Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37964) TESCO-Zsömle válasza Robi BALBOA (#37958) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Hát, majd meglátjuk.

Már számtalanszor leírtam, hogy szerintem a F1 rossz úton halad. Régen ez a sport a technikai fejlődésről szólt. Az utcai autókban ma alkalmazott vívmányok zömét ez és az ehhez hasonló sportok termelték ki. Én ki merem jelenteni, hogy a mostani F1 semmilyen építő hatást nem fejt ki az autóiparra. A motorok fejlesztése befagyasztva, a KERS szintén használhatatlan és a legnagyobb hangsúlyt kapó aerodinamikát is a hajára kenheti a köznapi autós...

Valahogy olyan érzésem van, mint ha a vezetés szisztematikusan próbálná megölni a sportot, miközben folyamatosan sírnak döntéseik következményei miatt...

Kéne egy logikusabb, értelmesebb csapás, egy új irány. A verseny Zöldebbé tétele például nem rossz ötlet, de akarva-akaratlanul rossz felől közelítik meg. Sokkal értelmesebb megoldásokat is ki lehetne találni.
Csökkenteni akarják a fogyasztást? Hát korlátozzák a felhasználható üzemanyag mennyiségét! KERS? Kukába vele! Hybrid hajtást a kocsikra!

Fontos volna, hogy a F1-et úgy tegyék környezetbaráttá, hogy abból az autóipar is profitálhasson... Mitőbb, az egész F1-et úgy kéne alakítani, hogy az minél több külsős ipart tudjon megtámogatni szabadalmakkal, technikai vívmányokkal, megoldásokkal.

Ehhez persze újra szabaddá, vagy legalább nyitottabbá kéne tenni a fejlesztést és tesztelést...

A Jaguárnak én is drukkolok... ;)

Sub-Dungeoneer lvl -57

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.