Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HantekDSO
junior tag
válasz Multibit #55192 üzenetére
Pontosan! Másfél éve vettem egy Palit 4090-est, 300 ezerért - azóta is teszi a dolgát! Úgyhogy ami olcsó, az korántsem biztos, hogy gagyi - csak az eladó nem ezer, csupán száz százalékos haszonkulcsot számol fel!
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Multibit #55192 üzenetére
Nana, ne ferdíts, 7,68TB-os PM883-ast vettél esetleg
Ne csaljunk. 30-ért jó deal volt ez tény.
Most nem kételkedni akarok, de 30-ért a 7,68TB-ost vetted?Nem szóltam , emlékszem még, meg ricsip kétkedésére is .Valószínűleg az eladó sem tudta mit árul ennyiért, vagy alacsony volt a "beszerzési ár".
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
junior tag
válasz Raymond #55194 üzenetére
Azért vegyük figyelembe, hogy néha fillérekért lehet kamionról leesett cuccokat is vásárolni - igaz garancia nélkül, de az eredeti ár tizedéért is akár!
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
Multibit
nagyúr
válasz UberMutant #55193 üzenetére
Húúú, most tördelem a kezem. Ráb@sztam
-
Raymond
félisten
válasz troller #55184 üzenetére
A lenyeg itt az hogy ami tulsz szep hogy igaz legyen az ugy is van. Ha egy uj 1TB SSD meg a legolcsobbakbol is 50EUR akkor senki nem fog 4TB-ot 25EUR-ert adni. Ennyi. Es ez nem SSD specifikus hanem minden massal is amit igy arulnak mindenfele online csalok az Ali-n vagy mas marketpace oldalakon. A business az ebben, hogy olyan kicsi a kiadott osszeg (10-30EUR) hogy a vasarlo nem fog idot es energiat pazarolni arra hogy megprobalja visszakapni a penzet.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Multibit
nagyúr
válasz Graphics #55190 üzenetére
Pedig hangoztatjuk, hogy nincs évszázad vétele...
Néha van. Most tekintsünk el az Alitól! A HA-n időnként beüt a tuti deal. Nekem bejött 40 ezer/darab áron a 8TB-os, 0 km-es PM883 Amikor egy másik eladó ugyanilyen SSD-ket 65 ezerért hirdetett, néhány arc az ekézést érezte a legfontosabb teendőjének. Aki meg vásárolt belőle, az örült -
Graphics
Jómunkásember
válasz 5leteseN #55189 üzenetére
A megelőzés híve vagyok.
Edukáció. Keresés.
Amíg szar van, sajnos lesz veréb is rá. Erre is igaz.
Pedig hangoztatjuk, hogy nincs évszázad vétele...Mégis reménykednek sokan. Vissza lehet jelezni, keress rá hány ilyen hirdetés van.
Másnap csinál másik Store -t...
És mindig lesz valaki, aki ráugrik... Reméljük kevesebben, egyre kevesebben.De azért kíváncsi vagyok, mi van a dobozban .
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz ricsip #55186 üzenetére
Már
nyelvem hegyéna billentyűzeten volt a kezem a válasszal, mire beelőztél az aduásszal(amit asszem' pont te írtál nekem is )!Mikor nekem volt hasonló esetben a hálátlan igazmondó-szerepem a szomszéd best-buy-os "vásárlásakor", akkor azért elhintettük közös erővel az eladó "jóhírét" az eBay-en: ki is rakták a szűrét napok alatt. Ami jár, az jár!
Pár ilyen "kör" szerintem itt is járna akár az eladónak!
[ Szerkesztve ]
-
hotkar
aktív tag
A kínaiak gyakran saját magukat is hamisítják, lásd 4 TB-os Lenovo és Xiaomi pendrive, amit a két cég egészen biztosan nem adna ki.
-
troller
senior tag
válasz Graphics #55182 üzenetére
Hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás tipikus esete, nincs rá racionális magyarázat.
Több dolgot is rendeltem akkor az Aliról, amik teljesen korrektek voltak elég jó áron és sajna elkapott a flow.
És csak később esett le, hogy 1T-s SSD-ért is baromi kevés lett volna a 10k.
Pedig még Charlie bácsi klasszikusát is ismerem ami szerint: "Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor általában nem igaz"....Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
Graphics
Jómunkásember
válasz troller #55181 üzenetére
Sajnos ezek átírt vezerlos cuccok, így nem valószínű, hogy érdemi használatot el fogsz érni.
Szarabb esetben egy microSD kártya van benne... Aminek ilyen 4/10MB/S sebessége lesz.
CrystaldiskMark a sebesség tesztre.
A másik pedig [link]Mehet a kukába, illetve előtte alin reklamáld meg.
Nem is értem, miért vesznek ilyet az emberek, vagy Te miért vetted? Messziről látszik, átb.szas.
Ne vedd bántásnak, csak érdekel, hogy mi alapján vesz meg az ember bizonytalan dolgokat. Remény?
[ Szerkesztve ]
-
troller
senior tag
Sziasztok,
Aliról vettem egy "4 Terás" SSD-t 10k HUF-ért.
És igen, valószínűleg nem az eszemért szoktak szeretni.
A win természetesen 4T-snek látja.
Mivel tudnám hitelesen megnézni, hogy mi a valódi kapacitása?
És el tudom-e érni, hogy a win is az igazi kapacitását lássa?Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
-
Lau76
friss újonc
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Samsung 990 Pro ssd -hez szeretném telepíteni a Samsung Magican-t és telepítés közben leáll a program és ezt a hibaüzenetet kapom:
Tudnátok segíteni? -
-
lsc
nagyúr
Üdv
Nem tudom mennyire hülye kérdés, pcie 3-as ssd foglalatba pcie 4-es belemegy, múködik?Az élet kegyetlen .
-
Narandil
tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak a Kingston FURY Renegade 2TB m.2-st. Ahol láttam, nem nagyon volt rá panasz. Van esetleg olyan, aki régóta használ ilyen tipusú SSD-t? Nem szeretnék mellélőni ennyiért. Nem sűrgős a megvétele, hacsak a rendszer SSD nem gondolja meg magát (76%-n áll az állapota).
Köszönöm!
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
koko52
nagyúr
Sziasztok!
Még ilyet nem tapasztaltam ezért leírom:
Platform csere, Win telepítés nélkül. SSD-k vissza, egyik gép megy másik fekete kijelző, alaplap nem dob hibakódot. Kínlódás telepítővel, semmi. Aztán lehúztam a D meghajtó SSD-t, elindult, minden ok. Visszadug, semmi. Win-es ssd természetesen az első portban, bár tökmindegynek kellene lennie. Mondom biztos ssd a ludas, átmásoltam egy másikra az adatokat, bedug, semmi. Majd mindegy alapon a tápcsatit megcseréltem, a win-es kap először, majd az ág végén a D. Az ágon ez a két fogyasztó van, nincs is más. Egyből indul, mindenki happy.
WTF??? Valaki járt már így? Én soha, a másik gépek illetve otthoni gépek is random power ágon vannak."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Van egy Intel 535 120as SSD nem mai darab..
Mostanában kezdett fagyogatni a rendszer...
Újra raktam de ugyanúgy lefagy...
Kábelt cseréltem..
Hd sentinel szerint
Teljesítmény: 100%
Kondíció: 11%Indítottam rövid ön tesztet:
Azt írja vezérlő által megszakítva.
( Ja meg azt is pirosban írja, hogy lemez és számítógép közötti kapcsolatban előfordultak problémák,
Rendszer leállás, összeomlás, újraindulás stb
Javasolt az adatok azonnali mentése)Akkor ez most már csere érett lenne?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
zetecR
addikt
válasz King Unique #55156 üzenetére
Hamar örültem meg a TRIM hiányának, nekem is a válasz írása után esett le, hogy miért lenne 0% a kondíció.
Mindegy is, próbát megér - alaplapra dugva el sem indul a Windows, amint lehúzom róla a tápot, azonnal betölt.
Asszem ez kuka. -
Yeffy
veterán
Udv,
remelem, jo helyen teszem fel a kerdesemet. nem talaltam ezt a kerdest mostansag felteve, bocsesz, ha esetleg mar volt.
vettem egy NVMe M.2 SSD-t, rendszernek, illetve programoknak fogom hasznalni.
elso hasznalatba vetel elott szukseges melyformattalni? gondolom a Win telepitovel egy gyorsformazas nem art, h letrehozza a koteteket, particionaljon, stb, de kell neki full formazas is?Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
HARDVERAPRÓD
Erre reagálva: [link]
Én is a tapasztalatomat írom le:
Sok samu SSD-m van, amit használok is (SATA-III többsége), de a saját notijaimba is samukat vettem (NVME) és sokat adtam is el. Egyikkel sem volt még gond. Pedig vannak ahsználva meg fw frissítés is megy, amikor van.
Adatvesztés?...
Erre találták ki a mentést:
- 3-2-1 adatmentési stratégia vagy akár
- 3-2-1-1 adatmentési stratégia
De ha ezeket nem is valósítod meg, akkor pl:
- NAS-ra mentés folyamatosan, plusz egy külső HDD, amire menteni kell a fontos dolgokat. Tehát ez akkor nincs meg nálad, ami szintén nem gyártó hibája. Ez user hiba.Nem vitatom, hogy van olyan samsung SSD, amit nem vennék meg pl a QVO az egy rosszul sikerült alkotás.
Az is igaz hogy pl az evo 870 kezdetben fw hibás volt, viszont a PRO modellekkel szinte sosem volt probléma (860 pro model van a szerviz gépembe jelenleg is hibátlan). Talán a 990 pro-nál (?) volt eleinte fw gond, de javították is. -
King Unique
titán
válasz zetecR #55149 üzenetére
Mondanám hogy a gyártó saját diagnosztikai szoftverével, a Samsung Magician programmal is célszerű lenne ránézni az SSD állapotára, de az OEM SSD-ket nem támogat, meg azoknál a firmware-t sem tudja frissíteni, ilyen szempontból szívás az OEM SSD.
A HDS-nél egyébként a 6.20-as az aktuális verzió, nem a 6.10-es, normál esetben eleve mindig a legújabb programverziót kellene használni.
Ha a HDS programban megjelenik az SSD reális tárolókapacitással, akkor nyilván nem helytálló a "fel sem ismeri az OS" állítás, mivel akkor semmilyen szinten nem detektálná a Windows, se az eszközkezelőben, se a lemezkezelőben, se a HDS programban nem jelenne meg.
(#55155) csixy:
USB-s a külső házban a nem működő TRIM illetve UNMAP miatt normál esetben csak a teljesítmény lesz 80%, nem a kondíció 0%, az utóbbi ilyen mértékű esését önmagában a TRIM hiánya nem indokolja. Itt USB-s oldalról inkább a külső ház hibás detektálása jöhetne szóba, de ha eddig 100% volt a kondíció és csak most esett le 0%-ra, akkor arra sem feltétlen lehet fogni, ellenben az SSD esetleges hibájára elvileg igen, hacsak nem egyéb oka van.[ Szerkesztve ]
-
válasz zetecR #55149 üzenetére
A kutya ott van elásva a piros mező legalsó, éppenhogy olvasható sorában!!!
"The TRIM feature of the SSD is supported, but disabled ... !!!!!
Nem szabad olyan házban használni egy SATAs SSD-t amelyik nem engedi át a TRIM parancsot!
Én pontosan emiatt szedtem szét egy hordozható kis fekete dobozos SSD-t és az USB-s SATA illesztőjét összedugtam egy samsung SSD-vel és belebarkácsoltam egy ócska (Intenso) házba és lett egy hordozható USB-s samsung SSD-m. Kitermelődött kis SATA jmicron SSD-t meg beépítettem egy desktop belsejébe.Ezt még esetleg megpróbálhatnád , hogy beteszed egy alaplapi illesztőbe és megpróbálod trimmelni.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
ekkold
őstag
válasz zetecR #55151 üzenetére
Nekem PC-ben üzemel PM883, 4Tb verzióban, eddig megbízhatónak tűnik. NAS-ban használtam régebben 1.92Tb-os verziót, azzal sem volt semmi gond, csak nagyobbra cseréltem.
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
zetecR
addikt
válasz Multibit #55150 üzenetére
Jaja, a kérdés leginkább arra irányult volna, hogy ismertée ilyen megfekvés, netán van-e rá valami mód életre kelteni, vagy ez egy szimpla elektronikai halál.
Ja, és ezek szerint alapvetően nincs velük gond, érdemes erre a célra ismét venni belőle, mondjuk egy nagyobbat?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
rettentő ostoba kérdés, de létezik, hogy egyik napról a másikra meghaljon egy PM883 1.92TB SSD?
Egy S905-ös boxra van dugva USB3-as SATA csatival, hálózati meghajtóként használtam.
Utazásokkor le szoktam húzni, viszem magammal, rádugom notira, tabra, aztán vissza a boxra.
Ma egyszercsak eltűnt és Win11-re dugva fel sem ismeri az OS (E:\ is not accessible.), a HDS pedig 0%-ot mond kondicióra, meg a Self Test se fut le hibátlanul.Van valami ismert problémája, esetleg módszer az újraélesztésére, vagy kuka?
-
Lokii
aktív tag
Szóval Dram nélküli SSDkkel Sata esetében jobban kell vigyázni mint NVME esetében? Pl Seagate Barracuda, BX500 illetve sata WD Green stb NVME pedig Crucial P3-4 sima/plus , Solidigm (volt Intel)az megbízható ?
Elnézést az offért milyen SSDt vegyek topikban
"Köszi , bocsi , Vega 56-64 miatt kavartam , egyébként nem semmi hogy 6600as egy 64essel ér fel :Y"GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
ricsip
addikt
válasz Graphics #55139 üzenetére
Sőt még olyan galádság is van, hogy a nemformattált kapacitás nagyobb mint a formattálás után látható szabad hely. Meg még olyan is van, hogy a klaszterméret miatt a sok kicsi fájl tárolása esetén gyorsabban elfogy a szabad hely, mint amennyit a tényleges összfájlméret indokolna.
Ilyen sunyi világ ez az IT világ...[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz Leone743 #55137 üzenetére
Mármint akkor a tárolóhelyeknél megjelent a SATA SSD, ott kellett állítgatni, mint a linkelt példában is, oké.
Az nagyon nem újdonság, hogy a gyártók SI szerint decimális (1000) alapon adják meg a tárolókapacitást, az operációs rendszerek meg általában IEC szerint bináris (1024) alapon számolják, azért az eltérés, lásd decimális és bináris előtagok.
120 / 1,024^3 = ~ 111,7587
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz Leone743 #55137 üzenetére
majd én is igy fogom hirdetni a kukorica darát hogy 120 kiló,dehát az sajnos csak 111kiló lesz
tehát én értem hogy valami levonás történik de akkor tervezenek 130 gigásat és akor a vég eredmény 120gb-lesz tehát a félre beszélés nem opcio és nem kéne rá irni hogy 120gb hanem a nyomtatót át álitani és 111gb ot nyomtason rá hogyha máshogy nem megy
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz King Unique #55136 üzenetére
sikerült,mostmár látja sajnos csak 111gb 120 helyet,hát ezt a sporolást a gyártok részéröl....mondjuk nem 120gb-ot kéne akor rá irni az ssd-re hanem 111-et de mindegy,nyilván én vagyok hülye
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Leone743 #55129 üzenetére
Na és megnézted a tárolóhelyeknél is a SATA SSD-t, ott megjelenik vagy ott sem?
"és azt hozzá teszem hogy ez a normális eljárás hogy minden egyéb adat tárolot ki kell huzni a telepités idejére"
Inkább csak javasolt mintsem okvetlenül muszáj, meg ha nem sikerül odafigyelni a telepítésnél pl. ezekre.
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
tehát konkrétan arol van szó hogy te telepitesz az ssd-re wint és képes rá a telepitö hogy a másik hdd-re rakjon fájlokat amit ha utána kihuzol nem fog menni a win(tehát a rendszer fájlokat kettő adat tárolon tárolja anélkül hogy te bele egyeztél volna)
ez mondjuk kicsit nevetséges mivel ha kihuzol minden egyéb dolgot a telepités idejére akor ilyet nem csinál és probléma meg oldva
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz Leone743 #55132 üzenetére
és azt hozzá teszem hogy ez a normális eljárás hogy minden egyéb adat tárolot ki kell huzni a telepités idejére
mert ebből már régen voltak problémák hogy az "egyéb adat tárolo kihuzása után nem indult a win mivel arra is telepitet valamit,tehát telepitésnél külön kell választani mindent mert a telepitö hajlamos arra hogy egy másik adat tárolot is be vonjon a dologba anélkül hogy te bele egyeztél volna
tehát konkrétan arrol van szó hogy a telepitő képes rá hogy egy másik adat tárolot is felhasználjon a win müködéséhez és ha azt eltávolitod akor utána nem indul el a win
ezt személyesen tapasztaltam!
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz King Unique #55128 üzenetére
megnézem
de az az érdekes hogy amig satárol ment a rendszer akor is bene volt a gépbe az m2 és minden jó volt addig
azóta csak annyi történt hogy kihuztam a sata ssd-t a telepités idejéig,mert ez a szokás,és lehet ez zavarta meg a rendszert
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Leone743 #55125 üzenetére
Sajnos nem fogom tudni, mit állítottál el a telepítés során.
A400 amúgy is egy könnyen döglő SSD. Még ha nem is halt le.
CSak találgatok, mert szűk információkat is úgy kell kikérdezni, de gondolom m.2 NVME SSD.
Minitool PArtition Wizard-ot telepítsd fel ,és azzal nézd meg , hogy ott van-e a 120-as. Nézd át újra a kábeleket, nézd át nem-e olyan SATA portra dugtad, amit letilt ha nvme SSD van benne.
Dugd át máshova.
stbstb.A többi meg bocsi, csak bántja a szemem, azonnal, vettem, abszolút, kezelő, működik.
Próbáljuk már leírni ezeket jól.[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
válasz Graphics #55124 üzenetére
m2 nélkül müködik a sata ssd- tehát azon is rajta van a win és azonal indul,ugyhogy úgy jó
sőt eddig is benne volt a gépbe az m2 ssd amikor még sata ssd-röl ment a gép tehát akor is ment minden
csak ugye most vetem rá magam hogy át telepitsem m2-re a gépet és azóta a satát nem érzékeli
GIGABYTE H510M S2H V3 alaplap
i3 10105f
a400 120gb sata ssd
m2 wd 256gb ssdlehet hogy biosz beálitás vagy pedig a win telepitövel valami formázást kéne csinálnom
mert a windows abszolult nem látja lemez kezelöbe se meg sehol[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
helo
eddig sata ssd vel használtam a gépet de rá telepitetem a m2-re a wint és utána bedugtam a sata ssd-t és nem látja még a lemezkezelö semivel elötte a satával ment a gép ezért nyilván jó
én ugy szoktam wint telepiteni hogy minden mást adattárolot kihuzok és csak az után dugom be miután hogy kész a telepités
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Samsung 990 Proból mi a különbség MZ-V9P1T0GW és MZ-V9P1T0CW között?
[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
válasz 5leteseN #55116 üzenetére
Asszem kihagyom most ezt a Samu 990Pro-t (pedig nagyon fellelkesedtem), hiába van jó árban, most vettem egy teljes konfigot ami eléggé túlment az előre tervezett összegen, ha még ezt is rádobom az már túlzás lenne. Jó ez a WD, az előző SATA-s Crucial MX500-hoz képest ez is hasít
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz Fernet #55114 üzenetére
Egész jó!
A Samu olvasásban volt 7500MBps körüli(asszem' az a maximum PCIe4.0x4-nél) ami figyelemre méltó. Ha szééép+-nagy garanciát adnak hozzá jó áron, akkor tényleg átgondolandó.
Miért is kb? Mert: jön(tart még) a suli-kezdési őrület az ehhez "illő" (horror-)árakkal , és mire ez véget ér, már tolják is majd ezerrel a karácsony előtti árfelhajtást.
Ha most jó az ár, jók a(z MBps-)számok és van hozzá jó garancia-idő is, akkor "csak" döntened kell! -
Komplikato
veterán
Érdeklődnék, hogy használ e itt bárki ipari, workstation vagy szerver SSD-t u.2/u.3 átalakítóval? Ha igen, milyet érdemes beszerezni? NVme+kábel megoldást, vagy PCIe kártyára szerelhető verziót? Mennyiért éri meg ilyesmit venni, és mi az ami túlárazott? NVMe átalakítós megoldás mennyire lassítja a meghajtót, már ha lassítja?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Fernet
senior tag
válasz 5leteseN #55109 üzenetére
Köszi!
Csak Win11 fut rajta meg pár játék. Nem szívesen cserélném ilyen röviddel a vásárlás után (jó mondjuk gépben maradna, mert tárhelyből sosem elég), szóval örülök ennek a válasznak. Csak mikor megláttam az akciót hirtelen elkezdett járni az agyam.
Majd azért lemérem mit tud a WD.
#55110Sanyi.mTs
Igen, sajnos elkövettem azt a hibát, hogy egy helyen vettem az alkatrészeket és elsősorban az árat néztem, a garanciaidőket nem annyira. Egyedül a VGA-t vettem Alzán.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Fernet-nek válasz:
A WD 5000 MBps-t tud, a Samu (papíron) 7500MBps-ot.
Ezek a tesztkörülmények alapján megadott adatok előnyei nem mindig jelentkeznek a gyakorlatban, sokszor nem vehető észre a meglévő sebességkülönbség sem(ami ez esetben +50%), mert ezek a nagy számok az 5-8-10+GB-os állományok mozgatásánál jelentenek előnyt. Átlag felhasználó ilyet ritkán mozgat olyan gyakran, hogy érzékelje előnyként ezt a nagyobb sebességet. Talán ha AI-MI vagy videó-vágás szokott történni, vagy más (hasonlóan)spec területeken, akkor kimondottan indokolt is lehet(munka).
Ha viszont a Samu esetén van esetleg hosszabb garancia, azzal együtt már érdemes lehet meggondolni.Én előtte mérnék egyet a WD-n, volt már papiron csak 2500MBps-es(4xPCIe3.0-ás) noname-SSD-m, ami 3200MBps-ket hozott a saját gépes teszten!
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Sziasztok!
Volt már párszor korábban itt is szó róla, hogy egy SSD meddig tárolja az adatokat, meddig lehet visszaolvasni.
Csak info:
2021.06 hóban írtam ki adatokat - 378 GB - egy Samsung 850 EVO-ra, 500 GB, SATA. Festéskor elkevertük, utána rendesen elsirattam, mert nem találtuk, most előkerült. Minden adat olvasható rajta. Végig lezárt antistatikus zacskóban volt, sötét és páramentes helyen, ruhák között.
Szóval azért valameddig megőrzik az adatokat az SSD-k is, nem hiszem, hogy csak mázli lenne."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Egy hete cseréltem le a PC-met, egy Western Digital WD Black SN770 1TB került bele.
(Win 11 fut rajta + játékok)Most néztem, hogy Alzán elég jó akciót kapott a Samsung 990 PRO 1TB.
Kérdés, hogy érdemes egy ilyenre cserélni, érezhető a sebességkülönbség, vagy mindennapi használatban annyira nem feltűnő?
[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
Az a "Milyen SSD-t vegyek?" topik témája, értelemszerűen ott kellene az ügyben érdeklődni, már ha szükséges a téma összefoglaló és ott az ajánlott SSD-k elolvasása után.
-
pluto1969
aktív tag
Ez csak a Kingston A400-al fordul elő, ha nem a legfrissebb HD sentinelt használod. Mióta Phison S11 és intel 144L QLC nandokat használnak. Semmi baja az ssd-nek, nekem is ez volt, és még sokaknak, majd a legújabb sentinel-lel hopp, eltűntek az adatkapcsolati hibák. próbáld ki, és írd meg ide az eredményt. A V6.20 verzió már nem mutat adatkapcsolati hibát.
-
ACE-
addikt
válasz King Unique #55100 üzenetére
Köszi, mi az ami jó lehet helyette és ajánlott, ha cserélik?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz King Unique #55100 üzenetére
Mint már mondtam, megtörtént, cseréltem kábelt, de csak tovább csökken a felső százalék... Nem is hozza az elvárt teljesítményt...
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- World of Tanks - MMO
- Windows 11
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- WD My Cloud Mirror Gen2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest