Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
- Építkezünk 6. rész (2024)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz Graphics #48604 üzenetére
köszi, bocs, közben szerkesztettem.
igen, az ok, hogy QLC, nem is csúcsot dönteni választottam. elvileg ez 512GB-os Intel 660p elméleti maximuma 1800MB/s read-write. a házak elvi maximuma 1250MB/s. ha a kábel rendben és az alaplapon a PCIE 3.0 is teker, ahogy kell, akkor én azt hittem, hogy ezek a házak már tudják a 900-1000MB/s-t hozni ezekből a cuccokból is rövid ideig. kábeltől függően a 400 vagy 630MB/s a teljes másolás alatt konzisztens volt.
kéne egy komolyabb drive-al próbálni ezek szerint?
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz Graphics #48608 üzenetére
köszi a felajánlást, de megoldom máshogy, ez most csak átmeneti - ezzel együtt is, szerintem nincs gond a 660p-vel. az SX8200 van a fő gépemben, emiatt nem fogom kikapni, szétrobbantani ezt az SFF csodát... áh, nem éri meg.
a Dell is rendben van szerintem, egy 512-es Micron 2200S van benne, 1300MB/s körüli írás maximum és 2000 feletti olvasás.
szerk.:
lehet, hogy én vagyol eltévedve, mert egy 900-1000MB/s körüli benchmark maximum érték, amit tud a drive+ház, az sosem lesz real-world 900MB/s. ezesetben a 630MB/s Win10 másolásnálk még akár jó is lehet. most ezen akadtam meg, ahogy kicsit jobban nézegetem ezeket a házakat.[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Graphics #48616 üzenetére
megnéztem 1GB-al, de ugyanúgy elhasal, csak kicsit később. a Crystaldiskmark szintén nem fut le, látom a tálcán a fejléceket, mintha utolsó Seq. tesztnél halna meg.
gyanús még, amit King Unique is írt, nagyon csirke benne a DRAM cache, 256MB, nem tudom, hogy az okozhat-e ilyet, elég fura jelenség. az összes hosszú szintetikus teszt kilövi.
#48619, King Unique
nem arról van szó, hogy a CDM nem ér semmit, hanem hogy nem mér semmit egyszerűen nem kapok eredményt. rég használtam, bevallom töredelmesen (és köszi, igen, ebből van portable, azt néztem. nincs fóbia, de van elég vackom), és úgy emlékszem, hogy nem 20-30 perc volt egy eredmény. a drive LED meg sem mukkan ezeknél a teszteknél. valami nagyon funky.[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz Graphics #48709 üzenetére
Egyszerűbb lenne, csak rokkantként nem dúskálok a javakban, ezt meg a nálam hagyott gazdasági totálkáros gépekből raktam össze, és bízom benne, hogy lesz haszna. Ezzel tudom meghálálni a gyerek apjától kapott segítséget.
Én annak örülök hogy a hobbimat van miben kiélni, mások meg a végeredmény miatt mosolyognak.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
isti732712
aktív tag
válasz Graphics #48772 üzenetére
Igen mert Maksabali nak 1 terrás van, ezért!
De tök mindegy mert amit a gyártó oldal közöl az soha nem annyi, az csak egy érték, bár ez így eléggé nem korrekt, de 5-10 MB ide vagy oda az semmit nem számít, szerintem nem érzékelhető!
Az 500 as értéke meg ugyan az
[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Graphics #48776 üzenetére
Értem. Még emlékszem mikor jöttem az intenso ssd-vel (még szét is szedtem a topik kedvéért), az volt a legszarabb SSD, ami volt a világon.
Ez 2019-ben volt, amikor volt pár olyan ssd-m
Nyilván annál is mégobban érvényes az, hogy a kevés eladott db szám miatt nincs róla sok feljegyzés. Igen és még SN száma sincs -
Armagedown
őstag
válasz Graphics #48808 üzenetére
Pont a napokban nézegettem az Aliexpressen a legolcsóbb ssdket, ott is találtam ilyen controllerel rendelkezőt.
Ez egy GOOGAOKE ssd.
Ki lehetne egy ilyet is próbálni[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
pluto1969
aktív tag
-
easy...rider
őstag
válasz Graphics #48865 üzenetére
Lehet az a baj hogy Live WIN 10 alatt futtattam. De USB hazban is hibat dobott
Maxio NVME SSD fid v0.3a by Ochkin Vadim
0: (SPCC Solid State Disk
1: KingstonDataTraveler 2.0
2: SanDiskUltra
Please select drive number:0
Drive : 0(NVME)
Scsi : 0
IOCtl: ID failed 0x45d!
IOCtl: NVME_OF failed 0x45d!
Identify error!
Press any key to exit or Space to open full text report
Please share reports as text, not a sreenshot![ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz Graphics #48880 üzenetére
csak nvme van belole az oldalon. vagy vak vagyok
a masik ketto ami meg abban a szekcioban van azok meg nem latjak az SSD-t
na, elvileg van valami
JM/MK/MAS ID v0.21a by Ochkin Vadim
0: (SPCC Solid State Disk
1: KingstonDataTraveler 2.0
2: SanDiskUltra
Please select drive number:0
Drive: 0(ATA)
ATA: Identify failed! Error: 0x51
From smart : [22] []
Firmware id string[2D0]: HKSSD_100006000086810121,May 27 2022,09:24:17,MA1102,HS8SC#2H
Project id string[280] : f:/Project/SSD/V300_HUS/code/baseline_220527
Controller : MAS1102
NAND string : YMN0WQC1B1AC6C
NAND MaxPE cycles : 1000
Ch0CE0: 0x9b,0xd5,0x58,0x8d,0x20,0x0,0x0 - YMTC 3dv3-128L TLC 16k 1Plane/die
Ch1CE0: 0x9b,0xd5,0x58,0x8d,0x20,0x0,0x0 - YMTC 3dv3-128L TLC 16k 1Plane/die
Ch0CE2: 0x0,0x0,0x0,0x0,0x0,0x0,0x0 -
Press any key to exit or Space to open full text report[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #48888 üzenetére
Meg még Silicon Motion vezérlővel is. Amúgy
YMTC 3dv3-128L TLC 16k 1Plane/die
, és a Maxio vezérlővel simán venném. A Kínai YMTC nagy márkának számít Ázsiában, és nagyon kevés QLC nandot gyárt. TLC a fő iránya, és dinamikusan fejlődő cég. Inkább venném, mint bármilyen QLC-t. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Graphics #48895 üzenetére
Én sem vagyok biztos benne, hogy megéri e egy SSD esetén. Tudom azt szokták ilyenkor szajkózni, "hogyha nincs gondod vele, akkor inkább ne csináld" (még az alaplapi BIOS-ra is ezt szokták). Csak két viszonylag apró dolog van, amit tartós használat alatt észrevettem, az egyik az hogy mikor pl. egy file letöltéséhez megnyílik az Explorer és csinálni akarok valahol egy "Új mappát", akkor van, hogy 10-20 másodpercig is "lefagy" az Explorer, mire végre létrehozza az új mappát. De pl. Total Commander-ben ha csak simán létre akarok hozni bárhol egy új mappát, az akadás nélkül azonnal megvan.
A második pedig, hogy a file letöltések nem mindig indulnak el azonnal, hanem van, hogy akár 10-20 másodpercig is eltart mire elkezdi a file letöltését (speciel a Chrome-ban, mert onnan szoktam). Nomost, hogy ezeknek mi a valódi oka, az ugye sokféle lehet. Lehet maga Windows, lehet épp a Chrome, vagy esetleg az ESET IS közbejátszhat. Csak ugye ilyen "file és mappa" létrehozásos műveleteknél én még az SSD-vel kapcsolatos esetleges bibit sem zárnám ki teljesen. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Graphics #48898 üzenetére
A klónozást a Magician-ban nem lehet elvégezni? Amúgy meg, ha jól értem ez olyan klónozás, ami az egész lemezterületet, tehát az egész 512GB-ot el fogja menteni? Mert akkor még ez várat magára, míg lesz annyi szabad lemez helyem valahol. Addig biztos nem kezdek bele.
Changelog-ot még nem kerestem külön hozzá, de a Samsung weboldalain nincs ilyen külön forrás hozzá.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Graphics #48906 üzenetére
Na azért nem kell ennyire cinizálni. Először is, igen ez LESZ az "első" alaklom, amikor konkrétan ilyet csinálok és konkrétan ezt a szoftvert fogom használni hozzá. Azt meg honnan tudhattam volna, hogy ti "rendszer mentés" alatt mit is értetek pontosan? A "rendszer meghajtó" most már kb. OK, abban minden is benne van. De épp ezért kérdeztem ennyit, mert ennyiből, amiket írtatok nem volt világos a dolog.
Az 500GB-ból meg kb. 400GB a foglalt rajta és hidd el van olyan, hogy még ennyi szabad helye sincs az embernek máshol. Ja, de azért kösz a "tippet", van itt a szekrényben egy 60GB-os Maxtor, meg egy 160GB-os Seagate és mindkettő még IDE-s, úgyhogy ez most nem annyira jött be.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Graphics #48908 üzenetére
A legfontosabb dolgokról ("személyes" file-ok) van azért rendszeres Back-up másik meghajtóra. De ez a hirtelen 400GB most sok nekem.
#48909 Doky586: Detto. 1. 500GB azért nem túl sok, hogy külön partíciózzuk is még hozzá. Persze ezt tudom és én is így szeretném ha lenne, de majd ha min. 1GB-os SSD-m lesz hozzá, akkor fogok játszani ilyesmivel.
-
isti732712
aktív tag
válasz Graphics #48923 üzenetére
Bocsi, de félrebeszélsz.
Köszi aranyos vagyEgy termék alapján hozol ítéletet...
Nem ítéletet hoztam csak feltételezés és vizió!
A tapasztalatom a kioxiáról pedig sajnos nem jó,de nem azt írtam hogy vezérlőről írnak, ezért is szúrtam be a linket! Hanem a feltételezéseimről írtam, mégpedig termék hígulás feltételezésről,minden megtörténhet és ennek az ellenkezője is!A félrebeszélést nem értem mire írtad,mikor nem tényként közöltem valamit hanem feltételes módban és aggasztónak tartom az ilyen teljes összeborulást! Az hogy fúzió van e két gyártó között az egy dolog, az is egy dolog hogy a WD is szeret variálni.
De a bejegyzésem által hozzáírt vélemény nem erről szólt, hogy ki kivel miért ect...
De mi a fenének magyarázkodok én egyáltalán azt se tudom minek írok be a fórumra ha félrebeszélek... sőtt mit keresek én itt?
Nem kételkedem egyik másik cégnek sem a tapasztalatával, volt egy ocz nevezetű ssd-m jobban bírta 10 évvel ezelőtt mint a mai ssd-k.A lényeg hogy költséghatékonyság szempontjábol e két cég tapasztalata szarul is elsülhet..
uff
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
válasz Graphics #48925 üzenetére
Nem látom én itt a kettőnk közt lévő vita alapját,mert igazad van és nem is vitatémának szántam.
Nyílván a tapasztalatod nagyobb mint az enyém és ezt nem is vitatom,akkor elhesegetek minden viziót amit erről vízionáltam és megkövetlekMerek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
op9
aktív tag
válasz Graphics #48930 üzenetére
Igen, azt gondoltam, h nem kopogtathatok be vele a Samsung-nál, mert felvet pár kérdést, hogy miért nem a laptoppal együtt annak a cégnek küldöm be, akitől a laptopot vettem.
Arra gondoltam esetleg, h egy laptopba betenni, amit ilyennel adtak el (és az SSD szériaszámát nem kötik az adott géphez), akkor azzal talán vissza lehetne küldeni.
Vagy ha valakinek van valami ismerőse, amiért nem kellene egy ilyen tortúrát végig játszani.
Természetesen nem ingyen gondoltam, csak a józan ész keretein belül.How Bad Do You Want It?
-
pilu85
őstag
válasz Graphics #48964 üzenetére
Igen. A nandokét jelzi, de általában a vezérlő adja meg magát majd hamarabb. Van egy 600 napot ment ssd-m, kíváncsi lettem volna mennyit bírhat.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
-
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #48973 üzenetére
Durva dolog történt az előbb. Most bontottam ki a Patriot burst elite 960 gb ssd-t, és 430 gb másolás után Satafirm 11 hibát dobott, és kuka. 1 órát nem működött. Soha az életbe nem veszek több S11 vezérlős ssd-t, ezek szerint még mindig nincs kijavítva. Amúgy ezt is több vezérlővel szerelik, abban a hitben voltam hogy SM vezérlős, mert mindenütt azt írták.
-
-
pluto1969
aktív tag
válasz Graphics #48990 üzenetére
Szétszedted az intenso top 480 gb-ot? Érdekelne mi van benne. Én sem vehetek meg mindent szétszedni. Eddig az volt a helyzet, hogy az S11 csak TLC támogat max 1 TB méretig. Most már van S11T végű, amely QLC is támogat, de ugyanolyan kaka, mint az elődje. Nekem is az volt a Patriot Burst Elite 960 GB csodában, ami 50 percet bírt, mielőtt Satafirm S11 hibát dobott.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5 Pro teszt
- Politika
- Stellar Blade
- Total Commander
- Subaru topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest