- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Most hoztam el.
Ford akku. Ilyen. Novemberi dátum szerepel rajta.
Egyébként én újonnan 2003-ban vettem egy 1,6 benzines Focus-t. Abban akkor Motocraft 44-es akksi volt. 6 éves korában a kocsit azzal adtam el, hibátlan állapotban volt. Pedig a 6 év alatt csak csillag garázsban állt.
-
sandró60
addikt
Jól tetted,hogy maradtál a Ford akkunál.Én most cseréltem egy 10-évet szolgált akkut az 1.6 benzines Ford C-Max-ban.Még szerintem ment volna tovább is,de úgy voltam,hogy az elmúlt télen már egyszer kétszer a szomszédot kellett megkérnem a"bikázásra".Csillag garázs lakótelep.Remélem ez is kibír ennyi időt.Én 44-es akut vettem a Nagy autónál 3.ker.22500ft-ért
-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Közben megtaláltam ezt a videót. Igaz ezen az újabb modell van, de ezen is ilyen "féloldalas".
-
embe
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
Lehet.
De ha azt leírják több helyen, hogy a gépkocsi generátorához csak az ezüst-kálcium akksi a jó, akkor szerintem jogos igény hogy tudjam a kinézett darab megfelel-e.
Tavaly vettem az Opel Merivába egy Exide premiumot, ott nem variáltam ennyit.molnarpeter: Nem igazán volt időm foglalkozni a témával...de a végére járok. Ígérem.

Más:
Kombiban a csomagtérnél található oldalsó ablakban nekem csak a sofőr oldalon vannak valamilyen szálak. Azok fűtőszálak? Ha azok, akkor a másik oldalon miért nincsenek? Vagy valamilyen antenna lenne? -
Hali,
Fejér megyében ford dizelhez értő, azt látott szervizt ami nem márkakereskedés, esetleg valaki tudna?
Köszi,
OPi,
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ford Focus 2013, 1,6tdciAkksi: a Fordos boltban ajánlották hozzá a Motocraft akkut. Tudom hogy gyári beszállító, de azon nincs feltüntetve hogy calcium-silver, csak a hogy Calcium Plus.
És ahogy ki lett vesézve, ehhez a generátorhoz az kell, vagyis kalcium ezüst.A Ford akku most nincs nekik, bár betudják szerezni, de az drágább, vagy 37eFt. Csak érdemes a gyárinál maradni ugye?
Más: nekem X-aktás jelenség. A kezelési szerint csak kinyomott kuplunggal lehet indítani. És valóban így lehet.
De van amikor megmakacsolja magát, és kell a kuplung+fék. Enélkül semmi. Ilyenkor ha nincs kinyomva,akkor kiírja, hogy nyomd meg a féket és a kuplungot.
Miért van ez? -
ReSeTer
senior tag
Ti mivel ragasztanátok oda a szélvédőhöz a levált műanyag elemet ami az ablaktörlő körül van?
Focus mk2
-
embe
nagyúr
Tudtok ajánlani olyan bluetoothos OBD scannert ( Ebay, Ali ) ami a 3-as Focussal működik. Ami nekem van az nem akar kommunikálni...
-
AxBattler
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
Köszi, megtaláltam! -
AxBattler
félisten
No, meglett a Fóka, most kutyafuttában kellene téli gumit is vennem rá...
195/65 R15-ös van rajta most, szerintetek mekkorát vegyek, és miért?
15, v. 16?
Mindenképpen "teljes" kereket vennék, felnivel... -
IntelKiller7
nagyúr
Hali. Van itt MK7 Fiesta 1,25 tulaj? Milyen olajat ajánlotok a motorba?
-
Lomha 8V
addikt
válasz
lizakattila
üzenetére
Azt hiszem, hogy az MK2-ben gomb, a 2.5-ben már menüs.
-
embe
nagyúr
Több helyen ( pl. ) olvastam, hogy ezt csak a silver-clacium bírja. Ezért akarok azt venni.
Ismerem az Exide akksikat. Az Opel Merivámban Exide premium 72Ah-s akksi van, tavaly vettem bele.
A nyíregyi Cromaxban is szoktam vásárolni, lehet most is ott kötök ki. De nem érem el őket telón, hogy hogyan működik a gari. Mert tudtommal el kell vinni egy szervizbe mert csak akkor ér a gari. Egyszerűbb lenne a vásárlás helyén beszereltetni . Vagyis olyan helyet keresni.radi8tor: Szerintem nem olyan rossz. Azt szokták mondani, hogy a "tescos" termékvonalat kell kerülni. Az talán S3 jelölésű, nincs ott, de a többi jó.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vartát ne! Amennyire jó a neve annyira rossz már. Én Exide vonalat ajánlom.
Silver Calcium egy Ford-os dolog 1998 óta ilyennel szerelik az autókat. De nem azt jelenti, hogy csak ilyen rakható bele.
Pl Exide Premium 85Ah 100A-el nagyobb indítóárammal rendelkezik.
Méretre azonos a Ford 80Ah-val. -
Goose-T
veterán
Vegyél eredeti Ford akkut, az biztos bemegy a helyére.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
2013-as Ford Focus 1,6tdci akksija csere érett lett. Jelenleg egy ilyen Ford_Varta Silver-Calcium 80Ah-s akksi van benne, ehelyett kellene egy:
Nem tudjátok a normál Varta Silver akku az ilyen silver-kalcium technológás?
-
ReFleXx
addikt
ugy remlik egy ido utan gomb helyett a menube koltozott a funkcio
-
lizakattila
senior tag
Sziasztok!
MK2 Focusban, amelyikben van ESP, abban mindegyikben van ki-be kapcsoló gomb hozzá, vagy van olyan is ami "csak" menüből kapcsolható?
Elég sok hírdetésben írják, hogy espvel szerelt, de nem látom a gombot? -
LamaCube
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
Pucold ki az alapjáratit, két csavar fogja meg van rajta egy csati. Bejött a hideg és megragad a kosztól.Kb. 3 perc leszedni meg felrakni. Én wd 40-el jól befújom és utána fültisztítóval /kell hozzá vagy 30 db, attól függ mennyire dzsuvás/ kitakarítom. Ezek után szárazra törlöm és a dugattyú részt nagyin picit befújom műszer olajjal és áttörlöm. Ha ezek után is sűrűn előjön, akkor alapjárati csere.
-
DeFranco
nagyúr
érdekes dolog történt tegnap.
pénteken még mentünk az autóval, minden rendben volt, nem is találtunk semmi rendelleneset (erősen esett, de ez sem okozott semmi különöset). majd szombat reggel, amikor indulni akartam az autóval, fogta magát és nem indult. az önindító tekert, de nem "röffent".
gázadással el tudtam indítani, de kiderült, hogy nincs alapjárat, egyáltalán semmi, ahogy felengedem be is esik a fordulat 0-ra és lefullad. elvoltam ezzel egy darabig, hiába melegítettem, hiába próbáltam vele menni egy kört, nem változott semmi. átnéztem a biztosítékokat is, nem volt kiégve egy sem.
végső megoldásként megütögettem az alapjárati motor házát jó párszor, erre szépen indult és hibátlanul tartotta az alapjáratot.
azóta indítottam vagy ötször, aznap délelőtt többször, délután megint mentem vele két etapot, ma reggel is mentem vele egy oda-vissza etapot, hiba nélkül szépen indult és végig volt alapjárat.
vajon mi lehetett ez? érdemes-e valamit csinálni vele? érdemes-e ezért kitolni gödre egy takarításra? mi a valószínűbb, okozhat ilyet koszolódás, vagy döglődik a motor? nem volna vicces azt cserélni most kuplungozás után.
szerk: és ha már gödnél tartunk. cseréltek féltengely csapágyat a kuplungozáskor, akkor eresztett a szimering amit először nem cseréltek ki, most már kicserélték, ereszteni látszólag nem ereszt, cseppek nincsenek a kocsi alatt, folyást nem látok. azt viszont tapasztalom, hogy egy egész vékony olajfilm van a csapágy oldalán , amit ha letörlök és megyek vele X kilométert, akkor újra termelődik a felületre. ez normális dolog? kell ezzel foglalkozni?
ez úgy emlékszem száraz, vagy legalább is ugyanúgy kis filmréteg van rajta
-
-
zozyk
addikt
Az autó eldőlt,lefoglalóztam a linkelt kocsit.

A szerelőm szerint sem gáz a 200e km, enny idősen az inkább autópályát jelent,ami meg jó is lehet.
Rétegmérő szerint a fényezés hibátlan,pár apróbb karc van , de az vállalható.Remélem nem ömlik rám a szar, a kereskedésnek is jó híre van mifelénk, és az autó is meggyőző volt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
á, szerintem ilyennel ott nem szórakoznak, ha azt mondják gyári akkor én elhiszem, hogy gyári, nagyon max. gyári beszállító. megmondják, ha mást raknak, azt is hogy miért.
trafó is gyári lett?
nekem a gyertya nem tudom milyen, 2050957 a cikkszáma a számlán (mondjuk oda azt írnak amit akarnak), szerintem akkor nekem is gyárit tettek bele, a kábel valeo, azt látom, meg ki is gugliztam. ez a kettő volt anyagárban 40, nekem trafót nem kellett cserélni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
Lomha 8V
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Ha sima 1.6 benzint vettetek, akkor bármelyik autósboltban tudnak hozzá adni, Volvo 1.6-ra való motortakarót és le van tudva a beázás gond. Ha Ti-VCT, akkor szigetelt ablakmosó fúvókát a lehető leggyorsabban beszerezni. Arra sajnos nem passzol semmilyen más autó takarója.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
abszolút. anno anya rá akart beszélni a mondi helyett egy 28ezret futott 8éves leonra. tényleg ragyogó állapotú volt, de mondom, aki ennyire keveset megy, oda nem való diesel. fél nap alatt elkelt. 1-2 hónapra rá láttam, megint meghirdette az új tulaj, felhivtam, mondja, h nem akar rákölteni sokszázat, inkább betudja bukónak a felét, és eladja.
ott legalább korrekt volt a 2. tulaj/ eladó, tudja, h sokat kell rá költeni. egy 28at futott majdnem újszagú kocsira
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Először simán kb 50-et akartam írni, de akkor egyetértünk

-
bajnokpityu
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
Sztem még kevesebbnek. Ismerős új kocsijában 7e kmt ment el a dpf. Csakváros jelszóval fél éves kocsi csinált egy pár százas számlát.
-
molnarpeter
nagyúr
Használattól függ, autópályán szvsz kb. 50-100 ezer városi km-nek felel meg - DPF ki tud égni, lendkerék sem kap annyit, stb. Maga a motor 20 éves konstrukció (PSA HDi), kiforrott és tartós. Mivel fiatal autó, egy lekérdezést megér szervizben és km-t illetően is, ránézésre reális. Kérdés, hogy pl. törve volt-e és mennyire.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ReFleXx
üzenetére
Persze, pöccre indult.
Először a gyertyákat és kábelt cserélte ki, de úgy is rángatott még (1 henger nem ment valszeg), aztán trafót is rátette, és boldogság volt. -
válasz
ReFleXx
üzenetére
Miáltal? a DMF által? Van 1.4 hdink semmit nem venni észre hogy egytömegű van benne a kettő helyett.

(#11335) zozyk Az enyém most nem rég lépte át a 200k-t (2008-as). Azt döntsd el, hogy mennyi időre és mekkora futás teljesítményre tervezel vele, na meg hamarosan nagy szerviz jön azzal is érdemes kalkulálni a legtöbbet ilyen futás után adják el.
-
aero.
veterán
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Rosszul fogalmaztam, ekkora motorhoz, teljesítményhez nem volt jellemző. Dízeleknél mondjuk elkél, nekem egyik autómban van, másikban nincs. Mindkettő benzines, de nem kimondottan mondanám, hogy érezhető. Egy nagyon picit finomabb talán, amiben van, talán a váltókaron érezhető.

-
zozyk
addikt
Hello topik.
200e KM mennyire gázos egy MK.IV mondeónál?
Konkrétan ezt néztem/nézném. -
Goose-T
veterán
válasz
GabN73
üzenetére
Az MK6 Fiestában nincs kettőstömegű (DMF). Sőt, DPF sincs. Az EGR és a turbó pedig nem annyira drágák, de a turbó nagyon érzékeny az olajcserére, a sarasodás könnyen eltömíti a kis járatokat, amik a turbó felé mennek, és akkor a napjai meg vannak számlálva. Ha rendesen karban van tartva, akkor ilyen természetesen nem fordulhat elő.
-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ok. Köszi!
-
molnarpeter
nagyúr
A Meriva kifejezetten magasabb fajta, ahhoz képest természetes, hogy alacsonyabb a Focus ülése, hiszen a tető is lejjebb van
Gépre kell dugni az autót mindenképp kulcs miatt.Elvileg a 63-as kell neked, de [link] itt 2010-ig írja
Egy jó másoló meg tudja nézni géppel, milyen chip van benne.[link] ez is érdekes lehet.
-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
A két alis típus között mi a különbség? 4D6380 bit és a 4D60között? Honnan tudom, hogy nekem melyik jó?

-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi a tippet!
Majd összehozok egy hasonló típus próbát. Opel Meriva 1 után valóban mély az ülés pozíció.Ez az Alis akkor szerinted jó hozzá? Ezt be lehet tanítani hozzá a használatiban 30. oldalon leírt módon? Ezzel az imot lehet így felprogramozni?
A kulcsot meg egyszerűen lemásolom?
-
molnarpeter
nagyúr
Tagadhatatlan!

A kilátás nem csak a géptető lejtése miatt csalóka? Illetve attól is függ, mihez viszonyítva alacsony, inkább lent van, mint "furgonos" az üléspozíció alapvetően.
Kulcsra kérj ajánlatot a Fordtól is, Bp-n az autokulcsmasolo.hu korrekt hely. [link] van utángyártott kulcs. -
Gombinyó
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mindent "szét lehet küldeni", még 200ezret se kell futni hozzá. Elég egy nem dohányzó, orvos, női tulaj.
-
Tothgera30
veterán
Ezt az 1.6Ti-VCT Focus-t hogy küldték szét? Elvileg tartós szívó motor.
-
ReSeTer
senior tag
válasz
SzlobiG
üzenetére
18 km a táv, 4km falu egyenes útszakasszal, 12 km országút, 2 km város kb.
A 60 fokról (onnan kezdődik a mutató) csak akkor mozdul el, amikor már kint vagyok országúton kb 2 km után.
Tehát akkor kb majdnem 6 km után mozdul el a mutató, mire felmegy 85 fokig kb, akkorra már az út 70%-ánál járok.
-
embe
nagyúr
Illetve még egy kérdés: 1 bicska kulcsot, illetve egy hagyományos nem távkapcsolós, ránézésre hagyományos egybeöntött szárú kulcsot kaptam a kocsihoz.
Van valami olcsó megoldás arra hogy még egy távirányítós kulcsra tegyek szert?
Ebay, Ali, vagy valami hasonló..... Vagy csak a Fordtól rendelés működik? -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Honnan szívja a levegőt a turbó Ford Focus 1.6 TDCI 2005-nél? 109 lovas
Alig akar melegedni, eltakartuk az embléma körül az egész rácsot, hátha segít, csak aggódok kap-e levegőt a turbó.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Beléptem a Focus klubba. Ismét. Igaz molnarpeter ?
Egy 2013-as Focusról van szó. A feleségem panaszkodik, hogy nem lát ki belőle rendesen, mert nem lehet léggé megemelni az ülést. Nem tudom így hirtelen mihez viszonyítani, de van valakinek hasonló problémája?
Nekem megfelelő, bár az is igaz hogy én is úgy érzem, hogy az ülőlap hátsó támla felőli része mintha túlzottan hátra felé lejtene.
Természetesen lehet emelni a baloldali karral, és süllyeszteni. Csak nem tudom mi a normális magasság, az-e ami ebben van.
Hirtelen nem is tudok másik ilyen kocsit megnézni.
Más tapasztalt ilyet? -
GabN73
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Nálam a km nem számít, ha végig megkapta a kötelezőket, és karban volt tartva. Ilyen korú (vagy régebbi) és árú autóknál azért nem várhatja el az ember hogy csak 100k km legyen benne

Dízeleknél inkább a kettőstömegű, turbó élettartalma érdekel, meg az EGR mennyire szokott rosszalkodni.
Vagy a sima Di Focusok? -
Goose-T
veterán
válasz
GabN73
üzenetére
A helyedben én egy benzines Fiestát vennék legalább 1,4-es motorral. Nem nagyon mennek tönkre, és kevésbé rozsdásodnak, mint az MK1 Focusok. Ráadásul mivel kisautók, ezért jellemzően kevesebbet futottak, mondjuk ez túl sokat azért nem jelent. Ennyi pénzért a kínálat alsó-középső harmadából lehet válogatni. Ha esetleg kifogsz egy facelift utáni MK1 Focust legalább 1,6-os benzinmotorral, ami nem rozsdás, azt is megveheted. Szerintem MK6 Fiestából könnyebb találni rozsdamenteset, mint MK1 Focusból.
Szerk.: több ismerősömnek is van/volt MK6 Fiestája, egyik sem panaszkodott rá, szerették/szeretik.
-
GabN73
addikt
Sziasztok,
napi ingázós kocsi vásárlás előtt állok, szóba jött az MK6-os Fiesta, és az MK1-es Focus is.
Dízelek és a benzinesek is érdekelnének (napi ~60-65 km, jórészt az M0-án [részvéteket privátban]), mennyire kényesek, klasszikus szériahibák, gyerekbetegségekre lennék kíváncsi. Mivel a keret nem hatalmas (1m$), így a 600-700k-s árral rendelkezők között keresgélek (+átírás+rendes gumik+vésztartalék)
Ha valakiben régóta lappang az írói véna, és még nem tört felszínre, hát itt az ideje...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy csak dobáljatok érdemes linkekkel, ahol jobban utána lehet olvasni a dolgoknak

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4501, 100% AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4599, 100% Akksi
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- 27% - BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm Vízhűtés!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi,

Egy jó másoló meg tudja nézni géppel, milyen chip van benne.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)