- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balli
őstag
Sziasztok,
3 év szenvedés után végre tönkrement az elektromos fűnyírónk, egy benzinest szeretnék helyette.
Vágandó terület: 6-700nm (időközönként + 200nm utcafront), viszonylag durva felület, néhol erősen lejtős, nem sok kerülendő tereptárggyal. Hétvégi hegyoldai telek, tehát néha van, hogy már nagyra nőtt fűvel és viszonylag erős gyommall kell megbírkóznia (főleg utcafrontnál). Két teraszos elrendezés, azaz egyszer alkalmanként fel-le kellene cipelni, ne legyen nagyon nehéz, de strapabiróság fontosabb, nem egy finom angol gyepre lenne ráeresztveLegyen gyűjtős. Keret: 100k
Tudtok valamit ajánlani? -
ANDROID???
addikt
Aki nem tudna dönteni, melyik gépet válassza pl.: Hus LC 348V
-
Ed Parker
nagyúr
A garivesztést már itt beszéltük egyszer pár napja.
Az én értelmezésem szerint, ha borítod az olajat a betöltőnyiláson keresztül kifelé és a gépházon belül előforduló forgácsdarab vagy más szennyeződés a hengerbe jut és ebből keletkezik egy meghibásodás, akkor a makita mossa kezeit.
Az én gépemen is van alul leeresztő csavar, de én pumpával szedem ki, a töknek van kedve 32kg-s gépet emelgetni,ha nem muszáj.
Egyébként nem kell ezt túlmisztifikálni,az első olajcsere 4-5üzemóra után, aztán egyszer idényenként elég.
(Szigorúan otthoni és nem ipari felhasználásnál) -
Old FatBoy
aktív tag
Sziasztok!
Ezt szeretném otthoni hobby felhasználásra:[link]
Ismeri valaki ezt a márkát? -
kateb
tag
Makitánál sem említették, hogy szervizbe kellene vinni az 5 órás csere miatt és a kézikönyvek sem tesznek említést ilyesmiről.
Nézegettem egyébként a 675 ex Briggs motort a tyúbon, és ott azt láttam, hogy van olajleeresztő csavar az alján és a kaszaház felől simán le lehet engedni az olajat.
Valamiért Makitáék úgy gondolták jó ötlet, ha a kaszaház felől elétesznek egy deklit, tehát csak úgy férni hozzá a leeresztőhöz, hogy leszeded a kést meg ezt a takarólemezt.
Azt hiszem maradok az egyszerűbb olajcserénél, a kiöntős változatnál (ahol bement, ott is jön ki), már csak azért is, mert ha a gépkönyv szerint is ez az egyik alkalmazható módszer, meg a netes videókban is így végzik az olajcserét a Makitákon. Innentől kezdve ez nem lehet garivesztő ok.Amikor még gépet kerestem, pl a Subaru motoros Ryobi gépekre azt mondta a forgalmazó telefonon, hogy náluk a fejrefordítós olajcsere nem ajánlott, garivesztős dolog.
-
ANDROID???
addikt
Szintén Mcculloch, nekem is megvolt saját kezűleg az olajcsere 5 óra után. A leírásban megvan, hogy hogyan kell cserélni az olajat, nincs ott, hogy kérje a szerviz segítségét.
Az olajcsere szervizben egy lehetőség, de amennyit felszámítanak a munkadíjra, abból párszor le lehet vágni a füvet (költhető ü.a.-ra). -
stef71
csendes tag
Sziasztok!
Igaz, hogy az új benzines gepeknél az 5 órás olajcserét szervizben kell elvégeztetni, mert különben ugrik a gari?! Bauhausban vásárolt McCulloch M46-125R az érintett, de eladáskor ezt nem mondták ellenben egy MTD gep kertigepcentrumos szervizeloje ezt állította (Husit még nem kérdeztem). Azért ezt elég lehúzásnak tartanám ha így kell leigazoltatni a karbantartást.
Köszi előre is a választ. -
lela
aktív tag
Na megjött a Viking MB 545 gépem, na ez már fűnyíró, nem csodálom hogy drágább mint a többi, de azért persze még így is több mint amennyit ér, de nem érdekel a másik techumsec motoros Budget volt és 13 évig ment ez legalább 15-20 évig kell hogy bírja, ha valakinek kérdése van írjon privátot.
-
ropogós
tag
válasz
ANDROID??? #787 üzenetére
Én csak arra gondoltam, maga a cég korrekt-e a garanciális ügyintézésben...a mindenkit érintő jogszabályok nyalván rájuk is vonatkoznak, még sem egyformán kezeli ezt minden cég...
Természetesen köszönöm, hogy írtatok!
-
ANDROID???
addikt
válasz
Franky2Ster #788 üzenetére
-
ropogós
tag
Sziasztok!
Ha a mall.hu-n keresztül rendelek, milyen a garancia, tudtok erről bármit is?
-
ANDROID???
addikt
válasz
balbekk12 #784 üzenetére
Az lehet, azt ott kell megnézni. Úgy emlékszem a saját márkájuk volt, nekem az tetszett meg rajta, hogy B&S motor és mellette 40k
obi.hu azon belül kert, és ott a képre kattintva ki fog jönni a katalógus, mert valamiért a kép beillesztésre hiba azt írja...Szerintem igen, a márkát...
-
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #783 üzenetére
MA nyílt Fehérváron OBI talán még akció is van?!
Milyen gépet láttál ott 40e-ért?Akkor a Makitánál csak a márkát fizeti az ember?
-
ANDROID???
addikt
válasz
balbekk12 #782 üzenetére
Kezded a megfelelő oldalról nézni.
Ma láttam egy OBI újságot, B&S motoros gép van náluk 46 cm talán 40K-ért(az a furi nekem, hogy a Makita gépeken totál ugyanaz a motor mint a Mcculloch gépeken (pl ha a B&S 500e motort nézzük) és a Maktán erősebb papíron, érdekes... A Makita sem tesz rá semmit, nincs rajta turbó
(így szerintem butaság, hogy erősebb, ha azonos motort nézünk...)
-
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #781 üzenetére
Ezt találtam ami még nem túl vészes árban (80e):
Makita PLM4110
Tetszik ez is.
Amúgy az önjáró funkció asszem nem is lényeges,mert szerintem nem tudom kihasználni. Szinte nincs 10 méter ahol egyenesen kell csak menni és ne kelljen fordulni vagy kerülni...Összehasonlítás
Valószínűleg az fog dönteni,hogy melyikre mennyi garancia van illetve,hogy milyen a szerviz háttér (Székesfehérváron van-e). -
ANDROID???
addikt
válasz
balbekk12 #780 üzenetére
Makitának is van 40cm gépe, de a mccullochnak is van, az utóbbi elvileg olcsóbb (ezt választanám), 40-46cm amelyik tetszik, 46-al jobban jársz elvileg, pl nem önjárós és beleférsz a keretbe...
-
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #779 üzenetére
Értem, köszönöm! Akkor ez megy a levesbe...
Jelenleg egy kölcsön géppel vágom a füvet (Mtd smart 38 e)
Nem tervezek nagyot venni, mert a telek picit kisebb mint 800 m2 és emelkedős, sok fával,bokorral és kerülgetni valóval (kevés az egybefüggő füves terület). Szóval egy kicsi, fordulékony,megbízható és fűgyűjtős gépet szeretnék, lehetőleg 30kg alatt. De benzinest,mert a zsinór rángatástól megőrülök.
Ezeket is nézegetem:
gépek -
balbekk12
tag
válasz
ANDROID??? #776 üzenetére
Esetleg ez: Fieldmann FZR 4010-B
Valakinek tapasztalat?
-
balbekk12
tag
Üdv, Szakik!
900 nm-es emelkedős telekre szeretnék venni egy benzines fűnyírót. Több fa és bokor van,tehát könnyebb, fordulékony gép lenne szerintem az ideális. Fűgyűjtő is kellene rá.
ár.: max 70e Ft.
Mit ajánlotok?
-
kateb
tag
válasz
Anubis_9 #721 üzenetére
Hi!
Nekünk volt egy fél holdas területünk tele szőlővel. Vettünk egy Husqvarna motoroskaszát, hogy a szélein a füvet majd azzal egyengetjük. Ment is szépen.
Aztán kivágtuk a szőlőt és gyümölcsöst fabrikáltunk a területből. Igen ám, de az addig fűmentes belső területet ( a szőlő ugye állandóan kapálva volt) a gyümölcsfák alatt elég gyorsan visszahódította a fű és a mindenféle gyom.
Sebaj, ott a kasza, majd avval nyírjuk. Persze nem ilyen igénybevételre volt méretezve, így kb 8 év után megadta magát.
Vettünk egy másik Husit, 323R, vagy mi a neve, ez kicsit nagyobb, mint az elődje és már 5 éve ezzel nyírom a placcot, de a 25 köbcenti még mindig kevés egy ekkora területhez, szenvedés nekem is és a gépnek is, mire lekaszabolom a növényzetet. De teszi a dolgát a masina, bár már egy kicsit csilingel a motorja.
Szóval nekem idáig jók a tapasztalataim a Husqvarnával, de a nyírandó terület nagyságát erősen szem előtt tartani vásárláskor.Megjegyzem most akarok én is fűnyírót venni a területhez, hogy a kaszával csak a necces helyeken kelljen nyírni, az egybefüggő, viszonylag sima részeket majd fűnyíróval lerendezem.
190 köbcentis gépeket néztem, kisebb nem lesz jó. A Husqvarna LB 155s-t is nézegettem, de ebben az árkategóriában vannak jobb versenyzők ( kb 120-130 ezer Ft).
Mcculloch Honda motorral, Makita 675-ös Briggs-el, illetve Ryobi Subaru motorral. Utóbbiról tapasztalat valakinek? Mert nagyon esélyesnek tűnik a kicsike... -
ANDROID???
addikt
Az Al-kotól?
Kérdezd meg pl. náluk.
Vagy itt.. -
Tod
csendes tag
Sziasztok
Alko 4 ütemű benzines OHV motoros fűnyíróhoz alkatrészt holt találok? (vezérmű tengely kéne)
-
ANDROID???
addikt
válasz
dzsordzsó #770 üzenetére
http://www.kozuleti.com/ceg_pic//kisgepcentrum-kft-8939.jpg
A tolókaron az a tekert akasztó, arra való, hogy oda akasztható a berántó. Azt vagy akaszd be oda és onnan húzd be, vagy ne akaszd bele. Leginkább kényelmi szempont miatt lehet oda beakasztani és onnan behúzni.
Nem arra való, hogy ha behúzod a gépet utána akaszd csak oda.
A leírásban benne kell legyen, hová kell elhelyezni. -
dzsordzsó
csendes tag
Üdv!Vettem egy benzines fűnyírót,eddig elektromost használtam.Az lenne a kérdésem,hogy indítás után a berántó zsinórt vissza kell engedni vagy pedig a tolókaron lévő tartóba kell helyezni.Mikor nincs használatban akkor hova?Erről a manualban sincs szó.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #767 üzenetére
De nem romlik el
Az akksi túléli az autót, nekem is már lejárt a gari tavaly márciusban. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #765 üzenetére
A hybrid drágább mint a sima, viszont az üzemeltetése olcsobb.
Nem beszélve a környezettudatosságról -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Franky2Ster #757 üzenetére
Az említett konkrét modelt nem ismerem.
Nemrég olvastam rólunk egy nagy 12 gépből álló tesztet.
36V-os rendszer, elég nagy a szórás közöttük.
Ezalatt értem a hatékonyságát, volt amelyik 500nm-ig bírta egy szusszal, a legjobb meg 1200nm, de az átlag 700-1000 körül van.
Sztem még nem érdemes őket erőltetni, a bóvli olcsó, de azzal csak a méreg van és nem is hatékony, ami meg jobb, az a 120-160k árat nyaldossa, azért meg már vannak elég pöpec benzinmotoros gépek.
Persze nyilván ha olyan a hely hogy nem lehet zörögni, kórház meg egyéb zaj és füstérzékeny hely, ott az elektromos az egyetlen megoldás.
Én várnék még vele.Android: nincs baj az akksis gépekkel, csak a Li-Ion akksik drágák, főleg a nagy kapacitásuak.
Megbízható az, de 280€ az a legalja, 350-től 5-600€-ig viking, ryobi, bosch. -
Ed Parker
nagyúr
Hogy megbizható e? Passz, nekem igy egy év távlatában semmi gondom nincs vele, kb 2 hetente vágtunk olyan 6-800nm ami most nő 1200nm-re.
Minden frankón megy rajta, pöccre indul, a kötelező olajcseréket megkapta.
Sztem megbizható, jó az építése.Nálunk is vannak apróbb ágak, azt mondom hogy az ujjvastagságúakkal(kisujj) elboldogul, meg sem érzi.
Nyilván nagyobb ágakat érdemes el pucolni, mert kárt tehet a gyűjtőkosárban. -
ANDROID???
addikt
válasz
Franky2Ster #761 üzenetére
-
Franky2Ster
senior tag
válasz
ANDROID??? #759 üzenetére
Mit ajánlanál ? Akkus kell mert benzinest nem akarunk. Kábel meg felejtős...
olx-en találtam 45 000ft-ért nem 280 euro. -
ANDROID???
addikt
válasz
Franky2Ster #757 üzenetére
Miért pont akku-s fűnyíró, legyen mire költeni, ha az akku meghal?
Alap: ha akkus, gagyit NE!
Ja, hogy 280EUR, ennyiért már fűnyírókat is lehet venni
-
ANDROID???
addikt
A Briggs megízható.
A Bauhaus gar passz, de az 5év jól hangzik
Annyiért stimm, ha husqvarna szervizében intézhető 5 évig a garanciáztatás. Az M46-125R önjárós, ha kell az önjáró funkció akkor vegyél önjárót, ha sokat kell kerülgetned és nem csak menni és vágni, akkor felesleges az önjáró , mert nem használod ki, akkor elég az M46-125.
"5 év BAUHAUS garancia
Fogyasztók részére a BAUHAUS minden elektromos és robbanómotor-hajtású készülékre a vásárlás időpontjától számított egy éves kötelező jótálláson felül, önkéntesen összesen 5 évig jótállást vállal a polgári törvénykönyv szerinti fogyasztói szerződések esetére.
Ez az önként vállalt, kiterjesztett jótállás nem vonatkozik a készülék akku egységére, töltőjére és az egyéb vele együtt szállított tartozékokra.
Nem terjed ki a kiterjesztett önkéntes jótállás a kopó-fogyó alkatrészekre és tartozékokra, a rendeltetésszerű használat következtében történő elhasználódásra, kopásra, az átlagos háztartási használat körét meghaladó igénybevételből, illetve üzletszerű használatából adódó meghibásodásokra, továbbá elemekre, világító eszközökre, mely esetekben a gyártó által vállalt, illetve jogszabály szerinti általános jótállási időre vonatkozó szabályok irányadók.
Az 5 év BAUHAUS garancia nem vonatkozik olyan hiányosságokra és sérülésekre, amelyeknek a vásárló a vásárlás pillanatában tudatában volt. Nem vonatkozik a jótállás kopási sérülésekre, amelyek a termék rendszeres igénybevételére, szakszerűtlen használatára, fizikai behatás során keletkezett sérülésre, vagy hiányos karbantartásra vezethetők vissza.
A jótállási igényt a BAUHAUS elutasítja, amennyiben a vásárló a készülék borítását kinyitja, vagy más számára hozzáférhetővé teszi azt.Amennyiben egy készülék a jelen jótállás ideje alatt meghibásodik, a BAUHAUS választása szerint vagy megjavíttatja a készüléket, vagy kicseréli egy másikra, vagy a termék hiánytalan visszaszolgáltatása esetén megtéríti a vételárat. A jelen önkéntes jótállásból további igények nem vezethetők le.
A vásárló a jótállási feltételeknek megfelelő igényét a vásárlástól számított 5 éven belül bármely BAUHAUS szakáruházban érvényesítheti, amennyiben bemutatja a készüléket és a vásárlást igazoló eredeti pénztárblokkot (nyugtát, számlát) és a jótállási jegyet.Nem minősül fogyasztói szerződésnek a nem természetes személy és a BAUHAUS között létrejött szerződés. A vásárló törvényből eredő szavatossági és kötelező jótállásra vonatkozó jogait a BAUHAUS garancia (és így jelen szabályzat) nem érinti. " Aztán mibe kötnek bele az jó kérdés, ez pedig nem azonos a husqvarna garanciával...
Makita: ugyanaz a motor van rajta mint a mcculloch gépeken, Kb a 46-140wr szinten lehet a gép.
http://www.mcculloch.com/hu/products/lawn-mowers/Önjárós szélesebb, jó ár/érték.
Attól függ milyen funkciók lényegesek, és mennyit szánsz rá.
-
Franky2Ster
senior tag
Segítséget szeretnék kérni akkumlátoros fűnyíró vásárlás előtt állok eddig a Güde 370/36 -ot néztem.Erről mi a véleményetek?Esetleg mit ajánlanátok? köszönöm!
-
ropogós
tag
válasz
ANDROID??? #754 üzenetére
Esetleg ez a járgány?
-
ropogós
tag
válasz
ANDROID??? #754 üzenetére
Köszönöm!
Az Al-ko saját motorjai problémásak?
Mi a véleményed a bauhaus nyújtotta garanciáról?
Ott most kapható a McCulloch M46-125R 76900 ft-ért, 5 év garanciával. -
ANDROID???
addikt
Briggs motorral szerelve jó lenne ebben az árban, inkább olyan gépet keress ami briggs motorral szerelt.
Mekkora a keret, mekkora területre, mennyire egye letes, szeretnél mulcsozni ezeket kell végig gondolni..
A Mcculloch gépek között találsz jót ebben az összegben, lehet a Makitában is most akciót tartanak több típusra..Zs83: faágaknak nem fog "örülni", az 1cmnél vastagabb ágakat nem túl jó bedarálni, a vékonyabbak elvileg nem okoznak túl nagy kárt, persze ne ez legyen a cél, hogy így gereblyézel :-D
A leírásban, majd benne lesz, hogy a köveket faágakat fel kell szedni fűnyírózás előtt.. -
Zs83
újonc
válasz
Ed Parker #744 üzenetére
Köszönöm a választ! A házunk körül nyírnám vele a füvet. Rendszeresen vágnék, ahogy kijön a lépés. Szeretnék egy megbízható, tartós gépet. A Makita megbízható márkának számít?
A házunk előtt egy nagyobbacska füves rész van kb 400 m2. Nagyon sok a lehullott faágtörmelék. Mennyire bírják ezek a gépek az ilyen fajta terepet. Semmi kedvem állandóan felgereblyézni kint az utcán. Persze a nagyobb ágakat, ami jól látható felszedném, de minden ágat nem lehetne. Ez mennyire gond ezeknek a gépeknek?Zs
-
Franky2Ster
senior tag
Segítséget szeretnék kérni akkumlátoros fűnyíró vásárlás előtt állok eddig a Güde 370/36 -ot néztem.Erről mi a véleményetek?Esetleg mit ajánlanátok? köszönöm!
-
ropogós
tag
Sziasztok!
Benzines fűnyírót keresgélvén' akadtam rá erre az ajánlatra:
Csábító a 3 év gari.
Magáról a termékről mi a véleményetek?
Ez a termék most: [link] Bauhausban 5év bau-s garanciával ugyanennyiért kapható.
Nem vagyok jártas ebben, számít-e, hogy "gyártói" gari, vagy az üzlet biztosítja.. 3év kontra 5év...Minden építő jellegű kritikára, hozzászólásra, gondolatra nyitott vagyok.
Akár gép ajánlásra is, ebben az árkategóriában.Köszönettel: Robi
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Van valakinek hasonló gépe? A motorburkolatot, hogy lehet leszedni (semmi csavar nincs)?
-
ANDROID???
addikt
válasz
Ed Parker #746 üzenetére
Erre gondoltam én is, hogy ha nem rendszeres karbantartás a cél, akkor kasza a céleszköz. Normál esetben pedig elbír vele a 125ccm vagy a 140ccm is
Vízszintesnél pedig feleseges az önjásós valóban, csak ha az asszony is tolja a fűnyírót akkor lehet jó az önjáró fnkció... -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #745 üzenetére
Persze, de ez csak a nyírás gyakoriságától függ.
1200nm nem egy nagy terület, én arra nem biztos hogy vennék fűkaszát, szegélynyíró van, de az más.
Ha ez egy telek és csak ritkán megy ki az ember, akkor hamar megnő, de ha ez a házkörüli udvar, akkor azt könnyű karbantartani.
Az én gépemnél, ha nagyon alacsonyra van állítva a vágás és a mulcsozóbetét fent van, dolgozik rendesen a motor, full gázon, viszont a fű szinte eltűnik. -
ANDROID???
addikt
válasz
Ed Parker #744 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy 15cm felett már fűkasza kell és nem fűnyíró.
Mulcsozás pedig csak 10 cm alatt ajánlott, felette el lehet felejteni a mulcsozást...
Erősebb motor persze előny, de csak ha szükség van rá, mert ha fűnyírást tervez vele, és nem kaszálást akkor elég a 500-as seria... -
Ed Parker
nagyúr
Én először az elvárásokat fektetném le.
Azt írtad hogy mekkora terület, de hogy mekkora füvet, gazt kell vágnia, azt nem láttam.
A 15cm és felette sűrű fűben elég sok kisgép elvérzik. Oda azért combosabb motor kell, pláne ha mulcsoz is.
A Briggs eléggé bevált és megbízható márká, párat javítottam, alkatrész van hozzá, nem lesz vele gond.
100k környékén elég jó gépek vannak már.
Ha nagy lesz a fű illetve ritkábban vágod és megnő, az erősebb motor nagyobb előny mint az önjáró fícsör.
Amit linkeltél makitát, nekem annak a tavalyi verziója van, van benne erő, csak ajánlani tudom. -
Zs83
újonc
válasz
ANDROID??? #741 üzenetére
Köszönöm! Minőség szempontjából lehet-e valamilyen rangsort felállítani közöttük? Ez lesz az első fűnyíróm. Nincsen semmilyen tapasztalatom sem fűnyírók sem egyén kerti gépek tekintetében. Azt tudom, hogy mind a három Brigs motorral megy, de az egyéb alkatrészek, összeszerelés, tartósság vonatkozásában lehet nagy különbség közöttük. Erről lehet tudni valamit?
Zs
-
ANDROID???
addikt
Elvileg egyikkel sem fogsz mellényúlni, kb azonos tudásúak. A két drágább 3év garos, a Mcculloch 2év garos, viszont az a legolcsóbb
Mennyit ér neked azt kell eldöntened.
Elvileg a legdrágábbnak fogod a legritkábban a gyűjtőjét üríteni leírás alapján. Kérdés ér-e neked +16k felárat.
Ár/értékben MC. -
Zs83
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni fűnyíró választáshoz. Visszaolvasva a fórumot tudom, hogy Honda fűnyírót kellene venni, de sajnos erre nincsen lehetőségem
A keret 100 e Ft körül mozog.
kb. 1400 m2 területre kellene, nem pázsit minőség
Van pár alternatívám. Ha ezek közül kellene választani, ki melyikre szavazna és miért? Köszönöm előre is a segítséget.
http://www.alkofunyiro.hu/funyiro-53/solo-professzionalis-funyirok-111/solo-by-al-ko-4735-sp-b-onjaro-funyiro-1124
http://www.gepdepo.hu/makita-plm4620n-benzinmotoros-funyiro-plm4620n-7865.html/hun/
http://www.mcculloch.com/hu/products/lawn-mowers/m46-140wr/
Zs
-
pahynor
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap tönkrement a teszkós 1000 wattos elektromos fűnyíróm, majdnem két évet nyüstöltem, nulla karbantartással, legfeljebb nagyvonalakban szoktam letakarítani a pengéjét és a házat nyírás után, nagyjából olyan 650 nmeteres terület kéthetente végzett nyírására használtam... Szóval igen jó árérték arányú gép volt, de úgy tűnik most feladta a lelke.
Szeretnék egy (talán jobbat) venni, ti mit ajánlotok, max. 25 ezer forint körül? Illetve mi a különbség a Bosch ARM és a Rotak között (ezek tetszettek meg, de az áruk... talán egy ARM 32 fér bele a keretbe)? Vagy vegyek egy ugyanilyen fillérest, aztán az is jó lesz 1,5 - 2 évig? Ez lenne a legokosabb megoldás?
A nagyobb vágószélesség az jelent valójában gyorsabb munkavégzést? Vagy 5-10 centi igazából nem számít?
Előre is köszi a tanácsokat!
Üdv!
-
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #736 üzenetére
Nekem adtak gar levelet, nem tudok róla, hogy váltoutattak volna ezen.
Leér az alsó állásban, mert egyenletlen a talaj (ki kell egyengetni).
A sebesség, gyanítom nem 15cm fűre tervezték ezt a sebességet, lökd át rajta kétszer ;-)
Nekem ok a sebesség, az tény hogy több száz bessévi fokozat, kicsit többe kerül, akartál többet költeni? :-D
Rá kell jönni, hogy a jö ennyi. ;-)A fűgyűjtője, ha nagyobb lenne, tele gyűjtővel még nehezebb lenne, legalább nem kell a vépet sokat pihentetni, de ne várd meg a 15-20cm füvet, mert arra persze hogy sokkal nagyobb lenne. 60literey gyűjtő sem enne sokkal többre elég hidd el...
Ja nekem 1. rántásra indul(kopp-kopp) , nyomd meg 3szor a szívatót (pumpa). Akkor 1re kell indulnia. -
Voice24
őstag
válasz
gabor9991 #736 üzenetére
Nekem az M51-140F típus van, és korábban írtam, én is kissé gyorsnak találom az önjáró sebességét. Nem mondom, hogy örülök a bajodnak, de abból a szempontból igen, hogy ezek szerint nem én vagyok a különc, akinek nem jó semmi, hanem csak lehet valami ebben, ha nem csak egy embernek tűnik fel a dolog. Én anno írtam a forgalmazónak is, de elintézték annyival, hogy ez ilyen és kész, ha nem tetszik, vegyek drágábban többsebességeset.
-
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID??? #717 üzenetére
Remekül működik a gép.
Tapasztalatok az első használatot követően:
Első indításkor 3. rántásra indult, könnyű tolni a fűben, az önjáró sebességet sajnos eléggé gyorsra sikerült beállítani a gyárnak, kicsinek találom a fűgyűjtőt.Legalacsonyabb állásban ezen is akad a kerék, ha húzom hátrafelé.Röviden ennyi.A garanciát tényleg elektronikusan intézik?
Nem kaptam jótállási jegyet, csak a számlát, elvileg valahol regisztrálják majd, hogy megvettem, a gyári szám alapján és akkor 24 hónap lesz a jótállás.
Garjegy nem is kell, ezt mondta a kereskedő.
Én megnéztem a Mcculloch oldalát, de nem találtam olyan lehetőséget, ahol regisztrálhatnám a gépet.
Ezzel kapcsolatban tudsz pontosabban valamit? -
ribizlikutya
újonc
válasz
ANDROID??? #730 üzenetére
Köszi!!!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #733 üzenetére
Igen valóban nem a legolcsóbb, és ez akciós ár.
De nem is az volt a cél, hiszen volt egy hoki partner, aminek a torka véres volt, így gondoltam egyszer kell jobbat venni és az kiszolgál pár évet. -
ANDROID???
addikt
válasz
Ed Parker #732 üzenetére
Ez más motor, ez sem a legolcsóbb gép. Eben a kategóriában a másik három márka kb ennyi. A Mccullochból (olcsóbban is és) ennyiért önjárósat is lehet venni, jó az önjárós, ha pl dombos a terület..
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #731 üzenetére
Nekem ez a gépem, ma direkt megnéztem a használatit és semmit nem írt az olajcseréről
-
ANDROID???
addikt
válasz
ribizlikutya #728 üzenetére
Amit kell tudja, nem vészes árban, nem gyenge, mulcsozás pipa, gyűjtés pipa.
Kell még valami?
A porplásról annyit, hogy rokonságban ott figyel a műanyagkosaras MTD, úgy porol mint a güzü, ugyanazon felületen a műanyag/hálós gyűjtő nem porol annyira.Kicsit szélesebb, elvileg hamarabb vlgzel gyakorlatilag nem biztos
Amennyiben nem lényeg az önjárós...
Viszont, ha többet szeretnél költeni ott a másik 3 márka
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #727 üzenetére
Nekem konkrétan akciós volt mert kifutó model.
De azert olcsobb mint a husi,viking,stiga,honda...
Érdekes ami a használatiban le van írva.
Különösen azert mert a b&s-nek erre van külön cél eszköze.
Ettől független gondolom voltak ebből már gondok és ezért az elővigyázatosság.
Persze mindenki is oldja meg ahogy akarja. -
ribizlikutya
újonc
válasz
ANDROID??? #724 üzenetére
Huhh! ezer kérdés! reggel már azt hittem döntöttem, erre tessék!!
Szóval nincs sok kerülgetni való, néhány fa és magas ágyás, nincsen emelkedő sem.
A kertész azt mondta, hogy ne vegyek túl drágát, mert az sem fogja 5-6 évnél tovább bírni.
Időnként biztos szeretném összeszedni a füvet és azt olvastam az anyagos gyűjtő jobb, nekünk egy másik helyen műanyaggyűjtős van, de száll a por meg nehéz kiborítani, állítólag az anyagos ebből a szempontból jobb.
A mulcsos funkció biztos kellene, mert akkor talán, nagyobb szárazság idején sem égne meg a fű, bár van öntözés, de csak hétvégén vagyunk ott.Árban nekem eddig 100 környéke volt az elképzelés.
Na, erre mondta valaki, hogy miért nem elektromos, mert már azok is sokkal jobbak, mint régen!
Miért van ilyen sok fajta? lenne kettő könnyen választanék, de így, kb azt veszem amelyik szép és jól néz ki a weblapja ))))
-
ANDROID???
addikt
válasz
Ed Parker #726 üzenetére
Nekem is van olajszívó "céleszköz" a géphez, (kaptam hozzá)...
Egy szóval nem mondtam, hogy emelgesd. Amennyiben a gyártó azt írja a használatiba, akkor miért lenne baj az emelgetés (nagyon félreétettél valamit...).
A Makita sem a legolcsóbb, az is teljesen túl van árazva, ha csak nem akciós darabot fogsz ki éppen...
(a Viking, Husqvarna, Makita, Honda nem a legolcsóbb márkák...)Használati, 185. oldal. B&S motorral szerelt típus.
Külön a motorhoz adott kezelési útmutatóban is az van, hogy a motort kell megdönteni...
(szkenneljem?)
"Olajcsere
•
Ürítse ki a benzintartályt.
•
Csavarja le az olajbeöntő nyílás kupakját.
•
Helyezzen le egy megfelelő edényt az olaj felfogására.
•
Eressze le az olajat a motor megdöntésével, hogy az olaj
kifolyjon a töltőcsövön keresztül. Ha a gép döntött
helyzetben van, a levegőszűrőnek mindig a legmagasabb
pozícióban kell lennie. Kérdezze meg a helyi
benzinállomásnál, hogy hová öntheti a fölös motorolajat.
•
Töltsön be új, jó minőségű motorolajat. Lásd a „Műszaki
adatok” című fejezetben található útmutatást." -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #725 üzenetére
Nézd ha erre van egy párezer forintos egyszerű megoldás, akkor a töknek emelgessem vagy keressem meg a retekbe a leeresztő csavart?
Egy szezont elmegy fél liter olajjal az én gépem, 190cm3 gyűjtős makita, nekem eddig bevált.
Halk, erő van benne,annyi hogy nem önjáró, de ez is csak a lusták kiváltsága,csapágyasak a kerekek, tehát könnyű tolniAmi a husqvarna és a honda-t illeti, sztem durván túl vannak árazva.
Nekem ugyan stihl gépeim vannak, a fűnyíró az egyedüli makita, de volt szerencsém az említett két márkához és nekem nem éri meg a 30-50%-os többletet.
Kiváló erős gépek, de nekem nem érnek ennyit -
ANDROID???
addikt
válasz
ribizlikutya #722 üzenetére
Vannak még a Viking és a Makita gépek amit szeretnek a felhasználó.
Gyűjtőzni is szeretnél, vagy csak oldalkidobni és mulcsozni?
Mi a keret rá?
A Husqvara, Viking, Makita mind zsebbenyúlósabb, ha nem a legalját veszed, az MTD szintén 130 környékén kezd ok lenni, viszont akkor akkora összegnél az első 3 márka érdekesebb.
Mcculloch husqvarna garanciás gép, árban jobb mint a másik 3 márka, Briggs motorral szerelt (a felső kategória Honda motoros, de az megint drágább), a Briggs motorok jó minőségűek, a Mcculloch gépek pedig elég jó szolgáltatást nyújtanak az árukért (és nem is csúnyák). Amennyiben nincs sok kerülgetni való, csak tolni kell a gépet, vehetsz akár önjárót is pl. m46-140wr, ha a mulcs nem lényeg ott az olcsóbb 125r, ha nem kell az önjáró funkció a sima 125, attól függ mik az igények. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
ANDROID??? #720 üzenetére
Ez is jó biztosan, nekem a gyári b&s van, ezt kaptam.
Nem, én a magam esetét mondom, hogy ha a gép meghibásodna mert oldalrafordítva borították ki belőle az olajat és nem pumpával vagy a leeresztő csavar segítségével, azért a makita nem vállal felelősséget.
A partner traktor hengere konkrétan tele volt olajjal, ez meg tapasztalat.
Tudsz egy leírást vagy linket mutatni ahol ezt a b&s ajánlja? -
ribizlikutya
újonc
Hurrá! Segítsetek légyszi! Sürgősen fűnyírót kellene vennem és igazi szőkeként elvesztem a márkák, adatok, megminden féle érthetetlen bigyók közt.
Kb 800m2, elméletileg rendezett kert.
Az biztos, hogy benzines kellene és a mulcsozásos lehetőség is tetszik, így 2in1 nézegettem.
http://mtd-hu.com/index.php?id=23454 vagy http://www.mcculloch.com/hu/products/lawn-mowers/
MTD vagy Mcculloch, esetleg a Husqvarna? Bár az viszonylag drágább.
http://www.husqvarna.com/hu/products/lawn-mowers/compare-lawn-mowers/?nid=658739,715824,658707Vagy, ha lenne bármi más ajánlatotok, nagyon megköszönném
)
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Használt valaki HUSQVARNA 553RS fűkaszát? Vélemény? Amúgy általában a Husqvarna-ról is érdekelne a véleményetek. Honda UMK 435-ösömet akarom leváltani, ami egyébként eladó.
Köszi!
-
ANDROID???
addikt
válasz
Ed Parker #719 üzenetére
Ez meg nem műanyag...
Van még sok más fajta is...
Amennyiben jól értem az összes gép amit oldalra kell borítani az olaj eltávolítása céljából (vagy ki kell szivattyúzni belőle) bármelyik pillanatban tönkremehet? Leírást követve az olaj nem fog bekerülni a hengerbe, vagy aki ezt a leeresztőmentes megoldást kitalálta tévedett, gondolod hogy ha a leírásban benne van borítsd ki, akkor az gar.vesztéssel jár?
-
Ed Parker
nagyúr
Egy ilyenre lesz szükséged.
Nekem ugyan van a makita alján leeresztő csavar, de ezzel kb 1perc alatt leszívom a mocsokkal együtt.
Mikor vettem a gépet az eladó külön kiemelte, ha eldöntöm a gépet és a henger telemegy olajjal, azzal seggre tehetem a gépet, aztán már ugrott is a gari, nembeszélve az apró reszelékről, ami szintén nem jó ha a hengerbe kerül.
Volt egy partner fűnyíró traktorom, amit előző gazdája szintén oldalára döntött, élezés céljából.
Utána többet nem indult
A henger tele volt olajjal, az önindító csak vinnyogott. -
geza844
aktív tag
Milyen elektromos fűnyírót érdemes venni használtan egy 30m2-es füves területre mondjuk 15000 Ft-ból?
-
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #716 üzenetére
A gyári Briggs vagy Husqvarna sae 30, (az utóbbit használom, ez volt épp a polcon a boltban).
Tartsd be az előírásokat, elvileg ez elég lesz. A csavarokat a tolókaron nézd meg időnként, hogy ne lazuljon ki (csavarhúzó nélkül lehet meghúzni). A kerekeknél nem vettem észre csapágyat, nem igényelt eddig különösebb karbantartást.
-
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID??? #715 üzenetére
Megrendeltem a Mcculloch m46-125r-t.
72000 + 1990 forint valami regisztrációs díj és így van 1 + 1 év garancia.
Olvastam, hogy neked is ilyen géped van, plusz adtál egy-két tanácsot már, ezért is érdekelne a véleményed.
Milyen olajat rakjak bele?
Gyári briggs vagy valami más is jó?
Kerekek tengelyei ugye nem csapágyazottak, szükséges ezeket valamivel karbantartani?
Nem szeretném, ha ez is gyorsan elpusztulna, mint az al-ko...
Esetleg van valami tapasztalatod, amire érdemes odafigyelni, de nincs benne a leírásban? -
gabor9991
addikt
válasz
ANDROID??? #713 üzenetére
Garancia váltózó, van ahol egy, van ahol kettő évet írnak rá.Majd holnap megkérdezem a forgalmazótól, az a biztos.
Van még pár napom átgondolni, melyik legyen.
A házam előtt, egyszer 20 és egyszer 50 méteres hosszban, árokban is kell használnom a gépet, és nem tudom a briggs motor mennyire érzékeny arra, ha enyhén oldalra dőlve tolom az árokban?
Az al-ko erre megadja, hogy 20 fokos dőlés esetén 60 percig, 30 fokos dőlés esetén 3 percig gond nélkül használható.
A briggs 450e-motorja kibírja ezt? -
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #712 üzenetére
Mcculloch 2év (husqvarna gar.). A régebbi partner kerekei semmivel nem különbek (ha az általad említett típust nézzük), több éves partner kerekei hibátlanul működnek jelenleg is, de ha be is szrik, majd veszel rá másfajtát, ha felmegy rá... Viszont, ha attól jobban leszel vedd az alko gépet, de ha idő előtt ez is elrohad.. . Esetleg nézd meg a használt piacot is, vagy vegyél rá fűnyíróházat.
-
gabor9991
addikt
Szeretném megkérdezni van-e tapasztalata valakinek azzal kapcsolatban, hogy mennyire tartósak a mai siklócsapágyas fűnyírókerekek?
Nálam, egy fűnyíráskor, több mint 3400 métert kell tolnom a gépet, szóval ez fontos szempont, hogy sokáig bírja a kerék.
Az olcsóbb Mcculloch gépeken siklócsapágyas van, de még a Makita plm 4110-en is.
Ezzel szemben, az al-ko már az olcsóbb gépeire is golyóscsapágyazott kerekeket szerel, ott viszont a saját fejlesztésű motorról nem tudok semmit, így nem tudom melyik a jobb?
Briggs motor+siklócsapágyas kerék, és vegyem a Mcculloch-t?
Al-ko motor golyóscsapágyas kerék és vegyem az al-ko-t?
A régi fűnyíróm egy al-ko classic 46b volt, de sajnos a fűnyíró ház teljesen szét van esve, a hegesztések eltörnek, a kerekek magasságállító furatainál a lemez egyszerűen elkorrodálódott, viszont a nem ajánlott al-ko motorral van szerelve ami nálam hibátlanul működik, így 8 év után is.
Most a Mculloch M46-125 és az AL-KO CLASSIC 4.64 P-S között kellene választanom, árban ennyit szánnék rá, de nem tudom melyik lenne megfelelő?
Ja, a garanciáról is kérdeznék, a Mcculloch 1 évet ad tényleg csak?
Ahol néztem, ezt mondták, al-ko 3 év, Mcculloch 1év.
Esetleg 70K-körül van jobb választás? -
SkyS1gn
félisten
Az igen, nekem ezt úgy képzeld el hogy bele volt süppesztve a műanyagba...
Fűkaszából a McCulloch B26 PS-re esett a választás. Profikisgépről, -5%-al ingyé szállítással 39k.
A héten jön, csak nemtudom mikor írhatok róla, mostanában nem járok otthon. -
Voice24
őstag
Itt a kép, majdnem elfeledkeztem róla.
A másik témához szólva, a mi gépünk, az M51-140F eléggé fapados a márkán belül, ugyanis sem a tömlőcsatlakozó, sem az állítható magasságú tolókar nem fért bele az árába. Mondjuk a kar felső részén vannak furatok, de azok átmérőben nem passzolnak az alapból ott lévő rögzítő csavarokhoz, kisebbek. Így mivel nekem a gyári magasság kicsit magas volt, meg kellett nagyobbítanom két lyukat, és így tudtam lejjebb engedni a kart.
-
ANDROID???
addikt
Olyan telítettséget jelző műanyag mint pl az alko gépeken nincsen.
Nem nagy dolog rájönni a telítettségre, pl a kosár alja és teteje műanyag a kettő között hálós, így az alját könnyen meg lehet mozdítani felfelé (mint a harmonika), alá kell nyúlni cipőorral, ha könnyen emelkedik még fér bele lazán...
A fogantyút normálisan be lehet állítani (nem csak 2-3 állásban állítható), és nem az a nagyon lanyha könnyen kotyogós fajta.
A tömlőcsatlakozón keresztül le lehet mosni normálisan a gépet, persze egyértelműen nem arra van, hogy a vastagon rárakódott földes cuccot csak úgy egy pillanat alatt lelöttyintse. -
lela
aktív tag
Mcculloch gépeknek van fűtelítettségjelzője?
McCULLOCH M46-140WR gépet néztem, egész jónak tűnik, de pl ezt a funkciót hiányolom.A foggantyúja mennyire merev/stabil, különösen a csuklópontoknál, mert a legtöbb gépnél ott hajlamos mozogni?
Mennyire lehet kényelmesen beállítani a foggantyúmagasságot? Én 190cm vagyok és az előző fűnyírón nem volt ilyen funkció fájt is a hátam tőle.
Ez a tömlőcsatlakozás ér valamit, tehát letisztúl az alja normálisan, vagy csak dísznek van? -
SkyS1gn
félisten
válasz
ANDROID??? #706 üzenetére
McCulloch lesz 99%
-
SkyS1gn
félisten
Igen az van, nem, nem találom gyorsnak, de itt egyrészt elég szar a terep, nagy a lejtés és ilyen buckás (régen szántóföld volt) ezért felfele néha hangyányit meg is kell emelnem hogy kapjon rendesen
Amúgy van aki leszedte az elején az ékszíjat és az első kihajtást borító műanyag borítást, ha igen, hogy csinálta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged