Hirdetés
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
Úgy néz ki meg van a probléma forrása. A zöld színű IDE foglalat (kép bal alján) idővel letolja magáról az ata csatlakozót. Akár néhány nap alatt.
Korábban ezt a vinyót csak a power kábelét lehúzva iktattam kivalszeg ezért jelentkezett csak 1 szál SSD-vel is a hiba. Ezt visszanyomva minden ok idáig. Nem tűnt fel hogy nincs eléggé rajta. Vettem 2 új sata kábelt és akkor döbbentem rá hogy a 4 régi sata kábel alig tart, míg az újakban sokkal erősebbek a tüskék, nem csak a rugó.
-
MrChris
nagyúr
Nyílván való, nem kérdés, hogy egy rossz táp hazavághatja a fogyasztóit. Amúgy nálam minden pormentes, alaposan ki van tisztítva, táphűtés nem lehet gond. Meg állás után is jelentkezik. Nagyon gyanús, hogy más hw hiba okozza, méghozzá szerintem alaplapi. Ha szerzek kölcsibe egy tápot pár napon belül, pár indítás után kiderül hogy az e a ludas. Ha nem az elég baj mert az alaplap+cpu+mem csere elég sokba fájna, 60-70 ezer és ráadásul ezzel teljesítményben alig lenne több mint a mostani 6-7éves konfigom.
-
MrChris
nagyúr
Most továbbra is csak egy ssd van és bekapcsnál konzisztenci hibák vagy mi.
Wazz, most néztem az árakat marha drágák a procik amikkel érezhető előrelépés is lenne ha már váltok a c2d 2,6ghz képest. Egyenlőre marad a cuccos, lehúzva maradnak a fontos tárolók, hátha még kilogikázza magát a hiba
-
MrChris
nagyúr
6-7.
Helyi rendszergazda aztat mondta, hogy a tápok nem ilyen 'finoman' halnak meg hanem ennél draszikusabban, valszeg alaplapon van a ludas, csak egy szál ssd volt legutóbb rákötve és nem jelent meg a biosban, áramtalanítás után igen. Most jut eszembe, hogy volt kékhalál is. -
MrChris
nagyúr
Egyenlőre nincs semmi megnyaffanva. Meg 99% hogy nem hdd baj, mert most egy új ssd-t tettem be és nyomtam rá windowst, azzal is előjött. Még a táp marad, van hogy bekapcsolom és sötét képernyő. Meg olyan is hogy leáll az egyik vinyó menet közben, párszor felpörög aztán döcögni kezd a rendszer, újraindításnál meg a bios se látja. Ssd-nél is hasonlóan. A táp Cheaftech vagy hogy írják és 450w, kondikat majd megsasolom bár azzal reklámozták hogy extra szuperül nem kiszáradósak. Sajna nincs másik tápom hogy azt kizárjam.
-
robyg
senior tag
Na sikerült megcsinálni.
Le kellett szednem a giga honlapjáról a Gigabyte Sata2 raid drivert igaz csak Win7hez való volt.
Pedig az eszközkezelőbe frissítettem a driverét. Úgy látszik az nem volt elég.
Sajnos csak IDE-be látja a dvd írót. A vinyót látja ACHI-ba is.
Van valami különbség az IDE és az ACHI mód között?
-
-
sz.j
nagyúr
Nekem P35-DS4 lapom van, pendriveról történő bootoláshoz én így állítottam be a BIOS-t:
- Legacy USB Storage detect engedélyezve legyen
- Az Advenced BIOS Feature ablakban a Frist Boot Device pendrive legyen (nálam ez a USB-HDD)
-A Hard Disk Boot Priority-ben a pendrive elöbb legyen mint a vinyók.Nálam ez működik.
-
Ricko
tag
Szia!
Igen, szét lett szedve teljesen... Tápegységet és vga-t egy másik gépből tettem bele, de nem indult azokkal sem. RAM-ból van 4 darab is, de különböző márkájúak, ezért egyszer az egyik párt utána csak a másik párt tettem bele, de semmi. Azt meg kétlem, hogy mind a 4 egyszerre esett össze.
Mind1 ma azért kipróbálom más ramokkal... hátha.Köszi a tippeket!! Amúgy nekem is 1.0-ás a lapom!
-
FlasH-BacK
senior tag
1.52V Vcore?!
Az kegyetlenül sok! Vagy rosszat mutat a Cpu-Z (ami kevésbé valószínű), vagy a biosban Auto-ra van állítva a Vcore-od, ami nem az alapfesz, hanem a tuninghoz az alaplap által önkényesen megemelt érték!
Tessék megnézni everesttel, speedfannal, vagy easytune-nal, és ha tényleg ilyen sok, akkor biosban visszarakni defaultra, vagy kézzel beállítani a gyárira.Szerk.: btw furcsállom, hogy egyszerre két cpu-z két különböző órajelet mutatott, de úgy látom, az egyiket csak rászerkesztetted utólag. Vagy valami csoda-procid van, ami egyszerre tud 400-as és 333-mas FSB-vel is futni?
-
FlasH-BacK
senior tag
Várjuk a screenshot(oka)t!
CPU-Z, Everest, stb. vonatkozó információkkal. Amúgy mennyi az alapfesze a procidnak?
Jorus:nem a Vdrop-on lepődtem meg, hanem hogy a biosban beállított étéknél mennyivel kevesebbet ad még idle-ben is. Én ezt is alulfeszelésnek hívom (meg azt is, amikor tudatosan lejjebb veszem biosban a gyári értéknél)...
Az ET6 fikázása tudom hogy nagyon divatos, de amellett hogy sok paramétert bénán ír ki, van pár hasznos funkciója: a +12V értékét csak ez jelzi helyesen, valamint a feszültségeket és frekiket is tök jól lehet vele állítani.
Ha keresem hogy mennyit visz a proci max., akkor tök jó h egy kis feszemeléshez nem kell újraindítanom a gépet. Vagy arra is jó, hogy ha játszom, akkor fejlebb tudom lökni az órajeleket a kívánt szintre, majd játék után visszarakom alapra vagy az alá, meg a feszt is lejjebb tudom venni újraindítgatás nélkül.. -
-
pmheros
őstag
Először is: nálad a lap, nálad a proci, miért nem próbálod ki ?
Pont ilyen lapban anno egy G0 -ás q6600 -ost járattam. Az kerek 3GHz -en bírta alapfeszen.
Ez egy tesztelt proci volt ami egy komolyabb lapban 3.9 -et is ment, míg nálam az ep35c-ds3r -ben csak 3,6 -ot. Vagyis a lap nem a legtuningosabb
A te procid 45 nanós, azok tuningjához már a P45 -ös lapok javallottak. Ezen felül, ahány proci annyi félét megy. Ráadásul az alapfeszedet sem tudjuk.
Tehát a kérdésem: ez a fajta lap, ezt a konkrét procit mennyire engedi felhúzni? Feszkó emelés nélkül.
-
Prof
addikt
Bootolni nem tud róla, de ha win7ed vna tároló hdd-nek tudod használni, mivel a Win7 megtudja cisnálni és kezeli maga a GPT particiós táblát, ami a 2+ TB_os HDD-khez kell.
Én azért is inkább a 2TB-ost ajánlom. Nekem 2 van raidben, így gyakorlatilag 4 TB-os a hdd csak gyorsabb.
-
Gorneck
legenda
Olvastam nem vagyok hülye, de itt arról van szó, hogy 1333on menjen a ram.
A win meg, azért nem tölt be, mert instabil a gép...Akkor emeld még a ram feszt, hogy annyi feszt kapjon amennyi kell neki. Mert ugye még mindig nincs meg az 1,7V. Időzítéseket meg első körben hagyd auto-n.
Jajjj...csak itt azzal van a probléma, hogy nem érsz azzal el semmit, ha p35be ddr3at tömsz...ergo ugyanott vagy majdnem ahol egy 800as kittel. Így érted?
-
-
Qru
MODERÁTOR
Azt a gyártó határozza meg, de a fő időzítések a modulokra is rá szokták írni.
mod:
BK87: Még nem tudni még pontosan mekkora sávszélesség kell nekik de esélyes hogy vmennyire limitáló tényező lehet. Mindenképpen várd meg az első teszteket addig felesleges lapot cserélned szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Xbox Series X|S
- Videós, mozgóképes topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Proxmox VE
- Renault, Dacia topik
- E-roller topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Google Pixel topik
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- További aktív témák...
- MSI MPG B650 EDGE WIFI Alaplap új doboz nélküli
- MSI MEG Z-790 ACE alaplap + INTEL CORE I9 13900K proci + 32 GB DDR5 memória Félkonfig
- Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, 1 év gari - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASRock B550 Phantom Gaming 4 alaplap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest