Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55798 üzenetére
Van egy XG8 a gépben? Akkor főleg jól fogják érezni magukat, mint kis/nagytesók! No de amúgy teljesen jó SSD-k ezek, no de amit ezerszer próbáltam már elmagyarázni, végre itt normálisan megadja a gyártó! Mert nincs olyan, hogy Sata és NVMe SSD max operation hőfoka max 70 celsius, ez egy totál logikátlan dolog!
Ezt figyeljük csak, milyen az, ha nem a marketingesek csinálják a leírást:
Jól látom, a vezérlő operatív hőtartománya 0 ℃ to 95 ℃ ?
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Pityu.
nagyúr
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Egy minipc-t használok routernek/tűzfalnak (opnsense), ennek a háttértárját cseréltem le egy WD red 500GB ssd-re 16-17 napja. Most ránéztem hds-el, és a kondíciója 72%-on áll... Visszaosztva a 350 TBW elméleti élettartamot az össz írt adattal (241. attribútum), ki is jön a matek. De szvsz ki van zárva hogy fél hónap alatt cca 50TB adatot írt volna, ez elődje egy jópár éves nvme ssd volt, ami most is jobb kondiban van... Van valami tipp hogy mi okozhatta/okozhatja ezt?
-
Graphics
Jómunkásember
Vagy nem ismeri fel jól a HDS, vagy sajnos ennyit bírt.
Sajnos a HDS nem ismer minden SSD-t. Szenzitív adatokat azért ne tárolj rajta, amíg nem derül ki, hogy van-e komolyabb baja.
Érdemes esetleg SATA kábelt cserélni, illetve megnézni a tápod minőségét ,de ezek csak inkább óvintézkedések, semmint valós problémák jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
nido
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Minek lehet hinni?
Működik, már mentettem és ha pusztul sem gond.
Most minek lehet hinni?
Gép újrainduláskor néha javít, de látszólag probléma nélkül működik.
Egy éves. Gáz lenne, ha ennyit bírna. -
nagyúr
válasz ricsip #55789 üzenetére
Mennyit ér? 30eft kb, ha az Aprón található OEM SSD-khez viszonyítom. A gyártói garancia az 5 év, de a bolti garancia tök mindegy mennyi. Ha gond van, nekik adod le, ők elszuttyognak vele és vagy visszaadják vagy továbbküldik szakszervizbe/gyártóhoz.
Ja és a nagyon gagyi webshopok tovább se küldik, mivel szürkeimportot a Samsung nem garizik. Se nekik se neked!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Pityu. #55785 üzenetére
Nekem se volt bajom még eMAG-gal, de jó ideje nem is rendeltem semmit tőlük, a BB topikban nagyon nyekeregnek miatta a népek. Az Extreme Digital az viszont okozott párszor gondot, az biztos. Lényeg, hogy nagyon körültekintően kell mostanában vásárolni!
...a hűtő jó lesz az meg esztétikára is jobban fog mutatni
Na igen, ez is egy szempont! Mondjuk nekem tetszik az OEM SK Hynix PC801 is, már amikor leszedem a notebook alját.
-
Pityu.
nagyúr
válasz ubyegon2 #55783 üzenetére
Nekem komolyabb bajom nem volt még az emaggal max annyi amit írtál,hogy külső forgalmazós dologgal de ott is az volt,hogy tesóm ment a csomagért az automatába ő még olyat nem is látott nekem meg az értesítésben ugye az volt,hogy egy kód de két csomag az egyik csomag bazi nagy a másik nagyon kicsi és én azt hittem csak az egyik csomag jött meg mert a csomagszállító hátulra rakta a kicsit előre a nagyot tesóm meg csak a nagyot látta azt kivette a kicsi meg bent maradt és vissza zárta az ajtót így a csomagszállító vissza vitte az át nem vett terméket.Na most akkor még lehett telefonálgatni az emagnak rendes segítőkészek voltak és segítettek megoldani a helyzetet.De pl nekem tetszik az emagnál,hogy akár több idő is lehet a visszaküldésre vagy nem kérnek pénzt azért,hogy elállok a terméktől már úgy értem nem én fizetem a visszaszállítási díjat viszont a hasonlóan nagy cég alzánál meg anno kérték a visszaszállítási díjat szóval kinek mi jön be.Amelyik cégre anno egyszer nagyon dühös lettem meg ugye beolvadt az emagba az extremedigital na eleinte velük is meg voltam alégedve aztán jött egy baki na ott kiakadta.
Be is fogom szerelni hűtés nélkül még ma de majd azért ha jövő héten megjön a hűtő jó lesz az meg esztétikára is jobban fog mutatni.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
nagyúr
válasz FireKeeper #55780 üzenetére
Szia!
King Unique szaki a külső házak nagy ismerője, én biztosan nem kockáztatnék, annyiféle chipes külső ház van...
Szóval ha egy mód van rá, inkább natív kapcsolattal frissíts!
-
nagyúr
válasz Pityu. #55782 üzenetére
eMAG-tól jó ideje elég kockázatos rendelni bármit is, főleg ha piactéri partner forgalmaz és nem veszed észre, a szállítás is akadozó plusz most még BF is van. De addig is legalább kipróbálhatod/tesztelheted, mennyire melegszik az XG7, semmi baja nem lesz, ha hűtés nélkül nyúzod.
-
Tiger.
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok,
Samsung SSD-n akarnék firmware-t frissíteni, ezt úgy is meg tudom tenni ha USB-s adapteren van rákötve a gépre, vagy mindenképp natívan kell lennie?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Tiger.
nagyúr
válasz Graphics #55777 üzenetére
Rendeltem egy adata 240gb új sata 3-as kábelel.
Majd kiderul mi a baja.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Tiger. #55776 üzenetére
Attól mert kevés a százalék nem lesz baja, nekem van 9%-os SSD-m vígan megy.
Attól mert adatkapcsolati hiba van lehet
Miért lehet, szar kábel, rossz csatlakozás, gyenge minőségű tápegység, áramszünet, rossz kikapcsolás stbstb.Így persze tippelgettem egy csomót.
Javaslatom ugyanaz: Új SSD.
-
Tiger.
nagyúr
válasz King Unique #55773 üzenetére
Honnan a tokombol tudjam, mikor a gép el sem indul mert kék halál van egyből. Rövid ideig működött utána már nem.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
5leteseN
senior tag
"Kis" késéssel hozom a Samu-SSD-k sima és Bifurkation PCIe3.0 4x4-es kártya teszteredményeit, "duplázva":
...ez a 17e MBps körüli (elég harmatos) RAM-sebességgel, mert azt gondoltam, hogy a gyenge DDR3 sebessségek miatt nem háromszorozódik (csak kétszereződik) a RAID0-ás sebesség.Ez:
...a 35.500MBps körüli RAM*-sebesség eredményei, meglepetésemre nincs eredménye a duplázódott RAM-sebességnek, más okozza a palack-nyak hatást(igen-tudom. Bottleneck ).Vajon mi?
Meglepett az is, hogy RAID 0 nem hozott javulást a Random-műveleteknél, pedig elvártam volna.
Valaki tudja esetleg az okokat?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Tiger. #55771 üzenetére
További infók után fogok válaszolni.
Se egy HDS kép, semmi. Bocs, de nah .. én segítenek, de így nem lehet. Cserélj adatkábelt, passz.
Javaslom akkor vegyél egy új 240-est.
Bocsi de alap,hogy úgy kérdezzünk már, hogy be kelljen az infót kikönyörögni ...
Miert nem lehet először leírni normálisan?????????
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Tiger. #55769 üzenetére
A másik topikban ugye már le lett írva a lényeg, meg hogy ebben a topikban az SSD hibájának további elemzéséhez nem ártana pontosítani ("Kingston 64gb", jó de melyik?) milyen SSD-ről van szó, HDS áttekintés és / vagy S.M.A.R.T lapról screenshot hogy csak adatkapcsolati vagy szektorhibák is vannak-e, stb.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
válasz King Unique #55768 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok.
A lányom gépe tegnap óta kék halált produkál.
A rendszert újra raktam, és nem javított rajta.
64gb Ssd van benne és 80napot ír az élettartalmra HD sentinel.
Erre gondolok, hogy az a hibás.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
King Unique
titán
válasz szkutyi #55765 üzenetére
Pontosabban a kis méretű SLC cache miatt lehet, ha az elfogy / telítődik, akkor belassul az SSD a TLC / QLC NAND "nyers" írási sebességére, ami egy másik esetnél bővebben ki lett fejtve.
"Minnél nagyobb, annál többet tud írni gyorsan?és annál később lassul be?"
Igen, a tárolókapacitás illetve rendelkezésre álló szabad terület függvénye is lehet, meg lehet fix méretű is az SLC cache, lásd a #53503-ban kifejtve.
A profik gyakran úgy oldják, hogy külön veszik az SSD-t és hozzá az USB-s külső házat, meg értelemszerűen olyan SSD-t, ami lehetőleg TLC és nagy méretű rajta az SLC cache, akár még DRAM-os is, stb., ami kevésbé lassul be írásnál.
Egyébként ebből a "külső(adata 225Gb) usb-s ssd-m" pont nem derült ki, hogy pontosan milyen ADATA külső SSD-ről van szó. De vélhetően QLC modell lehet kis méretű SLC cache mellett, azért lassul be 60 GB másolása után.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
sziasztok!
észre vettem hogy a külső(adata 225Gb) usb-s ssd-m 60 giga irás utan belassul kb 200MB/s-ra
belső ngff ssd-m (512gb) kb 10 gb irás után lassul be kb 80MB/s-ra.
azthiszem ez amiatt van hogy elfogy az ssd-ben léfő puffer(dram?!) és ennyivel tud már csak irni.(trim megvolt, azzal is szenvedtem, elötte 1-2Mb/s-ra esett le )
ezt a profik hogy szokták megoldani?gyakorlatilag akkor ezek az ssd-k használhatatlanok nagyobbb fájlok mozgatására?köszi a segitséget -
SLYM
veterán
Sziasztok!
Gondoltam beüzemelek egy SSD-t (Egy másik SSD és 2 HDD mellé). Tápkábel és adatkábel bedug, de nem látom a meghajtót sehol, csak az eszközkezelőben, ahol is ezt olvasom:
Device SCSI\Disk&Ven_KINGSTON&Prod_SA400S37480G\4&d00ae69&0&040000 was not migrated due to partial or ambiguous match.
Last Device Instance Id: USBSTOR\Disk&Ven_Kingston&Prod_DataTraveler_2.0&Rev_6.00\06911251038209A5&0
Class Guid: {4d36e967-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Location Path:
Migration Rank: 0xF000FC00FFFFF130
Present: false
Status: 0xC0000719Tudtok segíteni, hogy mit kell csináljak, hogy életre keljen az SSD? Köszönöm!
-
ricsip
addikt
Sziasztok. 970 EVO Plus 1TB mennyit érhet bontatlan vadonatújan boltból (csak 2 év garit ad rá a bolt, úgy tudtam 5 év van erre a típusra is)?
-
-
Adi01
tag
Sziasztok!
Milyen ssd-t vegyek topikban már nem fért el így itt kérnék tanácsot.
Legion 5 Pro laptopba vásárolnék ssd-t.
Következő ssd-k érdekelnének1. Samsung 990 Pro [link] 38 ezer
2. Talán ez lenne az ár érték bajnok: [kingston-fury-renegade-nvme-1tb] 32ezer
3. Youtube-on még láttam egy ilyen ajánlást is: [Western-Digital-Black-SN850X] 35ezer4. Lenne még egy versenyző [Crucial T500 1 Tb]38e. Levehető heatsink-el. tomshardware szerint a legjobb ssd laptopokba. Van valami D-ram opció ami miatt ajánlott. Bár ez annyira nincs meg miért jó ez laptopnál.
Ti mit gondoltok?
illetve lenne még egy olyan kérdésem, hogy SSD hűtésére milyen opciók vannak laptopnál. Én videón úgy láttam, hogy heatsink-es ssd se fér el nem, hogy egy hűtőborda a laptopban. [link]Köszönöm a válaszokat
Lenovo Legion Pro 5 16ARX8 AMD Ryzen 7 7745HX, Nvidia GeForce RTX 4070 8gb, 32GB Kingstone Fury Impact (2x16gb) DDR5 - 5200Mhz
-
Pityu.
nagyúr
Akkor úgy néz ki lejjebb kell vennem a hd sentinel nézegetést mert nagyon hagyatkozok rá.
-
nagyúr
válasz Pityu. #55755 üzenetére
Nem mint ha sokat számítana a TBW érték, de 1terás SSD-k TBW-je általában 600TBW, ehhez viszonyítva is semmi a 12TB, de OEM-eknél főleg semmi. Sokan ezzel úgy vannak, hogy már tesztelték az eszközt és jól működik, ezért is vesznek nyugodtan OEM SSD-t. Családban jó pár OEM SSD ketyeg már évek óta, egy részét már jóval több írásmennyiséggel kaptam, futnak gond nélkül.
Ahogy Graphics írja, írj rá Te is jó sokat.
-
Pityu.
nagyúr
válasz ubyegon2 #55754 üzenetére
Kicsit most agyalgatok megvettem a kioxiát igaz nem sok de 12TB írás meg 368 nap 12 óra van benne, most azon agyalok az ugyan annyiba levő wd meg kb teljesen új nullás lett volna 0 nap 0 óra 3 indulás.Nem vészes az a 12Tb írás meg az üzemidő ne parázzak rajta?
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Ez milyen ssd-nek minősül jó vagy rossz Western Digital PC SN730 NvMe ssd 1Tb ?
-
Pityu.
nagyúr
Ha csak két ssd van a gépben az mennyire biztonságos? Megszoktam kicsit,hogy egy ssd meg egy hdd van a gépben. Az ssd-n van a rendszer meg programok minden más a hdd-n. Csak mikor olyan van,hogy letöltögetések ilyesmi akkor a hdd intenzívebben van használva és félek,hogy az ssd mennyire bírná meg adatoknak mennyire biztonságos. Viszont a kíváncsiság kicsit hajt pl a hdd a leghangosabb egység a gépben vajon mennyire lenne csend nélküle.
-
blendész
tag
Oké, köszönöm, akkor nem izgulom túl!
www.meszlenyiandras.com
-
Graphics
Jómunkásember
-
blendész
tag
válasz Pyttawrx #55732 üzenetére
Gigabyte Aorus M.2 NVMe SSD 500GB Gen4
Most elvagyok vele, de nyáron, terhelés alatt volt már 50-53 fok. Szeretném ezt lejjebb nyomni. Főleg, hogy a HDD Sentinel szerint 88%-os az állapota. Gondolom a magas hőmérséklet nem segíti a hosszú élettartamot.www.meszlenyiandras.com
-
pingtest
tag
válasz blendész #55731 üzenetére
Szia.
Samsung 970 evo plus van nekem. Most is 43 fokot mutat alapjáraton. Terhelés alatt 50 fok volt a maximum eddig, ha lehet hinni adatoknak. Igen, és nincs 30 fok itt sem. Igaz nekem a lapom az más, de semmi plusz hűtő nincs rajta.
Amúgy az ssd az nem megy mindig, nem működik? Értem ezalatt, hogy a hdd-knek jóval több működési időt mutat a hds, mint az ssd-nek. De ha belegondolok csak kell, hogy működjön mindig, ha arról fut a windows. Vagy rosszul gondolom?Steam: http://steamcommunity.com/id/bbikass/
-
azbest
félisten
válasz Graphics #55736 üzenetére
érdekességképpen, azt olvastam (andantek-es hmb használatot emlegető teszt kapcsán), hogy van winre és linuxra is tool, ami ki tudja olvasni, megmutatni mennyit használ
VLO's nvme-hmb on Windows, nvme-cli (nvme get-feature) on Linux.
Az nvme hmb info linken van.
Most pont nem hmb-s ssd gépnél vagyok, úgyhogy nem tudom megnézni. De otthon majd megnézem 24h2 alatt a patritot és az nv2-t. -
Pityu.
nagyúr
Ilyen Wd Black SN770 1TB SSD-t érdemes lehet venni? Tesztben azt írták nagyon tud melegedni meg kifogyhat a gyorsítótára gyorsan.
-
blendész
tag
Sziasztok!
Az alaplapra felrakott m2 ssd-k sajnos nagyon melegszenek egy b550 Tomahawk lapon, ha dolgozik a gép. Főleg a rendszer-ssd van nagyon közel a vga-hoz és hiába van szépen bebordázva, inkább felveszi a hőt, mint leadja...
Viszonyításképpen: tegnap lassú formattáltam az egyik hdd-met, miközben a lemez 26 fokos volt, az ssd 45. És most nincs kánikula a lakásban... A kérdésem az lenne, hogy nincs vmi kis, házba betehető venti, amit csak simán letámasztanék mondjuk az alul lévő táp dobozára (mondjuk vmi mágneses talppal) és közvetlenül az ssd-re fújnám vele a levegőt? Nincs nagy kedvem barkácsolni, gondoltam megkérdezem, hátha gyártanak vmi ilyen kis apróságot.www.meszlenyiandras.com
-
5leteseN
senior tag
válasz amargo #55725 üzenetére
A jelenleg megvehető kategóriájú (csúcs-)technológia még nem tudja tartósan és megbízhatóan hozni a marketingeseik által
megadotttúlhangsúlyozott (és a mérnökökből kivert) sebességeket a korábban megszokott körülmények között(nincs venti, nincs hűtőborda, csak a megszokott "semmi").Szerintem a Józan Felhasználó (ha csak lehet, mint "Szerénységem" ), "rádob" egy 1-2€-s kis ventit, és "problem-solved"!
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Feleségemtől kaptam Sn580 wd blue-t. Kérdésem ez jónak számít? Illetve kell rá hűtő ,ha nincs terhelve(nagyon ritka játék)? Köszönöm
Ha elolvastad az üzenetem, kérlek vedd a fáradságot és válaszolj!
-
nagyúr
válasz amargo #55724 üzenetére
Igen, az általad linkeltből halásztam ki, azért linkeltem így külön és írtam le a program pontos nevét is, hogy később is kereshető legyen.
Nálad lehet az is, hogy nem lesz szükséged új firmware-re, mert ezzel már jól fog működni sokáig. Egyébként sok új fw néha olyan dolgokat javít, ami csak egy adott hardverkörnyezetet érint.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz ubyegon2 #55718 üzenetére
Igen, persze frissítés után néztem, de sajna ott nincs. Viszont, amit linkeltél én is pont azt linkeltem (vagy is abban benne van) a lényeg, hogy van megoldás, de amúgy szerencsére a legfrissebb már megfelelően működő FW van rajta.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
azbest
félisten
én csak olcsó kínai kreteket próbálgattam, van amit megcsíptem 5 dolcsiért korábban [link] rtl9210 (csak nvme) és 15 dolcsi körül [link] rtl9210b (nvme+sata) csak ugye lutri, hogy mindig ugyanolyan chipsetes -e, egyik utóbbiról volt ami noname. Teljesen jól műküdik az is, de sokkal jobban melegszik, mint a realtek.
-
jimpo
senior tag
válasz azbest #55720 üzenetére
Nekem is full Aluminium M.2 külső házam van ~9 ezerért vettem... Mondjuk van súlya 71g SSD-vel kábel nélkül, de a hővezetése fényévekkel jobb mint egy Műanyag háznak.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
azbest
félisten
válasz 5leteseN #55717 üzenetére
Ha van 10gigabites portja és a keret tud olyat, akkor azért 1GB /s megy. Én hővezető gap padot tettem a külső keretbe, ez ilyen összecsúsztatható, szóval felül rajtahagytam a fóliát, hogy ne ragadjon össze, de már így is rengeteget segít a hőelvezetésben a fémházra. Aztért kompaktabb egy ilyen keret, mint a 2.5" sata, a sima sata m.2 nem annyira elterjedt, nem olcsóbb általában.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz 5leteseN #55717 üzenetére
NVMe-SSD most téli szobában(22 fok) is könnyen ugrott 60 fok környékére...
SATA-SSD-im hibátlanul műxenek az üzemóráiktól függetlenül(mind a három), 45 fok fölé sose mentek...
Vártam azért, hogy ezek után még beírod, hogy a floppy lemezeid hány celsiuson üzemelnek! Ha már NVMe és Sata hőtermelését összehasonlítod!?
-
nagyúr
válasz amargo #55711 üzenetére
Kár, hogy nem támogatja a WD/Sandisk SSD-ket az LVFS, túl egyszerű lett volna. De amúgy gondolom futtattad a programot és ott látta az eszközt, csak nem volt frissíthető fw opció? Kb így, mint ennél az SK Hynixnál?
(ennél nincs elérhető fw, mert OEM és a különböző gyártók nem nagyon teszik elérhetővé a különböző fw-eiket)
De úgy látom, ebben a linkben van egy Samsunghoz hasonló boot iso-s megoldás. Ez akkor egyszerűbbnek tűnik, mint a nvme-cli app megoldása.
A WD nyugodtan berakhatta volna Win és Mac mellé az Western Digital Embedded Toolkit iso-t is.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Én külső házba feleslegesnek gondolom az NVMe-s SSD-t, mert gondolom USB3-mal lesz használva(=>500MBps, max).
Nekem a külső házas NVMe-SSD most téli szobában(22 fok) is könnyen ugrott 60 fok környékére, a nyári szobát(30+ C-fok) nem is kockáztattam, ment a PC-házba egy kis 1€-s ventivel a tetejére.
A (szerver-)használtan vett(kb 30-35€-s) 1,92TB-os SATA-SSD-im hibátlanul műxenek az üzemóráiktól függetlenül(mind a három), 45 fok fölé sose mentek.
Szerintem megbízhatóbban, mint az hűtés nélküli új NVMe-k, attól függetlenül, hogy használt.
Kicsit OFF a javaslat, de nekem bevált. -
bzs73
őstag
vagy van még
Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 68-ért. Filmek tárolására melyik lenne a jobb. Inkább tartósság-megbízhatóság szempontjából. Gyors olvasás-írás nem érdekel, mint írtam külső házban lenne, usb-c csatlakozással.If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
Üdv.
WD SN820 4TB 4096GB PCI-E x4 4.0
Valakinek van tapasztalata vele? Filmek tárolására venném, külső házba kerülne. 70k-t megérne?
Vagy találtam
SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4-t 85-ért[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Armagedown #55712 üzenetére
Ami akkor volt, ma már nem ugyanaz .
-
Armagedown
őstag
válasz Graphics #55709 üzenetére
Az egyik román webshopban kimagaslóan jó az értékelése és nagyon bevált darabnak tartják.
Van amúgy egy 5 éves, 120 GBos Goodram CL100 gen.2-m, ami gond nélkül működik, ugyanennek még mindig kapható a 240gigás változata, érdemes volna-e ma ilyet venni?
Alig vannak róla valami tapasztalat[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Armagedown #55708 üzenetére
Pedig egy forumtars mindig azt mondja kevés a meghibásodás A400-nal, lehet mert inkább kidobjak mint gariba kerülne...
Nekem is van itthon pár hibás ssd-m de nem votl kedvem foglalkozni vele.
-
Armagedown
őstag
Megnéztem, hogy mi a helyzet jelenleg a Kingston A400al, ezt találtam
Kár, hogy az ilyet nem én kapom, egy ideig ellettem volna a firmware frissítéssel.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
nagyúr
válasz amargo #55706 üzenetére
Ami viszont számomra kérdés WD-hez van linux-os firmware frissítő valahol vagy boot live megoldás?
Azt nem tudom, hogy WD-nek van-e boot iso megoldása, mint a Samsungnak, de NVMe SSD Linux blogban alul a #fwupd alatt találsz egy linket, abban vannak a frissítési opciók.
-
amargo
addikt
válasz douggutaby #55669 üzenetére
Ez nem sok, hidd el én is hasonló körülmények között használok ssd-ket, egy Samsung QVO-n már 670 nap alatt 67TB írás van, cache-re használom már csak, de kapja rendesen és semmi probléma vele 73%-os a hdsentinel szerint.
Ami viszont számomra kérdés WD-hez van linux-os firmware frissítő valahol vagy boot live megoldás?
Van egy wd black-em és szeretnék felkészülni egy esetleges frissítésre.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
azbest
félisten
válasz #53513741 #55703 üzenetére
aha, olyat is láttam csak most a 3-10 kacat rendelős változatban dobta fel amit nem tudok linkelni.
Sima bordásat én is használok [link]
meg jetiből is látok csavarosat is. Rövid ssd-re vettem múltkor hasonlót [link] .
Láttam, hogy itthoni webshopban is árulják ezeket, csak sokszoros áron. Ja egy tartalék gumi szokott lenni a készletben.Minipcéket [kép] töltöttem meg most ssd-kkel patriot, nv2 volt, utóbbit cseréltem át a sebessége miatt most kc3000-re, arra a felpattintósat [link] tettem, mert két oldalas vastag ssd. Alzában most volt némi akciózás.
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
törölt tag
válasz azbest #55701 üzenetére
Én a JEYI meg a bordázott réz bordákat szeretem. Egyszerű és nagyszerű. De a JEYI csak három piros gumit ad, pedig kettő kell a bordához.
A sok felesleges thermal pad helyett adhatnának több gumit! Kösz a tippet, én is berendelek holnap egy adag pirosat, meglássuk.
BTW nekem is notebookban van, szerencsére a gép alja rácsos, így szellőzik a drága.[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz azbest #55701 üzenetére
Tartalekba kene egy jo minosegu Gen 5 ha a 990 Pro megnyekkenne pont az unnepek alatt. Munkara is hasznalom a gepet es nem tudok varni ra hogy a garancian atmenjen. Ezert arra gondoltam a biztonsag kedveert most veszek egy olyan Gen5 SSD-t ami elorelepes is lenne, hogy valami ertelme is legyen a dolognak ha mar igy alakult a helyzet.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
azbest
félisten
válasz #53513741 #55699 üzenetére
Fogalmam sincs. Amelyik borda mellé feketét kaptam, az gyengébbnek tűnik. A pirosak jobban tartották a méretüket. Érdemes legalább 2-őt használni, mert elszakadhat és leeshet a borda.
De létezik összepattintós borda is, amit nem gumi tart [link] meg csavarozós változatból is többféle [link] , az ssd hátoldalát is érintik, figyelni kell hogy legyen pad alátéve vagy ne legyen alkatrész az útban.
#55700 Landon
nekem laptopban van, alul felül jó minőségű hővezető paddal kipárnázva, így nem fő meg. A 60 fok terhelés alatt még bőven jó. Azt hiszem 85 foknál kezd lassítani vagy életéért küdzeni.Gen5-ből a gyorsabb még jobban melegszik. A mostani gen4 lapban pedig nem lesz gyorsabb. Ha meg gyengébb képességű gen5-öt veszel, az lehet lassabb lesz, mint a gen4-esből egy jobb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest