Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Graphics #48471 üzenetére
Van bennem némi pechvogel-vonás.
Úgyhogy a Macriummal jól meg is szívtam.
Kiírás megvolt, a notebookot sikerült szétszedni és viszonylag ép thermotakonnyal berakni az új SSD-t, ööm, bódottá...
Aztán Macrium a pendrive-ról indul, betölt -- csak éppen nem tudom kezelni. Mivel a Lenovo notebook touchpadjét és billentyűzetét nem ismeri. Külső billentyűzettel persze semmi gond, de az lefoglal egy USB-aljzatot, amiből meg csak kettő van. Egyben van a pendrive a Macriummal, a másikban a külső HDD a lemezképpel -- nincs hová csatlakoztatni a beviteli eszközt...
És persze már nincs módom hubot szerezni, mivel elutaztunk. Persze kellene a notebook az új SSD-vel...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
limpi
aktív tag
válasz Graphics #48482 üzenetére
Na, azt nem ismertem, nézem, köszi!
(Ők meg kanadaiak és hong kongiak egyszerre úgy nézem. És még Microsoft partnerek is.)Az tud kiadni támogatott eszközre TRIM-et? Vagy azt semelyik partícionáló progi nem tudja?
És annak viszont a Backuppere nem olyan jó, mint a Macriumé?[ Szerkesztve ]
<:v)
-
Graphics
Jómunkásember
-
-
-
félisten
válasz Graphics #48136 üzenetére
Graphics, Pyttawrx, köszönöm!
Kicsit olyan vagyok, mint a néni a viccben, akit arra figyelmeztetnek, hogy a kosara tele van mérgesgombával. Mire Ő: "Tudom lelkem, tudom! De nem enni lesz a gomba, csak eladni..."
A lényeg az, hogy életemben eddig 1 db. m.2 SSD-val találkoztam...
MaCS
-
csabyka666
veterán
válasz Graphics #48298 üzenetére
Dokkoló csak szimpla, szóval az egyik SSD-t beleteszem a dokkolóba, a másikat meg egy USB-SATA átalakítóval csatlakoztatom a géphez. Lehet é írtam rosszul.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
veterán
válasz Graphics #48287 üzenetére
A Phison alatt a NAND gyártóra gondoltál, feltételezem? Ezekből van kifejezetten ajánlott gyártó? Neten leginkább a Hynix, Micron, Samsung az, amikkel találkoztam, de érdekelne a személyes tapasztalatod is.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
zizidor
őstag
válasz Graphics #48281 üzenetére
2 TB-os a kicsike, 60%-ig tele. Kb. 500 GB a Windows, van rajta egy csomó virtuális gép. Amúgy köszi, de megrendeltem már az újat, jó kis tanulópénz. Persze ha sikerül még életre kelteni valamivel, akkor azért nem megy a kukába.
Onnan indult az egész, hogy milyen konfig és mennyire megbízható az NV1. Hát most már nem kell ezen izgulnom. Egy Samu 970 lesz az utódja.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
válasz Graphics #48271 üzenetére
"Én csak a program linkjét adtam, felelősséget én sem tudok adni"
Nyilván, ez általában így van. Én sem erre az eredményre számítottam.
A bios azt mondja, hogy érvénytelen a SMART adat, gondolom ezzel lehet összefüggésben, hogy írásvédett. A fájlok egyébként ott vannak, Linux alatt olvasható minden.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
zizidor
őstag
válasz Graphics #48229 üzenetére
Köszönöm a tippet, a flash id (E-13, arra figyeltem) felismerte az SSD-t, ki is írta róla az infót, majd csontra fagyasztotta a gépet. Újraindítás után írásvédett lett a meghajtó, így nem indul el a Windows. Linux megy csak, az a másik meghajtón van.
Hogyan tovább???„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
knight1987
csendes tag
válasz Graphics #48255 üzenetére
Legelőször úgy próbáltam, hogy letiltottam minden SATA eszközt. Nem volt változás.
De azt nem értem, hogy a Win10-nek honnan jön ez az AMD-RAID dolog.
11-re frissítés után is így maradt.Win7 normáisan látja és kezeli.
Off: tökéletesen elégedett vagyok a Win7-tel, sose váltanék, ha nem lenne muszáj, de mivel egyre több szoftver nem fogja már támogatni, így vettem ezt az új Nvme ssd-t, hogy erre rakom akkor már a 11-et, de így hogy? Nincs értelme, ha harmad sebességen megy, mint mehetne.
PCIe sebességet nem lehet állítani ebben a BIOS-ban, pedig végignéztem már.
-
asynur
tag
válasz Graphics #48222 üzenetére
Köszi, a Jonsbo M.2 GREY mellett döntöttem végül kíváncsi leszek rá.
Az a400 asokról pedig azt hiszem készítek pár System image-t.
Arról akkor ha jól értem nincs nagyon infó, hogy a firmware frissítése megelőzi-e a bajt?@Doky586:
Az enyémhez sajnos nem volt, örültem, hogy csavart találtam hozzá a dobozban
-
válasz Graphics #48213 üzenetére
ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T Laptopban van. Gyárilag nincs rajta borda.
Azóta visszatért a megszokott hőmérsékleti tartományba
Pont azon filóztam, hogy vásárolni kellene mellé egy 980-as 1 TB-os SAMSUNG SSD-t is, de most kissé elbizonytalanodtam, mert ott is játékok lennének, melyek frissülnek Steamről, EA Appról, és itt is az lehet, hogy ez a BF2042-es Update megizzasztotta.
Kétszer volt szervizben. Egyszer az ASUS-nál, komplett alaplap + CPU + VGA csere volt.
Egyszer meg 32 GB RAM KINGSTON FURY Impact 3200MHz a Notebook.hu-nál frissülta RAM 16-ról 32 GB-ra. Az SSD-t maximum az első érintette, mert akkor ugye alaplapot cseréltek.
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #48204 üzenetére
Gyári hűtő jobb teljesítményt nyújt, valószínűleg jobban eloszlik a hő, még ha nem is egy ütős példány. 53 fok teljes teszten.
Marad viszont a Jonsbo-val, mert nem fér el a SATA SSD-től.
@Rowon: 15 ezer pengőért volt nálam. Ajándék. Raklappal kellett volna venni.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Graphics #48166 üzenetére
Sima nvme csak a csati tűnik furcsának mert SAS-ra hasonlít de közben pcie 4x van rajta.
A saját korában gyorsnak számított. (Meg biztos volt vagy fél misi darabja) Nyilván egy satásnál ma is gyorsabb. Írás kissé gyenge de olvasásban versenyképes maiakkal azaz mondjuk játékokra teljesen jó lesz nekem.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Graphics #48111 üzenetére
Köszi, ezeket meg még 8 másikat átbogarásztam, ugye nem a google használattal van most gondom! Inkább tapasztalati segítség jönne jól. Fura, hogy ugyanezen értek a 860 EVO-n 2 év alatt csak 11 lett. A PM883 2nap 3 órát futott és nálam egy reboot alatt is ugrott egyet az érték. Nincs rajta semmilyen OS jelenleg, két EXT4 particiót látok, nem tudni volt-e rajta egyáltalán rendszer. Debianos írásban valami érdekeset írtak arról, hogy kikapcsoláskor elveszi a rendszer az áramot, de lehet, hogy tényleg valami energiagazdálkodási beállításoknak kéne utána néznem, bár home user Linuxon teszteltem, ahol elvileg nincs ilyen gond. No majd kiderül....addig is, ha van tippetek, ne kíméljétek a topikot, mégha ez kicsit mélyebb téma is az átlagosnál. Sajna egész hétvégén meló, pedig beleástam volna magam most frissiben.
Amúgy 2nap 3óra és 60GB írással 1,92TB PM 883 50-ért igen jó vételnek tűnik!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
válasz Graphics #47987 üzenetére
A kötelező olvasmányt ismerem, és nem is értem, hogy hogy jön ide.
Összesen 16 SSD fut itthon, 70 és 100% közötti kondícióval, viszont ez az egyetlen, amelyiknél bad sectort és figyelmeztetést jelez a HDTune. Ráadásul abban is ez az egyetlen, hogy csak ezen volt adatvesztésem.
Nem véletlen, hogy nem a 70%-osra panaszkodom, hanem erre, amelyiknél ugye pont arról volt szó, hogy a kelleténél több a sorozatban a bad sectoros példány. Ezért bátorkodtam megérdeklődni, hogy van-e gond ennyi reallocationnel.
MaCS
-
nagyúr
válasz Graphics #47980 üzenetére
Egyébként ja, ezek a bevált OEM-ek update nélkül is csak mennek, mint a tank! Ezért is venném őket simán, mondjuk 850 EVO és 860 EVO fw-update se különösebben érdekelt eddig. Úgy vagyok ezzel is, ha valami működik, azt ne akarjuk megjavítani!
Azért kicsit bánatos vagyok, hogy újabban különös dolgokat produkál a Samsung, mégha csak customer szinten is....980 hőjelzés bug, 870 EVO fene tudja miféle bug.
Most ugrik be, van egy PM830 is Dell M4700-ban, no az is csak megy sok éve, pedig az kapott rendesen, 3D modellezés koptatta!
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
félisten
válasz Graphics #47972 üzenetére
Graphics, Pyttawrx, köszi!
Különösebb jelentősége nincs, az otthoni gépem spamkönytárában kell lennie. Csak azért kaptam rá fel a fejem, mert nagy örömmel konstatáltam, hogy a nejem gépében is 870-es van, és szemet szúrt ez az m.2 870. Venni nem tervezek, úgyhogy ment is a szemétbe, csak a kíváncsiság dolgozott bennem.
De nagy összegben mernék rá fogadni, hogy a reklámszóróknak fogalmuk sincs arról, hogy egyáltalán miről van szó. A szám biztosan 870 volt, a kép pedig egy m.2-es SSD-t ábrázolt Samsung felirattal.
Elnézéseteket kérem a felesleges körökért.
Köszönettel: MaCS
-
LLKobe
veterán
válasz Graphics #47959 üzenetére
Bakker hogy néztem ezt be, köszi! De ahogy néztem az enyémnek is többet kéne tolni ennél:
Atto ezt dobta:
Ez így is karcsú nem?
Egyébként mikor megvettem rámértem, akkor hozta az 2gb/2gb körüli értékeket.
Azóta betettem a lapba még egy NVME SSD-t, nem lehet hogy az kavart be neki? Nem lehet kevés a PCI-E lane vagy valami ilyesmi?Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
veterán
válasz Graphics #47870 üzenetére
"A új Transcend modellek összefüggő adattömbök kezelésekor 42 MB/s-os olvasási, illetve 33 MB/s-os írási tempót érnek el.
...
A gyártó 8, 16, illetve 32 GB kapacitású SSD-i Németországban rendre 178, 311 és 444 eurós ajánlott áron kerültek piacra."
Ez a kemény, nem a kád sarka. Köszi, hogy megosztottad, elámultam a számokon.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
válasz Graphics #47862 üzenetére
Lehet hülyének fogsz nézni, de mikor milyen kedve van. Nem volt jó. Újratelepítem a gépet, jó, majd meghibban. Újratelepítem, az egyik jó, a másik nem, és így tovább. Ott tartok, hogy kivágom az egész gépet. Ugye onnan indultunk, hogy a 870 evo 3tb írással 16 szektorhiba 233 adatátviteli hiba.
Magician vagy elindul vagy nem, vagy fél órát pörög mire észhez tér. Frissítettem a szoftvert. A magician szerint jó az ssd.
-
-
-
-
75kokoko75
aktív tag
válasz Graphics #47799 üzenetére
Nagyon köszönöm a felajánlást, de elég messze lakunk egymástól sajnos, így személyesen nem tudok ott lenni. A bizalmas dolgok miatt nem hagynám ott sehol.
Próbálok keresni valakit aki segít átmásolni az adatokat ha lehet. Sikertelenség esetén pedig fogom a kalapácsot és...
Aki hirtelen akar meggazdagodni,nem marad ártatlan (PL 28:20)
-
leroyclub
senior tag
válasz Graphics #47761 üzenetére
Értem, akkor megpróbálom újra. Macriummal csináltam. Az esetleg számít hogy mind2 vinyó külső meghajtóként lett csatlakoztatva egy másik géphez és úgy történt a klónozás?
Illetve az SSD-vel kell csinálnom bármit klónozás előtt? Mert most csak ahogy volt (üres, 1 partíció) rádugtam és elindítottam.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Graphics #47760 üzenetére
AHCI bekapcsolva.
Kísérleti jelleggel be lehetne kapcsolni az UEFI-t (van rá opció), de nem nyúltam hozzá, nem tudom, ennyire régi notinál mennyire működne jól.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Sennalacy
aktív tag
válasz Graphics #47742 üzenetére
Köszi srácok, akkor kihagyom.
Lenne még egy kérdés. Mi az ajánlott az alaplapi socketek közül. A CPU közeli, vagy a távolabbi? Ha jól értem az előbbi többnyire a cpu vezérlőjével megy (aorus masternél vissza van kötve a chipsethez is) utóbbi meg az alaplapi chipset. 4 slotban van ram, nem tudom, hogy ennek lehet-e köze hozzá, de ha a sebesség szempontjából mindegy akkor nem a cpu-t terhelném vele. Van egy z390 MSI Tomahawk lapom a távolabbin van hűtőborda viszont a cpu közelire van jobban airflow.
Továbbá az ssd-n lévő papír matrica kiváló szigetelő, ami nyilvánvalóan rontja a hűtőborda hatékonyságát. Szerintetek szedjem le? De úgy később, ha netán eladom problémás lehet, hogy nincs rajta semmilyen adat.Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
CsengődiGeri
tag
válasz Graphics #47733 üzenetére
Köszi a választ. Csak azért kérdeztem mert én még egy MP500 NVMe-t nyúzok ami MLC-s és azon gondolkodtam érdemes-e lecserélni egy újabb NVMe-re ami TLC-s. A mérete még bőven jó, nem nőttem ki csak sebeséségileg meg a tartáságilag gondoltam a cserére de ha nem fontos maradok ennél.
-
CsengődiGeri
tag
válasz Graphics #47730 üzenetére
Kicsit láma a kérdés.Tényleg igaz, hogy az MLC-s SSD-k továbbírják a strapát mint a TLC-sek? És mi van a vezérlőkkel azok is strapabíróbbak ezekben az SSD-k ben?
Csak azért kérdem mert TLC-s szinte már nincs is a piacon csak néhány darab horror áron. Ezeket szerverekbe szánják? -
Imi1981
veterán
válasz Graphics #47704 üzenetére
Nem bírtam várni így letöltöttem a Linux mint cinamion - t és pendriveról indítottam. Ez látja! Most próbálom formázni de nem csinál semmit. Valami itt nagyon elcsesződött. El is raktam fiókba. Sajnálom azért mert Windowsnak jó lett volna még de már túlságosan idegesít így inkább abbahagytam.
Szerencsére az amit vettem WD Blue 3D NAND 2.5 1TB tökéletesen működik és nagyon elégedett vagyok vele! Nem lassúl és nem melegszik 400 GB rá másolása közben sem! 37 fok volt a legmagasabb. Igaz hdd-ről másoltam 100-120 MB/s-el de akkor is nagyobb melegedésre számítottam.
-
baro32
aktív tag
válasz Graphics #47692 üzenetére
Esetleg ebben a vékony lapkában kérhetném a segítségedet mert ilyenekkel még nem volt dolgom nézegettem ilyen bordákat csak az igazság az hogy nekem az SSD fordítva megy a csatiba mint ahogy a képeken látom a borda felhelyezését az SSD-re.
Úgy értem hogy a kisebb lába van felém a foglalatban nem pedig fordítva remélem ezt így értedHP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Probert75
addikt
válasz Graphics #47630 üzenetére
A sebesség kérdés meg. THX! Részben, mert egy 120GB-os SSD-t meg nem lát a fentebb írtak miatt. Ha hamarabb tájékozódom, igaz nem tudom ez hogyan derült volna ki, mert szerintem senki nem kérdezte volna meg, hány tárolóm van. Úgy hogy mindenképp beszerelés után előjött volna a probléma. Túl sok tároló vinyóm van és el van aprózva a rendszerben(1-1db 1 és 2 terrás,1db 500GB-os, 120GB-os samu ssd és az új 500GB-os M2-es samu). A 120GB-os Kingston ssd esett ki a rendszerből.
-
Probert75
addikt
válasz Graphics #47590 üzenetére
Üdv!
Először is elnézést kérek, hogy egyből téged zargatlak!
De nekem is az a problémám, mint xDarkBoyx fórumtársnak, hogy a beszerelt Samsung 980 500GB M.2-es ssd-m nem megy csak 1800MB/s alatt picivel.
A fórumban tovább olvasva te adtál neki segítséget, hogy a biosban mit állítson.
De én ezt az x2-es beállítást nem nagyon vágom.
Leírnád pontosan mit keressek az alaplap uefi biosában?
Alaplapon Asus B450 Pro Gaming. Gondolom a Andvanced beállításban kell kutakodnom?
A segítséged előre is köszi! -
xDarkBoyx
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Xbox Series X|S
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Reklámblokkolók topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest