Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIT
csendes tag
válasz Pancsermeste #41600 üzenetére
Akkor sem tartja meg!Minden vissza áll alapra újraindulás után!
Hát mindent végignéztem már százszor és alapon vannak az értékek!
Volt már elem kivét is és az sem segített! -
VIT
csendes tag
válasz belaazallat #41602 üzenetére
Biost még nem frissítettem soha, így azt az egyet nem tudom hogy kell!
Hol tudom megnézni melyik van fenn? -
belaazallat
addikt
Manualban két féle képen le van írva, hogy kell.
[link] Erről a linkről leszeded a @Bios-t és azzal egyszerűen tudod update-elni.
Megnézni meg boot során kezdő képernyőn kiírja, az alaplap típusát, bios verziót, majd a Proci típusát és órajelét.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
sz.j
nagyúr
válasz jano_77 #41605 üzenetére
Nem tudom, hogy miért ajánljátok a "boot során" való leolvasást, mikor az ingyenes CPU-Z progival minden lényeges infót (lap, proci, memó, vga, stb) meg lehet tudni.
Például a fennlévő biost a "Mainboard" fülre kattintva......De ha az jobb nektek, hogy a bootnál "sasoltok", ám legyen .....
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Ricko
tag
Hi
Nem tudom, van-e esetleg aki tudna segíteni nekem, de az a helyzet, hogy eddig volt 2db 2x1GB Kingston HyperX 800Mhz ramom (5-5-5-18). Ezek alapból 667-en mentek, de BIOS-ban be tudtam állítani hogy 800Mzh-en 4-4-4-12-es időzítéssel menjenek.
Most szereztem egy 2x512MB GeIL 800Mhz (4-4-4-12) ramokat. Ezek alap járaton ezen a frekvencián mennek.
Na most mivel a HyperX alacsonyabb Mhz-en megy, ezért ugye lehúzza a GeIL-eket is.
Így szokásos módon BOIS-ban beállítottam, hogy 800Mhz (4-4-4-12). De ezzel a beállítással 10-15 perc után kék képernyő fogad a Windowsban, hogy memória hiba. Állítottam most +10V feszt. Azóta nem volt hiba, viszont futtattam a memtest-et az viszont míg 100%-ig elért detektált 4 hibát is.
Ha, hagyom alapon 667-en az egészet (5-5-5-15), akkor jól működnek.
Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak? Amúgy még csak érdekesség végett, amikor először betettem a GeiL-eket az enyémek mellé nem volt képem. Ki kellett szedni, elindítani úgy és aztán megint vissza tenni, hogy legyen képem
memtest-en kívül van valamilyen más jó memória tesztelő progi? -
Pancsermeste
őstag
Minek neked másik memória tesztelő program? A memteszt kimutatta a hibát... vagy most olyat keresel, ami nem mutatja ki??
Amúgy, ha normál használat mellett nincs hiba, akkor nem kell foglalkozni azzal, hogy a tesztprogi mit ír.
Sajnos különböző típusú RAM-oknál gyakran előfordul, hogy csak a nominálisnál alacsonyabb időzítéseken hajlandóak hiba nélkül együtt működni (vagy még úgy sem).-= Pancsermeste® =-
-
Ricko
tag
válasz Pancsermeste #41609 üzenetére
Hát azért, mert a memtest nem túl egyértelmű számomra. 100%-ot eléri és megy tovább a teszt.... hol a vége??
Ezért kellene egy másik progi. Meg csak memóriacímeket írt ki hogy a kettő között nem tudott másolni és a hibakód alapján nézzem meg a netes oldalukon mi a teendő amit meg is tettem, de hát semmi újat nem mondtak.[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
A tesztnek akkor van vége, ha leállítod...
"Állítottam most +10V feszt."
Ugye +0.1V-ra gondoltál?
Az is kérdés, hogy a menüből választottad ezt ki, vagy az eddigi értékhez képest adtál még + 0.1V-ot?
Ha csak +0.1V-ot adsz, akkor kapnak a RAM-ok 1.9V-ot.
Kingston-nak 800MHz; 5-5-5-15 időzítéssel 1.8V a feszültsége, 4-4-4 esetén 1.9V elég lehet, de biztosabb a 2.0V.
Nem tudom, pontosan milyen Geil RAM-od van, de valószínűleg annak alapból kell a 2.0V, tehát én mindenképpen +0.2V-ot adnék neki.-= Pancsermeste® =-
-
Thrawnad
senior tag
Hali!
Procit akarok cserélni. Ki mit javasol ami most van:
Intel 630 HTT 800MHZFSB 2mb cache.
Nem akarok árban elszálni, de kellene egy kis sebesség.
ThrawnadHardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
nagyúr
válasz Thrawnad #41614 üzenetére
15-ért ki lehet fogni E7400-at, E6850-et, de akár E8400-at is, ezek elegendőek lesznek, illetve ennyi pénzért, ezeket kapod meg használtan.
RAM órajele miért gond?Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Thrawnad #41616 üzenetére
Sosem volt az, bár sokan írtak nagyobb butaságokat is. Emellett az E8400 FSB-je 333MHz, és természetesen nagyon szépen össze lehet lőni egy 1066-os RAM-mal.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Thrawnad #41618 üzenetére
A RAM órajele természetesen limitálhatja a CPU tuningot, de ez nem áll fenn az épp tárgyalt esetben. A procid órajele 333MHz. A 775-ös Intel chipsetek esetében nem lehet visszaosztani a RAM órajelét az FSB függvényében, tehát minimum szinkronban fognak futni. Ez azt jelenti, hogy a RAM valós órajele 1:1-ben 333MHz lesz. Ebből effektív RAM órajelet kapunk, ha duplázzuk, tehát egy 333MHz-es FSB-jű CPU-hoz minimum 667MHz-es RAM-ot illik társítani. A te moduljaid azonban 1066MHz-ig szavatoltan működnek, tehát emiatt nem szükséges aggódnod.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Thrawnad #41620 üzenetére
A lényeg, hogy nem szükséges 1333MHz-es RAM-ot társítani a 333MHz-es FSB-jű (1333MHz-es QPB-jű) procikhoz, amilyen az említett E8400.
-
addikt
Hello!
Van valakinek ötlete,hogy amióta külső hdd vagy a belső ssd óta tetü lassú a bios boot ideje.Lehet valamit kezdeni?
Ha lehúzom a külső hddt akkor jó. -
droti25
őstag
Sziasztok!
Nem tudjátok mitől lehet az hogy a biosban 3000mhz-re húztam a procit ami évek óta annyin megy,azonban ma a windows és a tesztprogik is csak 2666mhz-et mutatnak!Mintha windows induláskor visszaállítaná a gyári értékeket!
Semmit nem cseréltem benne, csupán befagyott egyszer és azóta ezt a jelenséget tapasztalom!
Aki tud segíteni írjon pls! -
pempellini
senior tag
Sziasztok.
Van egy ds4-es deszkám ez kezeli a ecc-s ramokat?
Gigabyte Z77X-UD3H,Intel I5 3470@3800mhz,Chieftech 450w,Sapphire 7770 vapor-x 1Gb,Zalman 9700 cu.
-
nagyúr
válasz pempellini #41628 üzenetére
Nem kezeli, de menni fognak benne.
-
nagyúr
válasz pempellini #41630 üzenetére
Amennyiben a típus, és az egyéb paraméterek egyébként stimmelnek, akkor pusztán attól, hogy a modulokban van egy hibajavító chip - ami non-ECC-s lapban nem működik - nem lesznek kompatibilitási problémák. Ez olyan, hogy fogsz egy általad ismeretlen modult, és beteszed a lapba, akkor az vagy megy, vagy nem. Ez itt is fennállhat természetesen, de ezt nem befolyásolja, hogy a modul úgy egyébként ECC-s-e vagy sem. Keverni non-ECC-s modulokkal azonban nem javasolt.
-
raubisoda
senior tag
Hali urak.Érdeklődnék.A köv lap a témám,hogy van e rajta 2.0 pcie.GA-P35C-DS3R (rev. 2.1).Előre is thx.
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
raubisoda
senior tag
Elnézést a 2.0 érdekelne nem a linkenlevő.
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Aki Win7-et AHCI módban használ megnézné a BIOS-ban, hogy a Hard Disk Boot Priority megnyitásakor mi látható (1. SCSI-0 akármi, 2. SCSI-1 akármi vagy 1. AHCI-0 akármi, 2. AHCI-1 akármi)?
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz Pancsermeste #41637 üzenetére
Köszi, hogy megnézted.
Sajnos ebben az esetben vagy lapot kell cserélnem vagy a registry kulcsokkal/BIOS beállításokkal kell variálnom (ha egyáltalán összejön) ahhoz, hogy megszűnjön ez a problémám és használni tudjam a jól bevált Bacup/Restore progikat .....
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz Pancsermeste #41639 üzenetére
A lapcsere azért még odébb van (nekem tökéletesen megfelel a mostani is), előbb kipróbálom az IDE módból való visszaállítást (Restore-nál, a CD-ről történő bootolásnál, BIOS-t átállítom IDE módba, majd ha kész a visszaállítás rögtön be a BIOS-ba és AHCI-ra átállítok mindent).
".. gondolom a kedvenc progi verzióid nem tudják az AHCI drivert megfelelően kezelni."
Nem hiszem mivel támogatják a Win7-et, illetve az SSD-kkel végzett műveleteket, és ott más szinte "követelmény" az AHCI...
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
Na várjunk csak... Te most AHCI módban akartál IDE módban telepített és mentett ghost file-t visszaállítani? -mert ez persze, hogy nem megy.
Ha van egy AHCI módban jól működő rendszered, akkor azt Acronis True Image-el vagy Norton Ghost-al (lehetőleg a legújabb verziókkal) el tudod menteni, és vissza is tudod állítani AHCI módban is, nem kell semmit trükközni, én is ezeket használom.
Bár sztem a Paragon is tudja ezt (én nem ismerem), csak lehet vmi régebbi verziót használsz, ami ugyan tudja az AHCI-t, csak a meghajtóid driver-ét nem jól kezeli.-= Pancsermeste® =-
-
sz.j
nagyúr
válasz Pancsermeste #41641 üzenetére
"Te most AHCI módban akartál IDE módban telepített és mentett ghost file-t visszaállítani? -mert ez persze, hogy nem megy."
Nem.
Én az AHCI módban telepített rendszert szerettem volna AHCI-ban visszatenni, de nem ment, a belinkelt hiba jelentkezett...
Kapaszkodj meg, most meg (Fire javaslatára) az AHCI módban telepített rendszert raktam vissza IDE módban, majd a restore után rögtön mindent AHCI-ra állítottam a BIOS-ban és úgy indult újra a gép ....Hogy őszinte legyek én sem hittem abban, hogy működni fog ez a módszer, de épp most fejeztem be 3 azaz három egymást követő restore-t, mindegyiket kipróbáltam és leellenőriztem és egyik alkalommal sem jelentkezett az előzőekben belinkelt hiba, sőt mindegyik visszaállítás tökéletesen működött, ill. működik....
Hogy miért vagy hogyan lehetséges ez azt ne kérdezd, mert én nem értek a számtech.-hez, mindössze csak használom a gépet ....
Viszont az tény, hogy két napig "boncolgattuk" a témát Fire/SOUL/CD fórumtárssal (priviben), és mivel a BIOS-on belül nem lehetett eredményt elérni, Ő ezt a megoldást javasolta, és igaza is lett.
Igaz, hogy így egy kicsit nyűgös a visszaállítás menete, de míg nem találok másik, (hiba nélkül működő progit vagy esetleg nem cserélek lapot) addig így is jó lesz.Ha esetleg érdekel a téma keresd meg Fire-t priviben, szerintem nem fog elzárkózni.
[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
Értem.
Bár én is pont így csináltam, mikor az addig használt Norton Ghost-om nem működött AHCI-ben. Azóta újabb verziót használok, ill. ajánlanám az Acronis 10.0-át (vagy újabbat, a 9.0 még nem OK), ezekkel probléma mentesen működik minden, nem kell IDE módba visszaállítgatni.-= Pancsermeste® =-
-
Bernyó84
aktív tag
Sziasztok,
GA P35C-DS3R-be tenném bele ezt a memória párt:
2x4GB
Szerintetek működne a dolog? Csak mert én úgy tudom, hogy a honlapon azt írják, hogy vagy DDR2ből 8gb vagy DDR3ból 4 gb memóriát kezel a lap.
Viszont hallottam már rá példát, hogy valakik kipróbálták és a 2x4GB DDR3 is működött nekik.
Valakinek esetleg tapasztalat ezzel kapcsolatban?Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
pmheros
őstag
válasz Bernyó84 #41644 üzenetére
333 -as processzor oldali fsb mellett fog a lapodban az (1600 -os) ram 1333 -at menni !
Nálam is így van, ez a memória osztásból következik. Magasabb osztó(szorzó) nincs! Ahhoz hogy 1600 -on járasd a memót, 400 -on kell menjen a cpu. (E4500 -nak 200 -as az alapértelmezett fsb -je)Többünknek van/volt 2x 4GB ddr3 p35 -ös giga lapban, és eddig mind ment.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok tökéletes
-
Bernyó84
aktív tag
válasz pmheros #41645 üzenetére
Köszi az infót.... A prociból sikerült már kihoznom 9x333-at is és szerintem még menne kicsit tovább is, de nem akarom feszegetni a határokat .
Azért gondolkodom ezeknek a memóriáknak a beszerzésén, mert van 2x1 és 2x2 GB Corsair XMS2 memóriám, amit ha eladok (2x1 gb kb 4-5e + 2x2gb kb 9-10e), akkor plusz költség nélkül meg tudom venni az újat így 6GB helyett 8GB memóriám lesz... Tudom, hogy nem lesz érezhetően jobb a dolog, de ha ingyen megcsinálhatom, akkor miért ne?...és talán még a későbbiekben beleteszek majd egy Quad-ot, ha nem lesz elég a 3Ghz-en hajtható E4500...
[ Szerkesztve ]
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Bernyó84
aktív tag
Sikerült beszereznem egy ilyet: Corsair
A tapasztalatom az, hogy amig a DDR2 800-as Corsair ramok voltak a gépemben, addig simán tudtam hajtani az E4500-at 3Ghz-en 9x333 és 10x300-as beállításokkal is (ramok 1,9v-ot kaptak), de mióta beletettem a DDR3-s 2x4GB 1600-as Corsair kittet, nem tudom ilyen szépen hajtani a gépet. Ugyanezekkel a beállításokkal már nem megy a gép, Windows betöltéskor újraindul. Most 11x250-en megy, de elég keserves... a ram most 1,6v-ot kap de elvileg csak 1,5 kellene kapnia. Miért van az, hogy nem tudom az elvileg 1600-as ramokat kicsit jobban meghajtani? Elvileg az FSB 11x250 mellett is 1000. De akkor miért van az, hogy ha 9x333 vagy 10x300-at állítok be és visszaosztok úgy hogy 900-1000 legyen az FSB, akkor fagy a gép? DDR3-as ramoknak mennyi feszültséget érdemes adni? Mikor először beletettem a gépbe a ramokat, akkor érdekes módon ment a gép 10x300-as beállítással úgy, hogy az FSB 1200mhz volt, aztán reseteltem a bios beállításokat, mert láttam ,hogy a ramok a régi beállítások miatt 1,9v-ot kapott és nem akartam odapirítani. de ha a ramoknak 1600mhz-hoz 1,5 volt kell, akkor miért nem megy 1,6v-tal 1000mhz-en? Kezd kicsit idegesíteni a dolog....Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Bernyó84
aktív tag
válasz Biga123 #41648 üzenetére
Aida azt írja, hogy kereken 1,600v-ot kap a ram.
Eddig nem droppolt a lapom. Azt hiszem hogy vissza kell tennem a régi ramokat, hogy azokkal mi a helyzet...Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! A Gigabyte GA-P35-DS4-hez ez a legfrissebb Chipset + AHCI driver? Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de amióta frissítettem, néha ilyen gondjaim vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Külpolitika
- Öregszem
- PlayStation 5
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest