- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrb263
tag
Valamint szeretném eladni a Husqvarna 525RX-emet mennyiért lehet elpasszolni? 1éves nagyon keveset használt. T35X damilfejjel, 2tekercs Xforce damillal, husqvarna szintetikus olajjal, légszűrőolajjal és B&S benzinadalékkal adnám. 125ezerért vettem tavaly nyáron.
-
nrb263
tag
Sziasztok! 40ezer körül milyen elektromos fűnyíró az ajánlott vétel? Makita elm4120-at néztem eddig. Valamint a Makita oldalán lettem figyelmes egy dologra amit eddig soha nem néztem: “ JÓTANÁCS: a gép teljesítménye és a konnektortól való maximális távolság függvényében kell hosszabbítót vásárolni. Minden esetben kültéri hosszabbítót kell használni és az ne legyen feltekert állapotban. 1500W teljesítményig és max. 25m-ig legalább 1.5mm2
25m-50m esetén legalább 2.0mm2 vezető érvastagsággal rendelkező hosszabbító ajánlott.
2000W teljesítményig és max. 25m-ig legalább 2.0mm2
25m-50m esetén min. 2.5mm2 vezető érvastagsággal rendelkező hosszabbító ajánlott.” ez tényleg ennyire fontos? Gyorsba rákerestem neten, de szinte mindenhol csak 1mm2 kábelek vannak. Köszi! -
Ferdzsoo
addikt
Köszi az infót.
Több helyen is néztem, mindenhol 3.8L-t írnak.
Megnézegettem lehet azért kapni 450ccm eseket is hidro hajtással. Kb egy 150-200al olcsóbbak. Meg akkor kevesebbet is esznek. Szerintem ilyen 2600nm-nyi területt lesz ahol nyírni kell majd, full sík, a házat meg a gyümölcsfákat kell majd kerülgetnem meg max egy tavat. Lehet hogy elég lenne egy egyhengeres. Gondolom ezek élettartamánál nem a motor lesz a szűk keresztmetszet. -
Archer
őstag
válasz
Ferdzsoo #3339 üzenetére
Nem írták el azt a 4 litert? Az nagyon gyenge
Amúgy kicsit belegondolva 6,5 litert nem hiszem, hogy fog fogyasztani, nekem az 500 cm3-s egyhengeres Intek szerintem 3-4 literrel elberreg óránként, bár kisebb a vágóasztal. Hidrosztatikus hajtás akkor jó ha sokat kell manőverezni, nem kell állandóan váltogatni a karral mint a hagyományosnál, haladósabb jóval. Ha nagy tagolatlan a terület, akkor viszont a hagyományos szerintem kényelmesebb, berakod X sebességbe felengeded a pedált aztán megy magától. Hidrósnál folyamatosan nyomni kell ami nem tűnik nagy dolognak -autót is úgy vezetünk- de ha bénán van kialakítva a pedál szöge, egy idő után elég kényelmetlen nyomni. Szervizigényre nézve ha ésszel vannak használva, szerintem mindkettő sokat elmegy, a traktor egyéb részei (késhajtás csapágyai, szíjak, esetleg önindító) előbb fognak besz@rni.
-
Jank
tag
válasz
belinszky #3330 üzenetére
Nyílván csak az első benyomásokat tudom leírni. Sokkal masszívabb mint amire számítottam.( Több mint 35 Kg.) A meghajtott kerék jóval nagyobb mint az első és rendesen húz van erő benne minden gond nélkül kitolja magát a talaj egyenetlenségekből. Egy sebességes , de jól eltalálták gond nélkül tudtam vele dolgozni. Kicsit féltem, hogy mennyire lehet könnyen mozgatni, ha nem használom az önjáró képességét. Teljesen jó, könnyű, tökéletesen lehet vele manőverezni. A motor beüzemelés után az önindítóval "pöcc"-re indult, direkt vizsgálgattam és melegen is ugyan ez volt a helyzet. A Zongshen NP150AE halk, nagyjából 3.5 Le. ez meg is van , bazi magas füvet némi gazzal keverve vágtam vele és nem fogta meg. Amin ledöbbentem ez a motor útálja a benzint. A kicsi Brigs fűnyíróm jóval (sokkal) szomjasabb. Ami még említésre méltó az a fűfelszedés ventilációja, ezt is jól kitalálták nagyon hatékonyan működött. Összeségében nagyon elégedett vagyok vele. 80K forint nem kidobott pénz volt.
Igazán kockázatot sem jelent. Az én lakóhelyemen nem volt kapható az Aldi vevőszolgálattal kérettem át másik városból. Mondták ha nem tetszik vigyem visza és stornózzák a vásárlást. Ár -érték arányban nem tudok jobbat + 3 év garancia. -
mrzed
senior tag
Meg is jött a gép...
A nagyobb motor miatt a PLM4620N2 típust választottam, a másik oldalkidobóját úgysem használtam volna.
Viszont lenne egy kérdésem:
A kapott gép alja így néz ki:Mintha hiányozna róla az alábbi képen látható műanyag szpojler:
Normális ez így?
Attól tartok hogy telever mindent nyesedékkel, porral. -
tsrt
csendes tag
Sziasztok!
Benzines fűnyírót keresek kb.800-1000m2-hez, kb. 100.eFT környékén, min 46cm vágószélességgel, lehetőleg önjárót. Hárommal szemezek:
Riwall RPM 5135, 84eFt
Hecht 551 SX, 95eFt
Mcculloch m51-150r classic, 104eFt,
Az első tetszik a legjobban, ár/érték(?)-ben is, de kevésbé ismert.
Melyikkel van esetleg tapasztalatotok, vagy ebben a kategóriában mi most a best buy?
köszi FT -
zsiz
őstag
Sziasztok. Önjáróra kellene nekem ékszíj tárcsa. Sajnos nincs meg a régi, nem tudom pontosan mekkora lehetett. Ami most van rajta az 60-as, 12-es középpel. Talán jó is lenne, csak vékonyabb, mint a szíj, így nem fekszik bele és le is mászik a szíj a tárcsáról. Tudnátok segíteni hol tudnék rendelni, olyat ami nagy valószínűséggel jó lesz?
-
stickermajom
addikt
válasz
Ferdzsoo #3339 üzenetére
Először azt hittem, hogy csak az oldal írt véletlenül gallon helyett litert, de megnéztem a hivatalos weboldalt és basszus tényleg 3,8l.
Nálam a Craftsman DYS4500 3 gallonos tankot kapott a 724cc-s Briggshez, az közel 12 liter. Bár a fogyasztásról fogalmam sincs, ~40 perc alatt végzek a 3500m2-rel, így mindig csak rátöltök, ha úgy érzem, de ezek szerint a Cub Cadet kb 40 percenként tankolást kíván.
Tényleg ha már szóba jött Briggs: továbbra is előjön néha, hogy fél óra munka után be-befullad a cucc. Ilyenkor visszavéve a fordulatot kis szivatóval életben tudom tartani, aztán a motor elejénél egy kicsit megmozgatva a gázt és a fojtást megjavul. Carbu cleant kapott már, de gondolom ha az dzsuvás lenne, nem csak bizonyos idő után jönne elő. Lehet a regulátor rugó túl laza már?
-
Archer
őstag
válasz
Ferdzsoo #3332 üzenetére
Nem keveset. A Briggs Intek V2 656 cm3 hivatalos fogyasztása 6,36 liter óránként nyélgázon -nyilván még sok dologtól függ-, szerintem amit linkeltél, 6,5 körül nyugodtan számolhatsz. Szép meg jó dolog a V2 "big block" de tényleg csak összefüggő nagy nyílt területeken van értelme.
-
csaby9
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, van e valakinek tapasztalata [Ezzel] a fűnyíróval, véleményeket is szívesen fogadnék. -
vizimento
senior tag
válasz
Attix70 #3327 üzenetére
Nekem még csak fejben készül, de azt még nem tudom, hogy fogja tartani az egyenest... 2 motor a 2 keréken, kanyarodás ugye a fordulatszámkülönbséggel. De ha mindkettő motor "teljes gázon" megy, mi biztosítja, hogy a két fordulat pontosan megegyezik, tehát nem kanyarodik a gép!?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok. Egy olcsó, de megbízható háztáji fűkaszát keresek; árokparthoz illetve fal mellé. Legyen benzines, ha lehet. Van valami tuti tippetek esetleg? 30k körül szeretném megúszni.
-
Ferdzsoo
addikt
Mit fogyaszt különben üzemóránként egy ilyen tarktor kb? 2 henger. kb700ccm.
-
bozont
veterán
Üdv
Az Emak motorokról esetleg tud valaki infót? Mondjuk az Oleo gépekről úgy általában jók a tapasztalatok, de ez olcsóbb mint a Briggs motoros kisebb teljesítményű fűnyírók.Konkrétan erről a modellről lenne szó.
A másik kiszemelt pedig ez a Makita. Drágább és papíron gyengébb mint az Oleo, viszont a Briggs motor elég jól ismert.
-
mrzed
senior tag
Közben továbbra is próbálok képbe kerülni a témát illetően... eddig arra jutottam, hogy emelnem kell a kereten 100e HUF-ig. Nem bízom a sajátmárkás motorokban, ezért B&S típusaival szerelteket nézegettem, sajnos a Honda már tényleg nem fér bele a keretbe.
Két típus között vacillálok:
Makita PLM4627N
Makita PLM4620N2
Mivel 99%-ban fűgyűjtővel dolgozom, nem fontos az oldalkidobó, ezért és a nagyobb motor miatt az utóbbit tartanám befutónak.
Van esetleg hiba a gondolatmeneteben, vagy van ebben az árfekvésben olyan típus, amire még rá kellene néznem? -
-
Attix70
aktív tag
-
zsiz
őstag
válasz
Tothgera30 #3321 üzenetére
Az az igazság, hogy annyit nem szánok rá. Ez 70-ért lett volna, de már elvitték.
-
Hasonló motort GW-1P70FA és LC1P70FA néven láttam, előbbi Grünwelt néven szerepel, utóbbi biztosan Loncin gyártmány (bár lehet egy és ugyanaz). Az hogy mennyire lesz aktív az alkatrész ellátottság, levegőszűrő és társai, azt szerintem senki nem tudja megmondani látatlanban.
Véleményem hogy inkább vennék használtan egy ilyesmit.
-
-
csucsotke
aktív tag
Köszi! Jó is lehet ebben az árban, bár a motornak itt is utána kell nézni hogy szénkefés vagy sem. Nálam ez szempont, mert egyébként nincs mihez igazodni, a vélemények több országban is megoszlanak az akkus fűnyírókról.
A youtubeon meg a nappaliban pörgetik a padlón, meg néhány szál kókadozó nefeljecsen gyakorlatoznak, nálam meg már majd térdig ér, vesztemre locsoltam is napontaMageRG Amikor keresgéltem a MAKITA DLM462-nél láttam valamelyik webshopban feltüntetve hogy szénkefe nélküli motor, de úgy vettem észre vannak márkák ahol a kb.120 000 felett kezdenek előfordulni indukciósak, van amelyik meg az összeset azzal gyártja.
-
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Pár napja megadta magát a 20 éve vásárolt Tecumseh motoros, 46cm vágószélességű benzines fűnyíróm. Újat kellene vásárolnom, de nem igazán vagyok képben, hogy mit lenne érdemes venni. Kb 800 m2 füves területen használnám, sík a terep, nem kell, hogy önjáró legyen, úgy 60-80e körül szánnák rá. Nagyon megköszönném, ha tudnátok ajánlani néhány típust. -
válasz
csucsotke #3310 üzenetére
2 akkuval az OBi-s saját márkás LUX is jó választás lehet, ha fontos a garancia. jár hozzá ugye a 2 akku és csak 10 ezer hozzá az akku pluszban (igaz kettesével kell venni)
a Riwall-hoz még 9000 a legolcsóbb töltő és 29 ezer az akku, összesen 87 ezer és a későbbi akku bővítés 9 ezerrel többe fáj -
zsiz
őstag
Sziasztok. Ezzel a géppel van valakinek tapasztalata? Ha nincs, vélemények is jöhetnek. Scheppach MS196-51 [link]
Lidl.de oldalon is fent van: [link]Papíron tud szinte mindent, amit szeretnék (önjáró, 6 lovas motor, 50+ kés, központis, fűgyűjtős) kivéve az alumínium kasztnit. Viszont ahelyett cserébe van oldalkidobás, mulcsozás, slagcsatlakozás és önindító. Egy szintén 6 lovas Briggs Quantum motorosat váltana, kisebbet, gyengébbet nem szeretnék, az biztos. Leírás szerint ez pont nekem való. Sajnos (?) nem Briggs, hanem Honda, de végül is ez nem is biztos, hogy baj.
-
csucsotke
aktív tag
Érdemes az akku és töltő árakat is megnézni. Ezek a Bosch esetében jóval drágábbak, pl. ennek a kínainak [Riwall RALM 3740i] simán a duplája, ha később bővítenél. Lehet szempont még a szénkefementes motor, akkor érdemes lecsekkolni az alko kb. a felénél használ szénkeféset, a Bosch az szénkefés. Én a linkelt kínait néztem ki, az ára miatt, de ez a [STIGA SLM 544] a legszimpatikusabb, mert az adatai elég jól fel vannak tüntetve. Amiknek még utánanéztem a Hecht az ebben a kategóriában szénkeféseket csinál, és a Greenworks is. De hogy melyik jó, azt nem tudom.
-
MageRG
addikt
Sziasztok!
Akkumulátoros fűnyírókat nézegettem, de mindnek elég húzós ára van.
Mit érdemes ezekből már megvenni, amivel nem fürdök be? Kicsi kertbe kellene (<200 nm).AL-KO 3.29 Li Moweo Energy Flex
MAKITA DLM380PTX1 (ez tűnik a legjobbnak)
BOSCH Rotak 32 LI Ergo Flex (ez kicsit lehúzás szagú) -
Golota
aktív tag
Sziasztok! Egy Dolmar (Makita) Ms27 fűkaszán próbálok kuplung harangot cserélni, de képtelen vagyok leszedni. A seeger gyűrűt lepattintottam, de a harang nem hajlandó kijönni a házból, erősen fogja a csapágy. Hőlégbefúvóval melegítve, ütögetve meg sem moccan. Nem merek nagyobbat ütni rá, mert félek, hogy a műanyagot vagy a csapágyat tönkreteszem. Valakinek valami tippje?
-
Jank
tag
Vásároltam egy ilyen Aldis Ferrex GGM46iZ fűnyírót a motorja Zongshen NP150AE kínai OHV 149 ccm 3,2 lóerős .
Ezek nem annyira ismeretlen motorok, ebből a motorcsaládból sok márkás cég épít fűnyírót, alkatrész van hozzá, ha nem is gombokért, de nem drágán. Remélem a 3 év garancia időt nem véletlen válalja az Aldi Európa szerte.Egy ideig a Honda partnercége volt ez a motorgyár, talán még most is.
Ma összeszerelem és kipróbálom, ha esetleg valakit érdekel leírhatom a tapasztaltakat.
Egy kisebb Husqvarna tologatós, és egy nagy Westwood fűnyíró traktor amit használtam egy 3 He. területen.
Vannak helyek ahol az egyik kicsi a másik nagy... ide szánom. -
Attix70
aktív tag
Általában (vannak kivételek pl. Kawa motor, stb.) szóró olajzású, akkor miért fontos a SAE30? 10W-40-et használok mindenbe (Kawa, Briggs, Yamaha és Kinai motoros fűnyíróba és 4 ütemű fűkaszába is) évek óta. Ha megnéznél több "user manual"-t akkor az égövnek megfelelően ajánlott a 10W40. Ha hómaróba kellene akkor nem feltétlen ezt raknám de az nincs
. 2 ütemű fűkaszába pedig kizárólag félszintetikus robogóhoz való olajat használok és semmi gond nincs a gépekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest