Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5351) Landon válasza Sárpac (#5341) üzenetére


Landon
őstag

Hát napközben dolgozom úgyhogy nem sok időm de majd összedobok valamit. :D Lehet úgy is totál szét kell kapni a gépet mert vmi a CPU hűtővel nem oké.

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#5352) Abu85 válasza bigdigit (#5350) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nagyon túlliheged az off jelentőségét. A gond az, hogy egyértelműen engem jelölsz meg, amikor az egész diskurálás. Innen indult, ami a hatalmasabbnál is hatalmasabb off.
Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy miért kellene a szakmailag témához kapcsolható hszeket kerülni, amikor a te hozzászólásod is láthatóan csak off, sőt onba is van rakva. ;)

Lassan tényleg be lehetne fejezni ezt a sírást, mert ez a topik az on hszeketől elsüllyedne az enyészetbe. Mellesleg továbbra sem értem, hogy miért baj az, hogy ha kérdeznek valamit, akkor arra válaszolok.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5353) danati válasza kpal (#5336) üzenetére


danati
senior tag

Nem temetem. Nagyon jó kis kártya a mai napig is. Én egy 8800GT-t használok játékra és kis felbontáson még elég. :Y

(#5354) bigdigit válasza Abu85 (#5352) üzenetére


bigdigit
addikt

de ez mindent megmagyaráz.

(#5355) Abu85 válasza bigdigit (#5354) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Megint egy értelmetlen off, de ha ezt akarod legyen, később persze ne gyere azzal, hogy én offolom szét a topikot, mert láthatóan tőled kezdődött a leendő vita. :) Ez a hsz maximum annak magyaráz meg valamit, aki ezt szeretné hinni. Egyszerűbb a PH!-ban, és a többi hardveres siteban keresni a hibát, mint a tényekkel szembenézni és rájönni, hogy ez a Fermi, nem olyan, amilyenre az emberek és a gyártók számítottak.
Nekünk ettől semmi bajunk nem lesz. Sőt lehet hibáztatni engem is, mert az XFX nem kért a kártyából, vagy mert a BFG kilépett, de valójában erről én nem sokat tehetek. Az dolgom egyszerű: csak leírom, hogy mi miért történik. Mert érdekli az embereket, hogy miért jutott ide a G80-as tarolás után az NV. ;) Természetesen lehet hinni a csodákban, sőt abban is lehet hinni, hogy semmi gond nincs a Fermi körül, és a korábban elsőszámú gyártók csak azért lépnek le, mert így tartja kedvük, csak ez minden tényszerű alapot nélkülöz. :)

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5356) bigdigit válasza Abu85 (#5355) üzenetére


bigdigit
addikt

vita?hol van itt vita?senki nem vitatkozik itt veled csak tényt közlünk.egyszer sutyiban azért leírhatnád mennyi részesedést kapsz az ati-tól.egy biztos szerintem biztos betűre fizetnek mert egy fél mondatra is litániát tudsz írni új tartalom nélkül.olyan mintha lenne egy dobókockád minden oldalán ati felirattal.dobjál mást is ha tudsz....az meg már csak ismét hab a tortán mindezt úgy adod elő mintha te lennél minden ipari kémek atyja.te aztán minden gyártó belső titkát ismered...james abu bond 007. :C

tuti erre is jön majd egy féloldalas beírás miért is szar az nv holott szó sincs itt róla.

[ Szerkesztve ]

(#5357) Abu85 válasza bigdigit (#5356) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ez már tényleg nagyon off, de előhoznál valami konkrét bizonyítékot is, erre az állítólagos tényre. Mert én tudtommal a prohardvertől kapom a fizetésem, és a számlámra is ők utalnak.
Igazából jó lenne vitázni, mert eddig csak állítást mondtál, de semmivel sem támasztottad alá. Ez behatárolja a vitánk kiterjedését, pedig én nyitott lennék, ha tényekkel támasztanád alá, hogy mivel nem értesz egyet a korábbi hsz-eimben. Azt már elmondtad, hogy szerinted én az ATI embere vagyok, de jó lenne ennél továbblépni, mivel csak ezt ismételgeted. Azt is megértem, hogy ha nincs más érved, és csak a gyártó iránt érzett szeretett beszél belőled, de ez nem ad alapot a vitára. Látszólag ez annyira elég, hogy kijelentesz valamit, ami a lelkednek megnyugvást ad, de nem tudod alátámasztani. Szerintem erről a szintről lehet továbblépni, de ha nem megy, akkor nem is kell erőltetni. :)

Értem már mi a gond. Itt nem arról van szó, hogy szar az NV, sőt nem az ... maximum egy termékre lehet rámondani, hogy szar, mert a vállalatok több jó cuccot is gyártanak. Az NV az egy cég, olyan mint az AMD, csak a pénzedre hajt. Alapvetően neked abból nem lesz hátrányod, hogy Fermit veszel, mert x összegre be van árazva. Amiről korábban beszéltünk a fórumtársakkal, az az, hogy miért szált ki az XFX és a BFG. Erre a nyilatkozatok alapján lehet magyarázatot találni. El is mondtam, hogy mindenkinek világos legyen. Azt is részleteztem, hogy az XFX vissza is tér, mert ők sem gyűlölködnek az NV-vel. Egyszerű üzleti partnerek, és kölcsönösen a saját hasznukat nézik. Ezért nincs XFX-es fermis GeForce, mert a GF100-ról hiányzik a gyártók haszna, így az XFX-nek nem is lenne mit nézni. Ez természetesen a végfelhasználókat nem érinti, pusztán a gyártók problémáznak ezen.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5358) bigdigit válasza Abu85 (#5357) üzenetére


bigdigit
addikt

szerintem itt bármit az mozgatna előre ha hanyagolnád ezt a topikot és csak moderálás szintjén foglalkoznál vele ha már nem tudsz tőle elszakadni.nem csak engem zavarnak a posztjaid itt ha még nem tűnt volna fel.amit itt művelsz szerintem bőven kimeríti a hatalommal vissza élés fogalmát még ha szépen köntösbe is bújtatod.csak rólam vegyél példát mióta eladtam bugláda 4870x2-őt én egy sort se írtam oda.te már minden érved úgyis leírtad itt 1000x szóval csak magad ismételgeted.

tudtam,hogy nem állja meg a szar fermizést. :C

[ Szerkesztve ]

(#5359) Abu85 válasza bigdigit (#5358) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Már ne haragudj, de ha azt akarjátok, hogy hanyagoljam a topikot, akkor miért vagyok minden oldalon megszólítva, vagy megemlítve. Ez alapvető ellentmondás. A veled való vitát sem én kezdtem. Ha azt akarod, hogy ne írjak ide, miért említesz meg?
Ha zavarnak a posztjaim ne olvasd el. Ellenben, ha látod, akkor konkrét kérdéseket kaptam, amikre válaszoltam a felhasználóknak. Láthatóan mindenki értette is, csak te kötöttél szokás szerint bele, és jöttek az állításaid, amiket nem tudsz alátámasztani, de tényként beszélsz róluk.
Nem érted a probléma gyökerét, ha kérdeznek írni fogok, ha pedig szóba kerülök, akkor megint írni fogok. Most ha erre válaszolsz, akkor megint írni fogok. Persze jó lenne, ha előrelépnénk, így hoznál valami bizonyítékot arra, hogy mikor kaptam az ATI-tól pénzt. Egyelőre ezt nem látom, és nem is nekem kell ezt bizonyítani, hiszen te állítottad. Az gondolom evidens, hogy bizonyíték nélkül állítani valamit, nem túl jó dolog. Látszólag kerülöd is a témát, mert valójában nincs semmi konkrétum a kezedben. Ez gond, mert a szavahihetőségedet ássa alá.
A HD 4870 X2 topikba bármikor beírhatsz a korábbi problémádról, de érdemes azt is elmondanod, hogy a kártyádon nem gyári BIOS volt, mert azzal már az elején nem működött jól. Mint akkor mondtam a te lehetőséged a garancia volt, nem pedig a BIOS módosítása, amivel láthatóan a problémád nem szűnt meg. A gyártók sem cserélik más gyártóéra a BIOS-t, ha baj van egy kártyával, tudják, hogy nem oldja meg a gondot.

Ahogy mondtam az előbb felhasználói szempontból nem szar a Fermi, így természetes, hogy megvédem az állításokkal szemben. Amiről beszélgettünk a fórumozókkal az a gyártói szempontok, amik a felhasználókat nem érintik.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5360) Abu85


Abu85
HÁZIGAZDA

Van 3D Vision Surround béta meghajtó.
Win7 32 bit / Win7 64 bit

Egyéb változásokról nincs hír, de a Surround támogatás benne van, akinek van GTX 400 SLI-je és három monitorja kipróbálhatja.

Szerk.: Azt írják megy GTX 200 sorozattal is! Ez talán több embernek van SLI-ben.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5361) 9950es válasza Abu85 (#5360) üzenetére


9950es
aktív tag

3 monitor 3d nem épeszű dolog,viszont 2 projektoros 3d meg még mindig nincs és szerintem nem is lesz, szóval bekaphattyák. :P

Jó dolgok mindig quadronak maradnak, a hülyéknek meg richtig jó a 3 monitor

[ Szerkesztve ]

120 fps or GTFO :D

(#5362) A.tessz válasza pszichiater (#5331) üzenetére


A.tessz
senior tag

EVGA GTX480 Hydro Copper FTW edition a válasz :D

itt van egy érdekes kis link róla , tuti ilyet vennék ha lenne nálunk , és emberi áron lenne :D

[ Szerkesztve ]

(#5363) schwartz válasza Abu85 (#5345) üzenetére


schwartz
addikt

A Valve, papolas helyett rafekudhetne a HL3-ra. ;] Cloud(?)...a fejukben, esetleg. A csoro ugysem engedheti meg maganak a havidijat, aki meg igen, az csucs NV-t vesz... :DDD (csak viccelek). Kulonben is kit erdekelnek a gagyi APU-k? Inkabb mondj valamit a GTX485-rol... ;]

[ Szerkesztve ]

If he dies, he dies.

(#5364) Sárpac


Sárpac
nagyúr

ON!:)
[link]
[link]

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#5365) bigdigit


bigdigit
addikt

(#5366) HaZsolt válasza Sárpac (#5364) üzenetére


HaZsolt
őstag

A 2 venti közt lévő embléma emlékeztet a MÁV logójára :D

(#5367) SSJPeter válasza Sárpac (#5364) üzenetére


SSJPeter
őstag

Ezen amúgy van vezérlő chip a ventilátor szabályozásához vagy mindig fullon pörög mint a Zalman-os gigabyte-ok?
Lehetne ezt a bios-án keresztül Afterburnerrel vezérelni?
Mellesleg ezt az MSI twin frozer OC-vel kapcsolatban is kérdezhettem volna.
Van rajtuk olyan chip?

[ Szerkesztve ]

Let’s go Brandon!

(#5368) Def26 válasza Sárpac (#5364) üzenetére


Def26
félisten

Kib@szottul tetszenek ezek a kártyák. :K Azt nem értem, hogy az Asus miért nem tud ilyen extra dolgokat mellékelni a kártyához? :U

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#5369) NOD válasza Sárpac (#5364) üzenetére


NOD
senior tag

De durván néz ki ez a kártya:D:D Amugy azok 12es slim ventik? Mert ha joáron adják és belepakolsz 2 scythe slip stream-t akkor az -15fok a refhez képest.

(#5370) Sárpac válasza SSJPeter (#5367) üzenetére


Sárpac
nagyúr

MSI Twin frozert II-őt lehet vezérelni afterburnerrel én is csinálom!:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#5371) SSJPeter válasza Sárpac (#5370) üzenetére


SSJPeter
őstag

Értem,az jó és a Zotac-ot?
Azt nem tudja valaki?
Na nem mintha vennék ilyet a jövőben de ez mindig is érdekelt.

[ Szerkesztve ]

Let’s go Brandon!

(#5372) Sárpac válasza SSJPeter (#5371) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Tesztek szerint a zotac gtx480 amp fix fordulaton megy 46dba, de nem fél méterről hanem 10cm-ről méri a zalman a zajt, arról nem beszélve, hogy nem mindegy, hogy szélzaja vagy rakéta hangja van 46dban egy hűtésnek.:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#5373) partyphoto válasza NOD (#5369) üzenetére


partyphoto
tag

a Slip Stream-et úgy vágtam ki a gépemből... ;] S-Flex-nél indul a dolog pl. 800/1200
de szerintem érdemesebb megvenni a Noctua SF12-ét :C , tapasztalatból mondom hogy jobb mint az S-flex ...a SlipStreamről meg nem is beszélve.
Hangra, légszállításra ár/érték arányban a legjobb - természetesen a felsőházban!

Scythe Fan, Noctua Fan

(#5374) A.tessz válasza SSJPeter (#5367) üzenetére


A.tessz
senior tag

Fullon pörög , éppp ezért szidták a tezstekben , ami persze ahogy Sárpac is írta msi afterburnerrel simán megoldható , csak hát nem mindenki állít szoftveresen venti profilt.

(#5375) A.tessz válasza Landon (#5335) üzenetére


A.tessz
senior tag

P20185 Phsyx off , core i 7 920 al 4.0ghz en.

(#5376) SSJPeter válasza A.tessz (#5374) üzenetére


SSJPeter
őstag

Ha fullon pörög az egy dolog de ha nincs rajta olyan chip ami a bios-ból szabályozza a ventilátort akkor nem lehet szoftveresen sem állítani a ventilátort.
Ezzel én egyszer nagyon csúnyán megszívtam egy Zamanos gigabyte személyében.
Akkor csak a potméter marad.

[ Szerkesztve ]

Let’s go Brandon!

(#5377) rup1u5 válasza SSJPeter (#5376) üzenetére


rup1u5
nagyúr

"chip ami a bios-ból szabályozza a ventilátort" ? :F
Szerintem itt van némi képzavar. Bár nem vagyok elektroműszerész de nem hinném, hogy a mai videókártyákon külön chip vezérelné a ventillátor fordulatát.
Abban viszont biztos vagyok, hogy a biosban nincs chip! :DDD

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#5378) A.tessz válasza SSJPeter (#5376) üzenetére


A.tessz
senior tag

Amit olvastam az alapján állíthaó , ha jól emlékszem így oldották meg, volt is fenn egy bemutato róla csak elveszett az offok között.

(#5379) SSJPeter válasza rup1u5 (#5377) üzenetére


SSJPeter
őstag

Pontosítok.
Igaz nem a bios-ban van a chip. :)
Mindegyik kártyán aminek szofveresen vezérelhető a ventilátorfordulatszáma van egy chip ami a bios-on kersztül szabályozza a ventilátort.
Mint pl. az alaplapok esetében is a bios-on keresztül lehet pl. a CPU hűtő fordulatszámát irányítani.
Ez biztos,hogy így van, ha nincs rajta olyan chip akkor mindig állandó sebességgel pörög,vagyis talán még ez sem biztos de az igen,hogy a felhasználó nem tudja állítani pl. Afterburnerrel.
Talán nem is az a külön chip vezérli de azon keresztül vezérli az biztos.

[ Szerkesztve ]

Let’s go Brandon!

(#5380) rup1u5 válasza SSJPeter (#5379) üzenetére


rup1u5
nagyúr

480-ason melyik az a chip?
Kíváncsi lennék hol van a NYÁK-on. :U

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#5381) SSJPeter válasza rup1u5 (#5380) üzenetére


SSJPeter
őstag

Fogalmam sincs,nem vagyok műszerész.
Ezt az információt olvastam,hogy hol azt már nem tudom,de azt biztosan tudom,hogy a Zalmanos gigabyteok-on nincs ilyen.

Ha nem hiszed el vegyél Zalmanos gigabyte-ot és próbáld meg afterburnerrel vezérelni,nem fog menni.
De már így meg kersem hol olvastam...

[ Szerkesztve ]

Let’s go Brandon!

(#5382) rup1u5 válasza SSJPeter (#5381) üzenetére


rup1u5
nagyúr

Sok marhaságot lehet olvasni a neten.
Én csupán csak abban kételkedem, hogy a nyákon külön chip lenne a ventillátor fordulatának szabályozására. Nem hiszem, hogy 2010-ben egy ilyen egyszerű feladatra külön chip kéne. :N
Szerintem a bios vezérli külön chip közbeiktatása nélkül. Az hogy a Zalmanos Giga nem állítható, lehet hogy csak azért van mert nem PWM-es a venti rajta. Kizártnak tartom, hogy külön gyártanának NYÁK-ot amiről hiányzik ez a képzeletbeli chip. :N
Ennek egyszerűen így nincs értelme ha végiggondolod logikusan.

Abu vagy valamelyik szaki homályosítson már föl minket.

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#5383) SSJPeter válasza rup1u5 (#5382) üzenetére


SSJPeter
őstag

Lehet,hogy igazad van de én ezt az infót angolul olvastam és tisztán emlékszem a "fan controller chip" kifejezésre...de valóban ehhez szakember kell. :)

Szerk: Igen ráadásul fix. max. :)

[ Szerkesztve ]

Let’s go Brandon!

(#5384) rumkola


rumkola
veterán

zalmanos gigák mindig fix fordulatosak, ezért kerülendők

(#5385) SSJPeter válasza rup1u5 (#5382) üzenetére


SSJPeter
őstag

Na megvan hol olvastam.
A forrás elég hiteles hiszen ez magának az Afterburner-nek a leírásában van benne amit végig olvastam.
Idézem:
"Hint 2: Fan speed control is not available if graphics card is not equipped with fan controller chip and (or) controllable cooling system."

Nem írok én baromságokat ráadásul olyat soha amit magamtól találnék ki. :R

Afterburner user manual 14. oldal, lap alja, Hint 2. ;)

[ Szerkesztve ]

Let’s go Brandon!

(#5386) HSM válasza rup1u5 (#5382) üzenetére


HSM
félisten

Általában ott van a vezérlés a legtöbb kártyán (a módosított refiken 100%), csak épp PWM-el vezérelné a ventit, ami viszont ha 2 vagy 3 eres, akkor bukó a dolog, mert PWM vezérlés hiánya miatt állandóan fullon fog szaladni. Legalábbis a legtöbb általam megvizsgált fixventis esetek többségében ez volt az ok.... (Igaz nem GTX480-as karikat néztem... ;] )

[ Szerkesztve ]

(#5387) rup1u5 válasza SSJPeter (#5385) üzenetére


rup1u5
nagyúr

Érdekes. De még mindíg hihetetlennek tartom, hogy ehhez külön chip kell. Valaki mutasson rá a NYÁK-on, hogy "Itt! Ez az!"

(#5386) HSM:
"Általában ott"
No de hol? :U

Eddig sosem gondolkodtam ezen de most, hogy így felmerült már nagyon kíváncsi lettem. Mi lehet, olyan bonyolúlt egy venti vezérlésén, hogy külön chip-et kelljen rá csinálni? Miért nem elég valami ellenállás vagy pár atomnyi szilícium vagy párezer sornyi kód a BIOS-ban?
Nem értek én ehhez. :)

[ Szerkesztve ]

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#5388) A.tessz válasza rup1u5 (#5387) üzenetére


A.tessz
senior tag

Szerintem a controllable cooling system játszik már egy ideje!

(#5389) rup1u5 válasza A.tessz (#5388) üzenetére


rup1u5
nagyúr

Hogy mit tetszik mondani? :F

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#5390) SSJPeter válasza rup1u5 (#5387) üzenetére


SSJPeter
őstag

"Valaki mutasson rá a NYÁK-on, hogy "Itt! Ez az!"

Majd Abu rámutat. :DDD

[ Szerkesztve ]

Let’s go Brandon!

(#5391) HSM válasza rup1u5 (#5387) üzenetére


HSM
félisten

"Mi lehet, olyan bonyolúlt egy venti vezérlésén, hogy külön chip-et kelljen rá csinálni?"

Azért van ott mit csinálni... Figyelni kell a hűtendő csip hőfokát, ehhez meg kell állapítani a szükséges hűtési teljesítményt (ventifordulatot), kultúrált vezérlő nem csak hirtelen rácsapja a dolgokat, hanem figyelembe veszi, hogy lassan emelkedjen a fordulat, ne hirtelen, ugye ez korrigálja a mérési hibákat is és valami rendszernek elő is kell állítani a ventit vezérlő jelet is. Ez bár csak pár sor a BIOS-kódjában, de kell hozzá valami vezérlő, ami mondjuk lehet a csip része, külön csip, bármi. De a BIOS csipben tuti nincs, az nem erre való. Giga x58 alaplapokon pl. ez a csip vezérli a ventiket: [link]

(#5392) A.tessz válasza rup1u5 (#5389) üzenetére


A.tessz
senior tag

CSak azt mondtam , nem a ventillátor vezérlő chip van szerintem már használatban , hanem a vezérelhető hűtő rendszer.

(#5393) A.tessz válasza SSJPeter (#5390) üzenetére


A.tessz
senior tag

Abu hol vagy amikor szükség van rád :D , épp valamelyik topicban az nv + ati piaci helyzetével offolja szét az arcokat :D :D :D

Csak vicc volt mielőtt komolyan vennéd!

(#5394) SSJPeter válasza A.tessz (#5393) üzenetére


SSJPeter
őstag

:C :DDD

Csak nem. :)

[ Szerkesztve ]

Let’s go Brandon!

(#5395) Def26 válasza A.tessz (#5393) üzenetére


Def26
félisten

:DDD

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#5396) bigdigit válasza A.tessz (#5393) üzenetére


bigdigit
addikt

kár,hogy nem vicc.. ;]

(#5397) tthomasso


tthomasso
tag

Tisztelettel köszöntöm a topik látogatóit. A mai napon csatlakoztam én is egy GIGABYTE GTX470 1280MB tip. videókártyával a táborhoz. Sajnos kipróbálni nem tudtam még, mert külföldön dolgozom még 4 hétig. Ami késik, nem múlik. Üdv

Ha fáj az igazság, akkor ne várd el senkitől, hogy igazat mondjon!

(#5398) SSJPeter válasza tthomasso (#5397) üzenetére


SSJPeter
őstag

Sok sikert hozzá. :)

[ Szerkesztve ]

Let’s go Brandon!

(#5399) tthomasso válasza SSJPeter (#5398) üzenetére


tthomasso
tag

:R :R :R :R

Ha fáj az igazság, akkor ne várd el senkitől, hogy igazat mondjon!

(#5400) Abu85 válasza rup1u5 (#5387) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Lehet szoftveresen vezérelni a ventilátort. Nem kötelező a külön chip. A mai kártyákon többnyire így van. Persze sokan csinálnak saját hardveres vezérlést. A top karikhoz ez a legjobb.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.