- Fórumok
- Adattárolás
- SSD kibeszélő
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
-
51200 - 51101
60119 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-11-09 14:16 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
-
Novver
senior tag
Samsung NVMe drivere szükséges a 990 PRO-hoz is?
Samsung Magician & SSD Tools & Software Update | Samsung Semiconductor GlobalHivatalos oldalon ez van leírva:
This driver supports Samsung NVMe™ SSD 970 PRO, 970 EVO, 970 EVO Plus, 960 PRO, 960 EVO and 950 PRO.970 PRO mellett természetesen felraktam, de ha újabbnál felesleges akkor nem fogom.
-
janos666
nagyúr
Ja, közben nézelődtem, 99% kamu: [link] Enyire egyszerű mostanában összehozni ~2000 ~97% pozitív értékelést Ebay-en hamisítványokat árulva?

#51195 tomgabor - A képeken és leírásban nem NGFF volt, de lehetett kamu az is. OEM Samsung volt, ilyen PM, SM akármi (legalább is a leírásban és képeken). Olyan, amiket venni szoktam magamnak az asztali gépbe (és lehet őket frissíteni a HP vagy Dell firmware csomagokkal). -
szabeska
addikt
Pont ez a tema bb totyikban is: real ssd disassembly
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
abdulka1
őstag
-
Att1la.
őstag
-
ricsip
addikt
-
King Unique
titán
Igen, pár hónapja a 16 TB-os külső SSD eseténél.
Ha azt nézzük, hogy egy 2,5" 4 TB SATA SSD jelenleg alsó hangom is kb. 80-9x ezer forint a hazai webáruházakban, akkor ez ennek tizede áron (~ 9 ezer) kínált eleve gyanúsan olcsó, ami sok esetben = fake..."Biztos, hogy a legolcsóbb QLC NAND valami gagyi vezérlővel, de HDD-hez képest biztos gyorsabb"
Olvasásnál lehet, ellenben írásnál már nem feltétlen, ha QLC, meg ha elfogy az SLC cache (példa).

A "tele van pakolva" az SSD adatátviteli sebességét is negatívan befolyásolhatja, a SLC cache méretét is (példa), stb. -
varmi2
nagyúr
-
janos666
nagyúr
Lehet, hogy kamu, de vannak ilyenek Ebay-en (több eladótól is hasonló áron): [link]
Egyébként korábban láttam már használt Samsung M.2 NVMe 4Tb SSD-ket is (több darabot) ~9k/db, csak nem találtam olcsón PCI-e kártyát, amire ráfér legalább 5db.
Amúgy nem tudom miért ilyen drágák még mindig a régi SATA3 SSD-k, konkrétan drágábbak, mint a ~0 perces M.2 SSD-k (pl. Samsung OEM).
Biztos, hogy a legolcsóbb QLC NAND valami gagyi vezérlővel, de HDD-hez képest biztos gyorsabb, főleg mikor töredezett a filerendszer, vagy tele van pakolva a HDD sok régi kvázi-statikus dologgal, így mindig a lassabb végét használod a lemeznek... -
varmi2
nagyúr
-
janos666
nagyúr
Találkozott már valaki "a túl szép ahhoz, hogy igaz legyen" árú (~10k) DELAIHE 4Tb SATA3 SSD-vel?
Megláttam, és elgondolkoztam, hogy lecserélem a Seagate ES.3 4Tb HDD-ket ilyenekre (Btrfs RAID-5 módban vannak a HDD-k és abban lennének az SSD-k is). Csak egy nagyon felületes teszteredményt találtam róluk, és az alapján szekvenciálisan is gyorsabbak, mint egy HDD, random pedig nyilván.
Kérdés, hogy vajon mennyi írási ciklust bírnak el, mert 24/7 megy rájuk 6db IP kamera rögzítése. -
pluto1969
aktív tag
-
ktommy91
addikt
-
glaci
őstag
Eredetileg az AS2280Q4 volt, amit sokan vettünk, abban E16 -os vezérlő van.
Aztán ez már AS2280Q4U, amiben E18 -nak kellene lennie, de valahogy furcsa módon átcserélődött erre a MaxIO -ra.
Illetve fokozva a zavart a mostanában többek vásároltak AS2280P4U PRO -t is, amiben meg E12s van ... -
szabeska
addikt
-
PROTRON
addikt
-
szabeska
addikt
-
PROTRON
addikt
Nem írod hogy van-e rajta borda.
Általánosságban igaz hogy ha egy SSD-nek 3000 feletti az írási és olvasási tempója, akkor borda kell rá.
Van 2-4 k hufért már olyan ami rendesen bordázott borda.
Ezen kívül kell még légáramlat, tehát a borda passzívon nem mindig elég, kell hogy egy venti direktbe elfújja a meleget róla. -
szabeska
addikt
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Vettem akciosan Alzarol egy Apacer AS2280P4U Pro 2TB SSD-t, bepattintottam a TUF B550M Plus lap also slotjaba ( a felsoben egy Kingston A2000 256GB van).
Mig a Kingston 45 fok korul tanyazik (terhelve max 65), az Apacer alapjaraton 55 fokos, es egy sima CrystalDiskMark (1gb) teszt alatt felmegy 78 fokig

Ilyenkor mi a teendo? Jatekok vannak rajta, semmi masra nem fogom hasznalni.
Honlap szerint 70 fok a max mukodesi tartomanya, szepen be is lassul felette
Egyebkent szepen teljesit ha lehutom elotte (3500/3100) 
(current-min-max)
-
PROTRON
addikt
-
pluto1969
aktív tag
-
ktommy91
addikt
Sziasztok!
A másik topicban kérdezősködtem és végül egy 18k-ért vett 1TB-os Apacer AS2280Q4U SSD formájában használtam ki az alza büntijét. Felbontottként vettem két TB írással. Az SSD firmware alapján egyébként lehetne Colorful CN700 Warhalberd vagy alis KingFast is. Mivel elég kevés infót lehet ezekről találni, berakom ide a tesztjeimet. A mérések erősen tájékoztató jellegűek, hiszen Gigabyte B450M S2H (rev. 1.x) + R5 5600G van a gépemben, így tehát a PCI-E 3.0 erősen limitál.

-
csibe1
veterán
-
PROTRON
addikt
Sajnos kevesen jönnek vissza tapasztalatokkal.
Ki lehet fogni hibásat is, továbbra is a teljes védelemhez érdemes a legfontosabb adatokat több példányban megőrizni.
Előfordulhat hogy épp Te leszel az 1000-ből az 1.
Én szerintem a WD black SN 770 vállalható, de azért időről időre csekkolni érdemes, hogy minden rendben van-e.
A 970 EVO Plusnál is nemrég egy kollega beleszaladt az 1000-ből 1 db hibás esetbe...De köszi a cikket, csak megerősített az egyel fentebbi kirohanás szintű eszmefuttatásomban.
Az is vicces hogy régebben a win xp szoftveres b...omságai miatt kellett 1 évente formázni és újratelepíteni a PC-ket, mostanában az SSD-k firmware-es baromságok miatt válhat fontossá a régi ajánlás...pláne ha valaki még xxx oldalakat is látogat...amit persze senki sem csinál.

Tényleg valaki nem akarná 1 éven át tesztelni a Seagate Barracuda SSD-ket, aztán időgéppel visszajönni és holnap elárulni a tapasztalatait?

-
Taci
addikt
Sziasztok!
A Milyen SSD-t vegyek? topikból át lettem irányítva ide ezzel a kérdéssel:
M.2-es WD SSD-t néztem ki (SN770), de nem tudom, a legutóbbi hírek után merjek-e kockáztatni.
Ti tapasztalatok bármi hibát? Kb. egy árban van Samsung és Kingston SSD-kkel, szóval igazából választhatok mást is - de azért jó lenne tudni, tényleg jobb-e kerülni egyelőre a márkát.Köszi.
-
PROTRON
addikt
Oké, csak a példád mellé egy adag kötekedés is társult ez a "miért van az A2000 piedesztálra emelve"---kérdéssel.
Szóval vissza a kályhához.
Ugye ami 3,2k felett teker, vagy gen 4.0-ás, az melegszik. Ellenben jelenleg átlag használat során nincs igazi ár-érték haszon azon ha valami 2 helyett 4k körül teker, inkább egyéb paraméterek számítanak.
De a jelenlegi piacon a nem OEM SSD-k közül, amelyik 2k-s, azok mind alsó polcosak, nincs igazából közép kategória, mert hogy a felső kategória ára beesett, amik a sebességük okán melegszenek.
Tehát nem nagyon tudunk igazából olyat ajánlani középkategóriában, ami nem melegszik, megbízható, ellenben tényleg nincs hátulütője az átlagos használat során, azaz semmi fontos területen nem lassul be és eléri a 2k-s sebességet.
Az A2000 ilyen. Tudom hogy ilyen, mert irodai munkaállomásba még ebből vettünk 500-ast, teljesen megállja a helyét.
Csak ugye jelenleg anyagilag jelenleg nem éri meg.A WD folyton elcse...i az alkatrészeket, a BLUE SATA verzióról rendszeressé váltak az olyan panaszok, hogy fél évente teljes format kell neki különben belassul állandóra HDD sebessége alá.
Aztán már a 2k körül tekerő NVME verzióról is szivárogtak ilyen infók.
Majd SN550-nél nagyon durván elcs..ték az alkatrész cserét az újabb revízió során, a panaszáradat elől "újabb évjáratba" menekültek---> SN570 meg már kilépett a hűvös kategóriából, ellenben már nincs benne DRAM, tehát a rövidebb burstök terén lassabb a lehetőségeknél. És a gyártó életútja alapján nem tudni mikor cserél ki olyan főelemet, amivel bajt csinál mi meg nem tudunk időben róla aztán meg jönnek a panaszok.Ami 2k körül teker az tudna hűvös maradni, de azokból a jelenlegi kínálatban nem találok olyat amire azt mondom megbízhatóan ajánlhatom. Tehát hogy nem lesz utána röccesnés a felhasználói élményben. Ehhez DRAM chache kellene ezekbe a példányokba.
Intel P660, Patriot, Crucial, Seagate ebben az árkategóriában ugye QLC-sek, Gigabyte, MSI nem SSD gyártók, nem bízom bennük, a WD-ben nem bízunk, de a green drágább mint a felső kategóriások...Adata-val van tapasztalatom, nem ajánlom, csak a legfelsőbb kategóriában...most meg középről beszélgetünk.
-
tasiadam
veterán
-
PROTRON
addikt
Mit nem értesz azon hogy az megbízható, DRAM-al szerelt SSD volt, ami a mindennapi átlagos használathoz megbízhatóan szolgáltatta az értékeket(mostanáig is bőven elegendő a sebessége), olyan összegért, ami összegért hasonló teljesítményt és megbízhatóságot más gyártók nem adtak.
Aztán túl népszerű lett és hiánygazdaságban elszabadult az ára...A PM981 akkoriban nem volt nagyon külön kapható, csak a előszerelve lehetett laptopokban kapni. Tehát akinek nem volt a laptopjában alapból mint a Te bartnődében, nem tudott ezzel számolni új egységként.
Aztán egy idő után ha valaki kérte a boltban a nagyobb háttértár cserét, akkor a boltos kiszedte és eladta. (extraprofit)De az elején az A2000 olcsóbb volt mint a PM981.
Persze használt piacon lehetett szerezni, de sokan csak újat akartak venni.
-
tasiadam
veterán
-
Rowon
nagyúr
-
tasiadam
veterán
-
Rowon
nagyúr
-
tasiadam
veterán
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
tasiadam
veterán
En nem lihegem tul, csak ha a ho a lenyeg, amit ugye az A2000 nem termel, akkor felezzen le az ember egy gen3 ssd-t, es megkapja az A2000 sebesseget es homersekletet. Lassu ssdvel keves ho jar. Nekem egy sima sata is eleg lenne, ha a gen2 slotomban a lap tamogatna. Csak 45k egy hasznalt sata m.2, mig egy nvme fele kb.
-
axlfsi
veterán
-
csibe1
veterán
"Baratnom laptopjaban egy gen3 PM981 van, es a 3.0 2x slotban kb ugyan olyan gyors, mint az A2000 SSD-m. Azaz 1800-2000mb/s iras es olvsas."
Egy kicsit kezd túllihegettnek tűnni ez a sebességmánia.
Mire nem elég neked ez a sebesség?
Napi 5-600TB adatot mozgatsz vagy ennyire nincs időd semmire?
-
tasiadam
veterán
Kimaradt, hogy nem meleg az sem. Borda nelkul, laptopban 60c
-
tasiadam
veterán
Ha az A2000 eleterzest akarod, akkor korlatozz le egy gen3 ssd-t 2x-re, vagy 2.0 4x-re. Ott semmi se melegszik, es ugyan olyan gyors (lassu) lesz. Baratnom laptopjaban egy gen3 PM981 van, es a 3.0 2x slotban kb ugyan olyan gyors, mint az A2000 SSD-m. Azaz 1800-2000mb/s iras es olvsas.
-
PROTRON
addikt
-
makoss
veterán
-
ubyegon2
félisten
-
coccolino
aktív tag
-
ubyegon2
félisten
WD Blue SN580 1 TB Review - Incredible Price/Performance
4150MB/s R/W értékkel elég belépő szint a PCIe 4.0-sok között.
-
PROTRON
addikt
Hmm biztos vaksi vagyok, mióta van kint a WD Blue SN580?
Tudtok linkelni megbízható tesztet? Hátha sikerül nálam is visszakerülnie az ajánlási listába.
Persze ahhoz kell vagy félév hiba nélkül...Ugye az SN550 bakija (NAND flash csere lassabb teljesítményre) óta nem bízom a blue szériában, de ez azért bíztató kezdet, jelenleg jónak tűnik amíg nem jön az olcsójánoskalapács... [link]
Ugye továbbra is dramless...csak HMB van.
-
meri
aktív tag
-
balazska92
senior tag
-
Doky586
félisten
-
meri
aktív tag
Sziasztok! Új gép, B550 lap, 5800X3D, RX 6900 XT. Van hozzá két SSD-m: egy régi 250 GB-os Samsung 860 Pro és egy új Crucial P5 Plus 2TB. A 860-ban sok "power on" óra van, de írás alig (iOT kütyüben volt sokáig). Mérések alapján a serial sebesség ugye kb. tízszeres, de a randomban már alig van különbség.
Jól gondolom, hogy az OS (W11) mehetne a Samsungra, és a Crucial lehetne a gaming SSD? Vagy hagyjam a fenébe a Samut, és legyen a Crucial a "mindenes", több partícióval? A gép tanulásra és játékra lenne használva (CoD, Apex, Witcher, AC, Elden Ring stb.) -
Doky586
félisten
A leírásod még z87 alaplapról és 4770 prociról szól..

-
King Unique
titán
Tehát modern alap, aminél alap az M.2 PCIe NVMe-k támogatása, valamint a nem OEM Samsung 970 EVO Plus is oké.
-
balazska92
senior tag
Köszi!
Az alaplap: MSI MAG z590, az ssd: samsung 970 evo plus. -
King Unique
titán
• A leírtakból nem derült ki, hogy pontosan milyen M.2 SSD lett vásárolva. Ahogyan az sem, hogy pontosan milyen alaplapról van szó és az támogatja-e a botolást M.2 PCIe NVMe SSD-ről.
• Ha OEM SSD-ről van szó, akkor amiatt lehet a telepítésnél és / vagy utána a rendszerindításnál probléma. Példa: [link], [link].
• UEFI bootolási mód szerint telepített Windowsnál az UEFI boot menüben a Windows Boot Manager bejegyzésnek kell az 1. boot opciónak lenni a megfelelő rendszerindításhoz.
• Célszerű ellenőrizni, hogy az alaplaphoz nem-e jelent meg BIOS-frissítés, mivel annak telepítése is megoldhat különféle problémákat.
• Ha nem SSD specifikus problémáról van szó, nem az SSD hibás, akkor a BIOS/UEFI boot menü megfelelő beállítása, szükség esetén BIOS-frissítés, stb. felől értelemszerűen a megfelelő alaplapos topikban kellene érdeklődni.
• Ha nem SSD specifikus problémáról és nem is a BIOS/UEFI boot menü megfelelő beállításáról, hanem Windows specifikus beállításról vagy problémáról van szó, akkor értelemszerűen a megfelelő Windows topikban kellene érdeklődni. -
balazska92
senior tag
UEFI módban installáltam. Winbootmanager fel se jön, uefi hard disk az első a sorrendben. Winbootmanager csak akkor jön fel, ha bedugom a régi ssd-t ami sata csatlakozós, vagy bedugom a windows telepítő pendriveot.
-
Doky586
félisten
Uefi módban installáltál? WinBootManager az első a boot sorrendben? (ne az ssdt keresd)
Bios a legutolsó? -
csixy
addikt
Van egy OEM M2 SSD széria ami idegen gépben nem fog soha bebootolni.
-
balazska92
senior tag
Sziasztok!
vettem egy m.2 ssd-t, telepítettem rá windowst, azonban bootolni nem tudok róla. Nem jelzi a bios a boot opciók között. A telepítés idejére minden más ssd-t, hdd-t lehúztam az alaplapról, csak az új ssd volt bedugva, a telepítés sikeres volt. A lap a storage infoban mutatja az ssd-t, látja, de bootolni nem tudok róla. Tippek?

-
pluto1969
aktív tag
Persze a samsung nem a legjobb példa, mert mindegy milyen vezérlője van, az mind jó. Nekem annyi csak a lényeg, főleg sata vonalon, hogy elkerüljem a Phison S11 vezérlőket, nem hiányzik még egy satafirm az 1tb ssd-n. Ezen kívül még a Maxio vezérlőkkel sincs gondom(még) ahhoz képes hogy fapados, és lassúbb, a teszteket sem nézem, nekem mindegy hogy 2 sec lassabban másol. Vettem 1 hónapja team Group CX2 500gb SM 2258xt vezérlő és sandisk 96L TLC, majd vettem 1 hete egy másikat, és ez már Phison S11 és Toshiba 112L TLC (ami nem gond, mert jó nand) Na ezek zavarnak, külsőre ugyanaz, de belül teljesen más, és titokban cserélgetik, majd rájössz hogy mi van benne, ha megveszed.
-
tasiadam
veterán
A samsungnal egy ssd van, ami QLC, de mindig potens ko trollert adnak, az is sajat, epp emiatt kivetel. Meglepne, ha rosszabbat csinalnanak, vagy random cserelgetnenek kontrollert. Egyeduli gyengitest a consumer vs OEM kozott van. Van olyan OEM, amiben kevesebb a DRAM, es mas a firmware
-
ubyegon2
félisten
Windowst nem ismerem, de szerintem amit említesz, az nem az SSD sebessége, hanem az engedélyezett gyorsítótár/ramdisk sebessége, épp ezt engedélyezi az az opció, nem?

SSD-nek nem árt, mivel nem azt használja, hanem a rendszer cache-t, max itt oda kell figyelni, hogy nincs hotplug, le kell választani az eszközt, mielőtt kihúzod. Max adatok, filesystem sérülhet az eszközön, ha nem megfelelően távolítod el.
(ha mégsem így van, javítsatok ki, 10 éve nem használok Win-t, de kb így működik más rendszereken is a dolog)
Ja és ami még lényeges, működik az SSD-d, döntsd el, hogy méregeted vagy használod!

Megnéztem Linuxnál röviden le is írja a lényeget alul...ahogy látom, ugyanezt írtam én is.
Nyilván itt áramszünetet ír, mert beépített eszközről van szó, de a lényeg ugyanaz.
-
makoss
veterán
-
ubyegon2
félisten
a kínai Youtubernak 潮玩客, aki a Samsung 970 Evo Plus új verzióját dokumentálta egy gyengébb meghajtóvezérlővel.
És nyilván az ilyen kínai jutúberek írnak valamit, akkor az úgy is van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A következő sorozat vezérlőjét(Elpis) kezdték berakni a 970 EVO Plus-ba, ami nem gyengébb, inkább itt is az volt, hogy aki ilyet vett, nem volt vele tisztában, hogy ehhez készült egy külön/új firmware is. Nagy rajtakapás sem kellett, mert nem titokban történt a csere. No jó, persze ha nekünk sem szólnak róla itt a topikban, az akkor titokban történik...

Volt már itt is röviden említve a téma.
Valóban gyengébb lenne a 980 Pro Elpis vezérlője? Erről még nem olvastam sehol.
-
PROTRON
addikt
Azt nem értem hogy a jelenlegi áreséseket igazából senki sem kérte, persze jól esik ha bezuhan a 2terrás SSD ára 20k hufra, de ha ennek az az ára hogy cserébe szarabb minőség lesz, akkor viszont nem.
Ezt miért nem értik meg?
Van szar kategória van használható, meg van jó....értjük a különbségeket és kitejeljük az árat...akkor minek csinálják?? -
pluto1969
aktív tag
A közelmúltban a nagy SSD-gyártók, a Crucial és a Western Digital egyaránt rajtakapták, hogy a TLC NAND-ot felcserélték fogyasztói SSD-ikben olcsóbb, de sokkal kisebb teljesítményű és tartósabb QLC NAND-ra. Úgy tűnik, hogy a Samsung ma csatlakozik hozzájuk a szégyen alkatrészcsere sarkában, köszönhetően a kínai Youtubernak 潮玩客, aki a Samsung 970 Evo Plus új verzióját dokumentálta egy gyengébb meghajtóvezérlővel.
Nem bízhatunk még a nagy márkáknál sem, hogy ha veszünk még egy ssd-t, abban is az lesz mint az elődjében. Az Apacher és adata-nál meg még úgy sem. -
wanted5
őstag
-
axlfsi
veterán
Értem, ... mindenesetre, ez elég pengeélen táncos dolog; ezer meg ezer munkaóra a tesztekben, emberek orrba-szájba tesztelgetik, infókat, adatokat rögzítik, weboldalak és fórumok kínálják aztán ezen adathalmazokat, hogy tudj tájékozódni előzőleg majd az alapján egy vélhetően helyes döntést hozz a vásárlás során, de végülis - ha jól értem: el kell fogadni, hogy full lutri mire lesz képes a termék, amit megvásároltál, mert olyan szinten cserélgetik a készterméket felépítő alkatrészek listáját, hogy azok még csak nem is nevezhetők helyettesítőnek, hiszen alapjaiban változtatják meg azok teljesítményét, karakterisztikáját...
Szép! ... innentől kezdve akár meztelen nők fotóit is posztolhatjuk lassan a topikban, az sem lesz irrelevásabb és legalább kevésbé lehet bosszantó
-
abdulka1
őstag
-
pluto1969
aktív tag
Nincs ebben semmi érdekes. Kiadnak egy ssd-t bizonyos összetevőkkel, majd megváltoztatják, olcsóbb összetevőkkel, persze a típus meg a név változatlan marad, nehogy meglehessen különböztetni őket. Ezért nem érnek semmit a korábbi tesztek, van olyan ssd-m ami külsőre változatlan, de 3 féle összetevőkkel is rendelkeznek. Jelenleg zsákbamacska, hogy milyen vezérlő. és nand van rajta. PL ADATA Legend 800 1TB M.2 TLC volt, de már QLC lett ez is. Persze ezt előre nem tudod megállapítani, én sem vettem volna meg ha tudom, vagy Kingston NV2 1TB M.2 Tlv volt, aztán QLC lett és stb.... ugyanígy váltogatják a vezérlőket is
-
axlfsi
veterán
A dobozán matricaként van felragasztva, ... de magán a terméken már picit furcsa, egy nagy matrica fehér keretes részét képezi az a terület, ami a sorozatszáma is van felüntetve (kicsit gyanús, mintha mindegyiken ugyanolyan lenne).
A sorozatszámod nem akarom itt elkérni, de rádírok privátban: nagyon kíváncsi lennék, hogy különbőzőek-e
UI.: EZ az adatbázis gyűjtemény alapján is Phison kellene, hogy legyen rajta...
-
axlfsi
veterán
Kicsit kezd olyan érzésem lenni, mint a "német Nutellával" (és sok egyéb termékkel) kapcsolatban; alja minőségben, olcsóért, nálunk és hozzánk hasonló országokban adják el a szutykot.
Egy kis kitekintő a két controller közti különbségekre:
1. amilyen kellene, hogy legyen - legalábbis sok teszt - és katalogizáló oldal szerint:
-
abdulka1
őstag
Közben megtaláltam.
"This is a verified Apacer product. Thank you for look up." -
abdulka1
őstag
Szia!
Nekem Apacer AS2280P4U Pro 256GB van, és azon Maxio Technology MAP1202 NVMe SSD Controller csücsül.Hol ellenőrizted az eredetiséget?
-
axlfsi
veterán
Ugyanez a, Apacer AS2280Q4U 1TB modell pontosan? ... nem értem! Hol vetted, ha megkérdezhetem?
Itt most gyorsan ellenőriztem a serial alapján és elvileg; "This is a verified Apacer product"
... ennek ellenére mint látható, nem Phison a verzérlője
szerk.: ja, már látom, a Tiéd biztosan nem ez, mert ez már PCIe 4.0
Mindegy, ... 5 év garis elvileg. Ha addig elmegy, már megérte. Túl sok egyebet nem várok tőle, ... ahogy használva sem lesz (sőt!)
Ettől függetlenül még nem értem és bosszant.
-
wanted5
őstag
-
axlfsi
veterán
...Apacer mellett döntöttem. Átvettem éppen,... Maxio vezérlője van(!)
Most nem értem, hogy a gyártó ilyen komolytalan és/vagy hazudik az adatlapján vagy ez egy hamisítvány...

Pontosítom; a gyártó nem is adja meg ezen információkat (vezérlő típusa), csak egyéb oldalakon emlegetnek Phison E18-at,... kezdem nem érteni.
-
axlfsi
veterán
Nem tudok dönteni a két M.2 között, ... Ti mit gondoltok ezekről?
1. WD Black SN770 NVMe 1TB 19k Ft 5év gar. (némileg lassabb eleve, ugyanakkor csak 5W (talán kevésbé melegszik is), de DRAM sincs rajta, csak HMB-t támogat amit viszont a PS5 - és ez vajon mennyire mutatkozik meg a gyakorlatban? ... elvileg nemigazán
2. Apacer AS2280Q4U 1 TB 21.5k Ft (és habár Alza terméklapon nem annyit mutat, de) gyártó szerint 5év gar.
Ez a mérések alapján gyorsabb, DRAM is van rajta és ugyan ez szerint Phison E18 a controller (nem ismerem) és a nem U-s is Phison volt (E16) elvileg, de Apacer(eket?) hamisítják is szépen... (elvileg ólcsóbb, kevésbé megbízható maxio controller)Összességében talán az Apacer a jobb döntés (DRAM miatt(?)), de WD talán(?) megbízhatóbb, némileg olcsóbb, ...
Hja, és Apacerre már nem kell plusz hűtés, WD-re igen (igaz, már megvettem, de akkor is az plusz költségként számolandó).Szerintetek?

-
Grave_444
nagyúr
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Samsung 980 1TB SSD, amire tettem egy ilyen bordát a képen látható módon.
Az alján is van egy vékony "hőelvezető címke", ahogy a gyári oldalon szerepel.
Gondoltam oda is teszek egy kisebb bordát, ebből levágtam, hogy ne érjen bele a foglalatba.
A kérdésem az, hogy alulra is javasolt a vastagabb kék thermal pad vagy szerintetek egy jóval vékonyabb, hasonló, mint ezen a képen látható alsó is megfelel?
(Elég macerás ki-be szerelgetnem és már összeraktam, szóval örülök, ha maradhat...
) -
axlfsi
veterán
-
PROTRON
addikt
-
axlfsi
veterán
-
A.Winston
tag
Trim be van allitva, de direkt ra is nyomtam hogy valtozik-e a helyzet es nem.. Meg par eve hozta jol ertekeket.
Nem tragedia rajtam marad, max keresek
egy laptopot amibe at lehet pattintani, csak ssd eseten nincs tapasztalatom mire lehet garis igenyt benyujtani. Urlenyesektol van amugy. -
Doky586
félisten
-
A.Winston
tag
Hali,
persze de azt max hetvegen fogom tudni.
Amugy lehet regi a bench, mert vinyorol huztam elo. Elso bench volt kerdeses a SEQ1M-Q8T1 1GB-os file merettel (0,5re allitva is annyit dobott). Az A2000es ugyanitt hozta papirformat. Lemertem 4-5x csak ezt, ebbol 1x hozta rendes iras erteket is, de tobbinel nem. Masik nvme minden alkalommal pipa, ezert filozok h valami lehet vele. -
PROTRON
addikt
-
A.Winston
tag
Sziasztok!
Kerhetem velemenyetek egy m2 garis kerdesben?
Van egy corsiar mp510 500GB ssd-m es crystalmark-ot futtattam kivancsisagbol es irasra nagyon nem hozza gyari erteket. Win10 OS van rajta, fw friss. Lap egy rog b550 itx 5600x-el. Hatso - 2. - slotban van egy a2000 es 2 2.5es sata hdd mellett. Sima idle allapotu volt rendszer (amennyire tudom gen3 pciek lapon keresztul osztoznak, ezert is bizonytalankodok) de irasra csak kb 6-700MB-t mer 3k helyett. Kb 2/3 van tele, meleget nem nagyon kapott (amugy se egy forro darab) es kb 23 tbw iras van rajta. HD sentinel szerint 95%-os (amugy kituno allapotot mond). Meg van ra tobb mint egy ev jotallas, ezt igy lehet gariztatni szerintetek?Amugy vennek egy gen4-est elso slotba, a2000 meg ellenne hatul uj OS-nek.
Koszi ha van tippetek!
-
PTomi92
aktív tag
-
nFlex
tag
Üdv. Megnézné nekem valaki melyik a legújabb firmware a Samu 990PRO-ra? Ps5re van ha van újabb frissíteném. Köszi
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Egy Samsung 980-as 1TB SSD-t használok egy HP elitedesk G4 mini PC-ben. HDSentinel szerint az SSD hőmérséklete úgy, hogy a gépen csak az utorrent fut, 55 fok átlagosan. Samsung Magician szerint 35 fokos az SSD. Melyiknek lehet hinni? -
pluto1969
aktív tag
Aki esetleg gondolkodna a ZADAK 1TB 2,5" SATA3 ssd-én, Toshiba 112L TLC és Phison S11 vezérlő van benne.
-
Dr V
őstag
-
torma1981
veterán
-
Att1la.
őstag
Sajnos az Asrock X670E Steel Legend valamiért nincs készleten(ipon, aqua, pcx, alza), úgyhogy nem tudom még lemérni. Az alza kuponom pár nam múlva lejár és fel szeretném használni a hűtőbordára.
Új hozzászólás Aktív témák
-
51200 - 51101
60119 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 53901 53900 - 53801 53800 - 53701 53700 - 53601 53600 - 53501 53500 - 53401 53400 - 53301 53300 - 53201 53200 - 53101 53100 - 53001 53000 - 52901 52900 - 52801 52800 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Adattárolás
- SSD kibeszélő
- (kiemelt téma)
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Vezetékes FEJhallgatók
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új / Bontatlan M.2 NVMe SSD-k 2TB
- Samsung BM9C1 NVME 512GB újak!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Samsung Galaxy S23+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új HP 240 G10 14 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 12GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Latitude 3430 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyebkent szepen teljesit ha lehutom elotte (3500/3100) 
(current-min-max)

• A leírtakból nem derült ki, hogy pontosan milyen M.2 SSD lett vásárolva. Ahogyan az sem, hogy pontosan milyen alaplapról van szó és az támogatja-e a botolást M.2 PCIe NVMe SSD-ről.

)