Hirdetés

Aktív témák

• puttputt
    őstag

Nyugalom (magyar film; Alföldi rendezés, Udvaros főszerepben)...:
    [link]
    Nos, az egy ügy, hogy 108 perc. (Marha hosszú, lefárasztja a nézőt ilyen - szerintem inkább művészfilm akarna lenni - kategóriában - ld. nincsenek benne robbanások :DDD.)
    A lényegesebb az, hogy Alföldi hozta a "szokásost", sikerült megalkotnia az "író úrral" egy aberrált, abnormális, a való élettől elég messze álló (szenzációhajhászatnak és sikerkeresésnek érzékelem a film egészét, lényegi mondanivalóját... "ilyen még nem volt" szlogent...) témákat feszegető filmet. Rebeka-Eszter-Judit... (zsidó gyökerek..., feszegeti a film, ezzel kapcs. is a "határokat":U ).
    Udvarost ki nem állhatom, szerintem nem képernyőre való, de ez magánvélemény, valamint színpadon sokkal bíztatóbb... A nagyközönség ismerkedhetett vele a Megasztárban... szerintem efféle "kakadu-nőt" sok helyről le lehetne akasztani.
    Gryllus D. alakítja a "Bambanőt"; szerintem nem akkora szám, mint amilyennek tartják..., azért Udvarost jóval felülmúlta.
    Alföldit a "Madách-darabban" kedveltem meg, aztán gyökeresen változott a véleményem, mikor megláttam a rendezéseit...
    Olvasva sokkal jobb lenne, mint filmként, ez a meglátásom. Vannak benne "kafkai" gondolatok, visszatérő elemek, mondatok, amik miatt lehet általánosítani - akár - a "ma emberére"; mindenképp "művészfilmek" közé tartozik.
    Van mögöttes gondolatmenet, de nem szolgál az átlagnéző épülésére, ezt hiányoltam.

Szóval, elrettentő a film, de az is lehet, hogy én vagyok maradi és "kevésbé elvont Művész", vagy kevéssé fogékony a "posztmodernitás ezen gyönyöreire".
    10/3

A link alapján lehet látni több, az enyémtől szögesen eltérő véleményt is, tessék szemezgetni! :U

Van benne egy durva vágás-hiba, hanghiba is. Amikor a hídnál találkozik a két szerelmes, nagy a szakadás a két vágás között, hangban végképp...

Aktív témák