- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Real_Necro
üzenetére
évek óta nyomozom, mindenki csak pingvinezik rá. vagy szilent (most a futóműves felírt egy hátsó segédkart, fejből meg nem mondom melyiket) vagy valami a dobban (egyik jó fülű szerelő azt mondta, ez nem a futóműből és nem alulról jön, ő a dobból hallja).
passzoltam, elkerülöm ezért a kocsi szétkapatását.
-
válasz
Real_Necro
üzenetére
Futómű lesz az.
-
Real_Necro
veterán
256ekm van az enyémben és még gyári a kettőstömegű...
2011es 2.0 dízel.
Amit felsoroltál, az 180-nál volt cserélve, fék meg 2016 márciusban.Ellenben ha valami vasúti átkelőn vagy hegyesebb bukkanón átmegyek néha hallok egy fémes koppanást. Neem, nem az alja ér le, valami más lehet. Szerintetek?
Márciusban viszem műszakira, akkor futóművet meg lengéscsillapítókat megnézetem.
-
zozyk
addikt
Most jöttem a szerelőtől, fincsi volt.

Vezérlés, vízpumpa, görgők, olaj, szűrők, hűtővíz, féktárcsák, fékbetétek cserélve. -
embe
nagyúr
Rendeltem ilyen küszöbborítást a Focusra, elvileg már a postánkon. A nyomkövetés szerint ma ért oda. Holnap érek haza, kíváncsi vagyok milyen minőség. December 26.-án vettem, hamar ideért.
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Transitunknak ilyen hangja lett: https://soundcloud.com/gedeon-bal-zs/nevtelen
Autópályán egyszer csak lelassult meg jött ez a hang.
2,2 tdci 140 le 2008.
Leszakadt a kuplung? -
Goose-T
veterán
Budapest VIII., Rákóczi út 19.(Szentkirályi u.sarok)
Mátyás király kávéház helyén lévő autószalon az 1920-as évek végén: -
Pardise
senior tag
válasz
Pardise
üzenetére
Ma megint előtjött... Így a jó időben voltam kint 4-5 napot a kocsival, semmi baja nem volt, sima 95-öt tankoltam bele a shellnél. Ma megint leőjött a hiba, de most mintha más lett volna. Amikor indulok, kb. 2ezres fordulatnál hirtelen leesett a fordulat és most valami recsegés volt, meg picit ugrott a kocsi, mintha lefulladna. Kuplungot benyomtam, utána jó volt minden. Mi az isten lehet ez? Eddig azt hittem a prémium shell üzemanyag nem tetszik a kocsinak, de most sima 95 van benne. Majdnem teljesen kifogyott a prémium üzemanyag és sima 95-öt töltöttem bele, igaz nem sokat, 5 ezer forintért egyelőre, hogy így hogy viselkedik. Következő kötelező szervíz április végén lesz. Addig kísérletezgessek esetleg még más üzemanyaggal? OMV vagy más? Szervízbe nem szívesen vinném, ott úgysem igen jönne elő. Gondoltam arra is, hogy a szervizes kollégákat elviszem kocsikázni, hátha kijön ez a hiba és, hogy mit szólnak hozzá, de szerintem ez is felesleges lenne, mert van amikor kb 300 km-en egyszer jön elő, meg van, hogy 100 km-en többször.
-
zozyk
addikt
Van 1-2 kavicsfelverődésem a motorháztetőn, rendeltem egy ilyet.
Használt már valaki effélét? Valami tanács használat előtt?

-
zozyk
addikt
Lenne egy problémám.
A jobb első ajtó nem zárja be magát központi zárral.
A kis füllel lehet zárni-nyitni, illetve amikor lezárom a kocsit, látszik, hogy megmozdul picit.
Mennyire bonyolult kideríteni, mi lehet a hiba?Leszedtem az ajtóborítast, de van alatta valami szigetelőcucc, gumis ragasztóval, azt már nem mertem megbontani információ nélkül...

-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Én nem a búvárszűrőre gondolok, hanem ami a turbóhoz vezető csövet rögzíti.
-
embe
nagyúr
Ha ezt észlelte a FORD hogy probléma ez a kis szűrő a turbó előtt, és elhagyta, akkor erről a szervizben tudniuk kell. Kellene.
Sőt továbbmegyek! Akkor illene esetleg egy visszahívással kiszerelni. Vagy akkor valami belső utasítással rendelkezni, miszerint ha valaki erre visszavezethető hibával jelentkezik, akkor el kell távolítani.Lehet bemegyek majd a Cromaxba, ott lehet robbantott alkatrész ábrán meglesz.
-
molnarpeter
nagyúr
Régóta meg akarom kérdezni a szervizvezetőt, melyik évtől hagyták el
Szerintem a tiéd nem érintett, bár elvileg létezik egy nagyobb felületű szűrő, szóval jogos a kérdés olajcsere előtt
Illetve az injektor csavarokat érdemes lehet ellenőrizni, de csak nagyon kis nyomatékkal (első meghúzás 4 Nm +65 fok), talán 6-7-8 Nm elég is, de ki tudnak lazulni. -
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Elvileg túl is teljesíti. (C-D) . Bár már az újabb a D-s az előírás.
Xado olajokról hallottatok már? Van vele tapasztalata valakinek?
Én semmiképpen nem teszem bele a Fordba, de a sokat futott dízel Merivával lehet teszek egy próbát.
2 kolléga is agyon dicsérte. A mellettünk lévő szervizben használják ezt az olajat. Az egyik srác azt mondta, hogy a benzines Polojának volt egy hangja hidegen és melegen is. Ezt belerakva kisimult a járása, szép hangja lett a kocsinak.
Ebben a szervizben meg kifejezetten ellenezték a sok helyen ajánlott turbó előtti szűrő eltávolítását.Ja és én a mikulásnak nem hiszek, mióta nem képes belátni, hogy a "Citizen Promaster Sky-tól jobb a Sony, mert az okosóra mindent tud és minőség"

-
molnarpeter
nagyúr
Ha a motorodhoz előírt Ford szabványt tudja, B5 kifejezetten jó, SL sem rossz (SN a legújabb). ACEA és API minősítéseknek olvass esetleg utána, ha jobban bele akarod ásni magad, szerintem jó ez az olaj
Esetedben a minél alacsonyabb hamutartalom lenne szerintem előnyös a DPF-hez (minősítés alapján a szigorúbbnak megfelelő), és emellett lehet minél jobb HTHS értékre törekedni a motor kenését illetően. Viszkozitás terén annyira nincsenek opciók talán (100 foknál mértre gondolok), de azt is nézheted, egy Mazdás oldalon volt jó olajos cikksorozat. Különféle olajok datasheetje neten itt-ott fent van, forgalmazó oldalán a biztonsági adatlapon is szokott lenni pár infó.TigerCat: szerintem behatároltuk a két végletet

-
-
embe
nagyúr
Ha már motorolaj...
Ki milyet használ, és milyen autóba/motorba?A FilterABC-ben szoktam vásárolni.
Nekem az 1,6TDCI-hz tudom Ford vagy Castrol olaj.
De pl. ez a Total kimondottan Fordhoz ajánlott, és a 913D minősítést tudja.Véleményetek?
Ezt nem a fillérszexualizálás miatt kérdezem, csak kíváncsi vagyok mi az a határ ahonnan már csak egyéni márka preferencia a választás.
-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Úgy szoktam. Minden 2. olajcserénél, illetve azért közben ki-kifújom a bogaraktól, esetleges portól.
-
Goose-T
veterán
-
kcsa
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem csak futóműállítás lesz, ez biztos. Ahogy fentebb említettem még megcsinálom a kompenzátor zsírzást, de ha marad a hiba akkor jó eséllyel futómű és/vagy kormánymű hiba van.
Goose-T: nem drága az időm, csak a hétköznapokon ez nem fér bele klasszikus 8-16:30-ig tartó munkaidőbe. Sajnos. És nem csak állítás

-
Goose-T
veterán
Ha annyira drága az időd, akkor akár a Ford Solymár meglátogatása is kifizetődő lehet, ott is tudnák állítani futóművet.
-
Goose-T
veterán
-
kcsa
veterán
válasz
Goose-T
üzenetére
... és Tsebacsi:
Először is köszönöm
,...másrészt személyes problémáimmal is traktáljalak titeket: igen, ez is probléma hogy találtam hasonlókat én is, de a környékemen lenne jó, hogy ne kelljen a város másik végére mennem, majd ha elkészült megint oda vissza.
Bár a jelek arra mutatnak hogy mindenképp szabadságot kell erre ellőnöm... :/
III/II kerület környéke az ideális, de egyébként solymári vagyok (és III kerületben dolgozom, szóval nem nagyon fér bele hogy reggel elugrok 1xx kerületbe, majd délután vissza
) -
embe
nagyúr
10-15.000 km.-re előrehozott olajcseréknél szoktatok levegőszűrőt is cserélni?
-
Goose-T
veterán
Tudom ajánlani a Méta utcai szervizt, a Ford szerelőm is oda hordja a saját kocsiját. Gumikat cserélni meg ide hordom, mert az utcánkban van, itt is szoktam futóművet állíttatni, még ott sem baszták el eddig.
Szerk.: az utóbbinál nem szerelnek futóművet, csak állítanak.
-
kcsa
veterán
Úgy látom, ez egy ilyen időszak. Már tavaly nyáron is néha észrevettem, hogy nem úgy áll mint eddig (a kormány
), de pár hete már néha apró kattanást is érezni balra kanyarodásnál.Futómű elvileg jól be van állítva.
Még megcsinálom a hosszkompenzátor zsírzását, ha ez sem segít, kereshetek valami futóművest - ami gond, mert senki nem tudott még olyat ajánlani, ahova 101% nyugalommal mehetnék.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
igen, ritkán, meg amikor városban közlekedsz, sem időd sem elég egyenes utad nincs kiszúrni, pályán meg alapból dől az út, kell egy viszonylag vízszintes vagy legalább "dombhátas" (jobbra-balra lejtő) egyenes szakasz, mint a 32-es.
alapvetően azzal volt a gondom, hogy nem szóltak, szólhattak volna, ez is olyan mint a féltengely csapágy szimmering, amit nem cseréltek a csapággyal, persze hogy elfosta magát, mehettem vissza, jó spórolni akartak nekem, volt a mondás, el is hiszem, nem jött be, plusz egy kör, még ha munkadíjat értelemszerűen nem is számoltak rá.
ezt is gondolom azt hitték jól van beállítva, és/vagy úgy voltak vele, hogy ha gond lesz majd szólok és akkor foglalkoznak vele, csak nekem ez nem ennyire egyszerű és/vagy szeretem ha tájékoztatva vagyok ilyenekről. ha van műszer rá, csinálják meg (gondolom petrányi fel van szerelve ilyennel, meg is csinálták ki is számlázták neked) ha nincs akkor szóljanak hogy toljam be valahova ennyi.
mindegy az üzenet annyi volt, hogy erre érdemes figyelni mert ez nem pont az ess hanyagsága miatt volt, a futóműves srác szerint ilyenkor ellenőrizni kell mert olyan dolgot bontanak meg a cserével ami elállítja a futóművet. ismerve a magyar futóműellenőrzési hajlandóságot (én se voltam még, feszített is kicsit a dolog) szerintem a többségnek ez alapból kimarad, sőt észre sem veszik, hogy valami nem kerek. átlagsofőr ezt se vette volna észre ha észrevette volna se foglalkozott volna vele. megy? megy. akkor le van sz.va.
-
DeFranco
nagyúr
lehet másoknak triviális, azért itt hagyom:
akinek volt/lesz kuplungcseréje (mk1 fókával kapcsolatban írom ezt biztosan, de gondolom a többi típust is érinti) érdemes csináltasson egy futóműállítást utána.
én most a karácsonyi körben vettem észre, hogy kicsit balra tart a kormány, nem húzott, megvolt az egyenesfutás, de kb. a jobb oldali bajuszkapcsoló felét takarta a jobb kormányküllő, ha a kocsi egyenesen ment (ez pár fok, nem tudom mennyi). másnak lehet beletelt volna egy fél évbe mire feltűnik, én kiszúrtam.
sejtettem hogy ehhez lesz köze de kicsit evett az ideg, hogy egyébként minden rendben van-e a futómű-kormánymű felől. a gödieket nem értem el (egyébként basszus ha már nem állítják be legalább szóltak volna), gondolom szabin voltak, várni meg nem akartam vele, mert az plusz nap szabi, plusz ki is kell menni vissza is kell jönni, meg nem is volt még állíttatva a futómű, elvittem a XV kerbe egy sráchoz, az rögtön rávágta, hogy persze hogy a kuplungcsere lesz az ok. 15 perc alatt beállította műszeresen, most már jó.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm, beszélek egy automata szervizessel.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Ha 1-2 váltós szerint nem betegágy (a kis benzin nyomatéka csak nem nyírja ki), ennyi méterrel viszonylag nyugodtan meg lehet venni egy automatát, persze olajat és váltást szépen ellenőrizve. Ha volt benne olajcsere, nagy pozitívum lenne, ha nem, akkor először 10k után ledobnám, hátha kihoz valamit, vagy esetleg protruck-nál rákérdezhetsz, mennyi lenne a teljes töltet cseréje (nem olcsó), de ilyen futással talán meg lehet úszni.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
116 ezer valós. Nagyjából egyenletes tempóban -vidéki kisvárosból vidéki megyeszékhelyre- használta, napi 2x20km-t
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az lesz, 4 sebességes. Milyen ez a váltó, megbízható? Sajnos az olajcseréről nem tud a gazdája, első tulaj, de nő. Amíg élt a férje, ő intézte, de sajnos már nem tud válaszolni, tavaly év végén meghalt. Megpróbálom kideríteni a szervizen keresztül, csak nyilván addig hordták márkaszervizbe míg a garancia megkövetelte, utána maszekhoz, ami nem feltétlenül rossz, csak nehezebben visszakereshető.
-
ReSeTer
senior tag
Hol talalom a kondenzviz csovet a ford focus mk2 1.6 tdci-ben? Nagyon parasodik az elso ablak meg a tobbi is
-
kcsa
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Jogos, bár ha másból nem is, de a fokozatok számából is azonnal kiderül.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm. Lehet, hogy a végén manuál lesz, át kell néznem a kínálatot
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Automata lutri, olajcsere a lelke (60 ezrenként ajánlott). Ha a mostani töltetből leengedtek pár cseppet, és nem sötétedett el, akkor lehet benne fantázia, persze ne rántson/üssön, stb, viszont akkor egy teljes töltet cserét érdemes lehet megejteni. (Tudtommal a benzines motorok hagyományos automatát kaptak (kivéve powershift 2.0 SCTI-nél, illetve a ritka CVT.) Nem rozsdásodnak szerencsére.
-
Nah felraktam a bosch légterelős lapátokat kíváncsi leszek bírnak-e két évet mint a valeo bírt.

-
Sza_Sa
senior tag
Üdv mindenki,
nem ismerem a Fordokat lenne két kérdésem:
Egy mk7 2009-es 1.4 benzines Fiesta milyen automatával van szerelve? Ha jól következtetem a váltókarból, hagyományos hidrodinamikus. Legalábbis remélem. Van ezeknek a váltóknak valami problémája?Ezek a Fiesták mennyire rohadósak?
-
pet007
aktív tag
Mk4 mondival volt mar valakinek ablakmoso problemaja? Csak az egyik reszre (vagy csak elore, vagy csak hatra) nyomja az ablakmosot, most atcsereltem csoveket, igy mindket gombbal (benyomom veget, vagy hatrahuzom hogy hatsot mossa) csak elore nyom. Utangyartott pumpa lehet az oka, vagy a kormanynal a gombok szorakozhatnak?
-
Goose-T
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Crimson Desert
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Eladó Samsung Galaxy A16 5G 4/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
2011es 2.0 dízel.

Esetedben a minél alacsonyabb hamutartalom lenne szerintem előnyös a DPF-hez (minősítés alapján a szigorúbbnak megfelelő), és emellett lehet minél jobb HTHS értékre törekedni a motor kenését illetően. Viszkozitás terén annyira nincsenek opciók talán (100 foknál mértre gondolok), de azt is nézheted, egy Mazdás oldalon volt jó olajos cikksorozat. Különféle olajok datasheetje neten itt-ott fent van, forgalmazó oldalán a biztonsági adatlapon is szokott lenni pár infó.
,