Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz #40553216 #4324 üzenetére

    Nekem is túl savas szokott lenni kovásszal, emelkedni meg alig emelkedik. Azért szoktam a végén élesztőt hozzákeverni, az elbontja a savakat. Elég esetleges, hogy milyen a mikroba összetétele a kovásznak, és szerintem ha nem eteti minden nap az ember és hűtőben tartja, akkor a pékélesztő kihal belőle, és nem termel elég széndioxidot a tejsav baci, ami benne marad. Én legalábbis csak ezzel tudom magyarázni, amiket tapasztaltam vele. Szóval én nem tudtam nélkülözni teljesen az élesztőt, mert csak heti 2x etettem amikor kenyeret sütöttem, és hűtőben tartottam. A klóros vízzel én nem tudom magyarázni, mert élesztővel eddig mindig sikerült klór ide vagy oda. Hőfoktól sem függ pont ezért. A gép felmelegíti olyanra, amin az élesztő simán megkel, a kovász meg csak fele vagy harmad olyan magasra emelkedik.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés