Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyépés
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Gondolom nem szereted az AMD notebook procikat, vagy csak a 4800H-t? Csak abból gondolom, hogy én egyedül KillHatesnek ebben az egy hozzászólásában láttam ilyen fura működést. Ez valszeg egyedi vagy modell vagy gyártó (ASUS) specifikus eset. Ha mutatsz valahol hasonló eredményt, akkor lehet elgondolkozni rajta, addig kevéssé releváns, elszigetelt eset. Nem szép ilyenből általánosítani, és terjeszteni is. Pláne, hogy rengeteg megbízható helyen pont az ellenkezőjét tapasztalták.
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
"Ezt egy Asus, aki a legnagyobb, a legtöbb gépet eladja, miért nem teszi meg a G512/G532/G712/G732-nél pld?"
Kérdésedben a válasz sajnos. A sok laikus, jóhiszemű ember megveszi ezeket a szemeteket is nem tudván, hogy lehetnének ezek sokkal jobbak is minimális erőfeszítéssel, akarattal. Akinek meg nem tetszik az, hogy ez nyíltan ki van mondva, alá van támasztva, az nézzen másik fórum után vagy maradjon csendben.
-
válasz
gago1975
üzenetére
Nem volna itt semmi baj ha elolvasnátok helyesen amit írok és nem direkt félremagyaráznátok, hogy végre lekopjak innen.
Tudod ez most ugyanaz mint mikor meg mondátok májusban hogy nem.....aztán lett a de. Részemről béke, de nem kell direkt hülyének nézni a másikat. Azzal amit leírtam és mondtam azzal semmi baj nem volt. Tudom keresed a szimpátiát a többiek részéről, megértem. Ha valamit valamihez hozzá kell tenni, akkor tedd mint mindig, ha lehet időben, és velem is ne csak mással. Engem is ki lehet javítani, ja abban hogy nálam kicsit máshogy megy azt nézzétek el, vagyunk még így sokan ezzel, csak kulturáltan ezt beszéltük meg.
A trollokat pedig oltsad, mint ott fentebb, ezt meg én várom el tőled! -
-
Szotyi222
aktív tag
-
Mikulásbá
nagyúr
-
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
60 fokig engedi a gépet álló ventikkel, ha lerakom cool módba vagy egy tápot használok, akkor nem igazán van hangja a gépnek, mert nincs olyankor benne mozgó alkatrész.

Cserébe a cpu megy 3,7 GHz-en, a vga-t meg 1300-1400 MHz között tarja a szokásos 1800-1900 MHz környéke helyett. -
Zsoter
csendes tag
válasz
gago1975
üzenetére
Szia,
Köszönöm a részletes kérdőívet
1. Nem égető a vásárlás. Ha lehetséges, szeretnék kifogni egy jó akciót. (inkább türelmesen várok egy jó vételre)
2. 500.000 Ft-ben húztam meg a határt.
3. Irodai használat, weblap szerkesztés, néha fotószerkesztés és játék.
4. Jákéknál igazából Call Of Duty, Assetto Corsa, F1 2020.
5. Matt ha lehetséges, 15,6-on szerintem elég a Full HD. (remélem nem köveztek meg ezért a kijelentésemért)
6. Közepesen pontos.
7. 1-2 órára kellene maximum hordozni, így az akkumulátor ha sima böngészésnél 2-3 órát bír, az elegendő számomra. Viszont a gép A-ból B-be lesz hordozgatva, így ezért döntöttem laptop vásárlása mellett ismét és nem asztali gép.
8. Hűtés természetesen egy fontos téma. Eddig nem hittem volna, hogy a hűtés hangja lehet ennyire zavaró. Nem túlzásként írom, hajszárító az Asus Tuf hűtése. A jelenlegi laptopom 40dB, ez is magas picit, de egyáltalán nem zavaró.
9. Windows 10
10. Tárhely SSD min. 1tb. Memória 16gb (több nem szükséges), optikai meghajtóra nincs szükségem.
11. 2-3db Usb, Usb Type C, HDMI, Lan csatlakozó, ha lehetséges max 45dB a ventilátor zaja. Hangszórók nem lesznek használva laptopon, külső hangszórón lesz úgyis.
12. A garancia miatt új gépet szeretnék. Használt csak ha számlával/gyártói garanciával rendelkezik.
Remélem mindent összeírtam, ha valami kimaradt, nyugodtan írj. -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Értsd már meg,hogy nem adhatom oda a gyári SSD-t a garancia miatt.Még a HDD-t sem.
Ha majd eladó lesz a gép-3 éven belül-,azt gyári állapotban kell eladni,mert csak úgy él a hivatalos garancia.
A Samsung viszont már ki van írva,szerintem van olyan jó a gyári.Semmi különbséget nem veszel észre.
Nem tudom a tárhelyet csak úgy "pazarolni",ha nem tudom rendesen meghallgatni,csak sima 2.1-es hanggal.MP3-ban van minden. -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Helló!
Van SSD topik,az összefoglalója is elég lehet.
Én nemrég cseréltem a 1 TB HDD-t WD Blue SSD-re,nem bántam meg.A HDD-re lementettem a rendszert a 8 játékkal(kb. 480 GB),arra jó volt.Bár én is gondolkodom,hogy inkább 2 TB kellene,mert már csak240 GB a szabad a tárhely SSD-n is,zenéket gyűjtök pár éve,olyan 750 GB van már.
-
válasz
gago1975
üzenetére
Szia Gago,
Ha engem kérdezel, én SP-t venném meg.
TransCend az olyan amit mSD/SD kártyába (vagy USB olvasó) se venném/vettem meg (inkább Samsungot vagy Kingston-t) és SSD terén is kitartok ez mellett. Ha lehet, akkor SP-t választanám. teszt1 , teszt2Ha a bolt nem is adja meg az 5 évet (garancia) , az nem gond, mert beregeled a terméket SN/egyéb számok alapján és gyártóhoz van 5 év garanciád!
Nekem pl. csak Garancia jegyem van a termékekhez (SP 2TB SSD-k) és az alapján beregelve él a 5 év gyártói garancia a termékre/termékekre.
-
válasz
gago1975
üzenetére
Ennyire nem, meg ha teszem(habár az végül nem sikerült) ügyelnék az esztétikára. Ezért vettem új hátlapot és egyéb tartozékokat. Még a cpu heatsink-et is kicseréltem(van 3db), mert láttam hogy a korábban használt folyékony fém nyomot hagyott rajta. Esztétika, amit nem is látok használat közben.
Gondolom ha jelentkezik nála valaki jól alkudozva, szóba hozza, hogy nem akart a burkolat visszaállítással foglalkozni, még rákölteni(habár illett volna) és egy megfelelő helyen belepillantva belül milyen szemrevételezve, aztán élesben tesztelve(én úgy tenném) kitérnek minden részletre.
Lehet nem ez az általános szokás sokaknál, nem tudom. Mondjuk talán lehetett volna több szöveg, magyarázat a látottak mellett és akkor nem érhetné annyira heves támadás a gányolásra.
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Kokány Elemér árulja, ez tény. Valószínűleg laikus lehet a srác, de én azért a pozitív oldalát fognám meg a dolognak: korrektül korbefotózta, leírta, nem arra megy, hogy átverjen vele valakit. Ez a mai világban ritka. Tény, alkudni kell belőle keményen, mert pénz meg idő, plusz szakértelem rendbe tenni, de ezzel sztem ő is tisztában van.
Sokkal inkább ilyenről vennék gépet, mint az olyan sefterektol, akik összekókányolják a gépet úgy, hogy elfedik a valós állapotot. -
válasz
gago1975
üzenetére
A fotók alapján méltán jön a felháborodás, mit művel ez a laptopjával, más ingerküszöb, egyéni megközelítés.
Azért azt vegyük számításba hogy a képek alapján nem titkolódzik, és mint írta személyes átvétel. Szépen kiélte magát az elmúlt időszakban, kicsit hasonlóan mint én, és most meg akar válni valahogy tőle, mert már kevésnek találja talán a teljesítményét. Nem muszáj megvenni. Mindenki látja hogy nem gyári állapot.Csak félve jegyzem meg amit én állítólag műveltem a gépemmel egyesek szerint az elmúlt időszakban....még most is van belül egy kivágott rekeszfal egy bizonyos helyen, és jött a tanács hogy adjam el több embertől. Én mondtam hogy nem adom, de ha megtörtént volna, akkor én is itt lennék így pellengére állítva?
-
-
válasz
gago1975
üzenetére

Eleve a hirdetést olvasva már no comment az illető..."Eladó a képeken látható kicsit megviselt gamer laptop ( MSI GE75 Raider 9SF pontos neve). Munkába volt hordva ezért megviselt kicsit a kijelző amit próbáltam lefényképezni. Mostanában leginkább csak játékra volt használva ezért is vannak a nyilások felszabadítva neki. Minőségi hőelvezető paszta a procin és a videókártyán ( Thermal Grizzly kyronaut).
A gép 16gb rammal, teljes értékű RTX 2070-el ( nem max-q ), I7-9750H processzorral és egy 500gb nmve ssd-vel van felszerelve.
Doboza, Tőltő és Merevlemez / SSD beszerelő keret megvan hozzá .
Legfissebb biosz és egyéb frissítésekkel rendelkezik.
17"-os kijelző,144hz,1080p.
Minden port megfelelően működik rajta, a wifi és az akkumlátor is rendben van ( Keveset volt használva akkumlátorról)
Az ár az említett kijelző karcolás és hűtés alakítás miatt ilyen olcsó. Egyéb hibája nincs a laptopnak.
Megtekinthető is, ha komoly a vétel igény. Személyesen Budapesten a 2-es és 4-es mertó állomásoknál megbeszélt találkozó keretében kipróbálható és megtekinthető.
Csak személyes átvételt preferálom.
Játék teljesítmények terén idáig minden Ultra beállítások mellet 60-80 fps felett AAA játékoknál, E-sport jellegű játékoknál 140 felett (Valorant max beállítások 144 fixen)
Köszönöm, hogy elolvastad. Bármilyen jellegű kérdésre szivesen válaszolok itt a platformon vagy a rolandgyanyi0@gmail.com e-mail címen Garancia nincs rá de személyesen vállalok 1 hónapot ha bármi nem úgy lenne mint ahogy leírtam vagy megbeszéltük."Hát a kiemelt részből látszik a valóság és a képeken....
Gondoltam írok neki egy mailt, de inkább mégse!
Nem alacsonyodom le arra a szintre inkább...!
Az MSI GT-m nem tudnám annyiért eladni kb. (128GB SSD-vel) mint amiért ez hírdeti így ezt a gépet...!
Aki meg így venné meg ahogy a hirdetésbe van, na az se 100-as!
-
-
válasz
gago1975
üzenetére
Meg semmi info sincs és ez amit linkeltel tuti nem végleges és csak placeholder, hisz rtx 3080 Mobile néven a desktop 3070 tulajdonságai vannak felsorolva...256 bit gddr6 és 5888 feldolgozó egység az rtx 3070.
Elég ciki lenne ha rtx 3070 chipet adnának 3080 néven .A kép is ami linkelve van az az rtx 2080/2070 Super kartyakrol keszult.
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
"The NVIDIA GeForce RTX 2070 Super Mobile is a high end gaming graphics cards for laptops. It is the 2020 refresh of the GeForce RTX 2070 Mobile and may now also use the TU104 chip with more shaders (as the desktop RTX 2070 Super did). " -> noticsekken azt írják, hogy ugyanannyi shader van bennük, így max. az órajelekben lehet kisebb eltérés az asztali javára. Nem túl bíztató a helyzet. Vagyis inkább az, mert így nem nagyon lesz okom cserélni a gépem majd az R3-as variánsra, ami kifejezetten jótékony hatással lesz a pénztárcámra.

-
cynric
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Persze, bocsi.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 360k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? FHD, WoW Shadowlands, R6 Siege, CoD Warzone. FHD kompetitív/közepes, 70 fps alá ne essen
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15-17, FHD, matt, IPS
(6)Kijelző képminősége, színhűsége milyen legyen (pontatlan max:60%, közepesen pontos max: 90%, nagyon pontos 95% vagy felette) közepesen, ha belefér
(7) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Havi párszor
(8) Hűtése az árkategóriához méltóan (közepes, jó) jó
(9) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Semmi
(10) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Később bővitem, mindegy, optikai meghajtó nem kell
(11) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) 1660Ti
(12) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) 2 év közeli garival használt is lehet
Előre is köszi!
(telóról nem tudom rendesen szerkeszteni...) -
válasz
gago1975
üzenetére
Biztos jön majd "jó marketing/reklámmal" az Asustól is

BGA-val (CPU) nincs gondom, mert nem melegszik (60-70c az mek ló*a*z!(#52036) gago1975:
Őszinte leszek.
Nem is feltétlen szűkséges MSI GT-hez gari, de alap esetben jó ha van.
Én ha eladnám, akkor vállalnék rá mondjuk 3 hó garit (vagy többet) rendeltetésszerű használat mellett, mert tudom, hogy kb. örök életű gépezet és tökéletesen össze van rakva minőségi alapanyagokból és megfelelően optimalizált (minden téren)
Ezzel a hűtéssel ami ezen van, simán bír(na) többet is!GT73VR -be ez mi?

BIOS nagyon is állítható (Unlock) és nem lepődnék meg ha... -
-
-
-
gurus
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Azért több százezer ft-os laptopot ha meg veszek, utána nézek.igen haladnak a korral ezt be kell látnod erre már folyékony fémet használtak.Sőt: A CPU-n található blokk egy szabadalmaztatott belső korláttal rendelkezik, amely megakadályozza a folyékony fém kiszivárgását.nézd meg külföldi teszt oldalakon ezt is kiemelik és a kép minőséget
-
gurus
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Neked nyomozónak kellene menned.Most azért megint mellé trafáltál
TUF laptopot ne hozd ide nem az a kategória!Predator 700 se hasonlitom a 300-hoz!
https://www.asus.com/hu/Laptops/ROG-Strix-G15-17/
A FOLYÉKONY FÉM FELTURBÓZZA A HŰTÉST
A ROG intelligens hűtési filozófiája ötvözi a megfelelő funkciókat és rendszerbeállításokat, hogy minden egyes készülékház és komponens esetében minden helyzetben a legjobb élményt biztosítsa. A Strix G a CPU-ban elhelyezett, prémium szintű folyékony fém alkotóelemmel emeli a teljesítményt, jól szellőző külsejét egy öntisztuló termikus modul egészíti ki, mely a hosszabb élettartam érdekében kitereli a port. A kettős n-lapátos ventilátorok 83 lapátot pörgetnek, hogy növeljék a légáramlást, és az ultravékony hűtőbordák kibővítik a hőelvezető felületet. A ROG Armoury Crate szoftver zökkenőmentesen kapcsol az üzemmódok között a teljesítményt és a működési zajt az adott feladathoz optimalizálva.
GPU ÓRAJEL-SEBESSÉG100 MHz-cel gyorsabbROG BOOST O.C.-VAL12° C-kalALACSONYABB HŐMÉRSÉKLET 4%-osZAJCSÖKKENTÉS
FOLYÉKONY FÉM
A Thermal Grizzly folyékony fém alkotóeleme a standard termális pasztához képest 12°C-kal csökkenti a CPU hőmérsékletét. A legjobb eredmény érdekében a megfelelő mennyiséget kell aprólékosan alkalmazni, így megalkottunk egy olyan egyedi eszközt, amely mechanikus precízióval automatizálja a folyamatot a 10. generációs Intel® Core laptopok teljes választékában. A CPU-n található blokk egy szabadalmaztatott belső korláttal rendelkezik, amely megakadályozza a folyékony fém kiszivárgását. -
-
gurus
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Laptopmedia nem minden esetbe ír pontos adatot.Termék oldalán,leírásába Asus nem hazudik.volt már pár laptopom.Ez nagyon jó panellal rakták össze.kertben is simán tudom használni.tuti 340 nit feletti .különben függ a gyártó beállításától is ezt ne feledd! Ennek nincs már vadászgép hangja.fejlődik a gamer laptopok gyártása is.pár éve mi volt és még mi lesz. HWiFnO -val tudsz lőni és megosztani? igen tudok de majd később.
-
-
-
válasz
gago1975
üzenetére
Szia,
Felesleges, direkt rá is kerestem egy (volt) Asus termékemre az Asus oldalán és láss csodát, úgy van ahogy írtam és ott is írva van! (lásd kiemeltem!)
Ez a lapos céges vásárlás volt és volt refund is amit az FD kezdeményezett az Asus felé (nem Magyar felé hanem Asus EU központ felé - Csehek azok)
Higyj nekem...végig csináltam...
-
válasz
gago1975
üzenetére
Szia,
Csak jól tudom!

Ha regeled ott is látszik a "gyári" gari vége, az hogy van számlád az azt jelenti te az szerint is tudod az az utáni időben gariztatni.
Sokat beszéltem Asusal és FixDirect-el is.
Asus és FD 2 külön dolog...egyik a másik "saját" rendszerére nem lát rá, de elsődleges gari.indulo és befejező dátuma az adott, ha van számlád/gari jegyed ha nincs.
Kérdezd meg tőlük (Asus) ha nem hiszed.
Számla csak a refundhoz kell. A refund sikeres akkor a nagykeren múlik a többi. -
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Gari nélkül rizikós az az Alienware. Tele van sírva a net a 2080-nal szerelt gépek nyűgjeivel, a tulajok szénné moddolják őket, szóval csak óvatosan azzal a masinával. Amúgy nagyon frankó gép, én imádom, de gari nélkül ennyi pénzt kiadni mindenki csak saját felelősségre tegye szerintem.
-
Ryan1318
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Köszönöm Gago válaszod! Cég ahol dolgozom venné, de én használnám meg részletben kifizetném nekik. Azzal képben voltam hogy 1 év garancia vonatkozik rá de pl egy Asusnál ha van 2 év gyári garancia és beviszem azt hogy ellenőrzik hogy te cégre vetted vagy magán személyként? Mert itt apron mindenki azt mondja ez olyan mint az Iphone sn: szám alapján nézik, szerintem valami számlát vagy garancia jegyet akkor is bekell mutatnod.
Azzal se voltam tisztában hogy neked kell bizonyítanod hogy nem te vágtad haza a gépet. Így kb olyan mintha nem is lenne
Ha viszont nem újat veszek akkor viszont saját zsebből kell fizetnem az egészet. Ami nem lenne baj csak akkor valamit olyat szerenék ami kiszolgál legalább 2 évig
-
Ryan1318
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Köszönöm a válaszaitok! Átgondolva kb ugyan ott vagyok árban ha vissza tudom igényelni, érdeklődtem már régebben a kollégától de nem tudta biztosra a garanciát hogy itthon is él. Szép az az Alien de azt nem nagyon tudnám magammal vinni. Szerintem maradok az Asusnál ez a 2080Mq kiszolgál egy darabig. Beharangozták a szériát de szerintem amire végre kapható lesz az kb tavasz. Megnem vagyok túl meggyőzve hogy annyival erősebb lesz mint a Nv mondja. Még most sem kapható a 10. genes normális gépek a boltokban. Ami nem szar kijelzővel szerelt, és a hűtése is vállalható. Pl legion 7i dellnek sincs kint az új szériája msi Ge76 se kapható itthon. Acernek is csak a 144Hz modellje kapható az új nem és 17"ban nincs is.
-
válasz
gago1975
üzenetére
Hát én egy kis túlzással ma elsírtam magam, mert kb 4 hónapja szopok úgy a történtek miatt, az elvárásaim miatt, meg ami volt májustól.......... Azok a hülye bolygók a furcsa és lehetetlen együtt állásuk voltán adtak 1 kerek évet a sz.pásra mindenkinek. A drága asztrológusok még adják alá a lovat hogy a kormányoknak hogyan kell megfelelniük ennek a kitalált világvége helyzetnek. Január végén indult és úgy is fog állítólag véget érni, vagyis kerek 1 év a bolygók szerint. Nem hiszek benne, nem vagyok partner! Viszont ez idő tájékán sokat veszítettem úgy ahogy nem akartam. De ha beledöglök is megpróbálom visszacsinálni. Az égiek nem fogják megmondani nálam hogyan tovább!
Vagyis? Drága asztrológusok nem fogok megváltozni. Majd én megmondom ki az én barátom és marad mert én úgy akarom.
Nem vagyok már fiatal és nem nagyon akarok változni, teljesen újat akarni amíg azt nem érzem belül. Aztán segít-e ebben valaki vagy sem az egy dolog. Egyedi gépet akartam, de azért működőt
, hát megvan. Jó hát megyek a külföldi fórumba megírom.....itt van egy sablon, le lehet másolni és az lesz mint nálam. Páran rákapnak talán, nem baj én is adtam valakinek valamit. Persze a lényeg azért használjuk is, ez nem egy teszt. Már régen játszottam egy jót. Tervezem, mindegy mivel, de újra mint régen.
Akár bele az éjszakába. A hűtést meg megoldom valahogy, mert nem vagyok egyedül.
-
válasz
gago1975
üzenetére
Na most valamit nagyon nem értek és hát játékkal is kellene foglalkoznom mi micsoda. Szóval a változás a CPU 3600Mhz magonként -0,100V mellett + vissza az undorító kivágott hátlap és mellé az asztalon fullon egy padló ventilátor.
Ultra próba alapon amit betett
Csak pár perc levegőben maradás, városnézés oda-vissza, kb 30fps ami néha leesik. A hőfok pedig most jó ugyanannyi futtatás mellett.

Azt hiszem így menni fog, maradok ultrán nem megyek medium-ra.

Késő este nem fogom nyomni.
Persze tudom nagy város más terep, High lesz beállítva, esetleg onnan leveszek valamit.
Többet nem mondok, tanulmányoznom kell!
-
válasz
gago1975
üzenetére
Szia!
Csak most tudok válaszolni, mert gondjaim voltak mint az megszokott.
Viszont most némi időt ismét rászánva (majdnem) mindenre megtaláltam a választ. Az NV panelben ha beállítom az energiagazdálkodási módnál azt hogy az egyenletes teljesítmény előnyben részesítése, akkor semmi nem fagy le, mert nem engedi a VGA-t túlfogyasztani. Monitorozva látom. Vagy 6 játékot teszteltem, korábban mind kifagyott, tesztekkel együtt....na most 100% a kártya.
Illetve már csak 1 apróság hiányzik. Egy vízhűtés a mestertől.
Vagy valami hasonló. A hőfok az egekben. Mind ez belső monitoron tesztelve.
Ez a játék szimulátor nálam medium beállításon kb hozza a 60fps-t, néha veszítve valamit. Gyönyörű grafika, látvány. Én a TheVR fiúk videóját néztem jó sokat, meghozta hozzá a kedvem.
fi
-
válasz
gago1975
üzenetére
Szia,
nagyon szépen köszönöm a tanácsot és a jószándékot.
Most biztos ki fogsz nevetni, de márka sznob vagyok.
Szóval nálam csak az Asus játszik. Max az ufósok, de mostanában amiket linkeltek GMX laptopok is tetszenek és itt jókat is olvasok róluk.
Cimborámnak anno volt MSI gamer laposa, folyamatosan szervizben volt szóval a szememben elég rossz a megítélése a gyártónak. Sajnálom, de ez van.
Átgondoltam és arra jutottam, ami te is írtál. Felesleges erre ennyit költeni.
Ugye kijött a ráncfelvarott széria (G532) 300Hz, 10 gen Intel, RTX 2070, azok 700+ ezerről indulnak, de annyit szerintem nem érnek a bennük lévő HW-hez képest.
Ami még izgatja a fantáziám az a ASUS ROG ZEPHYRUS DUO 15 GX550 (GX550LXS-HF132T). De ennél meg már az a kérdés, hogy érdemes-e, mert szerintem jönnek az RTX 30xx szériás laposok. Nehéz helyzet ez, főleg, hogy elég csapongó vagyok sajna.
-
válasz
gago1975
üzenetére
Köszönöm az ajánlást

Ahogy nézem létezik ez a modell 240Hz-es kijelzővel:

A main gebasz ott van, hogy ezt úgy érdemes (lehet) csak cserélni, hogy kompletten az egész felső rész! bezel-el, backplate-el, kábellel együtt! Mert ezek a frameless kijelzők össze vannak ragasztva a kijelzővel, és egyes perverz modelleknél (pl. Alienware) a hátlapba is be vannak ragasztva, mert úgy az egész merevebb.
A tetvágyam ellenére én is a FixDirect-et bátorkodom javasolni
Az már egy másik történet, hogy előre láthatóan hatszámjegyű összeget fognnak majd kérni!
-
-
fordjee
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Ez így igaz.
Annyi csak hogy hardveraprón van olyan tag, aki refurbished gépeket árul, gyakorlatilag újak, 2 vagy 3 év garival, számlával és a garancia cég esetében ugyanúgy érvényes, mintha magánszemélyként vennéd. Viszont 14 napos elállás az nincs. Esetleg meggondolandó lehet, nyilván nem kötelező, én is tőle vettem. -
blendész
tag
válasz
gago1975
üzenetére
Köszi, és neked is Tom1939, érdekelnek a kialakuló tapasztalatok!
A 16 gigával egyetértek, annyira szükségem van, valóban. A kijelző kevésbé érdekel, mert csak vészhelyzetben vagy kevésbé fontos munka estében használnám a sajátját.
A használt cuccokat szeretném kihagyni, mert a garancia fontos lenne, másrészt vállalkozóként az áfát le tudom vonni.
Nincs amúgy valamilyen táblázat vagy összefoglaló teszt, ami a gamer laptopokat rangsorolja nagyjából a hűtésük hatékonyságából?(Aztán a végén, ha nagyon nem jön be egyik versenyző sem, még a végén asztali lesz belőle.
) -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
"Jobb ajánlatnak ígérkezik a GeForce RTX 3080, mint a GeForce RTX 3090"
várható volt szerintem
azért a 3080 is bőven elég -
matyee
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
En nem tudom milyen tesztbol szurted ezt le, a gt73-m aida alatt csendes uzem alatt nem erte el a 70 fokot. A gt62-m detto. Igy csak azt tudom mondani hogy en ennel husebb cpu-t nem igen lattam. Ellenben a gt75-oket rendszeresen tgc-zik mar a forgalmazok is. A sp-ra pedig mar tobbszor leirtam hogy egyetlen szintetikus teszt alapjan verdiket mondani finoman szolvq is badarsag. A 1080 jatekok alatt (mert ugyer arra valo) fej fej mellett van egy 2070-nel. Hagyju mar ezt a sp xtrme alapjan tuti mondast... fs alatt alig lenme difi, meg jatekok alatt sem sok... A 2080 nyilvan jobb de vicc az extra arert. Volt mindegyik ez is sajat tapasztalat. A 20xxx elonye nem a sebesseg, hanem a tdp. Tovabbra is ugy gondolom, hogy nem jarna jol ha gt75re valtana, sot, hianyozna neki amit most pont szeret benne. A kattogos billentu meg gusztus dolga.
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Elég 4k-ba még a 2070. Én láttam Attisnál tegnap, hogy hogy fut neki a HZD a maxq 2070-essel 4k-ban max-ra csavart grafikával, pár évig még elég lesz oda is a 2070, legfeljebb idővel majd az árnyékok csak medium/high beállításra mennek, meg bekapcsoljuk a "nem minden fűszál mozog külön" (by KillHates) opciót, aztán csók. De igen, ha beindul a mókuskerék odabent, azt biza nehéz leállítani, ezt megértem ám, én is ilyen vagyok, ilyenkor cefet nehéz megállni és nem beleugrani a dolgokba.

Engem most az mozgat, hogy hogy lehetne a gépembe egy 4k kijelzőt pattintani, az egy igazi upgrade lenne a gépemnek, nagyobb, mintha egy i9-est pattintanék bele. Ha ez lehetséges lesz, akkor nem nagyon kérdés, hogy lecseréljem-e a gépem, ez esetben pár évig még maradna, kapná évente a garihosszabbításokat és ellenénk még együtt pár évig.
-
echterion
nagyúr
válasz
gago1975
üzenetére
Szerintem csakis 4k kijelzővel ellátott gépre érdemes innen váltani. A 2080s nem hoz a 2070-hez képest akkora előrelépést, jönnek majd az Ampere gpu-k, amik szintén csak 4k-ban fognak jelentős előrelépést hozni. Én is ezen vacillálok amúgy most, mert a 2070 mindenre elég, a proci még egy 8700k is elég mindenre.
-
matyee
őstag
-
válasz
gago1975
üzenetére
GT76 az jobb választás lenne, bár a GT73 is a 1080-as GPU-val (nekem) még mindenre elég, csak "kisértés" tudod

(#51719) pokerdani50:
Nagyon jó vétel volt, az és annyiért!
Ebbe socketes a CPU és GPU MXM-es (cserélhető)?
-
válasz
gago1975
üzenetére
Sziasztok!
Ahogy KillHates és gago is kérte elvégeztem a a teszteket és megmutatom nektek is hogy milyen eredményeket produkál a GT76 Titan!
Spec:
-i9-9990K
-RTX2080
-64GB RamA képek magukért beszélnek! Szerintem nem kell bemutatni a gépet.
Egyszerűen brutális hogy mit tud a gép a hűtésről nem is beszélve a tesztek alatt egyszer sem ment fullon a hűtés..
Ismételten köszönöm KillHates-nek, hogy fogadott és újrapasztázta a gépet!!
-
KISDUCK
addikt
válasz
gago1975
üzenetére
Uh bocsi, nagyon félre érthető a hsz-em, még a Mikulásbá által belinkelt 3080-as teszttől indult a thread és közben még néztem a tesztes topikot is. A ph!-n tesztelt 3080-ra nem találtam ilyen táblázatot a fogyasztást illetően csak a 3090-ről, ami azért is érdekelt, mert a tesztben ugye azt írta a ph! hogy a 3080 chip kevesebbet fogyaszt mint a 2080ti, de kártya összességében többet fogyaszt, szóval hsz. olvasgatás és kutakodás után jutottam el a 3090-es fogyasztási táblázatig. Én igazából csak azért nem látom a potenciált mobil fronton mert a részegységek bőven fogyasztanak áramot a chip mellett ami miatt fogyasztásban a 2080ti fölé kerekedik és a gddr6x zabál rendesen, nem tudom hogy kiépítésben mekkora különbség van memóriát illetően a 3080 és a 3090 között, de ez így bödületesen sok és a laptop verzióknál pl.: a 3080 laptop-nál lesz mit visszavenni hogy laptopba szerelhető legyen és ha a fogyasztás/teljesítmény arányt a 3080 tartja majd mobilfronton akkor ez így számomra nem tűnik túl OP-nak. Igaz hogy a 2080Ti-jal volt összehasonlítva a 3080, de még így se bizakodok, hogy ez lényeges előrelépés lesz mobilfronton. (Hozzáteszem, hogy sem most sem a jövőben nem célom csúcskategóriás hardvert venni, én bőven elszotyizok a középkategóriával, de a tesztek érdekelnek.)
-
wanted5
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
Nem én váltom így, hanem a gyártók. Minden, ismétlem minden téren így van, telefon, játék, Playstation, Xbox, IT cuccok, MINDEN. Ami az USA-ban X dollár, az ugyan annyi euró lesz Európában.
És ez nem újdonság, évek óta így van. Lehet rajta viccelődni, de nem én találtam ki, ez van, el kell fogadni.
Nekem az a furcsa, hogy most hallasz erről elöször, vagy eddig nem tűnt fel az árakkal. -
-
válasz
gago1975
üzenetére
Úristen! Az a videó azzal a kreténnel! És ahogy angolul beszél! Huh nagyon kemény!

Anno amikor ment az elmebeteg bányászkodás, mi is simán kimentünk 1080-ért ami 499€ volt, itthon meg 220 ezer felett. Sajnos cumi volt, mert egy embernek csak egyet engedtek venni, egy féléből. Így barokkosan keszekusza lett a bányagép; ahány kártya annyiféle:

-
wanted5
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
Úgy hogy $800 = €800, ami kb 290k erre rámegy még 1-2 dolog és meg is van a 320k. Azért, aki követi a tech világot ezt általában szokta tudni.
A másik meg, hogy sírtok itt a 3090-en, pedig megmondta az nVidia, hogy az a Titan kártya új neve. A Titan-ok meg mindig olyan drágák voltak...
-
blue_23
senior tag
-
Balázzs
senior tag
válasz
gago1975
üzenetére
Szia, üdv az éjjeli bagoly klubban!
Erről az árcsökkenésről nem hallottam, nagyon jó lenne. Ezért is írtam, hogy 3 ps5 vehető egy asztali 3090 árából és még marad is valamennyi zsozsó. Köszi a linket!
update: lehet NV azért is csökkent árat, mert a melegedés/jelentős teljesítmény miatt jelentősen csökkentett órajeleken futó modellek lesznek a notikban
k-adi: ok, hogy az AW drága márka, de emeltek jócskán az árakon és jóval furább lett az árazásuk is, erre gondoltam.
RM007: tisztelet a kitartásodért, de néha el kell engedni a dolgokat, de nem akarok ebbe belemenni, volt rengeteg hozzászólás a témában, Ne kezdjük/kezdjétek újra

-
Ubul86
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
nekem ezek az srgb meg adobergb szavak kínaiak, miért jó ha minél jobb értékek?
Annyit látok most hogy az én gépemre : Coverage: 96% sRGB, 71% NTSC, 74% AdobeRGB; mutat értéket ez az oldalkérdés, hogy ezt amúgy lehet -e mérni, mert kíváncsi lennék hogy mik a tényleges értékek.
-
gago1975
őstag
válasz
gago1975
üzenetére
Az új Zephyrus G15 Panda LM156LF-2F01, IPS, NCP004D, glossy: no, 144 Hz kimaradt.
-
válasz
gago1975
üzenetére
Hát ja. Micsoda szívás. Nem is kértem volna vissza a pénzt de a 14 napos lehetőség plusz az hogy már novemberre ígérik a következő Ryzen szállítmányt.... Sajna tovább kellett lépnem.
De maga a gép felépítése nagyon tetszett. Meg a képernyő. És korrektek voltak. Szóval lehet hogy még rendelek tőlük a jövőben.
-
gyépés
aktív tag
válasz
gago1975
üzenetére
Sz@r ez mind sajnos. Most lesz 2 éves a gépem, nézegetem, mit tudnék venni, ha meghal, mert az anyagminősége elég vacak sajnos:
- kijelző: 17", sRGB min. 80%
- proci: CB multi min. 3000 környéke
- ram: bővíthető min. 32GB-re
- hűtés: vállalható
- portok: usb-c DP supporttalSzóval ebből Clevo/Tonfeng lesz, egyszerűen a nagyobb gyártók arcpirító üzletpolitikája miatt. Addig meg szegény gépemnek kinyomom a szemét is, minél később kelljen váltani, hátha lesz valami a változás piacon...
Ja, a mostani gépem kb. ezt tudja, és 340 volt 2 éve... Vicc sajnos, ami most megy.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- PlayStation 5
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 7
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció - MacBook Pro 13" CTO (Early 2015, i7 / 16GB / 512GB)
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Lenovo Thinkbook 16 G6 WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB +256GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Tudod ez most ugyanaz mint mikor meg mondátok májusban hogy nem.....aztán lett a de. Részemről béke, de nem kell direkt hülyének nézni a másikat. Azzal amit leírtam és mondtam azzal semmi baj nem volt. Tudom keresed a szimpátiát a többiek részéről, megértem. Ha valamit valamihez hozzá kell tenni, akkor tedd mint mindig, ha lehet időben, és velem is ne csak mással. Engem is ki lehet javítani, ja abban hogy nálam kicsit máshogy megy azt nézzétek el, vagyunk még így sokan ezzel, csak kulturáltan ezt beszéltük meg.

Mostanában a fél gamer notebookok topik fele írása a Tied
Nem akarod leváltani Muertét?

Muerte