- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#97520896 #3985 üzenetére
A McCulloch-ot nézegettük (nem csak azért mert nekem is az van
), de mintha a beszerezhetősége nehézkes lenne. Illetve elfelejtettem írni hogy hátul nagy kerék, Briggs 6xx motor előny, fűgyűjtő, fém bódé viszont szükséges.
Talán az AL-KO Premium 470 SP-B a legszimpatikusabb számára.
-
válasz
#97520896 #3995 üzenetére
Nem tesz neki jót. Már kisebb döntésnél is a kartergáz visszavezetésnél jöhet egy kis olaj, ami szennyezi a légszűrőt. Kis rézsűt még lehet nyírni vele. Takarításnál is figyelni kell, nagyobb döntésnél befolyhat a hengerbe. Vagy az eleje, vagy a légszűrő nézzen mindig felfelé.
"én úgy tudom, hogy manapság a legtöbb benzines fűnyírónál úgy kell kiönteni vagy kiszívni az olajat."
Pontosan. Házilag még egyszerűbb is. Kicsit érdemes járatni előtte, ha hideg volt, aztán várni kb. 10 percet, hogy lecsorogjon és után kiönteni.
Top cat: Miért baj? -
törölt tag
válasz
Motion_Blur #3992 üzenetére
Nem tesz túl jót neki, az biztos. Főleg előre döntve, ahogy írták is. Takarításnál sem ajánlatos teljesen oldalra dönteni, hanem épp annyira, hogy hozzáférjen az ember. Meg gondolj bele a 35 kg-t (ráadásul ha fűgyűjtő is van fűvel megpakolva) megtartani az árokban féloldalasan vagy húzni-tolni előredöntve. Nem egyszerű mutatvány.
Top cat: én úgy tudom, hogy manapság a legtöbb benzines fűnyírónál úgy kell kiönteni vagy kiszívni az olajat.
-
Top cat
addikt
válasz
Motion_Blur #3992 üzenetére
Az árokhoz én is fűkaszát vagy szegélynyírót javasolnék.
Ha döntve van a fűnyíró az olajozás nem lesz megfelelő. Pláne ha előre döntöd.
Gyanús hogy annak az AL-KO-nak nincs olajleeresztő csavarja.
-
Segesdy
tag
Hali!
Cub cader LM2 DR53 tolos onjaros fűnyírórol velemeny?
70-80 korul nem nagyon talalok ertrlmes gepet, ami 50cm vagy felettit vág, max 46ig lemegyek ha lenne olyan... önjáró, ertelmes erős motor van benne.
:/ lehet ujonnan kene gondolkoznom Husquarna lc153s vagy valami stiga, honda feleben minimum dupla áron? -
törölt tag
válasz
Motion_Blur #3989 üzenetére
Dimbes-dombos részre és mivel nagy a terület mindenképp a benzines önjáró a jó választás. Eddig rendben is van. Jó is az AL-KO, amit kinéztél.
De az árkot elég cumi lesz a 32-35 kg-os benzinessel nyírni, arra vennék valami olcsó elektromos fűnyírót vagy fűkaszát vagy szegélynyírót (akár akkusat). 20-30 ezerért már van mindegyik. nyilván nem a legjobbak ennyiért. De arra, hogy a ház előtt meg az árkot lenyírd bőven jók.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Top cat #3988 üzenetére
"Nem tudom mekkorák azok a dombok árkok. Lehet, hogy nem lesz oda jó a benzines fűnyíró."
Miért? Nyilván van az utcafronton van árok, illetve a telek egyik oldala lejt egy 5 méteren kb. 80-90 cm-t.
Az előző tulaj is benzinessel vágta.
Az ár meg... hát jah... ahogy nézem úgy szállok el árban
önjáró Briggs motors kell
mondjátok rá az áment és megrendelem: [link]
-
Top cat
addikt
válasz
Motion_Blur #3986 üzenetére
75k-ról indultál, a második MTD már ennek a duplája.
Nem tudom mekkorák azok a dombok árkok. Lehet, hogy nem lesz oda jó a benzines fűnyíró.
-
törölt tag
válasz
#97520896 #3985 üzenetére
Bocs!
Az egyik MTD és AL-KO nem Briggs motoros, így azok kiesnek, ezek maradnak:
Makita PLM4621N2
MTD OPTIMA 46 SPB HW
MTD SMART 46 SPBS
STIGA Combi 48 Q B
STIGA Collector 48 SB
AL-KO Comfort 46.0 SP-B Plus -
Motion_Blur
félisten
válasz
Tothgera30 #3984 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #3984 üzenetére
Pár hete le volt árazva a Husqvarna LC153S, az lett volna a bestbuy 130 eFt-ért. De szerintem most mindenhol vagy készlethiány van, vagy felemelték az árát az eredetire (145eFt). Meg ugye ez nem is 46 cm vágószél.
Ezeknek nagyon hasonlóak a paramétereik (Briggs motor, önjáró, 46 cm vágószél, stb):
Makita PLM4621N2
MTD OPTIMA 46 SPB HW
MTD SMART 46 SPOE
MTD SMART 46 SPBS
STIGA Combi 48 Q B
STIGA Collector 48 SB
AL-KO Comfort 46.0 SP-B Plus
AL-KO Premium 470 SP -
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #3982 üzenetére
Keret?
-
Munkatársam szeretne venni egy 46cm vágószélességgel rendelkező, önjáró, benzinmotoros fűnyírót. Ragaszkodik az új példányhoz. Mi most a best/buy?
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur #3979 üzenetére
Az OHV nem azt jelenti, hogy gagyi vagy kínai motoros vagy ilyesmi.
De látom közben már írták, mit jelent. Nekem is rá van írva a Briggs motoros McCulloch gépemre, meg fater kapálógépére is, ami szintén Briggs motorral szerelt.
balagedebr: 40-50 ezerig Makita ELM4120, ELM4121, Hecht 1844, Hecht 1641, esetleg még AL-KO-ból ha találsz ajánlott típust. Arra figyelj, hogy ekkora területre azért minimum 41-es vágószélességű gépet vegyél, ne bohockódj 33-37 cm-esekkel.
-
válasz
Motion_Blur #3979 üzenetére
Az OHV azt jelenti, hogy Overhead Valve. Ez a szelepvezérlés fajtáját jelenti.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #3977 üzenetére
-
balagedebr
tag
Sziasztok!
Kb. 400 nm felületre mi az ajánlott alap vezetékes elektromos gép?
Köszi!
-
Top cat
addikt
válasz
Motion_Blur #3975 üzenetére
Tolós, az SP-A típus önjáró.
Látszik a képen is. Nincs karja a kereten csak a motorféknek. -
Motion_Blur
félisten
Sziasztok!
1000 m2-es telekre szeretnék venni fűnyírót, a vágandó füves terület kb. 650-700 m2 ennek kb. ötöde árok vagy domboldal.
Vezetékes gép kilőve, hosszúkás a telek... meg amúgy is
Benzin vs. akkus a dilemma, de 75k-nál többet nem szeretnék rá költeni, így kiesik az akkus.
én ezt néztem ki: AL-KO Classic 4.66 P-A
ennél tudtok jobb választást ilyen pénzből?
illetve kommentben valaki írja hogy önjáró, gondolom ez nem fedi a valóságot
-
GoZoL
senior tag
válasz
#97520896 #3971 üzenetére
Szia!
Még annyi plusz elvárásom a fűnyíróval, hogy 5 hetente mulcsozni is szeretnék, 70 körül indulnak ami már tud is. Akkumulátorosokat én is néztem, az akksik töltögetése és a gyenge teljesítmény szerintem nem ér annyit, akkor inkább a kábelt kerülgetem, rendezgetem.
Igazad van a benzinessel, plusz karbantartás van és költség szempontból se a legolcsóbb.
Köszönöm az infókat! -
Morris
Topikgazda
Parkside talajlazító/gyepszellôztetővel van valakinek tapasztalata?
Lenne egy új 20k-ért.PLV 1500 B1
-
törölt tag
Én a szüleimnél kb 15 évig elektromossal nyírtam, saját házamnál benzinessel nyírom (1000 m2).
Elektromossal nem volt gond sosem. Néha kicsit idegesítő volt a kábellel bajlódás, de ennyi. Karbantartás nagyjából egyenlő a nullával, fűnyírás után kicsit letakarítod, ha 3-4 hónapig hozzá sem nyúlsz, akkor is pöccre indulni fog. Esetleg 1 évben 1x megélezed a kést. Elektromosból ennyiért nagyon jót tudsz venni, szerintem nem is feltétlen muszáj elmenni 80-90 ezerig.
Benzinesnél folyamatosan gondoskodni kell róla, hogy legyen otthon benzin, minden évben olajcsere, néhány évente nem árt olajszűrő-légszűrő, gyertya csere sem. Takarítás is macerásabb, mivel nem ajánlatos annyira forgatni a gépet. Szerintem 350 m2-ig nem feltétlenül szükséges a benzines.Idén vettünk szüleimnek akkus fűnyírót (kb 250 m2 a fű), így már a kábellel bajlódás sincs, gyerekjáték a fűnyírás (főleg benzineshez képest). Persze, nem árt, ha 1-1,5 hetente nyírod a füvet. Szerintem, rakj még hozzá egy keveset, és vegyél akkus fűnyírót. Annyi, hogy általában olyan 300 m2 körüli területet bír ki az akku. Szóval nálad pont necces, hogy menne-e egy akkuval. Ezek jó kis gépek szerintem: [link] Csak ugye 20-30 eFt-tal a meghatározott kereten felül vannak.
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
350 m2 területre szeretnék vásárolni fűnyírót. Az ismerősöktől már megkaptam minden hasznos haszontalan infót de nem igazán van meg az irány.
Benzines erre a területre sok? Eddig elektromosat használtam, annyira nem is zavar a kábel el lehet terelgetni. Benzinessel annyi plusz van amit hallottam, hogy erős, nem kínlódás vele a fűnyírás. Keretem 80-90e Ft, ahogy nézegettem elektromos kijön belőle de nincs infóm melyik ajánlott. Benzinesnél ha egyáltalán számításba jöhet ott se tiszta melyik ár értékben ami jó. Köszönöm! -
VIPowER
őstag
marcusa
Valami hasonlóval próbálkozz, vagy épp ezzel.
-
Attix70
aktív tag
válasz
#10726912 #3959 üzenetére
Nekem Yamaha a fő gép, amit már használtan sem lehet szerezni 50+ Kg, alu váz, 2 sebesség, kardán hajtás, fém fogaskerekek a kerékben és még se ajánlgatom a beszerzését. Nincs már hozzá alkatrész pl. Amúgy Van Gardena akkus gépem (1KW) , van akkus kínai ami önjárós (800W), van Solo ami Briggs motoros 42cm-es ami kicsit módosítva még a kutyakakát is felszedi a fűgyűjtőbe és van még Kinai önjárós is. Ha karban van tartva akkor a Kinai is sokáig jó. Ohc motor ami keveset fogyaszt és mechanikus a szabályzása. Van még ezen kívül még pár gépem. 2db Kawasaki motor, stb. Majd ha elmegy a hajtása a gépednek (nem kívánom), akkor lehet más lesz a véleményed. És van ilyenem is : [link]
Bocs a kommentárért, a gép benzinnel ment én meg sörrel .. -
törölt tag
válasz
Segesdy #3965 üzenetére
Nem tudok ajánlani, általánosságban mondtam amit, fórumon olvasva, teszteket, stb...ha rendben lévőnek találod és nem találsz vele kapcsolatban negativ kritikákat, akkor vedd meg. Valószinűleg 300 ezer feletti áron tudnál hasonló tudású Hondát venni újként.
Én azt döntöttem el, hogy ha valami megibásodik rajta, akkor megcsináltatom, de akkor is egy olyan gépem lesz, aminek minden darabja minőség. -
Segesdy
tag
válasz
#10726912 #3960 üzenetére
Köszönöm a választ! Sokat segítettél!
Esetleg tudsz ajánlani hasonló megbizható gépet, vagy ezzel járnék a legjobban?
Igazából egyenlőre csak a honda meg talán Kawasaki motorrol hallottam hogy azok jók, sőt egyik legjobb a honda, utána néztem 70 ért van ami tetszik is és nincs leélve képek alapján. HRB575 a típusa.Köszönöm még egyszera választ!
-
Fabolous4
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Toro GTS TX-159 önjárós fűnyíróm az utóbbi időben azt veszem észre, hogy nagyon kevés füvet dob a fűgyűjtőbe és a többi pedig feltorlódik a késháznál végig a falához tapad mint valami pép és mindig le kell állnom és kipucolni,mi lehet a gond, hogy teljesen nem száraz a fű vagy mi az oka?tavaly amikor nyírtam mindig tele fűgyűjtőt ürítettem most pedig ezt csinálja..Válaszotokat előre is köszönöm,szép napot mindenkinek! -
marcusa
addikt
Sziasztok!
Van egy Mcculloch B43BT fűkaszám amit már 3 éve megelégedéssel használok. A minap észrevettem, hogy csöpög a benzintank, kilukadt egy helyen. Próbáltam jobb híján beszilózni, de hamar feloldotta a benzin. Írtam a mcculloch.com-on a kapcsolat menüpontban, de napok után sincs válasz, és írtam egy kerti gépes szaküzletnek is, ők sem tudtak adni új benzintankot hozzá. Van esetleg ötletetek hogy honnan tudnék új tankot rendelni? Nem örülnék ha emiatt kéne lecserélnem az amúgy teljesen jó fűkaszát...
Köszi! -
törölt tag
válasz
Segesdy #3949 üzenetére
Nem volt különösebb megfontolás, erős, állitható fordulatú önjáró fűgyüjtőst kerestem, ennek utána olvastam, mikor megtaláltam, nem irtak különösebb dolgot vele (pl kontsrukciós hibákat). Ez újkorában 300 feletti áron volt, annyit javasoltak, hogy a Honda motoros Hondát kell keresni.
-
törölt tag
válasz
Attix70 #3952 üzenetére
Nagyszerű dolog, hogy Te és sokan Veled együtt olvashattátok, aki újként jün, annak te leirod sokadszor ugyanazt az újjakról, én meg leirom a használtan 80-ért ellenpéldát. Vagy itt csak az új fűnyirókat lehet ajánlgatni, ez van benne a szabályzatban? ??Esetleg ha megint le merészelem irni egy kérdezőnek, mint az új, kétes minőségű fűnyirók közötti bolyongást 100 ezer alatti ellenpéldát, akkor majd megint kérdezd már meg megint, hogy hányszor kell ezt még végigolvasnod...kb annyiszor, ahányszor nekem az olcsó új fűnyiró ajánlásokat. De ha ajánlasz majd új fűnyirót, akkor majd én is kérdőre vonlak, hogy mit ajángatod itt az új belépő, sokszor kinai fűnyirókat.
-
feratti
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogy a csapszeget ott lent a damilnál milyen idközönként kell zsirozni?Beruháztam tavasszal egy Hikoki fűkaszára nem akarnám hogy tönkremenjen mert nagyon meg vagyok elégedve vele főleg Alko meg egyéb kinai után.(Bár ez profi gép azok meg inkább hobbik voltak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest