Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
-
LOGOUT.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Több hsz-ban is olvastam az odb2-es elm327-es hibakód olvasókról.
Néztem az árukeresőn van 12eFt körül vezetékes ill. van vezetéknélküli változat is, de az ebay-en pár ezer Ft.
Az is uaz a kínai minőség mint amit itthon veszünk 10x annyiért?
Ha én is szeretnék egy ilyet, hol érdemes vásárolni?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Levi
-
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom ki mennyire nézte/nézi az autó alját, de az enyémen sajnos már látható rozsda, ez ellen nem árt tenni valamit.
Gondoltam felhívok egy alváz és üregvédelemmel foglalkozó céget (ezt ma megtettem) aki 106eFt-ot mondott komplett alváz-üregvédelemre (ford s-max) 2 nap alatt készül el és 2018. október végére tudják vállalni az autót. Kérdezem, hogy ez most komoly 2018? Azt mondja igen ennyi munkájuk van.
Van valaki aki csináltatott már ilyen utólagos megelőző alvázvédelmet?[ Szerkesztve ]
Levi
-
Levi123
senior tag
válasz Real_Necro #10338 üzenetére
Szia,
saját tapasztalatom:
1,5 diesel hyundaiba 2009 januárjában vettem varta blue dynamic 70Ah akkut, amit 2016 decemberében cseréltem le azonos tipusra, mert a hidegben nem indított rendesen.
Terepjáróban használtuk a bosch-t azok kidöglöttek 4 év alat , de a varta 5-6 évet simán visz, ráadásul karbantartásmentes zárt akku.
Testvérem ford focusában (1.4 benzin) a gyári akkut 7 évesen cserélte, addig nem volt indítási gondja.
Nekem bejött a varta akku, szerintem a jász és társa utól nem éri minőségben amik jó ha 2 évet bírnak. Persze nézőpont kérdése, mert azok olcsóbbak is, de nem lehet azt mondani, hogy 1/4 áron lehet megvenni egy drágább vartához képest.[ Szerkesztve ]
Levi
-
Levi123
senior tag
Persze megvan, de azt te is tudod remélem, hogy pl. a bosch is gyárt kék színű és zöld színű sarokcsiszolót és mégis van különbség közöttük - az első ipari a másik barkács kategória.
Vagy más példa a Pick Szeged gyártja a Rákóczi Pick szalámit és a Tesco-s szalámit is, mégis érezhető az eltérésLevi
-
Levi123
senior tag
Pár napja találtam ezt az oldalt ahol vannak fontos információk a ford járművekről, ha valakit érdekelne.
Műszaki adatok, műszaki zsebkönyv, alkatrész katalógus:
https://www.mindenamiford.hu/letoltesek[ Szerkesztve ]
Levi
-
Levi123
senior tag
válasz ReFleXx #10397 üzenetére
Sötétebb lesz az oxid réteg.
Neked is fényes kupak van a kerékanyákon, gyári ford?
Nekem összegányolták a sapkákat a kerékcserénél, meg van ami elveszett.
Nincs ötleted honnan lehet beszerezni csak fényes kupakot?
Fordnál kérdeztem, csak a kerékanyával együtt lehet megrendelni horror áron...Levi
-
Levi123
senior tag
válasz ReFleXx #10402 üzenetére
Furcsa, hogy a gyári ilyen gyatra minőség.. leesik meg egy két szerelés után úgy néz ki mintha összeverték volna kalapáccsal. Most nincs egy se rajta, mindet leszedtem, csak így csúnya a kerékanya.
Köszi a linket.
Kerékőrt érdemes beszerezni, ha igen milyet?(#10401) pet007: köszi, igen néztem én is ezeket, de ha jól emlékszem a ford anya 21-es és ebben a méretben nem találtam, még tavasszal nézegettem vagy lehet csak én bénáztam.
Levi
-
Levi123
senior tag
Kupakkal 22-es lötyög rajta a 21-es meg nem megy rá
Kupak nélkül a 21-es megfogja, de nem tökéletes szerintem 20-as lehet, de most nem találtam a tolómérőt, hogy megmérjem.@(#10407) ReFleXx: sajnos katasztrófa mi megy itt (tisztelet a kivételnek), amikor nekem cserélték a gumikat (sajnos még nincs külön felni garnitúra így szereltetni kell), az autót emelték alulról a küszöbnél az emelési pontnál a gumi pogácsákkal, elkezdi emelni az ürge előttem, erre nekem kelle rákiabálni, hogy a bal elsőnél pont előttem a gumi pogácsát elfelejtette betenni a 4-ből 1-et elfelejtett csak úgy.. és gyűri fel a sárvédő alján lévő műanyag részt. Azt hittem hülyét kapok, erre mondja "jaja ez kimaradt" nem vagyok ott simán felemeli, a fém rész meg lekaristolja a festéket alul.
Levi
-
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudna infot adni, hogy hol találok olyan leírást ahol a biztosítékok mellett a relék is szerepelnek? Azaz az kellene, hogy melyik relé mit működtet. Leírásokban csak a biztosítékokat találom. Ford s-max wa6 2010 évj.
Köszi!Levi
-
Levi123
senior tag
válasz troll81 #11929 üzenetére
Normál fényű osram ultra life sokáig bírja.
Növelt teljesítmény = rövidebb élettartam (ezért érdemes normál izzókat és nem +90%-os és társait venni)[ Szerkesztve ]
Levi
-
Levi123
senior tag
-
Levi123
senior tag
Neki úgy működött az autó mint a régi dinamós kerékpár, ha gázt adott növelte a fényerőt a fényszórón majd ha fél gázzal pörgette a motort kivágta az izzókat - de írtam ez egy másik autómárka volt.
A ford valami inteligens töltésrendszert használ, nekem is az autón még hosszab út utáni leállításnál terheli az akkut ahogy mértem kb 5-8 percig 2-3 A-el majd kikapcsol. Addig kattognak elől a relék meg ilyenek. Állítólag ez teljesen normális, először azt hittem nem, ezért kezdtem méregetni. Az autóm töltőfeszültsége 14,4 V.Levi
-
Levi123
senior tag
Van esetleg valakinek automata váltós Fordja?
Levi
-
Levi123
senior tag
válasz molnarpeter #11983 üzenetére
Nem szoktam üresbe tenni csak ha pl. sorompó van és tudom, hogy 5-10 percig is várhatok.
Kollégám passat-ján van auto hold funkció, ott könnyebb mert nem kell nyomni a féket sokáig mert automatikusan bekapcsol majd amikor indulni akar oldja.@(#11984) Tsebacsi: köszi neked is!
[ Szerkesztve ]
Levi
-
Levi123
senior tag
Sziasztok,
a gödi Essmotorról van valakinek tapasztalata? Megbízhatóak, jól dolgoznak?
[ Szerkesztve ]
Levi
-
Levi123
senior tag
A Ford embléma lakkozás felpattogzás tipushiba? Találkoztatok már vele? Az autóm hátsó emblémáján vettem észre, hogy a kék festésnél hiányoznak darabok, felválik a krómozott alapról. Néztem, hogy lehet ilyet kapni vagy 10-15eFt-ért, gondolom az is így jár egy idő után. Egyáltalán, hogy lehet azt leszedni? Letépik a ragasztást?
@(#12540) HUTCHDB: nekem meg az egyik szellőző terelőről hiányik az a kis krómozott műanyagdarab (ilyen).
Ezt se adják csak szellőzővel együttTalán próbáld meg a jófogáson rákeresve a 3D nyomtatást, ott lehet van aki készít ilyen kis prémium s.sys. táblácskát.
[ Szerkesztve ]
Levi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest