Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5301) zuchy válasza cwn (#5294) üzenetére


zuchy
őstag

Én már leírtam párszor, ide is, hogy a bűvös 8800GT-n is volt mikroakadás nálam... Ez nem csak a kártyától függ. Sok minden befolyásolja. Alaplapcsere óta szinte megszűnt. :U

PC-STYLE.hu

(#5302) Sárpac válasza zuchy (#5301) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Nálam is volt több gameben(8800gt) is akadás általában másik driver megoldotta a dolgot, ezena téren ati sokáig trehány volt nem foglalkozott vele de mostanában már egyáltalán nem jellemzőek az akadások ott sem!

[ Szerkesztve ]

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#5303) loree69 válasza Abu85 (#5295) üzenetére


loree69
aktív tag

csak a bétával akadt ..
azóta megszünt..

loree

(#5304) HaZsolt


HaZsolt
őstag

Volt ma időm haverom GTX465-ös kariját tuningolnom. Jól bírta nagyon. +20%OC. Jó széria lett.

(#5305) Abu85 válasza A.tessz (#5300) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem is a te posztodra válaszoltam, hanem cwn-ére, aki "max látott olyat aki elment olyan mellett aki Radeon HD 5000 szériás kártyát használ!"
"Ő papol az új Radeonokról, én meg minden nap használom!" :D
Csupán felhívtam a figyelmet, hogy legendákat kreálunk, de a tények valahogy elmennek a fül mellett.

(#5303) loree69: Köszi az infót. Akkor javítva lett, így kijelenthető, hogy tökéletes szoftver nem létezik. Bármennyire is szeretnénk ezt az álmot álmodni.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5306) kpal válasza SSJPeter (#5272) üzenetére


kpal
veterán

Egy kis bis modositással már vissza venné az órajalet és a gts is hüvösebb lenne. ;)

(#5307) Abu85 válasza kpal (#5306) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Szvsz ez a hőmérséklet mizéria túl van egy kicsit misztifikálva. Kellemetlen érzés az embernek, ha a gépben van egy konkrét fűtőtest, de ez a hardver számára nem megterhelő. Ami probléma lehet az a gyors lehűlés és felmelegedés. De a notis botrány óta az NV is minőségibb kötéseket alkalmaz, ergo ennek sem lesz komoly következménye.
Ezt egyébként sokan félreértik a kereskedelmi szinten is, és fosnak is tőle. Az NV nem azért ad 1 év garfit a GF100-ra, mert meleg és hamar elromlik, hanem azért, mert a chip piaci élettartama lesz kevés. Augusztusban már vissza is fogják a gyártást, és őszre ki is adják az EOL-t (persze a GT200-hoz hasonlóan azt kommunikálják majd, hogy gyártják). Nyilvánvaló, hogy egy alig fél évet élt chipre nem fognak két év garit adni a gyártópartnereknek.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5308) Landon válasza RI/OS (#5292) üzenetére


Landon
őstag

És ez ellen szerinted még is mit lehet tenni? Mert szerintem semmit. És általában (leglábbis eddig) sajnos vagy nem sajnos (mindenki maga döntse el) a piros oldal jobban szívott a különböző problémákkal... lásd Shift aminél csak 1 hónapot kellet várni a patch-re... lásd anno 1404 aminél megközelítőleg ez két hónapba telt...

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#5309) kpal válasza Abu85 (#5307) üzenetére


kpal
veterán

Értem! De egy kis okossággal meglehet kimélni egy vidokari életét és csökkentani az idle fogysztást.

(#5310) Abu85 válasza Landon (#5308) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ez ellen semmit sem lehet tenni. Ki kell várni, míg vége lesz Az elmúlt hónapokban ez az egész azért harapózott el, mert a diszkrét kártyák piaca leszűkül, és nem lesz elég nagy, hogy két gyártót eltartson. Ezt mindenki látja, jövőre a legjövedelmezőbb 100 dollár alatti szegmensben minimum 30%-os forgalom-visszaeséssel lehet számolni. A Sapphire a Computexen beszélt erről, és ezért erősíti meg az alaplapgyártó üzletágát, mert valahonnan pótolni kell a kiesést. 2012-re a visszaesés mértéke elérheti a 60%-ot is, ami katasztrófa azokra nézva, akik csak videokártyát gyártanak. Nagyobb gond a notebookpiac, ami növekszik, és ez szintén pénzt szív el az asztali kártyák elől, hiszen kevesebb asztali gépet adnak majd el.
Az AMD nyeregben érzi magát. Nekik van a leggyorsabb kártyájuk, a nyílt szabványok törnek előre, hamarosan kész lesz a Fusion, így nevezni tudnak a legtöbb pénzt hozó piacokra.
Az NV problémába van, de erre egy stratégiát dolgoztak ki az elmúlt években. A hardver fejlesztéseit elviszik a HPC irányba, mert nem ezen fog múlni a PC-s nyereség. Ez az AMD sebességbeli előnyét hozta mára, amit nem lehet befogni, de nem is ez a lényeg, hanem a piaci szabványok lezárása. Elkészült a CUDA, a 3D VISION és a PhysX. Mind zárt és csak azért van, hogy te a gépedbe vegyél egy GeForce-ot is. Az NV nem tud APU-t gyártani, őket érinti a legjobban, hogy a diszkrét kártyák piaca szűkül. A mobil piacon az MXM modulok eladása drámaian visszaesik. Ez kiemelten fontos szempont, mert az CPU-ba integrált GPU fogyasztás/teljesítmény hányadosával nem lehet versenyezni, és ez az ami számít a mobil rétegnél. Az egész alapötlet a zárt szabványozás, és a programok készítése a zárt rendszerekre. Ergo, ha kellő program lesz a piacon a CUDA-ra alapozva, akkor neked nem elég olyan notebookot venni, ami egy szimpla APU, hanem az integrált GPU ellenére kell venned egy GeForce-ot is. Természetesen mindkettő technikát kifizeted. A mobil vonalon ezért kerülhet előtérbe a külső grafikus kártya, ami már régóta a levegőben lóg, de egy szabványos és gyors felület kellene rá. Nyilván a gyártók számára ez egy fontos szempont lenne, hiszen a diszkrét kártyák mintájára erre a piacra lehetne a partnereknek nevezni, így a szűkölő asztali igényeket némileg ellensúlyozni lehetne.
Egy a lényeg. Minden átalakul. A zsíros piacokat az Intel és az AMD már támadja, de 2011-ben indul el a valós ütközet, amikor a rendszerszintű integráció első normális verziója megszületik mindkét oldalon. A GPU frontja mind az AMD-nek, és mind az NV-nek beáldozható. Anyagilag nem jelentős ez a terület, csak akkor, ha egyedül tudják uralni. Éppen ezért egy gyártó marad. Az AMD abban látja a győzelem kulcsát, hogy olcsón gyártható gyors rendszereket fejleszt, és állandóan a konkurencia alá áraz. Az NV a HPC-s irányvonal mellett kénytelen árversenybe keveredni, ami a gyártópartnereknek és az NV-nek sem jó, de a szoftver lesz a lényeg, és ha sikerül lezárni a piacot, akkor onnantól kezdve meg van mentve. Mivel a CUDA az NV kezében van, így többet senki sem fog versenyre kelni velük. Természetesen egy gyártó esetén az árak felszöknek, de ez a piac szűkülése mellett amúgy is elkerülhetetlen folyamat. Már most is látható, hogy az előző évekhez képest lényegesen több pénzért kapsz megfelelő teljesítményt ... és ez csak a kezdet, a helyzet rosszabb lesz.
Nyilván az NV fel van arra is készülve, hogy nem sikerül lezárni a piacot, vagy valami probléma csúszik be. A mostani elég komoly, mert a gyártópartnerek isszák meg a stratégia levét. Konkrétan nincs meg a megfelelő haszon, és ott a kiszállás lehetősége. Erre a pontra fekszik most rá az AMD a Radeonokkal. Egyszerűen olyan árat szabnak meg, ami fáj az NV partnereinek és várják, hogy lépegessenek le. Az XFX-et és a BFG-t már meggyőzték a körülmények, és 2010-ből is sok idő van még hátra. Nyilván mindkét koncepció életképes, de világos, hogy ilyen körülmények között csak egy maradhat.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5311) bigdigit


bigdigit
addikt

lehet én vagyok hülye de ennek a sok atis szarságnak mi keresni valója vajon még mindig itt a piac elemzésekkel együtt.

(#5312) tzsolesz válasza bigdigit (#5311) üzenetére


tzsolesz
nagyúr

Ezt Te valóban elolvastad? Nem hiszem. Fuss neki még egyszer. Általános latolgatás volt. Főleg NV-ről szólt. :K

(#5313) bigdigit válasza tzsolesz (#5312) üzenetére


bigdigit
addikt

csak 6x látom az amd szót a abu utolsó írásában.az írásait meg már eleve nem olvasom el.

(#5314) Landon válasza bigdigit (#5311) üzenetére


Landon
őstag

Hát igen valószínűleg Te... :) Kevés ilyen kimerítő, értelmes és érdekes hsz-t olvasni manapság a forumok hasábjain úgyhogy megkérdőjelezés helyett inkább becsüld meg... talán még tanulság is levonható belőle.

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#5315) gbors válasza Landon (#5314) üzenetére


gbors
nagyúr

ettől még ebben a topikban lenne a helye...

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#5316) Landon válasza gbors (#5315) üzenetére


Landon
őstag

Szerintem mindannyiunkkal megesett már hasonló... :) Az eleje még témába vágott aztán kicsit elkalandozott de legalább értelmes irányba és nem totál OFF-ba. (Mint amit most csinálunk pl mi azzal h ezt itt vitatjuk :D ) Részemről OFF vége. Csak, hogy egy kis ON is legyen: van itt olyan illető aki rendelkezik 480-al? Csak majd összehasonlítás és kontroll miatt kérdezem. :)

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#5317) A.tessz válasza Landon (#5316) üzenetére


A.tessz
senior tag

Igen pl én , rendelkezem egyel! Ami most épp 840 core mhz en megy stabilan!

(#5318) bigdigit válasza Landon (#5314) üzenetére


bigdigit
addikt

én is rendelkezem 480-al de mivel abu nem csak elkalandozni szokott néha hanem kampányt csinál belőle csak akkor írok mikor kiveri már nálam a biztosítékot.

(#5319) Sárpac válasza A.tessz (#5317) üzenetére


Sárpac
nagyúr

No csak nem adtad el?:D

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#5320) A.tessz válasza Sárpac (#5319) üzenetére


A.tessz
senior tag

Nem megtartottam, talán itt az ideje hogy 1 hónapnál több ideig használjak egy kártyát :B

(#5321) biggamer


biggamer
veterán

Új MSI Twin Frozr II videokártyák: GTX 465 és GTX 470 - [link]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN

(#5322) A.tessz válasza biggamer (#5321) üzenetére


A.tessz
senior tag

Nagyon jónak tünnek! Kiváncsi vagyok gtx 480 mikor jön ilyen hűtéssel!

(#5323) biggamer válasza A.tessz (#5322) üzenetére


biggamer
veterán

" A referencia megoldáshoz képest így 16 °C-kal hűvösebbek és 21,5 dB-lel halkabbak a kártyák. "

Nem rossz, nem rossz ... :U

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN

(#5324) TTomax válasza A.tessz (#5322) üzenetére


TTomax
nagyúr

Soha...

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#5325) Sárpac válasza A.tessz (#5322) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Ahhoz kevés a twin frozer II de van Zotac AMP Zalman hűtővel ami elég lehet.:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#5326) kpal válasza biggamer (#5321) üzenetére


kpal
veterán

Ezek is csak nyitott háznál jók.

(#5327) kpal válasza Abu85 (#5310) üzenetére


kpal
veterán

Nem tudom mennyire igaz de valahol olvastam hogy az XFX visszatér az Nvidia-hoz vagy az olcsobb szegmensben vagy a kövi szériánál. Szerinted ?

(#5328) Abu85 válasza kpal (#5327) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Persze. Az XFX-nek semmi baja az NV-vel, egyszerűen cégként működnek, és nem akarnak olyan hardvert forgalmazni, amin nem lesz hasznuk. Szerintem érthető az álláspontjuk.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5329) pszichiater


pszichiater
senior tag

Még mindíg nem jötettek rá arra, hogy abu az ati-nál dolgozik? ;]

"Idegeskedni annyit jelent, mint mások hülyeségét saját magunkon megtorolni....."

(#5330) Sárpac válasza pszichiater (#5329) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Mintha kissé leadtad volna a fermi után?:F :DDD

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#5331) pszichiater válasza Sárpac (#5330) üzenetére


pszichiater
senior tag

Nem "le" hanem el. De ne aggódj, azzal jövök vissza, méghozzá elég izmosakkal. Folyamatban van a projekt. ;]

"Idegeskedni annyit jelent, mint mások hülyeségét saját magunkon megtorolni....."

(#5332) danati válasza pszichiater (#5331) üzenetére


danati
senior tag

Kap 2-3db testvért a 88GTX-ed? :D

(#5333) partyphoto válasza pszichiater (#5331) üzenetére


partyphoto
tag

GTX 480 után mi lehet még? ...... remélem egyedileg forrasztják a karit neked ... és lőn GTX 495 pszich. edition :C

[ Szerkesztve ]

Scythe Fan, Noctua Fan

(#5334) pszichiater válasza partyphoto (#5333) üzenetére


pszichiater
senior tag

Csakis 480! Nincs jobb jelenleg. Svájci frank egekben, ezért várok..Bár állítólag még feljebb megy..Van egy elképzelésem, de csilliókba lenne a megvalósítás.

danati: 8800gtx kitűnő még mindíg! ;]

"Idegeskedni annyit jelent, mint mások hülyeségét saját magunkon megtorolni....."

(#5335) Landon válasza A.tessz (#5317) üzenetére


Landon
őstag

A.tessz mondasz egy 3DMájerVagyok score-t? :DDD Döglött win 7 alatt sikerült P22356-ot csinálnia amit alíg akartam elhinni... az én CPU-mal jó esetben 18k-ra tippeltem. Persze PhysX be volt kapcsolva de volt pl egy konkrét eredmény amit néztem core i7 920 @ 4.2GHz PhysX ON és ez kapott 25k-t. Azért ehhez képest én a kis "vacak" 3.7-es PhenomII-el büszke vagyok. :DD :B

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#5336) kpal válasza danati (#5332) üzenetére


kpal
veterán

Azért ne temessük már a nagyszerü 8800GTX-et mert azzal is jol lehet játszani.

(#5337) Landon válasza pszichiater (#5334) üzenetére


Landon
őstag

Azta q... most nézem 980X-ed van! :Y Nyers izom erő mi?! :D Brutális az a CPU... 210be fájt kb ugye? :) Már ha nem vagyok túl indiszkrét. :D

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#5338) Landon


Landon
őstag

Valaki érdeklődött még anno hogy hangos e az AMP! GTX 480. Nos Heaven közben (maxed out) ha a fülem a géphez tapasztottam akkor mindent hallottam csak a VGA-t nem. Bár ehhez hozzá kell tenni, hogy van egy viszonylag hangos hatalmas side ventillátor ami fújj a a levegőt mindenre és az kb elnyom mindent. De direkt még hátul is füleltem a gépet és semmi. Totál halk. Jó nem órákig heaven-öztem... de lement 1-2 kör. Amit nemrég olvastam h az amp-nál, hogy a tesztelőknek le kellett szedni azt a díszes fém cuccot a tetejéről mert a ventik karcolták pff :)) Hát hálég' itt ilyen nincs remélem nem is lesz kopkopkop faasztal...

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#5339) Cobrusz válasza Landon (#5338) üzenetére


Cobrusz
senior tag

na meglett az amp?
rakhatnál fel képeket hogy nézz ki a gépben, meg eredményeket :)) :C

(#5340) Abu85 válasza pszichiater (#5329) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nagy tévedés. A Prohardvernek dolgozom. De ha tudsz olyanról, amiről én nem, írd le a fórumba.
Én tudom, hogy a tények sokszor kemények, de alapvetően érdemes a realitás talaján maradni, még ebben a topikban is. Mindenki tudja, hogy a BFG nem véletlen szált ki, és az XFX sem véletlenül nem kér a Fermiből. Ezt a terméket nem lehet haszonnal gyártani, és ennek már számtalanszor leírtam az okát. Nyilván július közepén lesz egy bejelentés, ami jó lesz a gyártóknak, erre várt mindenki. Arról nem beszélhetek, hogy mi, de 12-én kiderül. Ezzel párhuzamosan, már látható, hogy a GF100 gyártása minimalizálva lesz, azaz a termék a Tesla, a Quadro és a noti vonalra marad meg. Ez azért van, mert ezeken a területeken van rajta pénz. A GTX 480 is opció, de mivel kellenek a jó chipek a Quadro és a Tesla sorozatokra, így nem maradna normális mennyiségű lapka GeForcenak. A gyártóknak természetesen el kell adni a teljes készletet a legkevesebb buktával, mert őszre jön az erősebb GeForce, és nem lenne jó, ha a cégeken maradna a cucc. Korábban már mondtam, hogy ez előre tervezett akció, oka van annak, hogy a GF100-ra csak egy év garit vállal az NV, a termék életciklusa alig pár hónapos lesz.
Az XFX valószínűleg az új termékekből már kér, bár kétségtelen, hogy elvesztették az NV-vel az üzletileg kiemelkedő viszonyt, így csak a második körben rendelhetnek, hiszen mostantól nem számítanak hivatalos partnernek. A BFG nem fog visszatérni, mert ők már számolnak a VGA-k piacának zsugorodásával. Ezért inkább a növekvő mobil piac felé fordulnak. Egyelőre a játékosok számítanak a notebook termékekkel, míg később ... talán már jövőre előhúzhatják a Tegra tableteket. Természetesen a BFG továbbra is az NV legfőbb partnere marad, csupán született egy megegyezés a cégek között, ami felmenti a BFG-t a VGA-k forgalmazása alól. Ez nyilván nem jó az NV-nek, de az sem jó, ha az évek óta hűséges BFG tönkremegy, velük még terve van az NV-nek. Ami a zöldeket illeti a Tegra lesz a konzumer jövő. Majdnem mindenki tabletet szeretne, és az NV-nek ezt kell szem előtt tartania. Hatalmas piac ez, és ráadásul növekszik. A stratégia nyilván már látható, a Tegra 250 az Androiddal karöltve fog támadni számos gyártó termékében. A lényegi starttal egy időben, az NV az Apple mintájára tartalomszolgáltató rendszerrel is előáll, ami számos megvásárolható szoftvert tartalmaz. Már sikerült az Unreal Engine 3-at is portolni a Tegrára, így játékok is jönnek. Kezdésnek ott lesz az UT3, amit már demóztak a GSC-n. A GPU erejét is ki lehet használni, mert a CUDA felület élni fog az Android alatt. A távolabbi jövőre is gondol az NV, hiszen ott a HPC réteg, amit lehet a felhős számításokra használni. A GPGPU vonal ebbe az irányba tart cégen belül, azaz az online szolgáltatások kerülnek előtérbe, ráadásul olyan szinten, hogy a teljesítményt bérled a cég HPC szervereitől, és nem lesz ott a kezedben tartott tabletben. Ezt több szempontból lehet felhasználni, például ott az OnLive platform, ami indulóban van, és a játékokhoz használja a kihelyezett szerverek teljesítményét. Persze az NV nyilván csak NVIDIA hardverből fog építkezni a GPGPU frontján.

(#5338) Landon: Az ilyen kerregések, mind egyedi konstrukcióhibák. Más kérdés persze, hogy a Zotac helyében lefejelném azt az úriembert, aki kiküldte így a kártyát egy tesztre.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5341) Sárpac válasza Landon (#5338) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Ja ja soka szöveg jöhetnek a képek teszteredmények stb!:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#5342) loree69 válasza Abu85 (#5340) üzenetére


loree69
aktív tag

Én úgy tudom hogy az NV vonta meg az xfx-ől a geforcekat mert valami korábbi megálapodást sértett!
BFG szerin tem csak ebből aszériából marad ki ( saját feltételezés )

loree

(#5343) Abu85 válasza loree69 (#5342) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem ... az XFX már mondta, hogy ők nem kérnek belőle, az NV-nek mindegy, hogy kinek adja el a holmit (az üzletben nincs helye a sebzett szíveknek :D ). A GF104 már érdekli őket, de még nincs pontos infó, hogy tényleg forgalmazzák-e a terméket. Szerintem igen, de biztosat majd csak augusztusban lehet mondani, mert az XFX csak a második körben jelenthet be GTX 460-at. Persze az elképzelhető, hogy a július közepén esedékes startkor már lesz infó róluk.
A BFG világosan bejelentette, hogy ennyi volt számára a VGA biznisz. A mobil piac felé fordulnak. Ebből feltételezem, hogy a Tegra 250 lesz az a termék, amire építenek. Az NV csinál is referenciadizájnt tabletra, szerintem azt fogja lehozni a BFG. Ami kiderült a visszavonulás bejelentése óta, hogy a BFG-re továbbra is főpartnerként tekint az NV, így a jövőben minden kiváltsága megmarad a cégnek.
Az is csak pletyka volt, hogy az AMD-t megkeresték, de később ezt cáfolták. Azért hagyták ott a diszkrét VGA-k piacát, mert a rendszerszintű integrációval annyira leszűkül, hogy nem éri meg a befektetést.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5344) loree69 válasza Abu85 (#5343) üzenetére


loree69
aktív tag

köszi a felvilágosítást :P

ez a rendszer szintű integráció ennyire jó lenne ? :U

loree

(#5345) Abu85 válasza loree69 (#5344) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mivel a mobil piac drámaian növekszik, így ez az egyetlen út. Mindenki ezt csinálja az Intel, az AMD, az NVIDIA. Még a kisebb gyártóknak is van saját SoC-uk ... Snapdragon, OMAP, ARMADA ... Apple bár ők egy külön liga. Mobil szinten a fogyasztás a döntő, meg ennyi gyártó csaknem tévedhet. Erre még rásegít az internet fejlődése is. A Valve is azt mondta, hogy nem az fog számítani mennyire szép a játékod, hanem az, hogy mennyire jól használod az internet lehetőségeit.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5346) loree69 válasza Abu85 (#5345) üzenetére


loree69
aktív tag

igen csak hát integráció során a modularitás és rugalmasság elfog veszni ami
elég baj szerintem :(((

loree

(#5347) Abu85 válasza loree69 (#5346) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A mobil termékekre ez amúgy sem volt jellemző. Az asztali PC szintjén pedig megmaradnak a csatolók, így bármikor vehetsz az APU mellé egy GPU-t vagy mást. Abban persze igazad van, hogy a legjobb teljesítmény és szolgáltatást komplett gyártói platformmal fogod kapni.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5348) Daczy válasza Abu85 (#5343) üzenetére


Daczy
aktív tag

A BFG világosan bejelentette, hogy ennyi volt számára a VGA biznisz.Az is csak pletyka volt, hogy az AMD-t megkeresték, de később ezt cáfolták. Azért hagyták ott a diszkrét VGA-k piacát, mert a rendszerszintű integrációval annyira leszűkül, hogy nem éri meg a befektetést.

Érdekes, akkor a BFG nem is az NV miatt nem gyárt VGA-kat?Mintha Te azt említetted volna, hogy nem éri meg nekik az NV forgalmazása, így kiszállnak. :B

(#5349) Abu85 válasza Daczy (#5348) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mivel a Tegra bevezetéséig még sok idő van, így bőven gyárthattak volna VGA-kat az év végéig vagy még tovább. A gyors kiszállásban nyilván fajsúlya volt a Fermi költségeinek és teljesítményének. Az viszont biztos, hogy idővel mindenképpen kiszálltak volna, mert más terveik vannak. A VGA piac leszűkül, így nem lesz olyan mértékben jövedelmező, hogy önmagában eltartson egy céget. A gyártóknak más területeket is fel kell göngyölíteniük. Ezért lesz a Tegra 250-re referenciadizájn, hogy könnyen lehessen gyártani a partnereknek. Persze nyilván kérdéses lesz, hogy a kisebb, eddig VGA-kból élő cégek, hogyan birkóznak meg az olyan mamutok táblagépeivel, mint az Asus és az MSI.
A GF100 forgalmazása senkinek sem éri meg, azért csinálják, mert még nincs más, de hamarosan le lehet váltani a rendszert. Pusztán a pénzt szem előtt tartva mindenkinek jobb lett volna, ha a GF100 meg sem jelenik, de az üzletben komoly szerepe van a marketingnek, és a reklámnak. Már eleve egy komoly presztízsveszteséggel ér fel az, hogy az NV hat hónappal a DX11 megjelenése után állt elő egy megfelelő termékkel. Az idő kulcsfontosságú szempont.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#5350) bigdigit


bigdigit
addikt

szerintem itt mát a hüvelygombáról is lehet nyugodtan dumálni.
ha témába kerülne abu egyből benyögné a piaci részesedését sőt még talán az ejakulátom hüvelybe integrálási konjuktúrális tényezőket befolyásoló tőzsde esés is benne lenne.
na ez kit érdekelne?senkit?na engem se a többi. :W

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.