- Fórumok
- Egyéb
- Filmvilág - Archívum II.
- (téma lezárva)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
puttputt
őstag
Jó rég jelentkeztem errefelé.
Viszont, tegnap megnéztem - egy ismerős jóvoltából - az "If" című alkotást.
Nos, ez eleve művészfilm, amely az (egykori?) angol oktatási rendszert akarja bemutatni, egyfajta lelki megvilágítást is...
Lényeg, hogy hiába vannak benne elgondolkodtató részek,
elámultam az utolsó 15 perc láttán.
Ezt osztom meg alább veletek:Nem tudtuk, sírjunk-e vagy nevessünk. Nem értem az angol filmgyártást... egyre kevésbé...
Ez valami ironikus humor-féle?
Vagy így sikerült? Elunhatták a forgatást?
Mindenesetre, totál kitörölte az eredeti szándékot és totálisan elvette az amúgy nyilván komoly céllal készült film élét.Egyébként, úgy látszik, nem csak nekem tűnt fel a kontraszt:
"The final gun battle was parodied in a 1970 episode of Monty Python's Flying Circus entitled "It's A Living (or: School Prizes)." The parody is presented as "If" - a film by Mr Dibley", in which Dibley is played by Terry Jones.
Martin Scorsese revealed that Robert De Niro's character in Taxi Driver, Travis Bickle, was named after McDowell's character in If....."Nézzétek meg ti is!

-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Nekem is nemrég volt szerencsétlenségem - társasággal - megtekinteni...
Csak annyit tudok hozzáfűzni, - nem akarlak teljesen megismételni -; hogy "cupp-cupp".
Értékelésünk is egyezne.Itt korábban írta még valaki, hogy több agysejtje pusztult... és a "megvakulással" mi a helyzet?

Hitelesnek meg annyira hiteles, mint amennyire - egyelőre - elterjedt a "pompomlánykodás" idehaza.

-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Hetvenöt
Egy kissé elgagyizott "telefonbetyáros-horroros-szeletelős".
Kihozhattak volna belőle sokkal-sokkal többet (,de talán ők is érezték, hogy felesleges).
Vontatott történet, előre kitalálható sztori, "favágás".
Telefonbetyároknak és mobilszolgáltatóknak különösen ajánlott.
Értékelés: 10/5 -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Az utolsó csillagharcos c. filmet is megnézegettem...
Jelentem, elbújhat a Star Wars, a Csillagkapu, a Star Trek és az Űrodüsszeia együttesen!
Pihent egy film.
A kedvetekért összeállítottam egy 5 perces "trailert" is, a szerintem legpofásabb részekről.
Igazi "retro-feelinget" kívánok hozzá!Kukk bele, amíg nem törlik újra...
-
puttputt
őstag
Később..., a Youtube kiszúrt velem...

-
puttputt
őstag
A fiúk nem sírnak:
Ezen a filmen egészen meglepődtem. A témáját már többször feldolgozták, stb..., de ezen látszik, hogy nem egy mai "amerikai maszlag", hanem ugye még a '90-es évek elején készült, a valódi alkotáshoz közeli valami... (Pláne a befejező...)
Eléggé sajátságos ugyan, de bele lehet szokni lassan a hangulatába, megérteni a mondanivalókat.
Többek szerint "hatásvadász", "túlromanticizált", valószerűtlen...
Való igaz, de nem annyira, mint a "konkurencia".
A "másság" témát (nem "azt") egy egész új oldalról, művészi formában közelíti meg, úgy, ahogyan kéne... Nem eltúlozva, nem nyáladzva, nem agyontámogatva vagy ledorongolva - azaz szélsőségesen -, nem propagandafilmként (mint pl. a Milk) ... normálisan, oktató jelleggel, kerek sztorival, stb...
Eközben kiváló karaktereket, jellemformálódást mutat be, jó színészi gárdával.
Mindent egybevéve, (pozitívumait és negatívumait is latba vetve) ajánlom megtekintésre.
Erős 10/7 -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Nem csalás, nem ámítás, komoly statisztika:
(főként "Tibajax"-nak, de természetesen mindenkinek ajánlva, aki tud a "kultuszról"...):
Hehh.

-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Humanity's End
Actors: Jay Laisne, Rochelle Vallese, Cynthia Ickes, William David Tulin
Director: Neil Johnson
Format: NTSC, Surround Sound, Widescreen
Region: 1 (U.S. and Canada only)
Number of discs: 1
Studio: Maverick Entertainment Group
DVD Release Date: September 1, 2009
Run Time: 84 minutesWhen I first saw footage from Neil Johnson's ambitious scifi flick, Humanity's End, I was immediately blown away by what a SFX extravaganza it was shaping up to be. But man, nothing prepared me for what I'm seeing in this new trailer that's been released for the project. Sure the CGI work isn't up to the level of what I assume James Cameron is cooking up for us with Avatar but the sheer amount of wicked FX shots and costumes in this thing is just mind boggling. I gotta see this thing now.
The year is 3313. Mankind is being systematically massacred throughout the galaxy by an invading species.
All hope is lost until the last strand of pure human DNA is found on a remote planet in the far reaches of the galaxy. Now, an epic battle will be waged across time and space to save and protect the last of the human race.Amikor először filmfelvételt láttam Neil Johnson ambiciózus scifipöccintéséből, Humanity End, engem azonnal fújtak távol micsoda egy SFX fantasztikus darab ez haladt lenni. De ember, semmi nem készített fel engem arra, hogy mit látok ebben az új utánfutóban, amit kibocsátottak a projektért. Persze a CGI munka nincs annak a szintjéig, amit felteszek, James Cameron sütés-főzésnek van kedve hozzánk Avatarral de a puszta mennyiségű gonosz FX lövés és viselet ebben a dologban igazságos elme visszariad. Nekem most látnom kell ezt a dolgot.
Az év 3313. Az emberiség szisztematikusan lemészárolt a galaxison keresztül egy lerohanó fajok.
Minden remény elveszett, amíg tiszta emberi DNS utolsó partját egy távoli bolygón találják a galaxis messzi hatókörzeteiben. Most egy epikus csatát időn és téren keresztül fognak folytatni hogy védje az utolsót és takarítsa meg őt, az emberiség.Webfordítás!
Gondoltam, megosztom.
--- legalább hallotok erről a kiválóságról is. -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Tegnap láttam Az Egyetlen c. filmet. Helyenkénti Matrix utánzat, amolyan "csingcsangcsung-hájjá" módra... ---
Szóval, nem egy filmtörténeti alkotás, de egy igazi és hamisíthatatlan "Jet Li". (Kedvenc mondatom: "Ez az ember 80km/h-val fut!" --- Persze, ezért "Jet" Lee...
Többnyire inkább viccesnek és helyenként "komolykodónak" szánhatták, ezért kevésbé süthető el rá a "szórakoztató" jelző.
10/6Szerencsém volt még a Séta a múltba c. filmhez is. Ezt már bátran merem ajánlani, kategóriájában az egyik legjobb; nagyon nagyon régóta az első ilyen típusú film, amit végig tudtam nézni... Már-már klasszikusnak tetszett, s igen meglepett, mikor kiderült; 2002-es. Nem rossz színészi játék, forgatókönyv, stb. Megérdemel egy 10/8,5-öt könnyedén.
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Én úgy láttam őket, hogy 1-3-2... Ez is sokat rontott, mert talán a 1. nevezhető a legjobbnak (amiben még gyerekek... ugye az az első?)..., a többi gyengébb utánzat..., igaz igazad van, a 3. jelentősebben elkülönül.
Nem tudom... elvileg arról volt szó, hogy a már kijutott lányért ment vissza, nem? De, ha egyáltalán nem jut ki a szobából, akkor nincs kiért visszamenni... Bár, elég zavaros a vége, ez tény. -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Tegnap este láttam a Pathalogy c. filmet. Jó véres (nem túlságosan), akciódús, mégis van sztori, egy szál, amin végig lehet menni. Tulajdonképp az alapkoncepció gyorsan lehámozható, a vége itt is elég váratlannak tetszett, vannak benne felrázó elemek; amolyan "intellektuális-romantikus horror"
.
10/7-et simán megérdemel.A másik amit megnéztem (csyo kollégának különösen ajánlva
), egy kínai rendező első alkotása, a Sötét anyag . A befejezésen kívül elég vontatottra sikeredett, amolyan "nesze semmi fogd meg jól". Amolyan "lélekbúvár" film akar lenni, művészi behatásokkal..., de nem igazán jön neki össze. A befejezés miatt (
- amolyan "finish him/showdown" hangulat ) 10/5.
Keressetek rá a főszereplő nevére: "Liu Xing"... érdekes az első találat.
Erről már nem is beszélve: [link]
Az ő nevét viseli a kiváló fizikus professzor, J. Reiser.
Meg nemrég láttam egyet Nicole K. főszereplésével a Másvilágot . Tudom ajánlani. Kicsit ellaposodik néhol, de a film vége itt is egészen jól "ki lett találva" (akár az elsőnél). Jók a kameramozgások, képes fenntartani a figyelmet az operatőri munka, nem rossz a színészi játék (bár túlzottan nem brillíroznak...), de tényleg nézhető. 10/7,5.
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Tegnap két filmet néztem meg este. Direkt terveztem így, ezt a "szimultán gyönyört", mert már előzetesen rájuk akadtam, s be is igazolódott a gondolatom...
Az első a Gyilkosság online c. film. (Ld. port.hu leírás.) (Ez a "Gyilkosság telefonhívásra" és sorolhatnám tucatfilmek egyik kevésbé neves szereplője... Az FBI online bűnözés ellen folytatott harcát óhajtja ábrázolni (lejáratni?
). A legjobban az tetszett, mikor az esetek közben az ügynökök ültek a székeikben, tárgyaltak, de valójában semmi sem történt... amatőr egy film, nem vitás. A végét jól megcsinálták, az rendben volt..., meg tulajdonképp az alapötlet sem rossz, lehetett volna vele mit kezdeni.
A másik "fantasztikum" a Shredderman Rules c. film. (Atomember?
) Már sejthető, miért mondtam, hogy a két film rokonságban áll. Az első is meglehetősen "parodikus" elemeket tartalmaz "egy témára" helyenként, ez pedig annak készült. Érdekes lenne kitérni a két film közti párhuzamokra, de nem éri meg a fáradtságot, hisz a rövid ismertetők elolvasása után ki lehet következtetni.
Pontozás? Miért ne: 1. 10/6
2. 10/4(A magyar címekkel mindkét esetben gondom volt... az elsőnek lehetett volna ez: "Gyilkosság gomnyomásra" (klikkelésre), a másodiknak "A Szecskázó"... némileg jobban hangzottak volna, ill. több közük lett volna az eredetihez.)
-
puttputt
őstag
Lehet, még nézném is néhány részét, ha te lennél a rendező/szövegíró!

-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Tegnap megnéztem a Man from the Earth c. filmet, itteni ajánlásra!
Annyira nem... eléggé kiszámítható volt a film, meg ugye biztosan nem dolgozhattak nagy költségvetéssel (egyhelyszínes...) - vártam volna, a "visszaemlékezésnél" néhány jó kis "külsős jelenetet".
Még attól is hajlandó voltam eltekinteni, hogy nem túl "vallásbarát" és enyhén leegyszerűsíti az emberi létet, de ám legyen, a film az film.
A 10/6 - (az ötletért és a pszichiáter "vajúdásáért
) mindenképp jár neki. -
puttputt
őstag
Ha már C. Bale szóba került nemrég:
-
puttputt
őstag
"Faculty: Az invázium" ... azért olyan jó, hogy közel egy tucatnyi, ezzel szinte teljesen azonos című film létezik...
Nos... horgászat közben lesegettem bele, egy kínai, ócska gyártmányú MP4-en...
Csak azért emelem ki ezt a részletkérdést, mert kész röhej volt...; akkor merült le az aksi, mikor spoiler épp beleszúrta a ceruzát a diák, a biológia tanár (immár űrlény) szemébe, az meg elkezdett jajveszékelni..., bár "nehezen" tudtam kivárni, de egy nap múlva folytattam azért..., végignéztem, ha már...
Sok újdonságot nem hordoz, főleg annak, aki járatos ebben a "kategóriában"... a vége kifejezetten "nyálasra" sikeredett..., amolyan rossz-féle "amerikaiasra"..., mintha a rendező és az író közös megegyezéssel azt sejtetné a nézővel, hogy: "Tudjuk, hogy úgysem látod át a történetet, így a végére, úgyis elfelejtetted, miről szól, stb..." Tény, voltak benne érdekes, - helyenként undorító /egy ilyen sci-krimi-horrornál //nem nevezném direktben, csak "horrornak"// el is várható némi.../ nem várt, hirtelen fordulatok (persze, a szokásos..., sablon szerint), amik azért tovább pörgették az eseményeket, de nem korszakalkotó, ez sejthető. Pozitív még, hogy nem "mai gyerek", ahhoz képest...
Rendkívül "iskolarendszer-barát" egyébként...
Amolyan, ha csak "átpörgetős", de tulajdonképpen (egyszer "biztosan"...
) nézhető.
Legyen egy 10/5-ös...cor: Ez megfelel?

-
puttputt
őstag
Láttam: Terminator(s): [No Salvation]
A teljes sztori (Ultra Spoiler):
Elég egyszerű sematika... mindenkit kinyírnak benne a háztartási robotoknak szánt, átprogramozott gonosz, "humanoid" Terminatorok
Egész addig, amíg a főhős kiscsapat rá nem repül az anyaűrhajójukra és nem állítja le a rendszert (a két túlélő NŐszemély...). Ja! Van egy olyan katona (a csapat vezetője), aki valójában egy Terminator, csak átállt a "sötét oldalról", de persze ő is meghal a végén... azt hiszem
Ezzel, kb. el is meséltem a teljes filmet
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Ez, de jó szöveg!
(Mer' nem mondhatom ki
Ld. ["Alapelvek"]: Amit tiltunk a fórumban: "minden olyan hozzászólást, amely faji, vallási, nemzeti, nemzetiségi, nemi, politikai, egyéb hovatartozást sért."
) Ámde, tudunk a sorok közt olvasni, ugyebár...
- A bemutatóban egyébként inkább tűnt idiótának, mint melegnek... -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
["Napifilm"]
/Érdemes elolvasni a "kedvcsinálót"
)Örülök; az tényleg jól sikerült benne
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Knowing: Többet vártam... Nem volt valami pörgős a sztori, meg meglehetősen egysíkú. Már az elején/közepén lehetett sejteni a végkifejletet.
Sok volt a visszatérő elem... Nem ez volt N. Cage szuperszerepe, az is biztos.
Azok a -fekete kövek- meg eléggé hajaztak az egyik R. Cook regények egyikében található "idegen eredetű" képződményekre...
Szóval, sok újdonsággal nem lehetett találkozni.
Zárszóként: A "főhősnő" jelleme (úgymint a színészi karakter), sipítozása (főleg a "vége" felé) már kezdte súrolni az elviselhetetlenségi küszöböt... Nem bántam, hogy a film vége előtt "leléptették".
Részemről: 10/5 -
puttputt
őstag
Ma hallottam, Pestre menet busszal, a rádióban, h. elterjesztették J. Goldblum (Jurassic Park) halálát is; együtt emlegették Jackoval, ilyesmi... Persze, kitaláció az egész, nem győzik cáfolni.
(Hogy megindult a médiahecc...
) -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
koxx: "Tömpe ujjak"... besz*rás
Hogy ezek mit ki nem találnak-hoznak ki mindenből
hemaka: Sajnos, valóban. Egyszerűen elhülyéskedtek pár részt, ez tisztán látszik. Kár, hogy ennyire elkomolytalankodtak bizonyos jelenetet. A kamerarángás számomra elviselhető volt... még gondolkodom, hol láttam ilyet... talán dokufilmben-búvároktól?

-
puttputt
őstag
Most néztem a Crank 2-t... akciódús, érdekes, látványos (kicsit Kill Bill és Sin City keverék számomra) film, helyenként éles akcióval, sok véres jelenettel, "poénokkal"...; (kis spoilerke...):
- "Ki ez a nő veled"?
- "Á! Ő csak egy ku*va... segít visszaszerezni a szívemet."
Ez a "legjobb" kifogás/duma, amit valaha hallottam
(Amúgy, a "hölgyről" egészen Rúzsa M. jutott eszembe..., persze csak külsőleg és nem feltétlen elmarasztalólag mondom, mielőtt félreértés lenne belőle...)
Az is nyerő volt, amikor a zsaruk sokkolóval próbálták meg "lekapcsolni"..., aztán épp ellenkezőleg...
Meg az az égő "slide" a lépcsőn, aztán a kutyanyakörv...
Aztán, mikor elkezdett hozzádörgölőzni statikus elektromosságért az öregasszonyhoz... gagyi, de jó
"Poon Dong" meg a kínai "Yoda mester"...?
Meg az a pszichiátriai megbeszélés...
Lehetne még sorolni.
/Máig nem értem pl. az Uborka-szerű - régi, magyar politikai maszkos "bábshow" - verekedős jelenetet.../Csodálkozom, hogy eddig nem csináltak belőle játékot, szoftvert... Bár, a GTA-ra erősen hajazhatna, főleg ezek miatt:
[Crank 2 és GTA4 "Social Club"?]
[link]
A befejezése sem "átlagos"...Szóval, rendkívül "primitív" film, ugyanakkor szórakoztató is a maga nemében (akció-komédia?)
10/7 -
puttputt
őstag
Ismét csak egy "hollywoodi hungaricumra" (My Girl 2) hívom fel a figyelmet, melyben a "magyaros érzelmű?" rendező dicsérteti - elsősorban - a magyar nőket...

[Budapest Auto Repair...]
[Budapest Auto Repair-kocsi]
[A "Zsigmond család" (csak nem "Sigmund"?)]ps.: A "Zsigmond család" a 70-es évek előtt, 40 évvel telepedett le Los Angelesben, hogy létrehozzák jól menő vállalkozásukat, a "Budapest Autójavító Műhelyt"

-
puttputt
őstag
Hasonló a véleményünk... nem csak a "választott"
kicsit jószívűbb voltam - meg engem a Da Vinci hozott ki a sodromból inkább (ne tudd meg, mennyien proponálják...) -, ezt már csak lakónikusan végigültem, meg úgy néztem, mint egy "akció-sci-kaland" keveréket. Ezért is pontoztam "felül" korábban. Amúgy persze..., "kakadék".
Inkheart és Slumdog M. kapcsán Tibajax-szal egyezik a véleményem. Talán az előbbi kicsit jobban tetszett, azt sem vettem annyival komolyabban (akárcsak D. Brown "műveit")...
monstre: Valszeg holnap jön nálam a Knowing... majd készítek ágytálat!
(idézlek: "Beszarás az a film"
) -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Most megy a "Ludas Matyi" az M2-n; nagyon jó
, igazi klasszikus
benne "Matrix-jelenséggel": A pisztolygolyó nem érte utol a lovat
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Angyalok és démonok: Amellett, hogy a film abszolút "fiktív alapokon nyugszik" ..., s inkább egy "kifantáziált" akció-kalandfilm - a történetiség látszatát is kerülve; azt lehet mondani, hogy "emészthetőbb" és jobb lett, mint a Da Vinci Kód. Sokkal kevesebb benne a "direkt-eretnekség", látványosabb, jó a kivitelezés, a különböző effektek, elemek, bevágások.
Persze, ettől továbbra sem lesz "oktató-dokumentum" jellegű, de mint jeleztem, a filmnek nem ez az elsődleges célja. (A szemtelenül fiatal "Action Man", a bíborosi kollégiumot tisztességesen "kiosztó" - természetesen amerikai származású - pápai kamarás, aki mellesleg a pápa /szerencsére csak fogadott.../ fia, megmenti a "világot", hiszen "vadászpilótának" tanult, katona akart lenni... Jaja, persze, persze
Mellesleg, hol vannak ma már az "illuminátusok"? Sehol... )
Úgyhogy, erre a "részre" az előddel szemben azt lehet mondani, hogy inkább butaságokat állít, mintsem helyenként állít butaságokat és még inkább megbotránkoztat.
Miután úgy néztem, mint akció-kalandfilmet, így: 10/6
/Tom Hanks alakítása egész elfogadható volt.../ -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Tényleg. Észre sem vettem!
... persze, hogy nem kérdéses! /A spanyolok miatt érdemes belenézni...) A "kereskedelmik" ma aztán... nos...
Amúgy, valóban mozi lesz ma este (is) ... a Knowing kicsit még várat magára, azt hiszem, Crank 2... "Plusszpoén": Néha nézem 320x240-en is, kis készüléken... (MP4 konvert)... gyönyörű tud lenni a felbontása, csak akkor időnként késik a kép a hanghoz viszonyítva 
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Kicsit kiegészítettem brownus képét, utólagos engedelemmel...
Bruce Willis "tekintetesen kommentálja" a Rambo új szövegét, történéseit...
["A Kommentár"] -
puttputt
őstag
Nyugalom (magyar film; Alföldi rendezés, Udvaros főszerepben)...:
[link]
Nos, az egy ügy, hogy 108 perc. (Marha hosszú, lefárasztja a nézőt ilyen - szerintem inkább művészfilm akarna lenni - kategóriában - ld. nincsenek benne robbanások
.)
A lényegesebb az, hogy Alföldi hozta a "szokásost", sikerült megalkotnia az "író úrral" egy aberrált, abnormális, a való élettől elég messze álló (szenzációhajhászatnak és sikerkeresésnek érzékelem a film egészét, lényegi mondanivalóját... "ilyen még nem volt" szlogent...) témákat feszegető filmet. Rebeka-Eszter-Judit... (zsidó gyökerek..., feszegeti a film, ezzel kapcs. is a "határokat"
).
Udvarost ki nem állhatom, szerintem nem képernyőre való, de ez magánvélemény, valamint színpadon sokkal bíztatóbb... A nagyközönség ismerkedhetett vele a Megasztárban... szerintem efféle "kakadu-nőt" sok helyről le lehetne akasztani.
Gryllus D. alakítja a "Bambanőt"; szerintem nem akkora szám, mint amilyennek tartják..., azért Udvarost jóval felülmúlta.
Alföldit a "Madách-darabban" kedveltem meg, aztán gyökeresen változott a véleményem, mikor megláttam a rendezéseit...
Olvasva sokkal jobb lenne, mint filmként, ez a meglátásom. Vannak benne "kafkai" gondolatok, visszatérő elemek, mondatok, amik miatt lehet általánosítani - akár - a "ma emberére"; mindenképp "művészfilmek" közé tartozik.
Van mögöttes gondolatmenet, de nem szolgál az átlagnéző épülésére, ezt hiányoltam.Szóval, elrettentő a film, de az is lehet, hogy én vagyok maradi és "kevésbé elvont Művész", vagy kevéssé fogékony a "posztmodernitás ezen gyönyöreire".
10/3A link alapján lehet látni több, az enyémtől szögesen eltérő véleményt is, tessék szemezgetni!
Van benne egy durva vágás-hiba, hanghiba is. Amikor a hídnál találkozik a két szerelmes, nagy a szakadás a két vágás között, hangban végképp...
-
puttputt
őstag
Az "Éjszaka a múzeumban" kapott rendesen a "Letterman-showban" a múltkor... a műsorvezető szerint (jó nagy paraszt
); a "mellékszerepet" kapott Robin Williams (még mindig tanácstalan vagyok, hogy nem Robbie Williamsről szólt-e a cikk
) családján kívül senkit sem fog érdekelni a film. Lehet valami igazsága...
Nos, az első részét láttam, nem tudom, mit lehet abból még kihozni
Kb. az az eset, mint a Pókembernél... vagy hasonszőrű filmeknél. Az első részt örömmel megnézi az ember, de hogy ugyanazt még 2x, 3x, csak kicsit másképp... minek? 
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
A Monk tényleg egy "belevaló" sorozat... Nem bánom, hogy visszakerült műsorba, sok baromság után...
csyo: A Godsendről annyit, hogy kb. 1 hete kaptam meg egy ismerősömtől, egy "DVD-pack" részeként. Elkezdtem nézni..., mondom, valami gyanús. Persze, láttam már, vagy 1 éve. Ennyire mély nyomokat hagyott bennem
A pontozásod közel tökéletesen reális. Nem egy csúcsfilm, de nem is egy ótvarság.Bibby: Szerinted, melyik "katasztrófát" nem filmesítették még meg? Lehet találgatni...; az a gyanúm, hogy több, mint "10 csapást"

-
puttputt
őstag
Én mostanában készülök megnézni a Cranck2-t... az 1 tetszett, de lényegében azt és úgy láttam, a hogy te.
Az autópályás-sorozatoktól (német autópálya-rendőrség) néha a falra tudtam mászni..., mikor romhalmazt csináltak az autópályából, miközben 1 szál autót "üldöztek"

A Sin City valóban jól lett kamerázva... South Park(?) ebből a szempontból még nem vizsgáltam, de lehet

Szerintem, ha "pornor" (porno-horror) lesz; nagy sikere lenne
A Righteous Kill borítójára nézve már érződött, hogy valami nem az igazi

-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Ghost town: A címéből gondoltam, hogy ez csak horror lehet
Aztán, kiderült, mégsem. Nem volt olyan rossz, mint amilyennek indult - amolyan esti löttynek megfelel stílusú -, de kár, hogy csak egy szálat mozgatott meg, ill. nem hagyott sok "elmélkednivalót" sem... - csaknem bealudtam a végén. Amúgy a főszereplőnek (aki Rendőrakadémiában is játszotta a "kései Harrist", ha jól emlékszem...) is feldobta a dolgokat, de ez a történeten és a "dramaturgián" nem tudott sokat változtatni. Amolyan "német komédia" kategória. Annak viszont elment... 10/5,5... 
-
puttputt
őstag
Na, megnéztem
A legjobb: Connor felesége: "Mit mondjak a többieknek?" Connor: "Visszajövök" (hülye szinkrontolmácsolás... - legalább az kellett volna, hogy "visszatérek"; nemde?).
Nem volt rossz a film, sok jó látványelemmel, a vége meg kísértetiesen emlékeztetett (nem csak Schwarzi miatt) a korábbi filmekre, szóval volt benne "nosztalgia-feeling" is.
Részemről; 8.5 -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Pillangóhatás 3... a történet a szokásos; a befejezés tetszett - amolyan "ez már csak egy ilyen család" hangulatú
Ajánlom megtekintésre, annak, aki bírja ezt az "ide-oda ugrálok időben-térben" stílust.
Észrevétel: Mikor a főszereplő lába beragad a csapdába és húgával tereferél a gyárépületben, aki ott térdel mellette, egyszer belelóg a kép sarkába az egyik operatőr feje - ettől függetlenül: 10/7
-
puttputt
őstag
Nekem is tetszett! Nem hiányoltam különösebben a "gumiarcot", végre, komolyan lehetett venni a szereplését, nem játszotta túl. (Ezért nem kedvelem a "Maszkban", vagy főleg az Ace Ventura-sorozatokban pl...)
Volt mondanivalója is végső soron, pár dolog tényleg el lett találva, szórakoztatásra alkalmas.
Kedvencem: "Ez a nővér, aki bejött... olyan, mint egy űrlány..." Hatalmas mondat... hogy lehet ilyet kitalálni?
10/8 -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Igen, pont ez tetszett; nem mindenkinek van ilyen "robotképe"

Végignéztem a "Vakságot". Egész jól kialakult a végére, kerek lett a történet, sikerült kicsit felpörgetni az utolsó harmadot, értelmet kapott az addig vontatott "keret".
Részemről: 10/7 -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Igen. Lehet, picit alulértékeltem... Legyen 10/6,5
Tegnap lement a "Mikor megállt a föld" c... Vannak benne elgondolkodtató jelenetek, s ahhoz képest, hogy sci-fi katasztrófa, (alapból, az ilyenekre rá sem szagolok) egész jó, a maga kategóriájában, szal. nézhető. A 10/6 mindenképpen jár. -
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Tegnap megtekintettem a "City of Ember (Szikraváros)" c. filmet... kis Spoilerke...
nos, 10/5 a reális kb.
A 5-ből 1 pont mindenképp "Poppy" kb. 5 éves megtestesítőjének jár, akinek - míg a nála kb. 10 évvel idősebb főszereplők halálra rémültek -, kaján vigyor fagyott az arcára a "hullámvasutas" résznél
Nem feledhetjük a "kis piszkával" mindenhova bejutó, minden ajtót kinyitó "férfi főszereplőt" sem...
Nem tudom, hogy van vele, aki látta, de mivel, már az elején sejteni lehetett, hogy mi fog történni, túl sok izgalmat nem tartogatott (pedig nem írták ki az elejére, hogy "gyerekfilm", vagy ilyesmi...), elég egyértelmű volt, hogy mire megy a játék. Az alapötlet értékelendő, van benne némi fantázia, de akkor is fura kissé.Ma valszeg. az "Igenember" következik...
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Most néztem a "12 majomn" c. filmet..., kis kihagyásokkal - kimentem párszor közben -, lehet, ezért tűnt úgy, hogy elég kusza, jól megcsavarintott sztori, legyen a talpán, aki eligazodik rajta
Azért nem volt olyan rossz, csak sajnáltam a végét, elég realista, nem az a kifejezett "happy end". Nehéz értékelni, ezért inkább küldök egy jó kis shot-ot, hogy jobban, "büszkén" érezzük magunkat - kép bal széle
: -
puttputt
őstag
Harag 3:
"Egy fiatal japán lány az, aki képes megállítani Kayako rossz szellemét. Miután a kísértetjárta Chicagoi házba utazik, hogy egyszer s mindenkorra megállítsa Kayako romboló-munkáját, és megmentsen egy családot, akiket épp az ő, gonosz lelke kísért."
Azt én sem tudom amúgy, hogy ennek mi az értelme - ez ugye csak tartalom -, úgyhogy nem jár a "cuppantás"
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
Ja, semmi gond! Nem is tudom... persze, gyerekfilm. Épp csak belenézegettem (ismerős társaságnál ment), annyira nem fogott meg..., bár 3D-ben biztos szépen meg lehet csinálni.
Arra emlékszem, hogy pont azon vitatkozik benne a kiscsaj, hogy ő márpedig "Coraline" és nem "Caroline"
Na, csyo, hogy ráéreztél! 
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- Filmvilág - Archívum II.
- (téma lezárva)
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- Battlefield 6
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Video digitalizálás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Apple iPad 10th 64GB, WI-FI, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB/6GB/Számlával!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB SSD, RTX 4090(16GB), IPS 240Hz
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy így sikerült? Elunhatták a forgatást?

Szóval, nem egy filmtörténeti alkotás, de egy igazi és hamisíthatatlan "Jet Li". (Kedvenc mondatom: "Ez az ember 80km/h-val fut!" --- Persze, ezért "Jet" Lee...
) Már sejthető, miért mondtam, hogy a két film rokonságban áll. Az első is meglehetősen "parodikus" elemeket tartalmaz "egy témára" helyenként, ez pedig annak készült. Érdekes lenne kitérni a két film közti párhuzamokra, de nem éri meg a fáradtságot, hisz a rövid ismertetők elolvasása után ki lehet következtetni.

(Mer' nem mondhatom ki
)