Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Bluesummers

őstag

válasz Adi01 #110524 üzenetére

"Ha pedig normálisan volt szétszedve és összerakva a laptop akkor nem hiszem, hogy megtudják mondani, hogy volt extra ram vagy ssd de ezt a nálam tapasztaltabbak úgy is megírják."
    +1

A gépnek van egy nagyon jó szétszedési technikája, én jöttem rá.
    Állapot: az összes csavar ki van szedve, állítsuk felfelé, hogy a laptopnak a hátulja legyen alul.
    A laptop elülső részének a bal vagy jobb sarkánál (mindegy), a billentyűzet felőli oldalról nyomjuk be mindkét kezünkkel, a középső vagy mutatóujjunkkal, majd a másik oldalról (a gép alsó részénél), a hüvelykujjunk körmeivel feszítsük neki az oldalszerkezeténél (tehát ne azt a részt, amit pont ki akarunk szedni). Ezáltal kipattintjuk az alsó fedelet, s innentól már nagyon könnyű egy gitárpengetővel / plasztik kártyával (amit nem sajnálunk) végig"szelni" az oldalait és kipattintani.
    Eléggé masszívra szokták egy csinálni. Kb. a 20. gépnél már gyerekjáték, de az első alkalomkor eléggé szenvedtem vele pár évvel ezelőtt....

Ez nagyon primitív, feszítgeti jobbról balról (sorry):
    https://www.youtube.com/watch?v=_L4ofz9Pugw

Ez se korrekt, korábban már kinyitotta, ilyen könnyen nem lehet felnyitni!
    https://youtu.be/TJoSj0iDuPo?si=ProY4Ilp4HIM0sTV&t=7

Maradjunk annyiban, ha valakinek nem megy a magyar Lenovo garanciáztatás, forduljon hozzám kérdésért / tanácsért.

• Juhaszatti

addikt

válasz Adi01 #110524 üzenetére

"Elsőnek az volt, hogy nem lehet, mert ha meglátják a nem gyári ssd-t vagy ram-ot visszadobják azonnal."

Olyannal már több esetben találkoztam mind a Lenovo, mind az Asus szerviznél, hogy ha nem a gyárival megegyező RAM volt benne, akkor nem foglalkoztak vele. Ráírták a munkalapra hogy a problémát "memória inkompatibilitás" okozta, és visszaadták a usernek. Ezzel nem veszett el a jótállás, csak addig nem nyúltak hozzá érdemben, amíg nem a gyárival megegyező modulok voltak a gépben (nem feltétlenül ugyanaz ami eredetileg volt, csak egy ugyanolyan). Akkor sem ha amúgy utólag kiderült hogy nem a RAM-al volt gond, hanem valami alaplapi nyomora van a gépnek.
    Szóval ha otthon bővítesz, akkor érdemes megtartani a gyári modult. Ha meg eleve bővítve vetted a gépet, akkor a kereskedőhöz fognak elirányítani a szerviztől.
    Azt nem mondom hogy minden esetben így van, de előfordul, szóval érdemes vele kalkulálni. Viszont ez is csak egy plusz kör, nem a jótállás elvesztése.

Új hozzászólás Aktív témák