Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-05-22 12:52:35

LOGOUT.hu

Üdv a Fűnyíró topikban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3551) okezsoke válasza #97520896 (#3549) üzenetére


okezsoke
tag

"Én nem tudom, hogy ezen a fórumon mindenkinek vagy új ültetésű füve van, amit még 1x se nyírt le, vagy térdig érő gaz van az udvarában."

Erre azért van némi esély, ha belegondolsz. :)
Kinek kell fűnyíróhoz tanács?
1. sose volt neki, de most kell. Jó eséllyel van új fű. Vagy "örökölt" a fű , de akkor sem volt nyírva egy darabig.
2. Nem jó a régi. Amióta nem jó azóta nem nyírt. :)
3. Az embereknek van jobb dolga/lusták hetente nyírni. :)

(#3552) okezsoke


okezsoke
tag

Most hogy számomra megoldódott a fűnyíró kérdés, felmerült bennem, hogy használ-e valaki tolós kézi fűnyírót.
Ami tkp a legolcsóbb és legkörnyezetkímélőbb fűnyírás. :)
Használhatóak ezek az eszközök?

(#3553) #97520896 válasza HagaNRG (#3530) üzenetére


#97520896
törölt tag

Makita PLM4628N-ről azért olvasni érdekes hozzászólásokat, érdemes lehet figyelembe venni. A vélemények között a 2. oldalon többen az összeszerelés és az anyaghasználat minőségére panaszkodnak, meg több Makita fűnyírónál olvastam, hogy letört 1-2 használat után az oldalkidobó. Nem azt mondom, hogy rossz gép, lehet csak a kollégáknak volt túl magas igénye egy 110 ezres géppel kapcsolatban... Csak mivel te magad mondtad, hogy a legjobbat szeretnéd ár-érték arányban és maximalistának tűnsz, gondoltam azért érdemes elolvasni.

Egyébként nekem sincs gondom a Makita cuccokkal, ha ár-érték arányban tényleg jók. De nem értem ezt a hype-ot körülöttük... Talán ez a zöldes-kék szín jön be sokaknak. :D

Csak mondjuk, hogy miért nem jön szóba senkinél egy MTD SMART 46 SPB vagy SPBS, vagy a Makita PLM4628N árában MTD SMART 53 SPBS. A 129 ezres Husqvarnáról meg nem is beszélve, hogy 100x előbb venném, mint egy Makitát. De akár a McCulloch gépek közül is jók vannak, ami minőségre, stb-re szinte ugyanaz, mint a Husi. De ezzel szemben meg kiadna 130-140 ezret a Makita gépekért a többség.

[ Szerkesztve ]

(#3554) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Sziasztok!
Találtam ma egy jó kis boltot.
Képbe került pár eddig nem emlegetett márka:
- Dolmar
- Stiga
- Cub Cadet
- Honda

Ezekkel mi a helyzet? (vagy itthon kevésbé forgalmazott márkákról van szó?)

(#3555) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Pár életkép: (Szlovákia)

(#3556) bozont válasza HagaNRG (#3554) üzenetére


bozont
veterán

A Dolmar=Makita, csak narancs színben.
A Honda-t szerintem nem kell magyarázni, de itthon jóval drágább mint a többi.
A másik kettőt nem ismerem.

(#3557) HagaNRG válasza bozont (#3556) üzenetére


HagaNRG
őstag

Mármint 1:1-ben?

Akkor ez a gép gyakorlatilag ugyanaz, mint a Makita azonos méretű és specifikációju példánya, csak narancsra fújva?

Most, hogy így nézem, valóban...
Akkor lehet, hogy a Makita nyert nálam, élőben ezek a Dolmarok elég szimpatikusak voltak...
Mármint pl. a Husqvarna ellenében. De lehet, hogy csak autós szemmel nézem őket és a nagy felnik megvettek...

(#3558) Morris válasza HagaNRG (#3557) üzenetére


Morris
Topikgazda

A nagy felni +10 ló.
Vehető :D :D :C

Amúgy tényleg tök ugyanaz

[ Szerkesztve ]

(#3559) jozsi252


jozsi252
veterán

LIDL-be lesz 06.08-tól akkus fűnyíró szénkefe nélküli motorral.

Itt pedig akkukat lehet hozzá venni jó áron, plusz töltőt.

iPhone 13 Pro Max

(#3560) den89 válasza jozsi252 (#3559) üzenetére


den89
tag

Nem hangzik rosszul a 49 999 Ft. Csak add hozzá a töltő és a 2 db 4Ah-s akku árát, és máris ott vagy 80 ezer Ft-nál. Ezért az árért van egy noname fűnyíród, amiről semmit nem tudni (mennyit bír egy töltéssel, szervíz, stb). Ennél meg aztán főleg fenn áll a veszélye a márkásabb fűnyírókkal szemben, hogy ha pár év múlva szükséged lesz akkura vagy akár töltőre, nem találsz hozzá vagy nagyon nehezen. Vagy ha bármi gond van a fűnyíróval, akkor valószínűleg kuka.

Hozzáraksz még 10-20 ezer Ft-ot:
- MTD LM 40 (97eFt)
- Dolmar AM-3738XE4 (90eFt, Makita gyártja)
- Makita DLM380PM2 (105 eFt).

Mégis akkor megbízható márkájú géped van, minimálisan drágábbért.

[ Szerkesztve ]

(#3561) syler123 válasza den89 (#3560) üzenetére


syler123
veterán

Ezeket amiket beírtál szintén kefementes motorral vannak? Mert ezt nem látom.

(#3562) HagaNRG válasza den89 (#3560) üzenetére


HagaNRG
őstag

"...Ezért az árért van egy noname fűnyíród, amiről semmit nem tudni (mennyit bír egy töltéssel, szervíz, stb). Ennél meg aztán főleg fenn áll a veszélye a márkásabb fűnyírókkal szemben, hogy ha pár év múlva szükséged lesz akkura vagy akár töltőre, nem találsz hozzá vagy nagyon nehezen. Vagy ha bármi gond van a fűnyíróval, akkor valószínűleg kuka."

Nagyon nem ez a helyzet.
Való igaz, hogy a Parkside, mint akkus fűnyíró, noname gépnek tekinthető. Azonban a Lidl márkájaként forgalmazott mindenféle Parkside gépek igenis elismertnek és rajongottnak tekinthetőek.
Kezdjük pl. azzal, hogy a 3 év garancia elég komolyan és profin működik. Hála égnek még semmim sem romlott el, de a Lidl ügyfélszolgálata az olvasottak szerint nem problémázik soha, ha garanciális ügyintézésről van szó. 3 évet adnak minden Parkside-ra, feltételezem, hogy erre is.
Akku valóban lehet, hogy sokmindenkinek nem lesz hozzá, nekem azonban máris rendelkezésre állna töltővel együtt, mert a Parkside összes akkus gépére ugyanezek az akkuk mennek. Utánpótlástól meg aztán végképp nem félnék, mert aki ismeri a Lidl üzletpolitikáját, tudja, hogy forgóban árusítja mindig valamelyik Parkside terméket (épp pár napja néztem át, hogy mekkora is jelenleg a kínálat, hát, eléggé ijesztő és tényleg lefedi az összes barkács és építőipari ágazatot). Az akkuk és töltők is jellemzően évente 2-3x vannak kirakva a polcokra, ha valaki ezekből szeretne utánpótlást. (de mint mondtam, onnantól kezdve, hogy van több ilyen kütyü otthon, már ezzel sem kéne gondnak lenni).
Engem most eléggé elgondolkodtatott ez az ajánlat, annak ellenére is, hogy tíz perce hívtam fel az Axiált, hogy ha még bent vannak, akkor megyek és hozom a benzines, 46-os Makitát és végre pontot teszek a vívódásom végére. Gondoltam, hogy ennek megkoronázásaként meg hozok hozzá akkor egy ilyen parkside akkus gépet is, amivel a nehezen hozzáférhető tuja fás keskeny füves részemen könnyebben tudnék forgolódni- sajnos azonban az akksis gép is relatíve nagy, 46cm-es... egy 32-es jobb lenne nekem, lévén a Bosch és MTD elektromos gépeim is ekkorák.

(#3563) jozsi252 válasza den89 (#3560) üzenetére


jozsi252
veterán

Azért nem mondanám noname-nek. A szerviz pedig a LIDL-nek teljesen rendben van, soha nem szarakodtak egy termékkel sem, kérdés nélkül cserélik vagy visszaadják az árát ha valami nem jó, és mindezt 3 évig.
A akku veszély se áll fent, mert rengeteg Parkside gép van forgalomban amihez még előreláthatólag jó pár évig használatos lesz ez a X20V akku. Én nem venni szerettem volna, csak azért linkeltem be a képeket hogyha valakinek szüksége lenne rá akkor itt a lehetőség. Akku darabja 10k, ennyiért hol kapsz 4.0Ah akkukat?

iPhone 13 Pro Max

(#3564) den89 válasza syler123 (#3561) üzenetére


den89
tag

Az MTD biztos szénkefe mentes, a másik kettőt nem tudom.

HagaNRG: rendben, de ez már alap lassan szinte minden márkánál, hogy több száz termékük használ ugyanolyan akkut. Annyiban azért megkövetem magam, hogy közben én is kicsit jobban utánanéztem ennek a márkának, és tényleg jó ár-érték arányban és többnyire dicsérik is. De én akkus terméket pont nem vennék ilyen saját márkásat, amiről nem tudni, hogy 5-10 év múlva jelen lesz-e még a piacon, épp lehet-e majd kapni az akksit, ha elromlik, vagy szimplán 5 év múlva kifingik a fűnyíró. Egyáltalán akkor el lehet valahová küldeni szervízbe? Mert én nem találok neten semmit. Ezt az oldalt találtam: [link] De ezzel sokra nem mész. Makita vagy MTD oldalára felmész, azért sok helyen találni szervízt. Persze ilyen akkus gépeknél ki tudja, a szervíz is tud-e bármit csinálni, és ha tud, nem kerül -e annyiba, hogy annyiból már egy új gépet kapnál... :D Most az megint más, hogy ilyen saját márkás cuccból veszel egy 10 ezres sarokcsiszolót, aztán 5-10 év múlva elromlik, na bumm, buktál egy 10-est. De 80 ezer Ft szerintem már nem ez a kategória, legalábbis nálam. :)

Egyébként azért is szajkózom állandóan ezt az akku vásárlás dolgot, mert van a családban egy Electrolux kéziporszívó (60 eFt volt annak idején), és elég nehezen tudtunk hozzá akkut szerezni 3 évvel a vásárlás után... és ahogy egy porszívót, úgy egy fűnyírót is szerintem a többség legalább 10-15 évre vesz.

jozsi252: nem támadásból írtam azt, amit. :) Köszi, hogy belinkelted! Lehet sokaknak jó perspektíva.

[ Szerkesztve ]

(#3565) Morris


Morris
Topikgazda

Az akkus gépeknél is szíjas a kés meghajtása?
Mert a villanyosoknál ez lesz a gond pár év múlva (hacsak nem direkt hajtásos).
A szíj feszíti a motoron lévő csapágyat. Pláne ha beletoljuk a fűbe.
Ez ugye felmelegíti a csapágyat, ami egyszer csak beragad, jelentős hőt generálva. Ez a hő pedig szépen eldeformálja a műanyag házat.

[ Szerkesztve ]

(#3566) Morris


Morris
Topikgazda

Megakadt a szemem ezen az automata kábeldobon.
Szerintetek jó ez ahhoz hogy ne kelljen sz*pni a vezetékkel nyírás közben?
[link]

[ Szerkesztve ]

(#3567) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Sziasztok!

Ma délután atneztem egy rakás katalógust, amiket tegnap hoztam a fűnyíró boltból. Makita, stihl, husqvarna, Honda, Dolmar, Red Fox, Stiga, Cub Cadet, Alko, Mtd, lényegében kimuveltem magam minden márka kínálatából és áraikból.

A következő érdekességre figyeltem fel:
A Cub Cadet egyik gépe 170 ezer Ft-ért 180cc Kawasaki motort tud, és állítólag a felhasználó sebességét automatikusan felvevő önjáró tempót. Akkor indul a hajtás, ha meglökjük a gépet és folyamatosan a toló ember sebességéhez igazodik.
Nem tudom, ez mennyire parasztvakitas funkció és, hogy a gyakorlatban is jól működik-e, de legalábbis ez a 180as Kawasaki motor a netes reviewek alapján eléggé világbajnoknak tűnik. Több helyen azt írják, hogy a legmodernebb, legkifinomultabb motor és csak ez után jön a Honda, majd pedig a Briggs. Nyilván az is tény, hogy a 170es kategória már el távolodott a 116k Makita és a 130 ezres Husqvarna árától...

Mi a véleményetek erről?

(#3568) Morris válasza HagaNRG (#3567) üzenetére


Morris
Topikgazda

Nézegettem a HUSQVARNA-ról videót és engem nem győzött meg.
Mint márka, aláírom, hogy "ipari" cuccokat gyárt és hogy a név kötelez a fűnyírók, fűkaszák és láncfűrészek terén, de nekem továbbra is gagyinak hat az azonos árkategóriában lévő egyéb márkákkal szemben.

(#3569) Morris válasza Morris (#3568) üzenetére


Morris
Topikgazda

Ezt természetesen az LC 153-as sorozat alatt értem.

Egy LC 253S-t már elfogadnék!

[ Szerkesztve ]

(#3570) Örni


Örni
senior tag

Ma ezt dobta fel nekem youtube :)

[link]

There's too many men, too many people, making too many problems!

(#3571) d1d1


d1d1
csendes tag

Sziasztok,
a tavalyi szezon előtt végig jártam én is ezt a milyen fűnyírót (alko,makita, husi, mcculloch, stil, stb.) 150k körül témát. A netes nézelődés sokat segít, de nem ér fel egy személyes találkozással a géppel :). Voltam több árúházban és márkakereskedésben. Pl. a husit és a mcculloch-ot majdnem egyszinten említik, de egymás mellett nagyon nem így van. A makitánál is a tolókart és a festését éreztem gyengének, mivel az előző fűnyíróimnál a ház, kerék , tolókar ment tönkre leghamarabb ezért én a husi mellett (LC247SP) döntöttem. Ha sok a kerülgetni való, akkor felesleges az önjáró sztem. Egyébbként a géppel nagyon elégedett vagyok. A gyűjtőt színig rakja (emelkedik az eleje), és nem is rohad. Bocs a hosszú posztért.

(#3572) szekera válasza tsrt (#3508) üzenetére


szekera
csendes tag

Sziasztok!
Tavaly nyáron hosszas olvasgatás és összehasonlítások sora után született meg a döntésem (közel 1000 nm-i területre, vizes árokkal, 100e körüli költséglimittel):
RIWALL RPM 5340 PRO fűnyíró (2+2 év gyártói garancia)
4LE-s motor, nagy hátsó kerék önjáróval, stabil műanyag fűgyűjtő kosár, rákapcsolható vízsugárral tisztítható dobbelső, többsebességes váltó
nálunk bevált (mcculloch tartalékba került), elégedett vok a választással

(#3573) syler123


syler123
veterán

Sziasztok!

Ha mégis a Lidl-ös akkus fűnyíró mellett döntenék, szerintetek később pengét tudok hozzá venni? Esetleg más gyártó pengéje jó lehet rá? Az akku miatt nem aggódok, azt lehet kapni.

(#3574) csucsotke válasza jozsi252 (#3559) üzenetére


csucsotke
aktív tag

Nyilvánvaló, de azért leírom hogy 40V-s a fűnyíró, tehát 2 akku kell hozzá, azaz 2x10000+10000 a töltő az egyben 80 000.
Vannak azért indukciós motorral, nekem is a riwallban az van, egyben 87 000 volt, nem mintha ajánlani akarnám bár már 1 hetes fűnél meglett a 120 m2(amivel el is fogyott a nyírandó terület) és még maradt az akkuban egy decens csík úgyhogy kokettál a 140 m2-el. Viszont nekem 37-es a kés, és a 43 az 3-3 centi pluszban, az nem könnyíti meg a motor dolgát. De a parkside-ban karbonacél a kés az enyémet meg jobban ette a reszelő, mint a zártszelvényt, lehet hogy egy jobb kategóra ez a gép, ha részletekre is odafigyeltek(azért remélem nem fluxusköszörűvel kell majd élezni). Kíváncsi lennék hányféle motrot gyártanak ezekhez, mindegyikhez máshonnan jön , vagy a a márkásakba minőségibb motor van, és a jobb minőség az a teljesítményben ugyan megmutatkozik, illetve hatékonyságban, vagy csak időtállóbb lesz?

[ Szerkesztve ]

(#3575) syler123 válasza csucsotke (#3574) üzenetére


syler123
veterán

Én szerintem megpróbálom ezt a Lidl-ös gépet. Ennél többet nem szánok a dologra, szeretek kísérletezgetni :D Mondjuk ez engem érdekelne, hogy ezt a karbonacél kést tudom élezni?

(#3576) rihi1


rihi1
tag

Sziasztok!
Valaki tudna többet mondani erről a motorról?
Ez most 7 lovas, vagy valami verziószám?

(#3577) szekera válasza rihi1 (#3576) üzenetére


szekera
csendes tag

verziószám
[link]

(#3578) rihi1 válasza szekera (#3577) üzenetére


rihi1
tag


Ennél tovább nem jutottam, állítólag ezek a szériaszámok nyomatékot jelölnek.

"A motorok nevében és címkéin szereplő „SERIES” szám a motor forgatónyomatékát jelöli, angolszász ft-lbs mértékegységben.
Például a 450 series B&S motor 4,50 ft-lbs forgatónyomaték leadására képes, levegőszűrővel, kipufogódobbal felszerelve.
A 875 series motor 8,75 ft-lbs nyomatékot képes átvinni"

[ Szerkesztve ]

(#3579) mrzed válasza syler123 (#3575) üzenetére


mrzed
senior tag

Nem akarok beszólni, de még bunkózni sem...
karbonacél = szénacél
Szerintem ez csupán "parasztvakítás"... a közönséges szerszámacélnak is van akár 2% széntartalma. Nem tartom kizártnak, hogy ugyan olyan anyagból van, mint a többi fűnyírókés.

(#3580) syler123 válasza mrzed (#3579) üzenetére


syler123
veterán

Az olvastam tovább megtartja az élét, na majd kiderül :D

Eldöntöttem, ha kapok mindent, tehát az akkukat sem viszik el előlem, akkor megveszem a fűnyírót 2 * 4ah-s akkuval + gyors-töltővel.
Szerintem még 1 fúrót is dobok mellé, az már nem oszt nem szoroz + 10eFt.

(#3581) Örni válasza syler123 (#3580) üzenetére


Örni
senior tag

Nekem is szimpatikus így paraméterek alapján a gép, gondolom boltonként kapnak majd 3-at...
Reggel lesz majd nagy sorban állás :) akksi meg hamarabb elfogy mint a gép.

There's too many men, too many people, making too many problems!

(#3582) syler123 válasza Örni (#3581) üzenetére


syler123
veterán

Én is így gondolom, a géppel nem lesz gond, nem fogják raklapszámra venni, de nagyon sokan használnak parkside gépeket, szóval az akkuval lehet gond. Megyek nyitásra fene bánja.
Annak jobban örültem volna ha a gép kb 38cm-es lenne vágásra, mert akkor kis pici gép lenne, de végülis mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#3583) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Ma nézelődtem kicsit megint és miután az elmúlt héten már sorra került a Makita, Husqvarna, Cub Cadet, Dolmar is, mint esélyes, így most csak, hogy legyen még egy utolsó csavar, az eladó véleményét is kikérdeztem és ő egy Stiga gépet ajánlott, konkrétan ezt:


https://technorollshop.hu/stiga-combi-53-sq-b-onjaro-benzines-funyiro-bands-3-le?utm_source=olcsobbat&utm_medium=shopping&utm_campaign=olcsobbat_shopping_technorollshop

Stiga Combi 48 SQB
B&S 550 motor, 48cm vágási szélesség, mulcsozás, locsolócsatlakozó. Állítólag ez a legminőségibb gép, pedig ezt olyan boltban mondják, ahol a komplett reportoár végigvonul.
Az árból is meg kapok egy kis kedvezményt, amivel jóval a Husqvarna 153S és kicsivel a Makita 46 alá megyünk, így lényegében ez lenne a legolcsóbb gép eddig a kínálatban. (majdnem olyan olcsó, mint az Alko 4.66 SPB.

Nem mondom, hogy hú, de tetszik ez a forma, azt viszont igen, hogy a tolókar, a gázrúd, meg a magasságállító kar is mind nagyon simulékony, könnyen járó és szimpatikus volt rajta.
Holnapra megfogadtam, hogy mindenképp döntök és hozok valamit, nehéz menet lesz :)

https://youtu.be/1erKznfGcMg

(#3584) tesóKA


tesóKA
friss újonc

Lidl-s akkus fűnyíróval kapcsolatban:
Sokat olvasgattam a Parkside termékekről. Pl itt érdemes olvasgatni: [link] Olvastam pl. hogy valakinek 1 év alatt kifingott az elektromos fűnyírója, pedig aztán azon mi tud elromlani... Itt egy jóember korrektül leírta, hogy sok Parkside gépet használ, és minőségileg nem túl jók, egy jó dolog van az egészben, hogy 3 éven belül szó nélkül cserélik [link] Több helyről ezt hallottam, hogy nem túl jó minőség, és sok minden hamar tönkre megy, de az ügyfélszolgálat korrekt. De nyilván erre lehet mondani, hogy úgy is kiderül 3 éven belül. Hát úgy legyen. :) De akkor is vesződség kicseréltetni valamit, aztán ki tudja az meddig bírja. Hát kinek mik az igényei. Annyival nem olcsóbbak, mint a kicsit márkásabb társaik. Aztán ha pont 3 év után megy tönkre? Akkor bukóvári a 80 ezred. Mindenesetre ettől a géptől semmiképp ne várjátok hogy 10-15 évre megoldja a fűnyíró gondotokat. Nem kell vele ilyen hosszútávra tervezni. De hát fogyasztói társadalomban élünk, minek is terveznénk bármivel 3-5 évnél tovább, igaz? :(
Emberek, ha már ilyen saját márkás cuccot vesztek, akkor ne egy élelmiszerüzletben (!)... Ott van pl az Obi, Bauhaus, de fentebb linkelték hogy minimálisan drágábbért már valami márkát is kapsz. Riwall, MTD, Makita, Dolmar...
Többen mondtátok, hogy túl nagy a Parkside akksis fűnyíró vágómérete, Obiban van kb minőségileg ugyanilyen szinten található, csak 37 cm vágószélességű:
[link] ugyanúgy 80 ezerre jön ki 2 akksival és töltővel. Ha már mindenképp saját márkás gépet vennék, inkább ezt venném, mert egy Obiban jobban megbíznék hogy az év bármely szakában találok hozzá pl. akkut. De ha már saját márkás gépek, akkor akár a Bauhaus féle gépek is jók lehetnek: [link]

(#3585) syler123 válasza tesóKA (#3584) üzenetére


syler123
veterán

Olvastam én mástól is, hogy 1 év alatt kifingott a makita akkuja. Most ez olyan dolog, hogy a véleményét leginkább azok fogalmazzák meg, akiknek gondjuk akadt. Egy ismerősömnek az összes gépe parkside (elégedett mindennel). Hétvégén a tesóm lakását véstük szét Parkside vésővel, amit az kapott... És megy, pedig nem friss vásárlás.

Néztem én makitát is, de még ránézésre sem bizalomgerjesztő.

(#3586) insight


insight
aktív tag

Töröltem, robotfűnyírós topikba való a kérdésem

[ Szerkesztve ]

aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / 944 '86 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike

(#3587) HagaNRG válasza syler123 (#3585) üzenetére


HagaNRG
őstag

Egyetértek.

Leegyszerűsített megfogalmazásnak tűnhet, de lássuk be, fórumra bármivel kapcsolatban két ember jár:
- az egyik, mint pl. én is, aki nem tudja mit vegyen, mert full süket egy témában és rászakadt a világ választéka
- a másik pedig, akinek gondja van.

Motorozok, fotózok, autózok, TV-zek, mozizok, mindent magas buzéria szinten, de bevallom, egyiknek sem járok a fórumaira, mert ami szabadidőm van, abban használom ezeket és fölöslegesnek tartom beszélni róluk.
Ennélfogva a tanulság az, hogy általában azok írnak, akinek gondjuk van valamivel és a másik X százalék csak simán használja ezeket. Még, ha akkus csavarozó, flex, vagy fűnyíró, akkor is... Végülis nem túl bonyolult termékek, sokat nem lehet egyikről sem beszélni. Kivéve, aki épp benne van és ez a mániája...

(#3588) syler123 válasza tesóKA (#3584) üzenetére


syler123
veterán

Mondjuk ez az Obis is tetszik, gyááá vadászhatom róla a véleményeket :D

:R

(#3589) tesóKA válasza HagaNRG (#3587) üzenetére


tesóKA
friss újonc

Ezzel nem igazán értek egyet. Akkor nézz fel mondjuk árukeresőre, minden cuccnál rengeteg a vélemény-nyilvánítás (TV, fűnyíró, hűtő, porszívó, bármi), és a nagyobb részük pozitív! Az emberek szeretik megnyugtatni magukat, hogy jó cuccot vettek és ezt szeretik megosztani másokkal. Nyilván negatív vélemények is vannak, de többnyire kevesebb. Vagy például olvass vissza itt fórumon, sokan jellemezték az általuk vett fűnyírót, és negatívumot szinte senki nem írt, pedig minden gépnek van hibája.

Láttam te is régóta nézel fűnyírót. Ha választani fogsz és be fogod írni ide a véleményedet, akkor te is tuti 99%-ban pozitívumot írsz majd róla. Még ha lesz is esetleg 1-2 hátulütője. Mert az ember ilyen, dicséri amire kiadja a nem kevés pénzét, és azt akarja mutatni mások felé, hogy ő milyen jól választott.

[ Szerkesztve ]

(#3590) HagaNRG válasza tesóKA (#3589) üzenetére


HagaNRG
őstag

Na jó, ebben megkövetlek, tényleg eléggé negatívan álltam tegnap a netes közösséghez. Nyilván ez esetben én is leszek még egy darabig... És majd elmondom a tapasztalatokat is.

(#3591) #97520896 válasza Morris (#3568) üzenetére


#97520896
törölt tag

Szerintem azért nem itt kezdődik a gagyi kategória (LC153S). :) Nekem meg pl a Makiták meg az AL-KO-k többsége nem tetszik, valószínűleg a színkombináció, anyaghasználat nem jön be, meg nekem közülük van 1-2 típusnak gagyi hatása, és túlárazottnak is érzem őket. Ezzel szemben meg az MTD, McCulloch, Husqvarna jön be külsőre. A két husi közül meg pont az LC153 tetszik jobban, mint a 253S. :D

Látod, ennyire különbözünk, ezért felesleges kinézet alapján ajánlani bármit, mert valakinek ez jön be, valakinek az. Belül legyen rendben a gép (motor, stb), aztán azon kívül meg válassza ki, kinek mi jön be.

(#3592) Morris válasza #97520896 (#3591) üzenetére


Morris
Topikgazda

Teljes mértékben egyetértek!
Nem volt szerencsém élőben egyik husqvarna géphez sem, de azt aláírom, hogy a a 153 a gagyi hatás/kinézet ellenére szvsz a legjobb gép a makita/mtd/al-ko csoportban.
Szivesen kipróbálnám, de sajnos erre nincs lehetőségem.
A husi meg a stihl láncfűrészek majdhogynem elnyűhetetlenek.
Miért lenne ez másképp a fűnyírók esetében? Ipari cuccokat gyártanak ipari minőségben. Ez tény.
De külsőre a 100-as széria kinézetre nekem annyira nem jön be.

Amit vettem makita 4120 is kicsit gagyi élőben. Szerintem a műanyag ház miatt, mégis olyan stabil. Aztán majd kiderül meddig bírja a hőt a ház, a csapágy meg a feszítést. De hosszú jövőt nem jósolok neki.

(#3593) BrandonXXV válasza HagaNRG (#3567) üzenetére


BrandonXXV
aktív tag

Esetleg még az OleoMac-et is megnézhetnéd. Igaz 145e körül mozog árban.
[link]

(#3594) den89 válasza HagaNRG (#3583) üzenetére


den89
tag

Hogy állsz a döntéssel?

Az a gond, hogy 90 ezres géptől már 170 ezerig lassan felsorolsz mindent. :D Szerintem a terület nagyságod alapján nem kellenek neked 160-170 ezres "dögök", mint amik szóba jöttek. Jól rémlik, hogy 500 m2 a nyírandó terület, + 1-2 kisebb rész a ház körül, ház előtt? Őszintén, ekkora területen nem használnál ki egy 160-170 ezres gépet. Bőven elég egy 120-130 ezres kategóriájú 500-as, 650-es B&S motorral rendelkező gép. De én még azt is megkockáztatom, hogy elég lenne a 90-100 ezres kategória.

Próbálok neked segíteni az elmúlt napok alapján, amiket összegyűjtöttünk:
- 90-100 ezerig: AL-KO Classic 4.65 SP-B, AL-KO Classic 4.66 SP-A, MTD SMART 46 SPBS (írtó jól néz ki a képen, amit linkeltél)
- 120-130 ezerig: Husqvarna LC153S (a képen, amit küldtél 500 euróba kerül, de az nem az LC253S? Csodálkoznék ha ennyibe kerülne a 153S. Képek alapján az a 253S, vagy én látom rosszul?), Makita PLM4621N2, Makita PLM4628N, AL-KO Classic Plus 5.18 SP-A
- 160 ezerig: Honda HRG466SKE , Makita PLM5113N2 , Husqvarna LC 253S
Ja és azért vedd figyelembe a gépek súlyát, ha sokat kell kanyarognod, meg pl árokpartot is nyírnál vele, stb.

[ Szerkesztve ]

(#3595) HagaNRG válasza BrandonXXV (#3593) üzenetére


HagaNRG
őstag

Profi mezőgazdász ismerős épp ma ajánlotta, mint titkos tippet. Köszönöm a szándékot!

(#3596) HagaNRG válasza den89 (#3594) üzenetére


HagaNRG
őstag

"Hogy állsz a döntéssel?
Az a gond, hogy 90 ezres géptől már 170 ezerig lassan felsorolsz mindent. :D "

Hát, én már csak ilyen vagyok.
Az élet úgy hozta, hogy ma történt meg a nagy vásárlás. Tegnap este lesérültem, így reggeltől kora délutánig a sebészeten voltam... nemrég értem csak haza, maradt a variálás és ha úgy vesszük, még egy plusz nap nézelődés. (belátom, hogy bizonyos tekintetben úgyis ez a dolgok legszebb része mindig- mikor az álmodozás és a realitás talaján egyensúlyozva próbálunk dönteni az egyes típusok között. Nyugi, voltam én már úgyis, hogy Mazda 3, vagy CX5 :)
Szóval nem áll távol tőlem a végletek közötti vacilálás...

Tegnap azért a nézelődés közben a társul hívott unokatesóm akkor hagyott ott a boltban, mikor az eladónál rákérdeztem, hogy akkor még kéne egy jobb féle fűkasza és egy belépő kategóriás, de lehetőleg Stihl, vagy Husqvarna benzines láncfűrész is :) (mázli, hogy azokról még nem érdeklődtem, mi?)
Most is épp a Youtube-on a Péter láncfűrész csatorna videóit nézegetem :)

(#3597) den89 válasza HagaNRG (#3596) üzenetére


den89
tag

Mazda 3 - Mazda CX-5, árkategóriában és márkában nem tér el annyira egymástól, ellenben a kinézett 90-170 ezres fűnyírók közül árkategóriában és márkában is rengeteg fajta felmerült. Legalább a Mazda egy márka és árkategóriában közel hasonló (8 vs 10 millió, legalábbis újonnan). :D De fűnyíróknál nézted az alsó-középkategóriát és a közép-felsőkategóriát is és mindenféle márkát. :)
"Az élet úgy hozta, hogy ma történt meg a nagy vásárlás." Csak azt nem írtad meg, hogy végül mit vettél. :)

[ Szerkesztve ]

(#3598) HagaNRG válasza den89 (#3594) üzenetére


HagaNRG
őstag

Köszi a sok-sok tippet. A terület nagysággal kapcsolatban azért annyit igazítanák, hogy a 700m2 minimum megvan, plusz még mivel szomszédok nélkül élek egy 200m hosszú utcában- ami ugye nem közterület, csak lakatlan és beépítetlen magántelkekből áll), így általában a saját közérzetem érdekében inkább végigvágom az utcát is mindkét oldalt. De jó-jó, ne magyarázkodjunk, lényeg, hogy most fűbuzéria a fő hobbim és kész. (rokon szerint meg mind hülye, aki 25 ezernél drágábban vesz fűnyírót, mert a fű az fű, annyit nem ér egy gyep sem, hogy a végén több százezret dobjunk ki rá)

Az 500 Euros Husq 153S a valóság, ezt a nagyáruházban és a márkaboltban is igazolták, hogy ennyi. Hiába, ez most magyarországi akció, ez a 129 ezer Ft-os ár. Ha úgy vesszük, eléggé ár/érték arány, legalábbis méretarány bajnok a gép, ha úgy vesszük.

Nehezíti a dolgom persze, hogy még az eurós szlovák piac gépei is bekavarnak nekem és mivel az árfolyamon az egekben, hát, ez sem segít. Momentán tegnap lehet, hogy elhoztam volna a Briggs motoros Stigát, ha nem dobta volna be az eladó az utolsó pillanatban, hogy kártyát nem tud fogadni.
Most azt számolom éppen, hogy a "mindig az első ötlet a legjobb" hozzáállásnál maradva Alko COMFORT 51.0 SP-B PLUS meglenne annyiból, mint a 46-os Makita. (és azért az Alko az 51cm, és BS625EX motor). Az már majdnem ugyanazt tudja, mint a Husk 153S, csak 20k-val olcsóbban. (hiába, muszáj vagyok komolyan utánaszámolni mindennek, ha egyszer még a végén tényleg lehet, hogy egy benzines kasza is kell mellé)

(#3599) HagaNRG válasza den89 (#3597) üzenetére


HagaNRG
őstag

Bocs, úgy értettem, hogy ma SEM. Nem is értem, hogy maradt ki.

(#3600) HagaNRG válasza den89 (#3597) üzenetére


HagaNRG
őstag

Azért a 3 és a CX5 nem épp egy kategória, na :) Főleg nem egy méret. De nem is ez a lényeg, csak szemléltetni akartam, milyen vagyok.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.