- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #89554 üzenetére
Miert nekem kell elso ranezesre kiszurni, hogy a bal felso sarokban ott a hely a tapcsatinak?
Rakja hatulra a Kensington slotot es mehet oldalra a tapcsati. Elsore latszik, hogy siman oda ferne egy. Persze akkor pont jobb oldalra kerulne.A masik megoldas: ha a kijelzobe feldugott kabelt el tudta vinni a radiator folott, akkor a tapcsatiet miert nem tudta? Mehetett volna a sarokba, akkor bal sarokban lenne a tapcsati.
Ezek olyan aprosagok amik nem igenyelnek nagy atalakitast, csak epp szarnak ra, mert igy is megveszed. Hat en nem. Nekem ne legyen a gep kozepen tapcsati.
-
taranis
addikt
válasz
cs.zs. #89423 üzenetére
Igen AHCI. Mindhárom type c porton gond van, belassítja az egész gépet ha rádugom ezt az ssd-t. Hol látja, hol nem, olvasni nagyon lassan tud róla, az írás az nem megy, legalábbis egy könyvtár létrehozással kísérleteztem de majdhogynem megállítja a gépet fél percre.
A telefonomat rádugva a type c portokra gond nélkül megy a másolás, de az mondjuk egy olyan eszköz, aminek van saját tápja. Sajna mással nem tudom tesztelni. De ha másik laptopban megy ez az adapter, akkor csak nem azzal van gond. -
válasz
cs.zs. #89243 üzenetére
Hát aki egy 14-15", vagy akár 17"-on elfér, akkor gratulálok neki
Debugging, változók figyelése, a főablak, ahol van a vezérlőpanel, s bal oldalt, ahol maga a kód fut (pivot nézetben).
De mindenki úgy dolgozik, ahogy akar, csak nekem ez a setupom, nah. Munkahelyen, és otthon is.
Mondjuk ez egy ősrégi kép, már máshogy van a setup, más bill, más klaviatúra, más asztal.
-
válasz
cs.zs. #89194 üzenetére
A "gyárilag" telepített Windows kulcsa a BIOS-ban van kódolva-tehát nem maga a kulcs, hanem kódsorrá alakítva. Egy Home rendszert lehet Pro kulccsal upgradelni, ám ha gyári visszaállítást csinálsz, újra Home lesz "gyárilag"-ez az alaplapi aktiválás a gépre vonatkozik, bárki, bármikor aktiválhatja a saját fiókjára.
-
echterion
nagyúr
válasz
cs.zs. #89172 üzenetére
Azt nem mondhatja, mer' az van nálam (még).
Közben meglett a hiba: raid-be állítva nem látja a program az ssd-t...
-
válasz
cs.zs. #88932 üzenetére
Nem tudom honnét veszed, de szó sem volt arról, hogy a fizikai sleep gomb nem működne... Bár ha azt feltételezed, hogy úgy gondolom, hogy "billentyű hiba keletkezik egy rossz VGA drivertől" ez sok mindent megmagyaráz az okfejtésed illetően.
Általában magától akkor szokta ignorálni a winfos az alvás funkciót a start menüből, ha a VGA drivereknél van valami kavarodás; ami most könnyen lehet Csupatinál a gépben lévő 1060 az AGA-ban lévő Radeon miatt. -
echterion
nagyúr
válasz
cs.zs. #88937 üzenetére
Legyen úgy. Az a baj, az UV sokat nem segít a melegedésen (játékok alatt -750mV core a stabil, a cache-t még nem teszteltem ki), mármint önmagához képest igen, mert 90 fok alatt marad úgy, ai ettől a vékony géptől megsüvegelendő, de ki szeretném próbálni a 99%-ot is, csak így nem tudom.
-
válasz
cs.zs. #88925 üzenetére
Nálam semmi nem tűnt el, sőt egyre jobb minden. Az Obsidian amit korábban MaxxDamage küldött nekem az átvette az irányítást ami úgy vettem észre a legjobb megoldás. Állíthatok bármit most nem töröl stabilan megtart mindent. Egyedül a ramok hozzáférhetősége lett tiltott számomra. Érdekes hogy ennek hátránya főleg a VGA erő használatnál jön elő (Fire Strike 51 000 helyett most csak 48 000 vga pont) inkább nem a procim teljesítménycsökkenésében látom. Az a hatalmas frekvencia visszaesés 2666-ról 2400-ra gondolom a 64GB miatt (hagyom a helyén) tartja a 4.5Ghz-t nagy UV mellett stabilan, vagyis vesztettem a ramokon, de nyertem a procin, vagy visszahúztam, igaz alakítottam a fedlap alatt ezt-azt. Megnéztem a fedlapomon mik azok a kitüremkedések egy csomó helyen, hát akasztók amik beakadnak tartás végett bizonyos pontokon, de tök feleslegesen, mert mellette 5 csavar is tart. Szóval párat leradíroztam és így be tudtam tenni két hőcsövet meg mást kitámasztva és mondjuk jelentősen látom az eredményét.
-
válasz
cs.zs. #88918 üzenetére
Látom nem egy kategória.
#88920 KillHates :
A belső ventik meg úgy minden belül az jó, arra értettem hogy maga a kivágás ahonnan felszív (4 kivágás van és abból 2 alatt van venti....(.ja illetve most már 5 csak nem onnan szív) az igen kicsinek tűnik a szemeimnek. Tudom én ennek megítélését el szoktam túlozni, szeretem a nagyobb szellőzést.Igen a jövő hónapban ha csinálnál ilyet akár el is nézhetnék hozzád, vagy persze postázhatnék is feléd, bár rémlik ezzel kapcsolatban valami mást ajánlottál nekem.
-
-
válasz
cs.zs. #88887 üzenetére
Igen, teljesen normális szerintem is...
Lehet kicsit több mint 1 hónap (lehet van 2+ is és inkább ez az 1 havi) de ez a folyamatos bekapcs./üzemet is jelenti egyben. Tehát annyi időt megy a gép és a ventik.Hűtőpad saját magam szerelt és főként azok (a ventik) tolják rá a port a noti hátlapra (látszik is)
Nem tudom mi ezen olyan meglepő... -
Frozen
addikt
válasz
cs.zs. #88768 üzenetére
Ez attól függ melyik országban nézzük és milyen intézmény egy bank vagy egy önkormányzat , egy rendszergazda szépen keres 400-800e közt nettoban , külföldön 8-16 ezer euro környéke azért ebből elég hamar kicsenget egy pár ezer euros gépet.
egyébként ez az xmg brutál nehéz valami 7,2 kiloval és nagyon szépen meg is hűti azt a 175 tdp kártyát 8 óra alatt kevesebb volt kicsitvel a temp mint 80 fok. Ez már elég baráti biztos ki lehet azért ezt a rendszert is akasztani meg széné húzni mindent ,bár szerintem ez már mindenre is bőven elég.
Tutko egyébként 5 ezer körül simán elkérnek érte majd -
válasz
cs.zs. #88654 üzenetére
Milyen összeveszés csak információ csere megosztás történt.
Én folyton azt teszem.
(Talán majd nyáron a Balcsin össze lehetne hozni ami nem rég elmaradt.)
Tegnap 1 deci pálinka legurítása után nézem lassan letelik a 8 nap megy a visszaszámlálás és még mindig a kilövő állomáson van begyújtott rakétákkal a csomagom. Alatta refund még meggondolhatom magam bámul a képembe. Mondom, mi van ha azért, mert mocskos eu usa szövetséges ki miatt kezdenek csak butított chipek jönni az nvidia részéről, vagy covidban meghalt az egész személyzet kilövés előtt, vagy ezt a terméket nem küldik azon megfontolásból mivel mindig vissza ment ahányszor elvitték egy kivétel.
Hitel rontó termék.
Erre pánikba estem és elkezdtem "segget nyalni" dicsérni a kínai népet, talán jobb pozícióba kerülök. Reggel látom már kilőtték, kaptam csomagszámot.Mindennek az alapja a helyes kommunikáció. Az nekem megy.
-
echterion
nagyúr
válasz
cs.zs. #88603 üzenetére
Az van benne, ha nem írta el a Radium a típusszámot: 82RF00D6HV.
kress: én ennyiért nem vennék 3060-as gépet. Igen, nagyon jó gép, de a 12.gen felára nagyon nem ér ennyit, ha meg nem játszol vele, akkor pláne nem értem, miért 3060-as gépet vennél. Miért olyan fontos a 12.gen cpu neked?
-
törölt tag
-
Frozen
addikt
válasz
cs.zs. #88454 üzenetére
Van olyan router és wifi kártya ami bírja de ezek olyan áron vannak ,hogy vicc kategoria egy kábel pár bagóból kijön.
Laptopokban becsomagolt ssd vagy m.2 es általában nincs meghűtve és nem is tudják úgy húteni ahogy egy asztali gépnél ezért előbb vagy utobb elmelegszik. 1-2 szállon bírja a terhelést ,de ha betolsz mondjuk egy Új játéknak a telepítésést és mellé még benyomsz 1-2 letöltész egy időben kifekszik (vagyis észreveszed az egész meglassul jelentősen) torrentnél is igaz egy időben adsz neki 10 letöltést nem fogja bírni hiába van neted és bármilyen routered. Ide azért már a hővezetésre is kell gondolni.
De nem megyek bele jobban ez az egész teljesen más téma és vannak rá szakmai topikok is.
Rm007 valószínűleg a te esetedben a szolgáltató amit kiraktál az lesz a gyenge láncszem. Az egyik ismerősőmnek volt Pesten digije ,mesélte mikor bekapcsolta a fater a tv-t már lagolt neki a játék. telekomnál ilyen nincs , lehet nem a legolcsóbb,de nem ezen kell szerintem sporolgatni aki játszani akar ,mert a stabil megbizható netkapcsolat nagyon fontos. Főleg ha valaki elkezd játszani online játékokkal. -
Speedy007
őstag
válasz
cs.zs. #88446 üzenetére
Nem csak arról van szó.Nálam mikor vatta új a modem kb. fél évig - évig hozza a "papír formát" aztán mikor elkezd döglődeni a modem fele vagy negyed annyit hoz csak. Hétvégén szedtem le 5Ghz-s WiFin torrentes verzióban a CP 2077-t de kvázi meghalt az internet ezalatt a házban vélhetőleg megint döglődik a modem.Igaz nálam COAX-n jön az 1GB-s internet még de ezzel korábban eddig nem volt bajom
-
válasz
cs.zs. #88449 üzenetére
Nem számolom ki. Csökkentem az fps szintet ami működik ha vele arányosan növelem az alkohol bevitelt.
Azzal a pöcs tipikusan játék típussal játszom most aminek a végén ránézel az órára és káromkodva úgy maradsz. [link] Anno 2205. Már régen volt ilyen a szemeim előtt. Van hozzá online magyarítás, tök hibátlan. Indítom kaján vigyorral nézem kb 300+fps aztán látom a vga fullban 350W zaba ezen a sz@ron. Bezzeg itt meg van a max fogyi. Gyorsan megyek a menübe vsync majd vissza és látom meredten hogy 120+ fps még mindig. Erre megyek a VN panelba reklamálni vsync azaz a függőleges szinkronizálás: BE...aztán vissza végre 60fps, de még mindig zabál az a qurva vga vagy 120-140WattMa úgy döntöttem megnézem a VN panelban az adaptív (fél frissítési gyakoriság) opciót az talán leviszi ha minden igaz 30fps-re és még kevesebb lesz a fogyasztás.
Na ezért kell ide 60Hz a segítő vsync miatt. Van olyan játék ahol be lehet állítani fixen is az fps számot, nem mindenhol.#88451 Frozen:
Én ezt olyan régen csinálom hogy már nem is emlékszem mikor kezdődött. Most kb 1 éve megy SSD-ről. Mióta váltottam azóta romlott nálam ez a kis szenvedély minőség, főleg pár hónapja (visszateszem a HDD-t) látom valami itt nem stimmel, eddig 15-20 évig semmi bajom nem volt vele. Tudom sok minden más is lehet a háttérben, meg van olyan is hogy egy oldal tiltó listára tesz bizonyos klienseket vagy annak bizonyos változatait. Én ezeket már nem figyelem csak szedem azt ami kell. TV-t nem nézek ma már csak pár dolog miatt veszem igénybe, viszont nem akarom elereszteni mert időnként jól jön.
Csináltam most egy mérést....volt már sokkal jobb is, most ez van.#88452 k-adi:
Alkalmanként el megyek helyette kocsmázni változatosság képen. -
válasz
cs.zs. #88440 üzenetére
Simán lehet szolgáltatói dolog. Vissza van fogva a nethasználat, mert az sem túl gazdaságos a szolgáltatóknak mai időkben. A torrent sem úgy pörög persze zárják be a portokat már klienst is váltanom kellett, ami ment korábban az most megdöglött. Minden mindennel összefügg, tudatosan fogják vissza a fogyasztást. Pár év alatt minden meg fog itt változni a nagy tervek szerint.
-
válasz
cs.zs. #88292 üzenetére
Sajnos a korábbi szériáknál rendszeres jelenség volt, hogy 1 év és 1-2 hónap után felpúposodott az akksi és a user már önköltségen cserélhette (akkor még 1 év volt a jótállás a garira). Ebből lett egy elég nagy népharag (jogosan), úgyhogy nem olyan régen módosították 2 évre az akksira vonatkozó jótállást.
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #88311 üzenetére
En is elegedett vagyok egy 15,6" gamer geptol eros procival (turbo nelkul), 300Hz kijelzon kb fel fenyerovel.
Ha nagyon kellene sporolni, akkor meg a frissites is mehet 60Hz-re, billentyuzet vilagitas ki, stb.
Es nem mellesleg igy full passziv a gep es nem is melegszik.
-
Gubu0101
veterán
válasz
cs.zs. #88292 üzenetére
Mint nekem az Acer nitronal.6 honap utan meghalt benne az alaplap.Annyi elonye volt,hogy kicsivel jobb gepet ajanlottak fol cserenek es inkabb elfogadtam,mint varjak kitudja meddig arra,hogy kapjanak hozza alaplapot.De legalabb irtak,hogy bizonytalan mikor lesz hozza.Meg volt egy pozitiv tapasztalat az acer szervizel,mert nagyon gordulekenyen ment az ugyintezes,plusz haztol-hazig szallitottak.Ugy,hogy egy nagy pirospont nekik
-
k-adi
nagyúr
válasz
cs.zs. #88115 üzenetére
Aha, a terv nyár, addig még sok teendőm van, így nem lenne időm kihasználni, meg addig alakuljon csak a piac, kell egy félév neki. Akkor már tisztán látni melyik jó, melyik nem, melyik van készleten, melyik nincs, stb.
Jelenlegi CES 2023 infók alapján a Legion 7pro, ROG Scar 16 az esélyes. Blade az kiesik, AW szintén, MSI szóba se kerül, Acer szintén. Szóval legalább a lista alakul
-
válasz
cs.zs. #88075 üzenetére
Jó de a távolléti használatra egy egészen egyszerű laptop is megfelelhet, ha nem egy mobiltelefon, de azt akkor hagyjuk mert ez más topik, csak kérdezném, feltétlenül muszáj egy db adott laptopot használni mindenre? A munkahelyen nem mindenki ér rá játszani, vagy teheti meg, nyilván mikor haza érünk és kirakjuk az asztalra, illetve el sem kell onnan mozdítani, rádugjuk a kakaót adó Isteni töltőt és mehet minden fullban, addig nem igazán tud. Nekem is több laptopom van, van miből válogatni. Ez hogy mikor hogyan tudsz kicsit szerintem túl van lihegve. Aki drága gamer laptopot keres és vesz az nagy mértékben játékra veszi, tisztelet a kivétel aki quadro féle megy egész nap mert dolgozom vele, mert bírja a lapos hisz direkt úgy és arra a felhasználásra készült. Régen volt ilyen, ma már nem nagyon bíznék ebben ahogy rájuk nézek.
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #88041 üzenetére
Japp. Nem vagyunk egyformak.
Technikailag hoztak azt amit masok. Innentol nehez lesz azt mondani, hogy nem eleg erosek.
Marad a nem tetszik.Mini-led, eros proci, eros gpu, VC hutes, THX hang, nagy akku, GAN toltes - ez kb. magaban tobb mint amit a tobbi gyaro osszesen felmutatott.
Nem mindenkinek valo (nem is mindenki engedheti meg maganak, mert nem olcso gepek) - nekem mondjuk kifejezetten tetszik a billentyuzete. Nem erre mondanam, hogy szar.
Van rendes nyomas pontja, van rendes vilagitasa (ez nevezheto etalonnak a billentyuzet vilagitasoknal, per key, kelloen eros, jol atviilagit (nem az a korben fenyt kifolyatos megoldas ahogy sok gepnel latszik), kelloen meretesek a billentyuk, nagy enter ahogy en szeretem, raadasul az enyemen a bekapcsolo gomb a del mellett van a hangszoro racsban jol elkulonulve. Nekem igy kezre all. Latom az ujban a del helyere kerult - az tenyleg nem egy jo megoldas.
Ugyan nincs inverz T kurzor blokk (utoljara asztali billentyuzeten lattam olyat) - mondjuk nem is hasznalom annyit, hogy hianyozzon.
Pg Up, Pg Down van - fn+kurzorral. Mivel nem hasznalom annyit - igy nem is hianyolom.
Szerintem eletemben nem hasznaltam. Nem programozok, nem olvasok nagyon hosszu oldalakat, siman gorgetek ha kell. Vagy keresek, ha kell, igy a pgup/pgdown nalam felesleges.16" verzional irjak a privacy shuttert, valaki fentebb hianyolta.
Arban biztosan durvak lesznek, nem valoszinu a magyar billentyuzet - bar ugye a tegnapi linkemen pl. szloven billentyuzettel adja a mimovrste, szoval nem elkepzelhetetlen, hogy valami magyar forgalmazo ugyanugy magyarosit... (| helyen elfer a hosszu i , szoval nem lesz elbasott a kiosztas magyarul sem).
Nem tudom a 175W TGP lesz-e a csucs a 4090 szerianal laptopban - de ez mar eleg durva szint. Nem sok kulonbseget josolok - bar ugye a szokasos 5K eur MSI szornyek (ami inkabb DTR verzio) lehet erosebbek lesznk. De olyat meg en nem vennek, mert az meg nem az en vilagom.
16" sem - foleg a 2,45kg amit soknak talalok.
2kg max, de inkabb masfel amit meg viszonylag egyszeru hordozni. Szerintem. -
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs. #87719 üzenetére
Buek mindenkinek!
200 fo alatti faluban elunk a horvat/szloven hataron...
2016 ota van optikai netunk. Csak viszonyitas keppen.
5G nemreg indult, bar itthon meg nem tudtam letesztelni, nincs 5G-s keszulekem.Ehhez kepest Budapesten komplett keruletek vannak meg Adsl vagy hasonloan szar neten. Ugyanott pl. 5G sincs.
Par eve neztem, akkor Szlovenia volt a az elso az Ftth listan az Eu-ban.
Gondolom nalatok akkor adott penzt az Eu a felzarkozasra.
Tegnap itt nagy buli volt a hataron. Ugye matol nincs hatar ellenorzes. Volt tuzijatek, kaja, pia, TV kozvetites...
Ma lazulas van, ujevi csobbanas megy eppen a tengernel.
Holnap meg pihi, keddtol melo. -
Csupati
őstag
válasz
cs.zs. #87690 üzenetére
Úgy hogy a driver készítői nem számoltak azzal hogy lesznek ilyen emberek akik nem upgradet fognak csinálni, teljesen érthetetlen amúgy, és nem adták hozzá a hrdwr id-t az inffájlhoz. Ha rosszul csinálod vagy, a progi rosszul csinálja bugos lesz, nekem hibás section melett felment de grafikai hibák voltak néhol játék közbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP Pavilion 2 in 1 Laptop GARANCIÁLIS 2026.07.20-ig
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo Thinkpad E14 G110.gen/8 GB/256 NVMe /14" FULL HD garanciás laptop eladó
- Lenovo X270 i5-7300u/8GB RAM/256 SSD/12.5"HD laptop garanciás
- Új MSI Thin 15 B12UC garanciális, hibátlan Gamer laptop (i5-12450H, RTX 3050, 512 GB SSD, 16 GB RAM)
- Dell Latitude E5440 alaplap
- MSI Modern 15 B7M - 15,6 FHD - Ryzen 5 7530U(i5 13.Gennél erősebb) - 1,5 Év Garancia
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest