indokolt lesz egy új gépet összeraknom, de úgy gondoltam, hogy most ezzel kártyával még jól járok, mert tudom használni is, illetve jó lesz majd az újba is (egy darabig).
[ Szerkesztve ]
-
LittleSami
csendes tag
Sziasztok
Van egy EP35 DS3L lapom, cserélve lett rajta a vidi kártya és ram. A rendszer telepítésénél (ami Win7)
eljutott odáig hogy a "Windows betöltése" de utána kiír egy hibát. Hogy "Hardver változás van a számítógépben és nem lehet betölteni a hardver driverét, ezután csak újra indítani tudom. Megpróbáltam a biossal kezdeni valamit erre mikor elmentettem a beállításokat újra indult majd kb 3x-or megint utána betöltött és ugyan ez a hiba fogadott, utána próbáltam átpakolni a ramot másik foglalatba, átrakni a sata csatit másik csatlakozóba, másik winyát tettem bele, másik tápot próbáltam, ramot cseréltem benne, töröltem a cmos-t, de a hiba fent áll.
Egyébként érdekesség képen produkál olyat hogy sípol 3-at és utána elindul, vagy néha bekapcsol és se kép se hang csak búg a gép majd a 3-ik indításnál elindul de a hiba továbbra is ugyan az!
Nem változott semmi a gépben csak a ram és a vidi kártya! Kérlek segítsetek mert már lövésem sincs mit lehetne csinálni vele.Gép adatai:
Alaplap EP35 DS3L
Memória: CSX 2GB DDR2 800 Mhz
Proci: Core 2 Duo E8500 3.16
Pci: Hálókártya
Winya: 250gb SamsungVálaszokat előre is köszönöm szépen!
-
Thrawnad
senior tag
válasz LittleSami #42119 üzenetére
És a videokártya mi?
Thrawnad
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
Bernyó84
aktív tag
válasz LittleSami #42119 üzenetére
[link]
A CSX nincs a támogatott memória típusok között, bár ettől függetlenül lehet hogy nem a RAM a ludas...Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Meglon
csendes tag
Sziasztok. Remélem figyeli még valaki ezt a topicot. P35 DS3L-em van, e8400-val, F7 bios volt rajta, működött annak ellenére hogy azt olvastam f9 felett támogatja az e8***-ot, de voltak gondok a géppel (venti szabályzás, játék akadozás) frissítettem F9-re q-flashben, azóta csak újraindulgat, biost nem tölt be. Olvasgattam itt egy kicsit és láttam nem én voltam vele így egyedül, de az istenért, hogy a fenében lehet visszarakni másik biost ha egyszer üzemképtelen a gép? Próbáltam variálni a memókkal, hardverekkel, de nem tölt be a Bios, csak kapcsolgat... mit lehet tenni? Csak csere?
-
Thrawnad
senior tag
-
Thrawnad
senior tag
-
looser
addikt
válasz Thrawnad #42126 üzenetére
Jó olvasni :-)
Nem kellett microcode update-et csinálnod? Bennem azóta mozgolódik a dolog, mióta cseréltem... Felismeri a lap, de pld. VT-x nincsen...Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
robyg
senior tag
Üdv Skacok.
Lenne egy kérdésem hozzátok. Remélem tudtok segíteni.
Van egy Gigabyte ga-p35c-ds3r rev 2.1-ás lapom.
Két féle sata vezérlője van. Van egy Gigabytos ami lila szinü és van egy másik amit a chipset vezérel (ha jól tudom) azok sárgák.
A gigásat lehet használni raidbe. Én nem használom raidbe nem is tervezem.
Kérdésem a két vezérlő között van valami különbség gyorsaságba?
Most a sárgába van dugva a vinyóm. Ha átdugnám a lilába éreznék valami különbséget?
[ Szerkesztve ]
-
Bernyó84
aktív tag
-
looser
addikt
válasz Bernyó84 #42133 üzenetére
Ahogy elnézem, sokkal nem lenne gyorsabb, de nagy változások és vásárlások is történtek már szimpla birtoklási vágyból, szóval szerintem adhatsz neki egy esélyt, ha gondolod :-)
Ja, és kevesebbet fogyaszt :-)A microcode update-et ennek alapján csináltam meg. Sokkal egyszerűbb, mint amilyennek tűnik, de azért vagy két órát elszórakoztam vele, nem akartam gallyra vágni az alaplapot :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz looser #42134 üzenetére
Szívesen lefordítom egyébként, hogy mit kell csinálni a microcode update-nél, ha érdekel, de meg is csinálhatom neked. Nem tudom, a te deszkád dual biosos-e (valószínűleg igen), de akkor nagy bajt nem lehet csinálni. Én paráztam, de úgy voltam vele, hogy 7 éves deszka, ha elrontom, beszerzek egy hasonlót. Eddig szerencsére stabil a rendszer. Én még 20e-ért vettem a procit, ahogy elnéztem, jóval olcsóbban is lehet venni és lehet, hogy akkor 1:1-be sikerülne megoldanod, így mindenképpen bevállalós a dolog. Nem akarlak rábeszélni (dehogynem :-)
-
Bernyó84
aktív tag
válasz looser #42135 üzenetére
Én azt hitem, hogy P35-ös chipkészletnél nem kell BIOS-t flash-elni... Azt hittem csak szimplán levágom a processzorfoglalatban a két kis pöcköt (a processzorra kell egy adapter) aztán kész is
Így lehet nem lesz belőle csereGigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
looser
addikt
válasz Bernyó84 #42136 üzenetére
Nem is kell! Felismerte nálam is, csak 1-2 funkció hiányzott; fentebb összevethető. Szerintem ha már foglalatot nyesnél, érintkezőt ragasztanál, onnan csak egy lépés a bios flash. Nagy a szám, most csináltam, de hónapokig hozzá sem nyúltam :-)
-
sgergi
veterán
Én is fejlesztettem egy kicsit a gépen: az eddigi E6550 (3,3 GHz-en járatva) lecserélésre került egy E5430-ra. Egyelőre az fsb 413-ra van állítva, így ez is 3,3 GHz-en jár, mint az elődje. Kb. 60-62 fokig melegszik Cooler Master tx3 hűtővel. További tesztek és eredmények még várhatóak, de nagyon komoly az előrelépés erőben.
-
robyg
senior tag
Üdv Skacok.
Két kérdésem lenne.
Első van értelme lecserélni egy Q9650es procit erre a Xeon E5430-ra?
Másik kérdésem: a dvd írómat rákötöttem a lila satára. Se IDE és ACHI módba nem akar indulni.
A lilára csak vinyót lehet kötni?
-
sgergi
veterán
-
chatran
őstag
Sziasztok,
Giga GA-P35 DS (450W-os táp, e8400, 1 db IDE winchester) alaplaban kicseréltem a 9800GT-t egy 560Ti-re. Elindult bejött a win, aztán fel is telepítette szépen a driver-t, de rá 5 percre, elment a kép. Nyomtam egy reset-et, de ekkor már sípolt a lap. Visszatéve a régi kártyát megy minden szépen. Mi lehet a baj?
-
robyg
senior tag
válasz sgergi #42147 üzenetére
Kipróbáltam minden variácót. Nem megy. Nem látom sehol se amit mondtál.
A biosba az integrated menübe a fölső résznél kikapcsoltam az ACHI/RAID. A lila vezérlőt IDE-re raktam nem megy.
Valamelyiknél ki is akadt a WIN8.
(#42148) chatran: Milyen a táp márkája? Mikor beraktad nyomtál játékot is vagy csak sima üres járatba használtad a gépet?
Én tápra gyanakszok, hogy nem birja a vgát meghajtani.
A GTX 560 Ti-nek a minimum 500W ; A 9800GT meg 400W
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Mobil flották
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Crypto Trade
- Futás, futópályák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest