Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz krizmo_ #8204 üzenetére

Köszönöm. :R
    Valóban hatalmas élmény volt. 9 napja izgultam már és amikor tegnap összeesett a tészta, akkor kicsit elszontyolodtam. De amikor ma a sütőben elkezdett megkelni, akkor éreztem, ahogy a kő legördül és leültem a sütő elé 2 perce és csak néztem, hogy mi történik és közben vigyorogtam bele a nagyvilágba. :DDD

Az első kérdést nem teljesen értem. :B
    Szabi pék receptjét használtam, csak fele mennyiséggel: 450g liszt + 300g víz + 90g 80%-os hidratáltságú kovász + 10g só.

Amikor összekevertem a lisztet és a vizet, akkor hagytam pihenni fél órát és utána tettem bele a kovászt, kicsivel később ment bele a só és pici víz, majd dagasztottam. Azután fél órás időközökkel hajtogattam, de a harmadikat már csak a tálban "húzgáltam". Majd hagytam pihenni 1.5 órát a pulton, utána megformáztam és betettem a hűtőbe (ami nálam 3 fokos).
    Reggel előmelegített tálba tettem bele, viszont hidegen egyből a hűtőből.

Aki meg eddig félt belekezdeni, próbálkozzon nyugodtan, mert csak a félelme nagy és nagyon megéri. Nem is emlékszem már mikor ettem utoljára ilyen kenyér ízű kenyeret. De azóta már ettem egy vajas kenyeret, sonkás sajtos szendvicset és tonhalasat is. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák