Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
SSD hardveres titkosításhoz kapcsolódóan: mikor érdemes ezt használni? Lehet értelme akár a hétköznapokban is asztali gépben?
Találtam sok cikket, - de mind 2018-as - hogy nem megbízható ez a metódus.
Változott ez valamit azóta? -
törölt tag
válasz DeaTHeX #46674 üzenetére
Közben utánaolvastam a saját lapomnak is, hogy mire kell figyelnem és ma is tanultam valamit.
De megnéztem a GPU bottleneck teszteket és a te kártyáddal az x8 miatt még egyelőre nem kell izgulnod.
GTX 1080 teszt
Kártyák összehasonlítása[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lenoma #46643 üzenetére
Köszi a linket. Ez majdnem 1 centi vastag, nem hiszem, hogy befér, bár látom ez alul felül kiterjed.
Közben bedugtam az ujjam a GPU alá és középen bemegy, a szélein nem, szóval lehet még a fél centis is belefér majd. Ennél pontosabbat már csak úgy tudnék mérni, ha kiveszem a lapot a házból.
De lehet rendelek 2 méretet, és ami nem fér be azt ráteszem a másikra, bár az szabadon van és nem melegszik. -
törölt tag
Van olyan borda, ami nem fél centi vastag?
Az egyik SSD-m a GPU alatt van, ami azt jelenti, hogy a hely akkora, mint a PCIe slot vastagsága mínusz az SSD távtartó vastagsága.
Ez talán 2-3 mm helyet jelent, szóval nem fér alá a fél centis vagy nagyobb borda. -
törölt tag
válasz DonDragonka #46616 üzenetére
Hát, sztem ezt még az előző 7 éves lapomhoz adták. Azóta túlélt egy új lapot és egy új házat. És mivel eléggé merev a kábel így nem csoda, hogy megtört az évek alatt.
Valószínűleg már a szentlélek sem tartotta, csak pont jó szögben volt hajlítva ahhoz, hogy még valamennyire működjön.
Azért kicsit megcsapkodnám az alaplapgyártókat, hogy NVMe SSD slotokat betesznek GPU alá takarólemez nélkül vagy pl. ki kellett szednem a GPU-t, mert a SATA csatlakozók is alatta voltak és nem fértem hozzá.
Persze van már sok olyan lap, ahol ez meg van oldva és nagyon dögösen néznek ki, de ez a lap is anno 31k volt. Mennyibe kerülhet egy rendesen megtervezett lap? 60k? Bah...morog...puffog... -
törölt tag
válasz Pyttawrx #46610 üzenetére
Te nyertél.
Töröltem még pár anyagot, de az nem segített.
A kábel olyan rossz volt, hogy amikor visszaraktam volna még egy mérésre, a rendszer már fel sem ismerte az SSD-t.
Új kábellel most ezeket mértem.#46613 - Doky586
Valóban, de azok a beállítások jók voltak.Köszi mindenkinek a tippeket és a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Doky586 #46609 üzenetére
Csak SATA3 portom van.
A sebességgel nincs bajom gyakorlatban, fel sem tűnt volna, ha nem tesztelek, néha éreztem csak picit lassúnak.
Igazából annyi lenne a kérdés, hogy kezdjek-e aggódni az adataim miatt vagy ez így működik, hogy idővel lassulnak ezek a driveok is és csak ennyi az egész?#46610 - Pyttawrx
Facepalm. Erre nem is gondoltam, jó ötlet, van bontatlan kábelem is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Graphics #46605 üzenetére
Közben megnéztem a doksit, 70 fokig jó a hőmérséklet.
Elindítottam egy játékot, hogy fűtsön a GPU de nem változtak a hőmérséklet értékek.#46606 - Doky586
- eléggé tele van - random változik a foglalt méret, ez a letöltős drive, 3 felhő is ide szinkronizál, ide töltöm a videoszerkesztéshez szükséges anyagokat és a módosítás is itt zalik, ez a mindenes írós driveom, hogy ne a többi SSD TBW értékét növeljem
- trim működik? - igen
- mikor volt utoljára futtatva rajta az optimalizálás? - Win szerint tegnap
- a legfrisebb firm van rajta? - igen, bár a legújabb firmware is legalább 2 éves#46607 - Pyttawrx
Alaplap egy Gigabyte B460 HD3
Ha az első pontos SSD-t kérdezed, akkor az SATA3 porton van. -
törölt tag
Sziasztok,
1. A Samsung 850 EVO-n fura sebességet mértem. Ennek 500-550 körül kellene lennie, igaz volt már rajta 48TBW és 4 éve használom.
Ennyire elhasználódott volna?
Mennyire esélyes, hogy hamarosan elromlik, inkább mentsem le az adatokat róla?2. Van egy Kingston NvME SSD-m is, sajnos az alaplapon ez pont a GPU alá esik, alapból 52C° a hőmérséklete, hűtőbordát nem tudok rá tenni.
Ez a rendszer SSD-m.
Mennyire esélyes, hogy hamarabb elhasználódik?
Mekkora hőmérséklet biztonságos még?
Nem tapasztalok egyelőre nagy rendszer anomáliákat, de jobb félni, mint megijedni.
Illetve nem találtam Kingston SSD-hez appot. Létezik ilyen szoftver? Mint pl a Magician a Samsungoknak vagy a Dashboard a WDC-knek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- WD My Cloud Mirror Gen2
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest