- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- sziku69: Szólánc.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
Ottoka
őstag
Az én tapasztalatom e téren, hogy rendszernek jó az ssd, a programok gördülékenyebben indulnak, és op rendszer induláskor az ikonok egyből betöltődnek, az automatikusan induló programok szinte azonnal kész lesznek.
Viszont ha mondjuk egy 4.7 gb-os dvd iso-t másolsz ssd-re, nos akkor a jelenlegi 2db raid0-ba kötött winyóid megeszik az ssd-t. Egy 32gb-os ssd-t nem is erre veszünk. De a lényeg hogy nagy file-ok folyamatos írásakor/olvasásakor előnyben vannak a winyók.
Nekem 2db raptorom van egy elég komoly raid vezérlőn. Haver meg Ősembertől vett egy samsung 32gb-os ssd-t, hétvégén tettem rá neki az op. rendszert. Nála ugye sima alaplapi vezérlőn volt az ssd, és hát minimális előnye maradt (ha maradt) a raptoraimmal szemben. Valszeg ha a raptorok is sima alaplapi vezérlőn vannak méshogy néz ki a dolog, de két raptoron azért 300gb hely van...
Viszont csináltam tesztet 4x ssd raid0-val, hát az elég meggyőző lett. Pár hsz-el feljebb olvashatod. Igazából rendszert nem tettem rájuk, arra időm nem volt, de nemsokára....

Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NIOH 3
- Viccrovat
- Beperelte a BYD Amerikát
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elemlámpa, zseblámpa
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4540, 100% AKKSI
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4405, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest