- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
feka007 #1023 üzenetére
Valami biztos, hogy kell. Azt javaslom nézd meg a kocsiban van-e ott egyáltalán kábel a műszerfal mögött.
Az is lehet nem csak szimplán rá kell kötni, hanem fel is kell programozni a vezérlőt. Legjobb lenne egy szervizessel beszélned erről, nehogy feleslegesen vedd meg.ESS Motor Focusokra specializálódott szerviz.
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok és a Ford is van kiszemeltek között. 2004-2005-2006-os évjáratú Focus C-Max vagy sima C-max. Rögtön itt is van az első kérdésem mi a különbség? Én nem nagyon látok semmit, csak a sima C-max kicsit drágább. Tapasztalat ezen modellekről valakinek?
-
feka007
veterán
2003-as Focus Mk1-ből kinyert fedélzeti computer ugye jó 2001-es modellbe? (ugyanúgy dízel meg minden, csak 2 évvel öregebb)
-
-v-
addikt
válasz
Atlantis #1012 üzenetére
bonyolultabb és több a hibalehetőség
Összvissz erről az egy nyomorult változó vezérlésről beszélünk
Másban nem bonyolultabb, ennek leírtam mi tud lenni a hibája, és mekkora eséllyel.
Ha alacsony a futott kilométerek száma
Épp ez az, tehát találsz egy patent, keveset futott autót, és emiatt otthagynád, mert ez az 1 hibája tud lenni pluszban? Max. 100e forintból orvosolható, HA előjön (ha még nem zörög akkor soká lesz, HA egyáltalán előjön).
Inkább választanál egy 2x annyit futott sima 100 lovas gépet, a kevesebbet futott, erősebbet meg otthagynád csak emiatt? Csak mert egy többet futott, rosszabb állapotú autónál hipp hopp több tud lenni mint 100e, amit ráköltesz, ha nyúlni kell ehhez ahhoz.
Én luxusnak érzem ezt a magyarországi használtautó piacon, de persze mindenkinek egyéni döntés ... -
Richard!
addikt
Sziasztok!
Már lassan 1 éve használom szeretett autómat.Életem legjobb döntése volt megvenni
Soha nem hagyott cserben,mindig elsőre elindul.
Fogyasztása 5,5-6,5 között van ami szerintem nagyon jó.
Szóval egy szó,mint száz, mindenki vegyen ilyet
2005.08. havi Focus 1.6 100LE -
Atlantis
veterán
válasz
Zoli1222 #1009 üzenetére
Azért vennék inkább a régebbi verzió végéből, mert annak már kijavítgatták a gyerekbetegségeit.
[rvilike]: Ha alacsony a futott kilométerek száma, nem biztos, hogy előjött rajta. Szerintem kár kockáztatni, sokkal nem jobb a 115 lovas, de bonyolultabb és több a hibalehetőség.
-
-v-
addikt
válasz
Zoli1222 #1009 üzenetére
Ne hallgass a butaságra, megbízható jó motor a 115 lovas, annyit hallgass meg a vezérlésmódosító nem zörög-e indítás után hidegen alapjáraton, ez a korai példányokat érintette, viszont azok nagy részén már ki lett cserélve, szóval többet nem lesz gond vele, ami meg újabb szériás az eleve jóval jött, és azért nem lesz.
Eleve kicsi az esély belefutni, de ha még meg is hallgatod és nem zörög akkor jó vagy.
Más baja meg nincs, cserébe jobban megy mint a sima 1.6-os. -
sch_a
addikt
Nincs esetleg valakinek fiesta mk6 magyar nyelvű kézikönyve pdf-ben? Szívesen belenéznék, de az istenért nem találok.
-
Atlantis
veterán
válasz
Zoli1222 #1003 üzenetére
Ahogy írták, inkább a 100 lovas 1,6-ost válaszd, egyszerűbb és megbízhatóbb konstrukció, pláne a 2004-5 körüliek. Mondjuk én mai ésszel inkább vennék egy ráncfelvarrt I-es Fcous-t(Mk1.5), mint korai szériát a II-esből(Mk2), de te tudod. Nekem is 2005-ös Mk2 van és nem vagyok hanyatt esve a minőségétől.
-
Dorien
veterán
válasz
Zoli1222 #1003 üzenetére
Ha Focus Mk1.5-ről van szó 101 lovas 1.6 benzines motorral, az megbízható. A Focus Mk2 116LE 1.6 viszont állítólag rossz hírű. Mazda 6-ost én is nézegettem, de baromi drága hozzá az alkatrész, a Focus jóval olcsóbb minden téren, meg a választék is nagyobb. Ha ügyes (és szerencsés) vagy 1 millából kijön az autó átírással, a komplett szerviz + az új téli / nyári gumiszett is.
-
Zoli1222
őstag
Sziasztok!
A 2004-5 környéki 1,6-os motorok mennyire strapabírók? Pár hónapon belül szeretnék autót venni és fókuszba kerültek a focus-ok is!
Versenyben van továbbá a mazda 6, toyota avensis és saab 9-3 Durván 1-1,5M-t szánnék a vásárlásra. A válaszokat előre is köszi!
-
Madara-san
aktív tag
Üdv. Probe GT-vel van valakinek tapasztalata?
-
hurenzon
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #999 üzenetére
Szerintem ez csak egyben kapható
-
[CS]Blade2
addikt
Meg tudja mondani valaki annak az alkatrésznek a nevét, ami a kormánnyal együtt forogva megüti az index kapcsoló alján a kis kart, hogy az indexkar alaphelyzetbe visszaálljon?
Ez a fix rész, és ennek a közepén a kormánnyal együtt forog egy gyűrű, ami lekapcsolná az indexet egyenes haladáshoz visszaállítva a kormányt, már ha nem lenne letörve. Ford Focus (1) 2001-es. -
radi8tor
MODERÁTOR
Szia!
Ki lehet cserélni, csak a műszerfalat kell kicsit átalakítani hozzá.
Maga a táp és hangszóró csatlakozó is bele dugható másik rádióba egy átalakítóval. -
sch_a
addikt
Sziasztok!
Használtan veszek egy 2002-es mk6 fiesta-t. Jól gondolom, hogy a rádiót nem lehet egyszerűen kicserélni benne? Rádiósmagnó van benne, és szeretnék USB-s mp3 lejátszót venni bele. Megoldható? Olyan megoldást találtam csak eddig a neten, hogy állítólag lehet hozzá valami kábelt venni, aminek az egyik vége jack-anya. De ilyet is ~6000 ft-ért talátam, amit kicsit sokallok egy sima kábelért. -
Pecc
őstag
Üdv,
Adott egy 2006os 1.4 16V focus MK2.
Mi az ajánlott, bevált minőségű márka olajból szűrőkből szíjakból? -
-v-
addikt
Ezt nem tudom sajnos, ők jó szerviz, járnak hozzájuk messzi földről is
Ha nagyon nincs ötleted és rászánsz egy szabadnapot meg némi benzinpénzt akkor előzetes egyeztetés után hozzájuk fordulhatsz.Na hát ez az, hogy hova lesz az olaj! Elégne a motortérben? Gyűrű probléma?
Szelepszárnál ennyi olaj nem tud elmenni, azt kizárhatod. Ha nem hengerfejes akkor vagy elfolyik vagy elég,
előbbit ekkora mennyiségnél látnád, ha emelőn körülnézel az autó alatt és úgy se látsz semmit akkor a második. Próbáld ki magas fordulaton füstöl-e. Kérj meg valakit menjen mögötted, és tekerd meg tiltásig padlón, hogy van-e füst. Ha a gyűrűnél megy el olaj, és lightos használatnál is ilyen mennyiségben, akkor ott fordulaton már lehet lenne füst ...Mindig is ette az olajat a Ford Focus. 2 ilyen volt a cégünknél, amiből az egyiket meg is vettem, amivel jártam korábban. Mind a kettő mindig zabálta az olajat kezdettől fogva
Furcsa, sose hallottam még ilyenről, ez nem opel hogy kezdettől zabálja
-
hurenzon
senior tag
Gyári ford 5w30 olaj 7700 ft-ért jó ?
-
Treff
aktív tag
válasz
DeFranco #972 üzenetére
950-es hsz-ben leírtam a kocsi pontos tipusát....
Mindig is ette az olajat a Ford Focus. 2 ilyen volt a cégünknél, amiből az egyiket meg is vettem, amivel jártam korábban. Mind a kettő mindig zabálta az olajat kezdettől fogva..de azért nem ennyire! Ez már most vrutális (1000km-en 1 liter)
Egyébként megszaglásztuk a kipufogót hideg indításkor és 120km út után is: különösebb difi nem volt, mindkétszer büdös kipufogó szag volt benzines "illattal" édeskés beütéssel, ami utóbbi a hideg indítás esetén intenzívebb volt.
Na hát ez az, hogy hova lesz az olaj! Elégne a motortérben? Gyűrű probléma?
Ráadásul az utóbbi időben feszt kigyullad a sárga motorjel lámpa,a mia kiolvasásnál elégtelen katalizátor hatásfokot ír. Ki lett az is cserélve, erre 2-3 hónap után megint kigyulladt a jelzőfény. Kiütik, átnéznek mindent, nem találnak semmit, aztán pár 100 km után megint felgyullad a lámpa.
Hova a francba vigyem már? Azon agyalok, hogy beviszem már egy Ford márkaszervizbe kivizsgálásra, de ott meg fosok attól, hogy kiszámláznak 100.000 munkaórát és végül vagy nem találnak semmit vagy "találnak" dolgokat, amit "feltétlenül cserélni" kell (szóval átverés faktortól). -
-
Treff
aktív tag
válasz
DeFranco #951 üzenetére
Köszönöm építő jellegű hozzáállásodat a dologhoz!
Hűtővíz rendben, bár nem néztem bele, hogy olajos-e, de a szintje rendben.
Kipufogó füst színe nem kékes, szagrameg olyan büdös, mint amilyen mindig is volt (szerintem). Mi lenne amúgy a fura szag hideg és mele állapot mellett? Most indulunk egy 120km-es útra, ugyhogy megyek és csekkolom ezeket.
Olajat nem ereszti, soha sincs alatta tócsa, még cseppek sem, pedig mindig ugyanott áll.
Mindig is ette - ford Focus eléggé ilyen - de ennyire durván azért nem. Ez már brutális szerintem.
Natúr rátöltés volt az útra elindulás előtt. Tavaly volt olajcseréje, természetesen szűrővel együtt.Nemrég volt alánézve, akkor nem volt olajos alulról.
Fogyasztása is okés, 7,5-8,3 között alakult az útsorán.
-
Treff
aktív tag
Tudom, hogy az kell bele!
De már ilyet rakunk bele, mert azt még hamarabb megeszi.
A Ford boltos és a szerelők is inkább már a 10-40-et ajánlották bele a sok kilóméter és a magas olajfogyasztás miatt.Eredeti Ford olaj megy bele mindig.
5w-30- at is tettem tavaly, azt is zabálta. -
Kephamos
addikt
Nagy csodákra ne számítsatok. Egy a lényeg: megfelelő hőmérsékleten megfelelő viszkozitás. Többi nagyjából csak mese. A többletfogyasztás sok mindentől lehet. Több hideg használat, stb. Egyszer érdemes volna kimérni.
Másik kedvencem a 100-as oktánszámú benzin. Attól majd jobban megy az ótó. Persze, aha.
-
Kornel
veterán
ennyi.
amúgy nekem most ford olaj van benne, de nem vagyok vele megelégedve, többekkel egyetemben, de van aki esküszik rá.
olajfogyasztást eddig nem tapasztaltam szerencsére, de a hangja szerintem lehetne jobb is.
én inkább ezután liqui moly-t fogok belerakni, természetesen csak olyat, ami megfelel a specifikációnak.
km-re vetített költségkülönbség jelentéktelen, akár a kisebb fogyasztáson be is jöhet. -
Dany007
veterán
Ez amúgy érdekes, mert anno én is panaszkodtam drasztikus olajfogyásra... még talán ősz végén.
Aztán rátöltöttem normális 5W30-as mobile direkt fordhoz való olajat, na azóta kb nem fogy.
Persze még kb egy hónap és eljön a tízezredik km és jön az olajcsere. De azért érdekes. -
Sholom
tag
Pest belvárosában és szomszédos kerületeiben egy banda valószínűleg ráállt a Ford emblémák lelopására.
Szerencsére az enyémet nem tudták lefeszíteni, de körülötte végigsértették a fényezést (MK4 Mondeo), de láttam-hallottam több károsultat.
Körülöttem parkoló más márkákat nem bántották (Honda, Audi)
Vigyázzatok!
-
-
DeFranco
nagyúr
Hűtővíz szint rendben? Nem olajos?
Kipufogó füst nem kékes? Nincs fura szaga? Hidegen és melegen is nézd meg.
Állás után alá kell nézni van-e alatta tócsa, engedi-e valahol az olajat... megnézni a szűrőt meg a motorteret alulról szintén az olajnyomok miatt.
Eddig nem ette? Natúr rátöltés volt (miért, ha nem ette?) vagy olajcsere? Szűrőt cseréltetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ford topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- sziku69: Szólánc.
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest