Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gabo9201
senior tag
válasz gabo9201 #48034 üzenetére
Sziasztok!
Megtörtént a csere, lenne még néhány kérdésem.
Az előző posztban rosszul írtam, mert a régi 120GB-s SSD nem KingstonA400hanem V300.
Csináltam összehasonlító tesztet, ugyanabban a gépben, ugyanazzal a kábellel, csak az SSD és a Win változott. A régi 120GB-s egy 2014-ben telepített agyon szemetelt Win7 alatt futott az új 480-as pedig egy frissen telepített, lefrissített Win10-en.
A gép:
Lap: Asus P8H67-M EVO
CPU: Intel i5 2320
RAM: 2x4GB Dual DDR3 1600Mhz (a proci csak 1333-at tud) Kingston HyperXAz első kérdésem, hogy mennyire normális az, hogy az Aida64 a régi V300-ra azt írja, hogy UDMA 6-al megy az új WD-re pedig csak UDMA 5-öt ír?
A második kérdés pedig a CrystalDiskMark által mért értékekkel kapcsolatos.
Látható, hogy némely értékek jelentősen növekedtek, de a mérésben pirossal kiemelt olvasási és írási sebességek a régi 120-asnak nagyságrendekkel többet mutatnak. Ennek lehet valami oka vagy simán csak a WD azokban a tesztekben valóban ennyivel lassabb? Egyébként maga a gép szépen fut nagyon, nem érződik lassabbnak egyáltalán, inkább kicsit gyorsabb (nyilván a friss rendszer sem hátrány).
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Jelenleg egy öreg i5-2320-al és 8GB rammal szerelt gépet használok. Ebben van egy annak idején 2017 körül újonnan vásárolt 120GB-s Kingston A400-as SSD. Keveset ment, 100/100-as az állapota. Ezt most kis befektetéssel ki tudnám cserélni egy használt 480--as WD Green-re, ami fiatalabb és sokkal nagyobb, de mégis van rajta HDSentinel szerint egy hibás szektor és 100/98-as a kondíciója.
Szerintetek érdemes cserélni?
Azt olvastam, hogy az SSD-k esetén a kondíció nem olyan, mint régen a HDD-k esetén, hogy ha lecsökken akkor egyből kuka, de mégis aggaszt az az egy hibás szektor. HDD esetén is mindig kerültem azokat rendszernek használni amiken hibás szektor van.Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
gabo9201
senior tag
válasz Anubis_9 #4751 üzenetére
Az enyém tök üres volt mikor frissítettem, szóval ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. Bár nem hinném, hogy biztosan elvesznek az adatok.
Én lehúztam a másik HDD-t ami a gépben van.Mod.:
Engem az szivatott meg először, hogy nem volt AHCI módban a vezérlő és nem ment fel rá az update.[ Szerkesztve ]
-
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
Szert tettem egy 60GB-s OCZ Agility 3 SSD-re. A sebességével kapcsolatban lenne kérdésem. Csináltam egy-egy tesztet CrystalDiskMark-al, először normál módban, utána pedig ahogy a cikkben is írva van "All 0x00 (0Fill)" módban (ha jól tudom ebben Sandforce vezérlő van).
A kérdésem csupán annyi lenne, hogy ezek az eredmények megfelelőnek számítanak-e? Jól gondolom, hogy inkább a normál módban futtatott teszt adja vissza a valóságot? A rendszer néhány napos Win7 64bit Ultimate. A SATA vezérlő az ajánlások alapján AHCI módban van. Az SSD-re a rendszer telepítése előtt a legfrissebb 2.25-ös Firmware-t tettem.
A konfig ami mellette van:
ASRock 890GX Pro3
AMD Phenom II X4 955BE (jelenleg 4GHz) + CM TX3 Evo
2x2GB Geil Evo One DDR3 1600MHz CL8
Sapphire 5850 Extreme 1GB
Samsung HD103UJ 1TB HDD
OCZ Agility 3 60GB SSD
FSP 350WEgyébként elégedett vagyok vele, sokat dobott a felhasználói élményen.
Köszönöm a figyelmet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest