Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland8622
aktív tag
-
ACE-
addikt
válasz Graphics #47471 üzenetére
Értem csak ez olyan furcsa kiképzésű, hogy a csatlakozós végén van egy nagy darab chip, a többi részén szinte semmi, gondoltam erre van valami távtartós egyéb megoldás hogy felfeküdjön rendesen a chip felületére a borda...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Tim82
félisten
válasz Graphics #47457 üzenetére
Köszönöm.
A használat miatt nem aggódom amúgy, marad ez a gépben (ha mégis meghalna, van helyette tartalék SSD, nem kerül az adott gépre semmilyen pótolhatatlan adat stb.).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Graphics #47455 üzenetére
Ez egy OEM SSD persze (azért is vettem elég régen olcsón) - a nálam töltött ideje eddig nagyrészt a fiókban telt, a megvétel-kori tesztelés után most került csak használatba.
Jól gondolom, hogy egyszerűen csak nem tud az OEM firmware miatt egyik program sem korrekt adatokat kiolvasni az SSD állapotáról?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
tomp
félisten
válasz Graphics #47345 üzenetére
Pedig mégis fél-alvó módba megy. Power LED is lekapcsol. Ha terhelés alatt van a gép akkor a hűtés is lekapcsol(igen, így a proci gyakorlatilag aktív hűtés nélkül marad és elmegy egészen a határig azaz 99fokig ahol elkezdi magát leszabályozni)
De ha mégse áll le semmi akkor miért számol eltérően az SSD?
Délben elmentem itthonról. A laptop folyamatosan megy. Hazajöttem 6-kor. Az SSD üzemórája nem növekedett 1órát sem mert 15perc elteltével mikor a kijelző kikapcsolása történik(lehajtott állapotban is számolja) akkor az SSD üzemóra is megáll.
Ha tiltom a kijelző kikapcsolást és csak egy üres képernyőkímélőt állítok be akkor ugye pörög folyamatosan az SSD üzemóra is mivel nem kapcsol ki a kijelző. Ki érti ezt...Doky586
Bekapcsol-kikapcsol. -
addikt
-
válasz Graphics #47323 üzenetére
Az látod biztos!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz Graphics #47321 üzenetére
Nem esik az le.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz Graphics #47297 üzenetére
Ki írta, hogy mindenképpen "USB-st" illetve USB-set kellene venni?
A képfájl mentési - tárolási helyeként a külső HDD opcionálisan lett megemlítve, lásd "is", ami nyilván nem azt jelenti, hogy kötelezően arra kell menteni és arról visszaállítani, lehet az értelemszerűen SATA-s belső HDD / SSD, de akár még pendrive is.
A Macrium Reflect WinPE / WinRE változatának bootolásához pl. egy pendrive 2022-ben meg csak akad kéznél, ami nyilván nem nagyobb extra mint a modern PC és az NVMe SSD.
Az előző válasz lényege az volt, hogy nyilván megoldható a Windows "átmásolása" a régiről az új SSD-re akkor is, ha nem lehet egyszerre beszerelni a PC-be mindkét SSD-t, nem kell ehhez okvetlenül csak emiatt egy + adaptert venni. -
-
snake1977
őstag
válasz Graphics #47162 üzenetére
Ami nem valószínű én is olvastam a microsoft fórumon, de ezt írhatja azért is mert resetelt a gép, plusz akkor megfeküdt volna a sata ssd-ről is és a pm961-ről is, de csak a 970 evo plus aminél ez a hibajelenség előjött. Egyébként leszabályozva a kártyát és kicsit alulfeszelve is ugyanúgy restartolja a gépet, de próbáltam azt is hogy átklónozom a rendszert a 970-re, az sem hozott eredményt. Teljesen tanácstalan vagyok.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
snake1977
őstag
válasz Graphics #47160 üzenetére
Driverek fent, mindent ugy tettem lépésről lépésre ahogy a pm961-esen, minimális telepítés volt csak hogy induljon az unigine superposition. Az esemény naplóban egy kivételével ugyanazt a kritikus hibát írja, nem találtam igazán infót ami hasznosnak bizonyulna.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
valakky
aktív tag
válasz Graphics #47086 üzenetére
kifejezett, jellemző hibatípust azért elég jól tudnak hozni az amazonos értékelések, semmi komolyabbat nem veszek már anélkül, hogy ne néznék rá. (bár nem annyira szórakoztatóak mint alzás tótnyelvű gépifordítások) meg azért látszik az is, hogy ki az anyai részről típushibás vevő
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #47082 üzenetére
47800 hsz??
Mond mester mit iszol, adjál már belőle.
Eléggé sokszor írtam már be ide hogy tudjam hogy a Crucial magának gyárt.
Ellenben ha csak beírom hogy "Crucial P2" ennek a forum motornak a szutyok keresőjébe, lényegében 3 eszmefuttatás szerepel, amiből az egyiknek az eredménye hogy lassú volt ezért visszavitte garanciába az illető...nem túl sok.#47801 Raymond
Köszönöm szépen, akkor marad a közben kialakult szemlélet róla. De még a kollega sem volt biztos benne hogy TLC vagy QLC.Pedig már kezdtem megörülni, hogy nem kell minden irodai PC-be sata SSD-t tenni, de ha nem akarok fejfájást marad az.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #47079 üzenetére
Nono ha mind a kettő(Kingston A2000 és a Cricual P2) TLC-s, akkor miért értekeztél előző válaszodban a QLC-ről? Kezdesz megkavarni, ki is túráztat kit?
Nem az A400-hoz hasonlítom, hanem az azzal kapcsolatos hiba miatt, inkább itt kérdezek olyanokat akik kezében évente több száz SSD fordul meg, mint hogy internete olvassak random oldalakat.
Tehát még1x, az érdekelt, hogy mik a meghibásodási tapasztalatok az adott crucial típussal kapcsoaltban.
Nem érdekelt hogy az A400-nál jobb-e vagy sem.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #47075 üzenetére
Igazából annyira lusta voltam, megse néztem hogy QLC-s a Crucial P2, mert valójában nem is feltételeztem.
De mivel feltételezem hogy dram less, így nálam elvágódott mint opció. Köszi.
Amúgy hosszú táv alatt én NEM a gyári TBW-t értem, hanem a Kingston A400-hoz hasonló, random, gyártói hiba okán nagy mennyiségben bekövetkező adatvesztéseket, 3 éven belül.Az Adata SX6000 pro-ban sem bízom.
Köszi.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Raymond
félisten
válasz Graphics #47075 üzenetére
Na ja, ez a tema az elso SSD-k ota megy. Jo az MLC de jobb az SLC mert tovabb birja, jo a TLC de jobb az MLC mert tovabb birja most pedig jo a QLC de jobb a TLC mert tovabb birja.
Azert mara fontos lett a "hosszutavu" pontos definicioja, mert nalam mostanra lett a gepben levo 5 SSD-bol 4-en osszesen 67TB iras. Az egyiknel nem tudom mennyi mert a Crucial m4 nem szamolja de 53874 Power On Hours van rajta ugyhogy nem mai gyerek.
Ez kb. a legolcsobb, legotvarabb, kismeretu (120-256GB) TLC-s termekek 75TBW-je kornyeken van. A 3+ eves 970 EVO elegge nyuzott rendszer/mindenes meghaton van a legtobb iras ami 32TB (25732 power on hours).
En manapsag azon a velemenyen vagyok hogy a TBW es az ebbol adodo hosszutavusag lenyegtelen egy SSD-nel, ami nalam a spec-ekbol es a teljesitmenybol a legfontosabb az SLC cache merete/funkcionalitasa es az ebbol adodo folyamatos terhelhetoseg ideje es az SLC-bol kifutas utanni irasi sebessege.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #47071 üzenetére
Erre gondoltam:
"Engem érdekelne hogy Kingston A2000-hez képest egyező ár esetében 250 GB méretben rendszer meghajtó számára ajánlható-e a hosszútávú tapasztalatok szerint (szerk.: a Crucial SSD M.2 P2 típus) ?"
Mert ugye válaszként kérdeztem, ezért eredetileg nem írtam bele a típust.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
-
senior tag
válasz Graphics #47064 üzenetére
...akkor írják át az ajánlót a topik gazdák!
Én onnan vettem.Tessék:
Általános felhasználásra, operációs rendszer alá - megbízható, belépőszintű SSD-k:
WD Green SATA SSD 2,5" és M.2 (3év) Áttekintés
Patriot Burst 2,5" (3év) Áttekintés
PNY CS900 2,5" (3év) Áttekintés
Crucial BX500*** 2,5" (3év) Áttekintés (melegebb a többinél pár fokkal /3-5°C/, ez nála normális)
Intel 540s 2,5" és M.2 (5év) Áttekintés Specifikáció
Adata SU800 (3év) Áttekintés Specifikáció"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Hegyirabló
veterán
válasz Graphics #46939 üzenetére
Köszi, én hajlamos vagyok ezeket a hőmérséklet dolgokat túlaggódni.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz Graphics #46937 üzenetére
Azért nekem 40-42 fokot el szokta érni. Bár nem tudom, hogy az soknak számít-e egy ilyen SSD-nél.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
válasz Graphics #46935 üzenetére
Vajon a Kingston A2000-en is ilyen matrinca van? Ránézésre nem, de sosem lehet tudni. Erre rá is írták, hogy nem szerencsés eltávolítani.
-
-
Tequila86
tag
válasz Graphics #46863 üzenetére
Ez pár héten belül kiderül. De garis, emiatt nem aggódok. Szerintem valamit én ronthattam el a bordázással.
Az legalább megnyugtató, hogy a thermal pad-ok ilyenek. Köszi.i5 13400f/Asus TUF B760M-Plus wifi/Asus TUF 3060Ti/2x16Gb Kingston DDR4 3600Mhz/500Gb Samsung 980 Pro m.2 SSD/500Gb Samsung 970 Evo sata3 SSD/1Tb WD Green HDD/Alpenföhn Ben Nevis Black RGB/Seasonic 750W gold modular/Deepcool D-shield v2/Arctic F12 value pack/Samsung C24FG73FQU Monitor
-
Hegyirabló
veterán
válasz Graphics #46796 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm! Amúgy az mit jelent? Ez a retired block?
Szerk: Oké, azt hiszem tudom már. Ez kb. mint a bad sector a HDD-knél?
[ Szerkesztve ]
-
xrvman
őstag
válasz Graphics #46791 üzenetére
Köszi
Ugyanis nekem volt anno egy Intel 535 120GB SSD-m és ott volt az hogy 3 év után azt mondta hogy már csak 1 éve van hátra.
Kapott firmware frissítést és remélem hogy megállt az intenzív öregedésben.
Közben el lett adva a komplett gép.
Mostaniak a régebbi, áthozott Samsung 860 EVO 1TB SATA III, illetve, az új 970 EVO Plus 240 GB NVMe M.2 remélem firmware-ileg rendben vannak.[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz Graphics #46788 üzenetére
OK... holnap szétkapom és átrakom, a bordát vissza sem raktam mert gondoltam kellhet még. Most tényleg szar helyen van mert a videokártya alatt van a táp feletti részen, a bordás rész meg a huzatban van a proci mellett a videókártya felett.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
-
malor
aktív tag
válasz Graphics #46747 üzenetére
Ha nem tudod a választ, ahogy én sem, akkor kár rébuszokban beszélni.
Ha lenne egy összehisnlító teszt, ahol a korábban írt 4 SSD-t (Samsung 980 Pro, Samsung 970 Evo Plus, WD Black SN850, WD Black SN750) mérnék össze Gen3-ban, akkor szerinted vagy bárki szerint milyen eredmények születnének?
-
malor
aktív tag
válasz Graphics #46745 üzenetére
"Gen4 mit tud Gen3 környezetben ? Gen3-at és pont."
Ne viccelj már, ez nem válasz. Egy Gen3 és Gen3 SSD között is sok lehet a különbség, nem egyformák, mutatják a tesztek és a tapasztalatok. A Gen4 SSD-k meg "egyformák" lennének Gen3-ban? Kötve hiszem. Most eltévedtem, vagy ez még a prohardver fórum?
Nem a tudat, pont nem emiatt érdekel, mert akkor nem kérdezném. De legyünk akkor egy kicsit konkrétabbak:
A Samung 980 Pro-ból Samaung Evo Plus lesz, vagy a WD Black SN850-ből meg WD Black SN750 Gen3-ban?Nem nagyon hiszem, hogy igen a válasz. Különböznek annyira egymástól ezek az SSD-k, hogy ennél a pontos válasz valamivel árnyaltabb lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Graphics #46686 üzenetére
Gondoltam, nem lehet olyan rossz, az első SSD-m egy 64 GB-os Adata SX900 volt. Az mai napig megy, bár már 0%-os a kondíciója. Különben ettől az esettől eltekintve nekem semmi problémám nem volt ezzel az SU650-nel sem, pedig rendszermeghajtóként volt használatban néhány évig.
-
-
lenoma
aktív tag
-
lenoma
aktív tag
válasz Graphics #46631 üzenetére
Köszönöm, közben megtaláltam, hogy csak 10 Gbits csak az M.2 sebessége pedig a lap PCIE 3-as.
Az olvasási sebességnél megvan a maximum 1GB/s olvasási sebesség de az írás csak 180MB/s.
Neten keresve ez sokaknak probléma amit csak a firmware frissítés oldana meg.
Valahogy megoldható ezen az OEM laptop M.2 SSD-n PC-ben? -
törölt tag
válasz Graphics #46605 üzenetére
Közben megnéztem a doksit, 70 fokig jó a hőmérséklet.
Elindítottam egy játékot, hogy fűtsön a GPU de nem változtak a hőmérséklet értékek.#46606 - Doky586
- eléggé tele van - random változik a foglalt méret, ez a letöltős drive, 3 felhő is ide szinkronizál, ide töltöm a videoszerkesztéshez szükséges anyagokat és a módosítás is itt zalik, ez a mindenes írós driveom, hogy ne a többi SSD TBW értékét növeljem
- trim működik? - igen
- mikor volt utoljára futtatva rajta az optimalizálás? - Win szerint tegnap
- a legfrisebb firm van rajta? - igen, bár a legújabb firmware is legalább 2 éves#46607 - Pyttawrx
Alaplap egy Gigabyte B460 HD3
Ha az első pontos SSD-t kérdezed, akkor az SATA3 porton van. -
Tappancs2001
senior tag
válasz Graphics #46476 üzenetére
Szia! Akkor nyugodtan belevághatok a rendszer klónozásába? Még egy kérdésem lenne: a klónozás után, ha az új ssd-t távolítom el és a régi marad a helyén a később esedékes alaplapcseréig, a régi ssd-én lévő eredeti op. rendszer (Win 10 pro) működőképes fog maradni? Elnézést, ha nagy hülyeséget kérdeztem
-
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #46414 üzenetére
A jövőbeni esetek miatt mentem bele és szándékosan nem a vásárlós topicban, mert ez már vásárlás utáni rész, ez a topoc meg arról szól. Tehát nem kell offtopicba tenni.
Más esetekben ugye az MX500-at nem mindenki ajánlja laptopokba, a melegedése okán (mert hogy akár +4-5 fokkal melegebb a wd bluenál ami drágább).
Pedig ott a méretéből fakadóan elvezethető hő miatt jóval kisebb a probléma mint ennél a TS256GMTS430S-nál, aminél azt tapasztaljuk hogy terhelés idejére felugrik 70 fok fölé ha nincs rendesen elvezetve a hője...rövid műveletek során (pl nagyobb méretű excell táblázat megnyitása) is fel-fel ugrik.Tényleg kíváncsiságból kérdem hogy az miért érdekes hogy nem NVME ha egyszer melegedik?
Tényleg csak jó szándékból jelentkezem én is, nehogy aztán a felhasználók jöjjenek vissza hogy miért lett beajánlva olyan egység amivel sokszor megröccen a rendszer felhasználói élménye HDD szintre.
Mégegyszer: ha az MX500 kiajánlásakor a csatolón kívül az is lényeges szempont hogy melegedik, akkor szerintem jogos a feltételezésem hogy a 2242-es kategóriában is az kéne legyen, pláne hogy ez utóbbi esetben sokszor a többi melegedő komponenshez jóval közelebb kerül fizikailag az egység. Tehát terheletlen SSD de terhelt rendszer esetén alapból melegebb lesz a környezet aminek következtében a leterhelt SSD hőmérséklete is megugrik.
Bocsánatot kérek a személyeskedésért, csak korábban el lettek engedve a fülek mellett az ilyen felvetéseim.
Ellenben tényleg jó lenne ha valaki a mostani kínálatot rendesen letesztelné és lenne egy konkrét forgatókönyv hogy mi a megbízható példány a 2242-es SATA-s méretkategóriában illetve hogy mit kell még megcsinálni beüzemeléskor. Mind AIO mind pedig notebook kategóriában...az AIO-ban még talán betudok segíteni, csak kevés az időm erre.
-
elder troll
őstag
válasz Graphics #46418 üzenetére
~9 hónap telt el a kábel és ramcsere óta, szóval egy kicsit problémás előidézni. A java sérült, vagyis ányk nem indult, de java újratelepítése után minden szép és jó volt. Hasonló volt tavaly is, csak akkor a böngészőt kellett újrahúzni. Belassult a gép, majd megállt teljesen az adott program indítása után, és jött a kékhalál. Mivel ezen voltak az adatbázisok, így érthető módon nem voltam feldobva.
Tényleg, megtúrom az eseménynapló, köszi a tippet -
elder troll
őstag
válasz Graphics #46415 üzenetére
Fujitsu Esprimo E710 SFF:
Q75, i5-3570, 2x4gb ddr3, adata sx930 120 (os) + intel 520 (adat), delta táp
Win10, Kulcs-Soft szoftverek, EsBo beszámolókészítő, MS Office19
Beüzemelés előtt értelemszerűen memtest86 és prime95 tesz megvolt, de amikor dobálta a kékhalálokat, akkor biztos ami biztos alapon a ramot is cseréltem a sata kábelen kívül.
Nekem az intel 520 széria vált be, használtan vettem 6-7 éve 10e körül 5-6-7 TB írásokkal, ssd-k közül egyedül az adata volt új. HD senti szerint 100/100 az adata, csak próbálok a probléma elé menni, mert csúcsidőben nem vállalnék be adatvesztést annak ellenére, hogy a felhő mentésről is van mentés. Bár már az sql-ek nem ezen vannak, de az EsBo (beszámolókészítő) még ezen van, és ezen is lesz.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #46379 üzenetére
Viszont rendszeresen ajánlod a kollégáknak azt a típust, amire már többször beírtam hogy melegszik, tehát ahol nem tudod megoldani az aktív hűtését oda tapasztalati úton gondok lesznek.
Te konkrétan kipróbáltad a Transcend általad linkelt példányát laptopban, folyamatos (mondjuk 20-40 GB file) írás tesztel? És mennyire melegedett? Mennyire droppolta közben az egyéb win folyamatokat, pl böngészés? Csak mert nekünk AIO gépben amíg nem volt aktív hűtése addig HDD szint alá csökkent a használati élmény sok esetben ha terhelve van.
-
elder troll
őstag
válasz Graphics #46387 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek
Akkor marad a 240-es burst, mert 2000 forinttal drágább a 120-asnál.
Amúgy a minimáis terhelés miatt jelen esetben nem feltétlenül lenne gond a proci és a hűtés közelsége, VPN+RDP esetén meg se nyikkan a gép (10% alatti proci terhelés). De akkor amúgy sem téma. -
nagyúr
válasz Graphics #46385 üzenetére
Tényleg ott a link! Eszerint igazad lesz, de miért is ne lehetne igaza néha egy szakinak is!
No de legalább arra jó volt ez a téma körüljárás, hogy linkeltél már végre valamit, amit használhatunk!
elder troll jókollégám, sorry, most bejött a 10%, mégiscsak a szaki a szaki! Max csak így lehet belőle kihúzni a tuti infót!
De az tény, hogy megérteni tuti nem fogod, mi miért úgy van. Én se nagyon.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Graphics #46382 üzenetére
90%-ban, az egyik linken ezt írták:
On the contrary, the L-series among others can only support M.2 cards using the PCIe standard in the WWAN slot.
Egyszóval nem 100%, de ezért is írtam, amit írtam, én biztosan azt próbálnám ki először, amit Elder kolléga talált. Vagyis csak akkor, ha nem SATA3-at vennék bele inkább.
(#46383) Graphics
Értem, valami megerősítő link nincs véletlenül, nem mint ha az enyém 100%-os lenne, de mégiscsak..... (épp pár hete volt egy hasonló eset, mikor lehurrogtatok, hogy nem úgy van az, aztán mi lett mégis?) Én maradnék a semmi sem biztos-nál jelen esetben. Az a biztos!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
elder troll
őstag
válasz Graphics #46379 üzenetére
Nem fogok bele 2242 sata ssd-t venni, mivel olcsóbb a 2,5" kerettel együtt, illetve az átlagnál jobban melegszik az a rész a notiban. Külföldi fórumon írták, hogy hűtést rakjanak rá, mert a procitól kap egy kis meleget az L-es szériánál a többihez képest (S, T, stb).
A logikáját próbáltam volna megérteni, hogy miért nem megy benne az ugyanúgy kinéző pcie (b+m key) ssd, ami nem mellesleg ugyanolyan módon kommunikál (pcie 1x vs pcie 2x vagy 4x), gondolom itt jönne a vezérlő témakör.
Nincs benne logika, elkefélték az új szabvány elején ezen hsz alapján.
Sry, "állítólag" csak logikám van, nekem nem elég, hogy X vagy Y, meg kell értenem. Ehhez jön hozzá a kommunikációs zavar, több félreértés is volt.#46380 ubyegon2
Köszönöm
Melós vagyis inkább home office-os gépekről van szó, és cégként nem működik a 14 napos elállás, de egy próbát megér. Vagyis egyet veszek magánszélyként, és megnézem a melegedést. 10e egy 240-es patriot burst (8e a 120-as), és a linkelt 6000 forintos is bőven elég lenne, mivel csak az oprendszer lenne rajta, a csajok VPN-en keresztül távoli asztaloznának ezekről a gépekről, és fölöslegesen nagy bele 240-es.[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
válasz Graphics #46377 üzenetére
Nem te írtad a téma összefoglalós dolgot, de amúgy köszönöm a választ.
Gugli nekem is azt dobta ki, azzal is kezdtem. Itt a 4 hsz-ünk.
A linkelt utolsó hsz-re gondoltam, amiben a dupla bevágás logikáját próbáltam volna megérteni. Létezik mindkettőből (sata, pcie) b&m key verzió is.
sata
pcieTP témába nem merek írni, mert egyszer leírtam az ideapad kifejezést (a történethez tartozott), és reagáltam a legnagyobb TP szivárványos beszólására. Ott az ideapad leírása kb a sznob kávés témában a sárga csíbó és szarvasinak felel meg.
Nem véletlenül írtam a 80-as szeg "poént", nehezebben tudom megértetni magam.[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
válasz Graphics #46328 üzenetére
Lehet, az lesz a vége, hogy egyszerűen nem veszek semmilyen SSD-t...
Mivel ram-ot már bővítettem, és már az önmagában is igen nagyot dobott a sebességen. Olyanokat is olvastam már, hogy egy közepes HDD sebességére megy le egy dram mentes SSD, akkor meg minek
#46329 Pyttawrx: értem (a linkelt benchmark-ot már nem feltétlenül), de akkor talán maradok a PNY-nél. Régebben volt Samsung EVO 120GB-s 850-em, ill. INTEL SSDSC2BF180A4H van a laptopomban, ha ezek sebességét hozza, akkor jó.[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz Graphics #46318 üzenetére
Csak most vettem észre, hogy 2 féle megjelölés is van ezeknél...
Én meg 240-256-est nem vennék, mert nekem fölösleges pénzkidobás, ugyanis csak 50GB-ot fogok rajta használni
Hardverapróról sem veszek ilyet, nem akarok csökkent kondíciójú SSD-t, másrészt több termékkel együtt venném, és már így is 2 boltból kell rendelnem, nem fogok még egy harmadik szállítási költséget kifizetni (és nem mellesleg lemondani a 3 év garanciáról)...
DRAM-ért sem fizetek dupla árat, egy 10 éves gépbe lesz, SATAIII portra.Ezt a Patriot Burst-ot is azért nézegettem, mert be volt lengetve, hogy van rajta kisméretű DRAM, de csak valami más cache.
Látom, közben szerkesztetted, az U drágább egy ezressel, de akkor ezek szerint az sem éri meg...[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
zolee0307
őstag
válasz Graphics #46277 üzenetére
Szórakoztam egy kicsit az ssd-vel másoltam le, fel, formáztam, telepítettem rá, tökéletesen ment, 62 foknál meg se nyekkent, tette a dolgát, szóval én most inkább a win 11-re gyanakszok.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
félisten
válasz Graphics #46270 üzenetére
Köszi, csak azért érdeklődtem, mert jó ideje nem esett szó az AX930-asról -- ami ugye elvben jót jelent, de pozitív visszajelzés általában csak rákérdezésre jön.
A szóban forgó darab amúgy az enyém, van benne 5500 óra, a TBW-t nem jelzi ki a Crystal, de hibátlannak látja.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
battag
aktív tag
válasz Graphics #46159 üzenetére
Minitool-al még nem de két másik csodával már igen, ugyanaz, mintha Windowsban indítanék formázást... Elvégzik a partícionálást, és/vagy a formázást, kiírják, hogy sikeres, majd az intézőben ugyanúgy látszik minden mappa és fájl mint annakelőtte.
Annyi változás már volt a sok próbálkozás után, hogy az egyik gépen már nem tudom megnyitni a fő partíciót, de egy másikon még mindig minden elérhető...BIOS nem mutat semmit, szépen felismeri, szériaszámmal az SSD-t
-
ledgeri
nagyúr
válasz Graphics #46136 üzenetére
Jó... a padozásra gondoltam elsősorban, nem arra, hogy laptopba padozva ajánlott-e, ha megy rá heatsink:
Nincs annyi játéka egy padnak, hogy kimozogja a két felület magassága közti különbséget?
Számít-e a "meleg" vagy "melegebb" ssd, ha "még nem thrlottingol" (a sebességre, nem élettartamra, utóbbi egyértelmű)?
Éshasonlók..
Nem írtam eleget// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Micro Four Thirds
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óvodások homokozója
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest