Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
Nem túl pörgős a téma. Kinevezem ezt a topicot a "nagy Ford topicnak".
Egyúttal egy kérdéssel is indítok: 1.8 TDCi motorokkal mik a tapasztalatok? Van valami hibája, gynge pontja, stb.? Mire érdemes figyelni vele kapcsolatban? Egy Focus II-ben van használva, 120k km-t futott. Mikor milyen csere lesz esedékes rajta? Olajat megkapta eddig rendesen.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Nem győzöm követni a topic pörgését.
Akkor legalább annyit: honnan lehet megállapítani, hogy láncos vagy szíjas vezérlésű a motor? Ebből az 1.8 TDCi-ből volt/van mindkettő.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
válasz Winner_hun #75 üzenetére
Nem tudom...kéne neki írnia?
-
Atlantis
veterán
válasz Winner_hun #77 üzenetére
Átnézném, ha enyém lenne az autó.
-
Atlantis
veterán
válasz Winner_hun #79 üzenetére
Reméltem, van ennek egyszerűbb, gyorsabb módja is. Azért kösz.
-
Atlantis
veterán
No, közben tárgytalan lett.
-
Atlantis
veterán
válasz Winner_hun #82 üzenetére
Sehol, sehogy, letettem az autóról, így már nem érdekel.
-
Atlantis
veterán
Focus 2-n hol lehet leengedni a hűtőfolyadékot, ill a szélvédőmosó folyadékot? Mér nem írnak erről a kezelési könyvben?
-
Atlantis
veterán
Nem túl pörgős a topic...de futott kilométer és motoradatok nélkül eléggé nehéz erre érdemben válaszolni.
-
Atlantis
veterán
Nagyon rosszul kezdett nálam a Focus, megőrjít az elektronikai szarságjaival. Esküszöm, mintha francia autót vettem volna...nem biztos, hogy sokáig együtt maradunk.
-
Atlantis
veterán
Elsősorban a központi zár önálló viselkedése bosszant (összevissza csukja-nyitja magát minden helyzetben, de kb. percenként 8-szor, szabálytalan időközönként). Ezenkívül van pár egyéb apróság is.
Asszem el kell vinnem egy szakihoz, aki át tudja fésülni rendesen ennek az amerikai fostalicskának az elektromos rendszerét. Eddig két márkaszerviz nézte meg, egyik se tudott mondani semmi értelmeset. Egy biztos: Ford-ot többet sem venni nem fogok, sem ajánlani nem fogom senkinek. Persze tudom, mindenből ki lehet fogi egy háklisabb példányt, de marhára el tudja venni ez az ember kedvét az adott márkától.
[ Szerkesztve ]
-
-
Atlantis
veterán
Nekem néha még másodikra sem. Viszont ha már eldöntötte, hogy mi legyen, akkor úgy is marad, szóval szerencsére állóhelyben nem nyitja ki magát.
Ehh, nemtom, mit csináljak vele, de rohadtul mérges vagyok rá. Minden ajtót szétszedni luxus lenne...bár én az első ajtókra és a csomagtérre gyanakszom, ezek vannak leginkább használva.
-
Atlantis
veterán
Nekem levett gyújtás, kivett kulcs esetén is csinálja, ha be akarom zárni az autót és otthagyni, akkor is hajlamos erre, néha többször próbálkoznom kell, mire meg tudunk egyezni, hogy "namostakkor zárva maradsz te dög". Ugyanez fordítva is, néha kinyitni nem bírom.
Érdeklődtem ott is.
-
Atlantis
veterán
Nekem közben végre megjavulni látszik a nyavalyás. Kezdem szeretni ezt a dögöt, de sokat kell dolgoznia, hogy teljesen megbízzak benne.
-
Atlantis
veterán
De, biztos sok van, csak ennek valahogy nincs közössége. A Ford nem az a márka, ami túl nagy lelkesedést vált ki az emberből, ezek teszik a dolgukat (vagy nem), oszt jóvan. Én magam sem rajongok az autómért, bár már megbocsátottam neki a kezdeti szopatásokat. Ezt valahogy nem lehet szeretni, nincsenek benne olyan apróságok, érdekes részletek, amikért lelkesedni lehetne...vagy csak én gondolom így?
Amúgy az én Focus II-m (asszem hivatalosan Honor Green színű, szal metálződ ) is karcos kissé, már így vettem, nem tudom, hogy mi okozta. Véleményem szerint inkább hanyagság/szemétség, mint festéshiba. Különösebben nem érdekel, nem mély sérülések, rozsdaveszély emiatt nem lesz nagyobb. Majd ha kijön a jó idő, kap egy tisztességes ápolást, persze csak ha addig nem bosszant fel valamivel a galád.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Emiatt ne aggódj, manapság már vajmi kevés köze van a motor fordulatszámának a gázpedálhoz. A bokorbuzik elérték, hogy minden alá legyen rendelve a károsanyag-kibocsátásnak. DPF van a rendszerben? Mert akkor lehet regenerált éppen...
-
Atlantis
veterán
Valószínűleg a turbónyomás kiépülési ideje miatt (ismertebb neve turbólyuk) gondolkozik...viszont legalább megindul. Az én kétliteres szívóbenzines Focusom is gondolkozik, oszt a végén annyira meg sem indul. A szabályozás ugyan a dízelekre szigorúbb következményekkel jár(DPF, ilyen-olyan katalizátor), de legalább manapság minden dízelautóban van turbó, ami miatt legalább lehet olyan érzésed, hogy megy a gép. Van tartalék, rugalmasság alacsony fordulaton is. Szívóbenzinesnél ez a mai agyonfojtott motoroknál elképzelhetetlen. Nálam pl. 4500-as fordulaton jön meg a 185Nm nyomaték, amit egy 1.6-os dízel is röhögve túllép már 1500-nál és a nyomatékgörbék jellegéről, valamint a fogyasztásról még ugye szó sem esett. Saját példámnál maradva: kb. ugyanannyi idő, mire 4500-ig felpörög ez a szétszabályzott szerencsétlen motor, mint a turbómotorok késlekedése. Csak ez még közben lezabálja a gatyámat is...
Szóval ne bán(ts)d azt a dízelt, én már bánom, hogy nem azt vettem. Bár akkor nem Fordom lenne...
Majd ha elterjednek a feltöltött benzinmotorok, akkor lesz igazi konkurenciája a dízeleknek.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
Évente 7k-val azonos korú autóknál, a fogyasztáskülönbség kb. 1,5 liter. Tapasztalatból írom, apósomnak 1.6 Ti-VCT van, nekem 2.0i a fókában.
Én is inkább kombit vennék, mivel eléggé lejtős az ötajtós fóka hátulja (emiatt már a fejtér sem túl nagy hátul), szóval nem jól kihasználható a csomagtér.
-
Atlantis
veterán
Ha csak a papírformát nézzük: igen, többet fogyaszt (nagyobb felület), ámbár kétlem, hogy ez jelentős eltérést okozna. A menetkomfort? nos egyik oldalon ugye az alacsonyabb oldalfal miatt rázósabbnak kéne lennie a nagyobb keréknek, de a nagyobb átmérő meg kevésbé érzékeny a kátyúkra. Valszeg az első hatás az erősebb. Szerintem a /55 még nyugodtan vállalható hazánk faszányos útjain is.
Szintén tapasztalat alapján: após autója 195/65 R15-ön gurul, az enyém 205/55 R16-on. Érzésre semmiképp nem venni észre, hogy rázósabb lenne. Nyilván azért ez jelentősen függ a használt gumitól, guminyomástól is. (pl.: egy defekttűrő abroncs jobban ráz, mert merevebb az oldalfala), nem beszélve a terhelésről. Fogyasztásról a motorkülönbségek miatt nem tudok nyilatkozni.
-
Atlantis
veterán
Mindenkinek megy a Fordja, mint a szélvihar, vagy hogyanhogy ilyen döglött ez a topic? Pedig nem egy fehérholló gyakoriságú márkáról van szó. Mondjuk nekem sincs komolyabb gondom a fókával év eleje óta. Apró bosszantások vannak, de melyikkel nincs ugyebár...
-
-
Atlantis
veterán
Aha. És honnan lehet észrevenni? Tudtommal a hengerfejben van különbség, azt meg szabad szemmel nem biztos, hogy látni...
-
Atlantis
veterán
Ach so. Már gyerekkoromban is utáltam a "vedd észre a különbséget a két kép között" típusú játékokat...
-
Atlantis
veterán
Szíjakkal hogy áll paripa? Befecskendezés még a gyári? Mint írtad, nem lehet tudni, mennyi km van benne, szóval sanszos, hogy előtte áll egy költségesebb felújításnak. Szóval ha talonban van még 2-300k felújítani, ha úgy alakul, akkor vágj bele, amíg megy, addig jó. Kollégámnak van ilyen motorral szerelt 1-es fókája, szintén homályos múltú autó, neki komolyabb gondja nincs vele, persze a fentebb említett porlasztó-felújításba belefutott.
Az magánvéleményem, hogy használt dízelt sosem vennék, de ezt döntse el mindenki maga. Fordot meg pláne nem vennék dízelt, egyszerűen nem jók belőle a dízelek, talán egyetlen kivétel a 1.6-os 90 lovas. Engem mindenki lebeszélt anno arról, hogy használt Ford dízelt vegyek, pedig pont egy 1.8-as traktor 2-es fókát szemeltem ki.
-
Atlantis
veterán
Az az Astra még nem common-rail dízel volt, talán még szívódízel volt, ezt most hirtelen nem tudom. Azok messze egyszerűbb és strapabíróbb gépek voltak, ezek a mostani CR-ek sokkal érzékenyebb, kifinomultabb technikát jelentenek, nagyobb szerepe van, hogyan bántak vele korábban, meg milyen naftát kapott. Ezt meg használt gépnél sosem tudhatod. Én ez esetben a helyedben nem indulnék ki a korábbi tapasztalatokból.
Lehet szerencséd is, nem feltétlen kell rákölteni az említett összeget, de egy 10 éves, homályos múltú dízelnél...hát. Az ördög, mint tudjuk, éber fajta...
Azért ne feltétlen szívasd magad 1.2-es rettenetekkel. Válassz egy 1.6-os benzines fóka I-est, megbízható, remek gépek azok és még mennek is. Rengeteg van még belőle az utakon, alkatrész, háttér is van hozzájuk, ha kell. Apróbb, bosszantó hibák szerintem bármelyikkel előjöhetnek, ezeknek a dögöknek lelkük van, nem szeretik, ha lecserélik őket.
-
Atlantis
veterán
Valami 4 fokozatú őskori lelet az az automata, nem? Nem egy takarékos darab...Én meg nem venném, ámbár Fordnak Európában egyetlen értelmes automatája nincs még manapság sem.
-
Atlantis
veterán
Ha valós ez a km, akkor simán. Focus alapvetően jó autó, apróbb bosszantások persze lehetnek, bár melyiknél másiknál nem?
Ráncfelvarrt Focus I, 1.6-os benzines, megbízható választás, rengeteg fut még belőle, van jó háttere. Első autónak megfelel. Nekem is első autóm a mostani fóka II-m, néha felbosszant ugyan, ettől még jól megvagyunk.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Sima Focus II-n nem vészes, nem hiszem, hogy a C-max sokkal másabb. Tényleg egy csavar fogja, meg műanyag sínes rögzítése van a lámpatestnek. Szerintem jól hozzá lehet férni.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
Elég jól kikoptak az utakról ezek a Mondeo-k, gondolom nem véletlenül, érdekes módon a hasonló korú Focus I-esek még szép számban szaladgálnak. 1,8-assal volt dolgom anno rövidebb távon, azt még mindig szoktam látni, használatban van. Jól ment, még a bokorbuzik miatt akkoriban nem lettek agyonszabályozva a motorok.
Ford-hoz van alkatrész bőven, ebben nincs hiba, árakhoz nézz körül a Cromax oldalán, kiindulásnak jó lehet, bár ilyen öreg gépekhez való alkatrészekhez bontóban még jobban hozzá lehet jutni.Mennyit futottak? Erre nem lehet egyértelműen válaszolni...Mondeo kategóriát általában cégek veszik itthon, magánember ritkán, ezek azért jellemzően sokat futnak életük első 3 évében, utána meg ki tudja...150k kilométer egy 12-14 éves autónak eléggé...hm...csalós. Ha abból indulok ki, hogy én se használom sokat az enyémet, 7 éves és most már van benne 130k, pedig ez sosem volt céges használatban...12-14 éves autó szerviztörténetének lenyomozásába pedig még asszem Columbo hadnagy is belebukna.
2.5-öst én a jelenlegi és várható benzinárak mellett nem vennék, Magyarországon totál felesleges, ezek még EU3 körüli motorok lehetnek, nem éppen gazdaságosak...szerintem.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
Nehéz kérdés, itt már elvek is szóba kerülhetnek. Én pl.: nem vennék dízelt, pláne évi 20k futásteljesítmény alatt. Az érem másik oldala, hogy a Mondeo nem kis autó, a turbó miatt dízellel sokkal élvezetesebb lenne.
Summa summarum: szerintem benzines, minél nagyobb...csak győzd tankolni.
-
Atlantis
veterán
A Ford alapvetően PSA eredetű dízeleket használ, annyira azért nem rosszak, bár a hangjuk rettenetes.
Benzinesben is van nyomaték, csak pörgetni kell...meg tankolni.
-
Atlantis
veterán
Nézz körül az utakon, minden harmadik autó Ford. Nincs velük baj, ez nem francia vagy olasz autó.
-
Atlantis
veterán
válasz sandró60 #268 üzenetére
A cégek inkább az ára miatt preferálják a Fordot, mondjuk ár/érték arányban valóban nem rossz. Nekem egy 9 éves Focus-om van, viszonylag korai gyártású II-es és azért voltak bosszantó hülyeségei.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Akkor csak nekem nem tűnik fel, Mondeo-t valahogy sosem kedveltem igazán, pláne a korai példányokat. Azok már jobban tetszenek, aminek olyan az eleje, mint a Focus II-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz Markizmark #298 üzenetére
Az első kérdésedre: egyáltalán nem tartom bizonyítottnak, hogy valamit is segít, sőt, az autódban lévő modern dízelnél még akár ellenkezőjét sem tartom kizártnak, bár ez sem bizonyított. Ha mindenáron akarsz bele önteni, a te dolgod.
A második: nem tartom jó ötletnek egy katalizátoros autó behúzással való indítását, pláne, hogy a 110 lovasban asszem részecskeszűrő is van. Egyiknek sem tesz jót, ha elégetlen üzemanyag kerül bele, az anyagi kár jelentős tud lenni. Nem vagyok szerelő, pusztán logika alapján lemerült akku esetén az sem biztos, hogy a befecskendezőknek vagy az AC-nek elég delej jut, azok nélkül meg huzigálhatod a gépet napestig, nem fog elindulni.
Ez csak egy vélemény, kéretik nem megkövezni, ha hülyeséget találtam írni.
-
Atlantis
veterán
válasz Markizmark #300 üzenetére
Hát nem tudom, nekem benzines a Focusom, nem vagyok jártas a 2T-olaj legendában.
A kéttömegű lendkerék így is úgy is Isten csapása, ha elromlik, kezét eltörném annak, aki kitalálta. Sajnos az én autómban is benne van.
-
Atlantis
veterán
Felhasználástól függ, 6-6,5 körül el lehet vele járni itt vidéken, nem túl sok óvatoskodással. A korai verziók vezérlésállító mechanizmusa hajlamos tönkremenni, erre célszerű figyelni, egyéb motorikus baj nem jellemző rá, csak a Focus többi nyavalyája kínozhatja a tulajt. Mottó: "Ha nincs elég gondod, vegyél megy egy Fordot."
-
Atlantis
veterán
válasz Richard! #328 üzenetére
Én Pirelli Cinturato P7-et használok az enyémen ilyen méretben néhány éve és nem tudom ajánlani, nem szereti a Focus a Pirellit. Fogyasztásban még elmegy, de sem zaj tekintetében, sem rugózási komfortban nem tetszik, a mindennapi használati élményt eléggé tudja rontani ezzel, ámbár menetzaj tekintetében az autó konstrukciója eleve szar. Apósom gyárilag Bridgestone-t használt az ő Focus-ával, sikerült rábeszélnem P6-os Pirellire (az ember ugye segít, ahol tud ) és azon se szuperál jól.
Ugyan nem teljesen jó összehasonlítani, de a téli Kleber gumikon sokkal jobban fut az autó.
anulu79: szerintem sem lesz meglepetés a C-max a fóka 2 után, de azért az 1,6-os motortól se várj csodát, nem tudom, a Focus-od milyen kasztnival van, de a C-Max nehezebb is lehet, ami csökkentheti a nagyobb motor előnyét. Azért az 1,4-es Isten csapása lehet, terhelve mindenképp. Full terheléssel még a kétlityist se éreztem soknak a napokban.
-
Atlantis
veterán
A kollégámét tudom esetleg megpislogni, nekem 2-es fókám van.
-
Atlantis
veterán
Erre szerintem max. a Ford szervizekben tudnának válaszolni, ahol Ecat alapján azonosítani tudják az alkatrészeket és van róluk rajz. Mezei szaki még nem nagyon szedhetett szét frissített Fiesta-t. Egyébként meglepne, ha simán átszerelhető lenne, nem érdeke a Fordnak, sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest