Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
EA's hit
addikt
Brolinnak mondjuk a base lapja nálam 2x is járt és mindkét szer óriási csalódás volt, nem tudom a wc mennyivel lehet jobb, de ellenem sokan használják. Forlánnak is a base lapját próbáltam rövid ideig, nem volt rossz, de annyira extra sem, mint vártam, belőle mondjuk a wc az biztos jóval jobb. Wc Capdevila, wc Kewell, wc Márquez és base Yaya nekem megvan untrade, base Marchisio meg piacról, de a többi, akiket felsoroltam, nagyrészt a kezdőmbe érkezhetne. Papin viszont nagyon nem oda érkezett
Én azért kirakom majd a csütörtökit is, a fodder úgyis újratermelődik 3-4 nap alatt. -
|AP|
veterán
válasz
EA's hit
üzenetére
viszonylag szerencsés voltam a preorderrel és a korábbi hero packkal, mert ezekből jött Brolin és Forlan. Brolint először nem tudtam hová tenni, nem örültem annyira neki, de elkezdtem használni és megértettem miért kerül ennyibe. Forlannak meg már az elején is örültem, azóta is fix csatár.
Akiknek egyből helye lenne a csapatban és örülnék nekik: Capdevila, Lucio, Marchisio, esetleg Cordoba.
Persze vannak még jó lapok, akiket még írtál, de inkább ők már padra mennének.
Én is abban bízok, hogy TOTY alatt hátha lesznek jó SBC-k és most már inkább azokra tartalékolok (Maldinit azért még befejezem) -
EA's hit
addikt
Azért a herok között van elég sok jó opció. Ginola, Di Natale, Cordoba, Lúcio, Marchisio (akkor eladhatnám a base lapját), Yaya (belőle a base megvan, a wc lapja nagy upgrade lenne), Forlan, Okocha, Al Obiwan, Park, wc Kewell, wc Capdevila, wc Brolin, wc Márquez, ez mind elég jó lehetőség és majdnem minden csapatba beférnek, vagy minimum jó cserék. De nekem persze egy fostos Papint kellett dobnia
-
toxicjew
addikt
válasz
Dzsoki92
üzenetére
Én a helyedben hagynám, mindjárt itt van a Toty, jönnek majd op sbck remélhetőleg. Mint tavaly varane, aki kb endgame lap volt
Én leginkább ezért várom a promot, reálisan úgyse nyitok bele egyikbe sem, de annyi fodderem lesz, hogy legrosszabb esetben kirakom Jairzinhot
-
Dzsoki92
senior tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Attackers jön elöszőr asszem és 2 naponta jönek, majd jövő hét pénteken pedig az összes.
-
LendvaiFeri1
veterán
Pénteken egyszerre érkezik az összes TOTY lap, vagy megint heti lebontások lesznek?
-
|AP|
veterán
válasz
Dzsoki92
üzenetére
az Mbappe SBC engem hidegen hagy, ha csak nem muszáj (értsd: egyszer kinyitnám valami spec lapját untrade) én nem szívesen teszem a csapatba.
A csapattal továbbra is úgy vagyok, hogy amíg valakit nem nerfelnek csúnyán a keretből, addig tökéletesen elvagyok ezzel.
A két CM helyett esetleg el tudnék képzelni extrább lapokat, de igazából mindegy, mert mindketten tisztességes iparosok a posztjukon, szerintem nem éreznék nagy különbséget, ha az 1,2milliós Marchisio rohangálna ott akkor sem.
A védelem is pöpec -Araujo már 111 gólos
- ott egyedül az bánt, hogy nem first owner játékosok (Cuadrado kivételével)Szóval szerintem most már lenyugszom, nem költök/áldozok foddert eszetlen SBC-kre, várok valami jobb lehetőségre
-
Dzsoki92
senior tag
Agyalok rajta kirakjam e
igazából 3 jétékost tudnék beépíteni a csapatba de annak kevés a valószínűsége , hogy őket pickkelném, sőt ma szerintem jön egy 88+ icon pick is ismét. -
|AP|
veterán
én egy Donovannel lettem gazdagabb
-
Santana01
aktív tag
Ki raktam én is és végre adott valami értelmeset
[kép] -
thebigK
addikt
kirakta valaki a mai Hero picket? Én igen, Kuyt jött, not bad
-
marcess
senior tag
Estét srácok, én nem nagyon szoktam panaszkodni, de az eddigi urban legend, hogy a gép ellen játszol online 4x jött ellenem 1x a play off 3x a wl alatt. Volt itt szó róla, hogy gyenge gép esetén kibugol vagy valami más történik, nem ezek direkt ezt csalják le. Non rare arany lapok, bronz lapokkal már az elején nincs a fejük fölött a kijelző ez mennek mint a meszes. Nálam többet nem lesz cross play az tuti.
-
prannk
őstag
Értem. Azzal lehet valamit kezdeni,hogy nem indulnak meg az emberek? 3 csatár van elől de mindig csak 1 támad. Kisprintelek oldalt aztán nincs bent ember akinek betudnám adni.
Hiába van ultra attackingen -
miro.
senior tag
Szedj ossze arany lapokbol egy erosebb csapatot.
Neten mar van olcso meta biztos. (Araujo,Dembele,Kounde,tchoumameni stb)
Jatszal,rivals, squad battles,aztan ugyis nyitni fogsz ezt-azt. Onnan meg mar jonni fognak a jatekosok. Szep csili vili kartyakbol is lehet mar gyorsan,olcson csapatot csinalni.
Tanulj meg sbc-zni,aztan onnan is fogsz csipegetni.
Semmi ilyen fodderezes meg bevasarolgatas. Ne tuld tol,foleg ne az elejen. Majd ha tetszik ugyis meglatod mennyi idot meg energiat nem sajnalsz bele.
A sikerelmeny meg jonni fog gyorsan. Amikor nem fogsz tudni tovabb fejlodni ott lehet elakadni vele,de az meg odebb lesz nalad. -
bodnar123
őstag
Az eleje mindig nehéz ilyenkor. Én asszem 20,21-ben kezdtem ilyen március körül. Előtte sokat fifáztam csak nem az UT-vel. Minimum legyen egy gold csapatod jobb játékosokkal ( Varane, Kounde, Theo Hernandez, Kyle Walker, Dembele...) és csak akkor menj online. Addig nettó időpazarlás, mert nehezen jön össze a win. Sb viszont elite 3as szintre simán megy egy gold csapattal. Abból jön valamennyi coin. Az eleje piszok nehéz. Olyan mint az élet. Pénzből lehet pénzt csinálni. Vasárnap bevásárolsz 85-88 fodderekből, és bízol hogy feljebb megy az áruk. Sajna ebből múlt évben hetente szedzem ki 20-30% profitot. Idén gyakran több hetet kell várni és akkor is minimál a nyereség. Bár tavaly is TOTY után indult be.
-
bodnar123
őstag
Mert nem játszok vele
ezen a héten a wl és selejtezőt játszottam ami 19 meccs. Ez kb 3,5 óra alatt megvolt pénteken. így van idő. Amúgy utána olvasgatva érdekes véleményeket talál az ember. Szeretek gondolkozni a dolgok működéséről, amit nem értek. Annyi féle vélemény van itt ezen a fórumon is. Valaki meg azt hiszi, hogy a játék mindig ellene csal, vagy a németeknek milyen jó. A másik meg megcáfolja. (pl most tudtam meg Inception videójából, aki elvileg a szerveren ül, hogy a szerverrel való kapcsolat mérései mindig 40 ms. Ez csak azért jó, mert egyszer én is megmértem, és asszem 45-50 között volt. Ez nem egy nagy különbség. Kár, hogy a játék mindig valami kamu számot ad meg valami alapján. Szerintem ha jobban látnánk a dolgok működését, akkor mindenki nyugodtabb lenne. Bár lehet azzal a lendülettel hagynánk a fenébe az egészet, mert elveszne az egész mítosza. -
prannk
őstag
Coint hogy lehet sokat szerezni?
-
miro.
senior tag
Hogy tudtok ennyit beszelni/gondolkozni/irni ilyen dologrol.. Foleg hogy egy dekaval nem lettetek elorebb. Irigyellek titeket,hogy ennyi idotok van.
-
bodnar123
őstag
válasz
üzenetére
valamennyi client-side prediction, vagy hasonló megoldásnak és interpolációnak egészen biztosan a részét kell képeznie a fifában használt lagkompenzációnak is.
Ezen kívül nem tudom mit nem értettem meg, persze egyszerű azt mondani, hogy egészet nem érted minden alátámasztás nélkül. Te meg azt nem érted meg, hogy nem TUDOD, hogyan működik. Tudod milyen típusú lagkompenzáció lehetséges az adott típusok közül. Programoztál is már valamit unreal enginben, szóval nagyobb a rálátásod bizonyos dolgokra. De nem vettél részt ilyen méretű projektben, gondolom online játékot sem csináltál, és végképp nem dolgoztál az EA-nek. Azt, hogy mi van ezen felül vagy nincs azt senki nem tudja. Az már csak találgatás. Az, hogy most valamit rásegítésnek nevezünk, vagy lag kompenzációnak, vagy tököm tudja lényegtelen nekem. Szerintem olykor a védekezés rá van segítve. Én erről beszélek. Persze kíváncsi vagyok, hogy van valaki még ezen a véleményen? Szerintem enélkül nem is lehetne játszani vele. Ez az én véleményem. Én nem mondom, hogy tudom. Te, ha jól értem mindig úgy beszélsz mintha tudnád. Ha nincs kedved írni, akkor ne írj. Viszont ne vitass úgy valamit, hogy nincs kedved érveket írni. Ez az a vitakultúra ami szerintem kéne. Vagy hagyj meg a tudatlanságban, ahogy másokat is.
Mások is toltak "conteokat" az elmúlt egy napban. -
Madn!ght
addikt
Csináltam 10 db 80+ upot, aztán kaptam egy 83+ dupla upot. Eredmény: 10 db 80-as lap és kettő 83-as.
-
gjoe
addikt
Na beszélhettek itt laggról, delayről és társairól, de nem ez a lényeg.
Az EA manipulálja a meccseket az 100%. Nekik a profit a lényeg, a minél több eladott játék, és fifa pont. ehhez pedig a játékosoknak győzelmi élményt kell adni, amit meg is tesznek, úgy hogy besegítenek.
Ehhez butítják a csapatod, kiegyenlítik a csapatkülönbségeket. ti csak egy embert mozgattok a pályán, míg a másik 10-et az AI. Mikor nyersz akkor jól mozog együtt mindenki, máskor meg nem csinálnak semmit.
Ha minden a statok szerint jól működne akkor nem kaphattam volna például olyan gólt mint tegnap. Ellenfél acunával (85pace) labdával elindult a saját 16-osáról, jairzinhom nem tudta tartani a tempót vele, majd mikor váltottam cudradóra akkor őt leblokkolta , hogy rossz legyen a váltás, majd ő sem érte utol. Labdával kaputól kapuig végigszáguldott egy 85 paces játékos akit a 99 pace játékosok labda nélkül nem tudtak befutni. (vicc) -
bodnar123
őstag
Most látom hogy írtad, hogy valami másnak szerinted is kell lennie. Na én erre a másra gondoltam amikor kedvező kompemzációt írtam. Persze annyiban tér el a véleményünk, hogy szerinted ez mindig kiegyensúlyozottan, két irányba történik fair módon ha jól értem. Persze ez innentől valszeg hit és érzés kérdése. Én nem érzem kiegyensúlyozottnak. Persze ez lehet a változó ping miatt. Bár ezen segítene ha valós számokat írna ki a játék, és akkor látnád, hogy na ezért. Vagy szerinted mi az a szám amit kiír? (korábban írtam hogy mobilnet mellett 38-80at írt menüben de játékban szinte stabil 28at)
-
bodnar123
őstag
válasz
üzenetére
Köszönöm a választ. Ez az inputos dolgot megmagyarázza, de egy olyan játékban, ahol az ai is irányít játékosokat számomra felfoghatatlan. Van nálam a játék, ahol látok ai által irányított játékosokat. A játékosok kb 10 ms alatt megtesznek 5-6 métert. Ha ő beállít nekem 30 ms késést akkor kb semmilyen labdát nem tudnék megtartani,vagy akár én magam megszerezni. Én ezért feltételezem, hogy van az input delayen kívül más mechanika. Kell lennie kisebb rásegítésnek. Gondolom neked is volt már olyan, hogy egy védő akire frissen váltottál, mint egy hőkövetős rakéta kiugrik és szerel. Az irányt kb te nyomtad, de mégis olyan rásegített a dolog. Egyszerűen a játékban túl sok a változó, és túl gyors a 22 játékos mozgása. Szerintem. Akkor te állításod szerint minden játékos mindig ugyanazzal a feltétellel áll neki a meccsnek? Mindegy honnan játszik? (persze ha hozzá van szokva az adott pinghez)
-
törölt tag
válasz
bodnar123
üzenetére
Rendben, nem lesz rövid, de tessék:
Amikor a játékos és a szerver között az információ nem jut el a célállomásig, azt nevezik packet loss-nak. Ping-től egyébként teljesen független és pusztán a te oldaladról nem tudod kivédeni, bármilyen jó internetre fizetsz elő.
Ilyenkor újra kell küldeni a sikertelenül kézbesített információt. Régi fifákban, amikor még p2p kapcsolat volt, ilyenkor megállt a kép mindkét játékosnál. És minden meccs teljesen más volt, hol végig tudtál játszani egy mérkőzést reszponzív játékmenettel, akár akadás nélkül, hol diavetítést néztél, hol csak percenként egyszer állt meg.
Kompetitív játékmódokban ez nyilván probléma, mert ott még azt sem lehet megtenni, hogy büntetlenül akármennyiszer kiléphess kedved szerint, amikor épp nem tetszik a gameplay.Így amikor bevezették a Weekend League-et, jöttek vele együtt a dedikált szerverek is, amiknek az egyik előnye (igen) a lagkompenzáció, ami biztosítja a sima (≠reszponzív) és a korábbihoz képest konzisztensebb játékmenetet.
A lagkompenzációnak sok fajtája van.
Meg lehet például tisztán "előrejelzéses" alapon oldani, viszont ez nem minden játékhoz illik. Ha mondjuk nem lövéseket, hanem egy karakter mozgását kell prediktálni és a te számítógépeden, illetve a szerveren futó szimuláció nincs szinkronban, akkor az információ megérkezésekor ugrani fog a kép. Fifához hasonló játékokban ez így nyilván nem működik.Egy másik módszer, hogy a játékosok játékmenete egymáshoz képest van késleltetve. Ez úgy néz ki, hogy mindenkinek sima és reszponzív a játékmenet, de ha nálad van packet loss, akkor kicsit késleltetve jut el hozzád mondjuk az az információ, hogy lelőttek. Adott esetben pont abban a pillanatban, amikor (a te képernyődön) már fedezékben voltál. Frusztráló, de még mindig kisebb rossz ahhoz képest, mintha nem tudnál célozni a delay-től.
Fifában viszont az abszolút nem működne, hogy te még blokkolni próbálsz egy lövést, az ellenfél meg már megy vissza középkezdéshez.Fifában mindkét játékosnál ugyanannak kell történnie a képernyőjén, így itt csak az működik, hogy mindketten várnak az információ újraküldésére, magyarul mindkettőnél késleltetés van.
Az ellenfeled és a szerver között hiába jó a kapcsolat, neki is meg várnia azt, amíg hozzád eljut az információ. Hiába ad meg gombnyomással egy parancsot, addig nem hajtódhat végre, amíg a te képernyődön is nem tud egyidőben megjelenni, tehát nincs olyan, hogy "neki kedvez" a delay.Van viszont egy buffer time, amin túl már nem várja meg az újraküldést. Ilyenkor nálad megáll a kép az ellenfél meg addig úgy játszik "ellened", mintha folyamatosan ugyanazt a gombot tartottad volna nyomva, majd amikor visszatérsz a játékba, gyorsított felvételen látod az addig történt dolgokat. Ez a speed up lag.
A sok delay miatti panaszáradat után még a Fifa 19-ben volt egy update, amikor csökkentettek a buffer time-on, vagyis kevesebb volt a maximum késleltetés (nem magát a lagkompenzációt vették ki, mint ahogy korábban olvastam valakitől). Aztán megtapasztalhatták a játékosok, hogy nem viccből meg szimpla kiszúrásból volt ilyen a játék, mert hirtelen sokkal több lett mindenkinél a speed up lag. Úgyhogy vissza is állították.
Nyilván ez egy nagyon leegyszerűsített magyarázat, a tényleges implementáció ennél jóval komplexebb.
Önmagában a késleltetéssel nem tud működni ez a "mindkét kijelzőn ugyanez történjen" dolog, mert úgy hogy nem teljesen konstans a kapcsolat, nem tudod kiszámítani, hogy tényleg tűpontosan ugyanakkor érkezzen meg az adat.
Tehát amennyire egy ilyen játéknál ésszerű keretek között lehet, valamennyi client-side prediction, vagy hasonló megoldásnak és interpolációnak egészen biztosan a részét kell képeznie a fifában használt lagkompenzációnak is.
Ezáltal nem véletlen, hogy amikor rossz a kapcsolat, akkor nem csak kevésbé reszponzív a játék, de gyakrabban fordulnak elő olyan furcsaságok, hogy labdaátvételkor elsőre nem jó irányba fordul a játékos és hasonlók.Sokszor mondtam már, de ez a játék ilyen, el kell fogadni, helyén kell kezelni.
Nem csalás, nem "szándékosan kedvező" a lagkompenzáció, és amikor téged érint, akkor biztos lehetsz, hogy az ellenfeledet is.
Frusztráló, de egész egyszerűen máshogy nem lehet megoldani, csak esetleg p2p-vel, amiből én személy szerint nem kérnék sem a mai formájában létező Rivals-ban, sem WL-ben. -
bodnar123
őstag
-
EA's hit
addikt
válasz
toxicjew
üzenetére
Én próbálkoztam párszor PC-n a crossplay-el, örültem is előre a lehetőségnek, de amikor bekapcsolom, mindig játszhatatlanná válik a játék. Lehet hogy csak mindig rosszkor kapcsolom be és épp aznap játszok szarabbul vagy kerülök szopóágra, de lehet hogy pont a crossplay miatt megy ilyenkor szarul, bármi miatt is van, a lényeg hogy másabbnak érzem a játékot, nem megy jól, szóval max. 1-2 nap után mindig ki is kapcsoltam.
bodnar123: Igen, egy ilyen pack ha nem is Ibrákat meg Peléket kellene hogy dobáljon, de azért valahogy úgy képzelném el, hogy mondjuk ad minimum 4-5 wo-t, ami legalább foddernek jó, meg feltölti a 84-85-ös lapokat is. Ehhez képest meg... ráadásul nekem ugyanilyen okádék volt a múlt heti is, abban talán egy vagy két szar wo volt, ha jól emlékszem, de ez a mostani...

-
toxicjew
addikt
Nagyon szomorú vagyok, hogy ezt kell írjam, de ez a játék egy értékelhetetlen szemétkupac. Nem tudok rá semmi pozitívat mondani. Kis túlzással nem skill gap van a játékban, hanem connection gap. Tényleg burtális, mit össze szarakodik a kapcsolat egy adott meccsen belül is, nem beszélve időszakokról, mint pl. este. Nem akarok teljesen a játékra fogni, hogy nem megy, mert érzem, hoy ez a next gen nem fekszik túlságosan, de lehet, hogy éppen pont azért, mert ebben a mocsár/delay környezetben jobban kijön az, ha hátrányban vagy a kapcsolat miatt. Nem beszélve a nevetséges animációkról és (visual) glitchekről, amik komédiába illőek. Ettől függetlenül persze tovább játszom, mint itt mindenki más, csak nagyon elszomorít
Amúgy az is érdekes, hogy sokan írták már, hogy inkább kikapcsolták a crossplayt, mert fura volt úgy a játék. Hát lehet, hogy a PC oldalról is hasonló a helyzet, mert ha konzolossal dob össze, vhogy érezhetően más. 1 szó, mint 100, ez a franchise semmit, de semmit nem tudott változni az elmúlt 5 évben. Alapvető, gamebreaking hiányosságai vannak évről-évre. -
EA's hit
addikt
A ma esti 100 players packban volt egy dupli 87-es if Talisca, 3 db 84-es lap, a többit meg kitalálhatjátok...
Kinyitottam ma a 100 db 80+ upra járó ultimate packot is, abban egyetlen Leao volt a csúcs. Igazán remek mostanában a pack weight. -
bodnar123
őstag
válasz
mcwolf79
üzenetére
Hát persze. Csak amikor jatszol vele évente 1000 órát eléggé sok minden feltűnik érzetre. Bizonyítani tudod? Nem. Senki nem tudja, hogy működik. Az se aki mondja. Senki nem tudja, hogy segít rá a játék bizonyos dolgokra(én azt hittem ez a lag kompenzáció, de ezek szerint elvileg csak sima szándékos késleltetés). Amúgy a kapusnál is az az idegesítő, hogy olyan mintha a játék nem tudná mi az ami védhető és mi nem. Ezért jönnek ki a szánalmas védéspróbálkozások és a szupermen vetődések. Szerintem szimpla koncepció hiba. A passz, csel utáni gyors, egyből lövéseket szinte bünteti a játék védéssel, míg 0 szögből rákészülve inkább gól. Nálam fordítva lenne. De persze semmilyen ráhatás nincs a játékra. A játék leköt, és egy 1-2 osztályban nem feltétlen vesz el millió időt. Mindenesetre 8 win után ritkán van kedvem játszani.
Kristóf : hidd el jobban jársz. Ha ez a remekmű a gyerek elől veszi el az időt az még nagyobb gond. (jól emlékszem hogy nem rég született?) Tényleg nem ér annyit.
Viszont a lényeg : nyert a United... A hétvége fénypontja nekem
-
Kristof_94
nagyúr
Srácok, ne stresszeljétek túl, inkább élvezzétek a játékot. Ki így, ki úgy... Szerintem mindenki megtalálja benne a neki megfelelő részt. Sbc, pack opening, trade, rivals, karrier mód, stb. Ha valaki nagyon perverz, akár még a squad battles is jó lehet.
Örüljetek, hogy legalább tudtok játszani. Sokkal rosszabb ha szeretnél, de nem lehet.
-
mcwolf79
veterán
Az a legnagyobb baj , hogy inkozisztens az egész játék . Nem tudom ez mitől van (szerver terheltség vagy szimplán szar a játék ), de megfigyelhetők hullámvölgyek . Szinte minden meccsen van olyan stádium , mikor szemmel láthatóan elfelejtenek passzolni (a szokottnál is jobban ) a játékosok . Ilyenkor mindkét oldalon egymás után jönnek a szarabbnál szarabb passzok . Ilyen olcsó trükkökről nem is beszélve hogy az ellenfél Constant pressure-je szemmel láthatóan kikapcsolja a másik AI-ját . El lehet kapni jó pillanatokat , amikor a játék úgy működik ahogy elvárná az ember , de ez ritka .
Ezek a kapusok meg … hát nem is tudom melyik rosszabb : a tavalyi OP kapusok , vagy ezek az idei fogyatékosok ?!? Mást se tudnak , csak hogy ezzel a hanyat dőlős animációval átfollyon rajtuk a labda . Botrányosan szarok idén (is). -
bodnar123
őstag
válasz
Stylerr
üzenetére
Értsd meg. Nem idegeskedek. Csak próbálok rájönni mi a gond vele. Persze élvezni a játékmenetet... Inkább a nyitogatás meg a gyűjtögetés. Szerintem ezzel sokan vannak így.https://www.dreamteamfc.com/c/archives/gaming/137398/brilliant-theory-will-convince-scripting-not-exist-fifa-17/
Ezt találtam. Bár szerintem most is teleportálnak a játékosok. Nálam a 6ms alatt 6 métert megtenni annak számít. Van ennél jobb leírás és frissebb?
-
bodnar123
őstag
Na de ha ennyire tudod, hogy pontosan hogyan működik a lag kompenzáció, amit gondolom nem a cég adott meg, hanem valaki akkor magyarázd már el kérlek. Ezt a lag kompenzációt, és annak kedvezőségét más is mondja néha. Ha te többet tudsz róla akkor mondd. Kíváncsi vagyok. Persze egy jó link is elég. Ha én beütöm találok millió dolgot, amit kis jóska pista mond. Gondolom te valami jobbat tudsz.
-
törölt tag
válasz
bodnar123
üzenetére
"Valaki szerint van szándékosan kedvező lag kompenzáció...."
Már csak maga a tény, hogy ezt így fogalmaztad meg, bizonyítja, hogy nem tudod, mi is az a lagkompenzáció és miért ez a változata van alkalmazva ebben a játékban.
De az istennek nem néznél utána, inkább gyártod az elméleteidet. És ez kb igaz az összes többi dologra is, amiket felsoroltál.
"Kicsit kezd az az érzésem lenni, hogy a vallásról és politikáról ne vitatkozz mellé be lehet tenni a Fifáról ne vitatkozz."
De ezekről is miért nem lehet értelmes vitákat folytatni? Azért, mert hiedelmek és gyerekmese áll szemben tudományos tényekkel, vagy mert mindenre sorosbrüsszelmigráns a válasz...
Amíg a fifa-vitát is ezen a színvonalon űzi legalább az egyik oldal, addig ja, melléjük lehet tenni.
-
bodnar123
őstag
válasz
EA's hit
üzenetére
Hmmm... az a jó, hogy sokan megtaláltok, de legalább nem vagytok egy véleményen. Valaki szerint van szopóágra kerülés, valaki szerint nincs. Valaki szerint van szándékosan kedvező lag kompenzáció, valaki szerint nem kedvez csak a véletlen. Valaki szerint a dögöljenek meg a németek, mert jó a netjük, valaki szerint nem ezen múlik.. Tök jó. Amúgy ez már két wl. A múlt heti is 11 winig könnyű volt. Cserébe rendes nettel előtte héten 20. meccsen elbuktam a 11et. Ha hosszabb távon így nekem könnyebb, akkor így fogok játszani. Két héten 13 meccs alatt van meg a 11, másikon meg 20 meccsen összejön vagy nem. Melyikkel járok jobban. Viszont direkt odaírtam most is. Még próbálgatom.
Hogy miért írom le a "tapasztalataimat" vagy a kísérleteimet? Mert ez is egy nézőpontot ad annak, aki valamilyen módon értetlenül áll a játék bizonyos dolgaihoz. Azért remélem azt senki nem vitatja, hogy vannak sokan így itt is.
Kicsit kezd az az érzésem lenni, hogy a vallásról és politikáról ne vitatkozz mellé be lehet tenni a Fifáról ne vitatkozz. Mindenki szeretne meglenni a saját hitében. Van aki félti a jó kis eredményességét, hogy akkor értéktelenebb lesz. Van aki kész teóriával rendelkezik, hogy miért ilyen a játék, és ezt habzó szájjal védi. Van aki szerint meg teljesen fair és nincs semmi látnivaló. Viszont valahogy normálisan beszélni róla senki nem akar. Már csak azt nem értem, hogy ilyenkor minek megy bele vitába valaki. -
EA's hit
addikt
válasz
bodnar123
üzenetére
Nekem is lényegesen könnyebb meccseim voltak a mostani wl-ben. És? Ugyanazzal a nettel játszottam, ugyanazzal a kábellel, a lakás ugyanazon pontján, semmi nem változott. Ez egy ilyen játék, így működik. Ezt az egy mondatot kell megjegyezni, különben semmi értelme játszani. Egyik nap érthetetlenül szopóágra kerülsz, a másik nap meg szárnyalsz, hiába ugyanaz a csapatod, a játékod, a neted, mindened. Az egyik wl-t lazának érzed, jók a meccseid, néha még élvezed is a játékot, a következő hetin meg úgy érzed hogy sosem volt még ennyire szar. Semmi köze az egésznek a nethez, a vpn-es meg egyéb bohóckodáshoz. El kell fogadni hogy így működik a játék, vagy pedig le kell tenni. Harmadik lehetőség nincs, vagyis van, csak amit te csinálsz, abba hosszú távon bele fogsz őrülni.
-
bodnar123
őstag
válasz
Stylerr
üzenetére
Hát ez a vicces hogy nem rosszabb a játék nekem így. Azt hogy jobb még nem merem kimondani, mert ugye most könnyű ágon mentem. Múlt hét meg csak egy alkalom volt. Viszont azok a gólok amik általában felcsesznek (a védő fél méterrel mellé fut a labdának vagy visszahúzza a lábát szerelés helyett) mintha kevesebb lenne. A védőim mintha magától robbannának ki a csatárra 2ms alatt és szerelnek. Nagyobb a rásegítés. Mondjuk én sosem forgolódok mint egy epilepsziás, szóval lehet más játékstílusához ez nem menne. Ez csak az én tapasztalatom magamnál.
Amúgy nem az eredmény az ami most más, hanem lényegesen könnyebb meccsek voltak. -
Stylerr
addikt
válasz
bodnar123
üzenetére
Nem ertem miert szopatod magad ezzel a Vpn-el. En fixen rosszul lennek 60ms kesessel. Az eredmeny meg a matchmaking miatt ugyanannyi mintha 7 winnel kezdtel volna. Ez ilyen.
Csak egy pelda: F1ben is kozepkategorias autoval ha elso vagy utolso helyrol rajtolsz, akkor is nagy valoszinuseggel ugyanugy a kozepmezonyben vegzel.
-
bodnar123
őstag
Egy meccsen egyből vezetést szereztem. Az ellen benyomta a full presst. Hiába volt meg az esélyem még egy gólt lőni, csak a szokásos. Aztán lőtt egy gólt és kilépett. Csak azért tepert, és cseszte el az idejét, hogy én is elcsesszem és ne nyerjek. Ilyennel még nem találkoztam.
Aguinaga: Dehogy... Nem jött promo lap. Viszont jött pár jobb fodder. Meg a pickből is két danilo meg egy parejo.
-
bodnar123
őstag
Tegnap talán a legkönnyebb 11 wint értem el. VPN brit szerver 60 ms késés. Első 7 meccset leadtam. Aztán 13ból viszonylag simán jött a 11 win. Elég kényelmes volt
-
OgreImre
senior tag
Múlt heti SB Elite1 jutalom packból 90es Crespo ST, my bad de soha nem hallottam róla.
Ez az első 9x-es lapom. -
Dzsoki92
senior tag
Mostani WL egy szoban: UNDORITO
-
miro.
senior tag
Ennek a tucat pl jatekosnak kellett sbc-t kapnia..
-
Gaborz1
senior tag
EA bácsi mit szúrt el, hogy kaptam egy TOTW pakkot?
-
Hazli17
aktív tag
válasz
bodnar123
üzenetére
Annak is segít akinek jó a nete, csak valószínűleg nem annyira látványos. Mivel a játékos 1, max 2 játékost irányít egyszerre, a többit a gép irányítja, mindenképp lesz auto védekezés mindenkinél.
nem vagyok számítástechnikában jártas ember. (sajnos) csak a különbséget írtam a két netkapcsolat között. Ami szerinted fura.viszont évek óta ugyan azok a problémák és mégis ugyan úgy megvesszük a játékot.
valahol ebben az egészben a közösség is hibás.
ameddig sokaknak az a játéka, hogy full press és 2-0nál kilépteti az ellent, vagy éppen ő lép ki és 20 percig megy eggy meccs, nem is kell nagy csodát várni.egyébként ez a harry kane brutális. 50 meccsen 49 gól, 20 assist. Kroos is bámulatosan jó. Mindent is bever mindenhonnan
Öröm velük játszani, /amikor hagyja a játék!/a 88+os icon pakkból 90es Blanc jött. 88as Maldini helyére került, mindenképpen stabilabb a francia. Maldinivel brutál szar volt fordulni, alacsony volt a dribblingje.
a wl kvalin 10/8win jött össze.idei legjobb eredmény. Kíváncsi leszek holnap a wl-re.. -
bodnar123
őstag
válasz
Hazli17
üzenetére
Ez miért rinyálás? Mi is a lagkompenzáció? Hogy a játék védekezik helyetted? Rásegít? Akinek nem kell a nete miatt segíteni azt nem segíti? Ha segíti, akkor ha védőd mellé fut a labdánakk egy méterrel, akkor az mennyire múlik a játékoson? Ha nem rajta múlik akkor az hogyan esport játék? Ezek a kérdések sokakban felmerülnek. Már akiben merülnek fel kérdések. Mondjuk az is érdekes, hogy gigás netet írsz mint tényező, amiről egy kicsit is számítástechnikában jártas ember tudja, hogy teljesen lényegtelen a letöltési sebesség pár megabit felett a játék szempontjából.
-
Hazli17
aktív tag
válasz
bodnar123
üzenetére
“Én csak arról beszéltem, hogy meglehetősen érdekesnek hat az a dolog, hogy stabil netről is ugyanaz az eredmény jön ki wl-en(sőt kicsivel rosszabb) mint ami mobil netről 80 pinggel és instabil nettel”
Mert a játéknak megközelítőleg ugyan azt a “játékélményt” kell biztosítania ödönkének is a gigás nettel, meg gézának is a tanyavilágban a 3g-s mobilnettel.
miért meglehetősen érdekes? Az lenne az érdekes, ha az egyik netkapcsolattal nyernél 10-el több meccset. Nem?Miért kell folyamatosan rinyálni? Évek óta ugyan úgy működik a rendszer.
leírták már korábban is, de nem fogadsz el semmit. Nincs laggolás, van laggkompenzáció.
ha történetesen csak szar neted lenne akkor is elvárnád, hogy tudj játszani online és ne 0-20akra kapj ki. -
bodnar123
őstag
nincsenek profik, nincsen hiba benne, csak az EA szivathatja ŐT... Ilyenről nem is beszéltem. Gondolom nem sikerült értelmezni amit írok. Én csak arról beszéltem, hogy meglehetősen érdekesnek hat az a dolog, hogy stabil netről is ugyanaz az eredmény jön ki wl-en(sőt kicsivel rosszabb) mint ami mobil netről 80 pinggel és instabil nettel. Egy olyan játékban, ahol a jó teljesítményhez elvileg nagyon gyors reakció kellene. Erre senki nem tudott eddig választ adni. Ha te tudsz akkor hajrá.
-
-
bodnar123
őstag
válasz
csaszika87
üzenetére
Egyrészről ez SEM az én conteom volt. Csak érdekesnek tartom, hogy tud elcsesződni valami, amihez elvileg nem nyúltak. Ebben semmi frusztráció nincs, és nem is érdekel, mert nem snipolok sosem. Viszont a személyeskedés, meg a megtippeljük mit érez a másik nem hiszem, hogy igazán bárkit is érdekel. Nincs semmi értelme, mert semmit nem bizonyít. Ez nem conteo, hanem személyeskedés. Mint valaki írta korábban, van akit érdekel a conteo. Van akit zavar. Neked is javasolom a némítás gombot. Főleg ha nem 299 karakter fölött megterhelő. Itt a te kommented nem értelmes. Sebaj, megpróbáltad.
hint: persze a logikád érthető. Egyetlen dologban nem értek egyet: egy cégnél nincs olyan hogy x bevétel elég. Mindig többet akarnak. Mindegy milyen úton. Bár mint mondtam ezzel az összeesküvés elmélettel feltétlen én sem értek egyet. Csak nem értem, ilyen hogyan történik, ha nem nyúlnak ott hozzá a játékhoz.
-
csaszika87
csendes tag
válasz
üzenetére
Tisztelem a kitartásodat, hogy ennyi frusztrált, csipkelődő hozzászólás után is próbálsz értelmesen válaszolni MR Konteónak. Szerintem a konteó zseninek van akkor is igaza, nincsenek profik, nincsen hiba benne, csak az EA szivathatja ŐT. Annyi hibája van ennek a cégnek, még konteót se kellene gyártani. De ha ettől jobban alszik, görcsöljön csak. Jöhet a következő 300 karakteres gúnyos, 0 önreflexiót tartalmazó hozzászólás. Legalább nem a falat üti(remélem).
-
Mrguba
őstag
Gyerekek miert nem talalom ez a KENT SBCT?
-
törölt tag
válasz
bodnar123
üzenetére
Nem vagyok "programozó zseni", csak szoktam ügyködni Unreal Engine-ben és korábban Unity-ben, így van róla valami alapvető fogalmam, hogy hogyan működik egy videojáték.
De ha az lennék, sem látnék bele más kódjába. Nem tudom mit kellett tenniük ahhoz, hogy Drogba úgy nézzen ki, mint Maldini, mert elvileg annyira össze volt akadva valami, hogy nem volt elég egyszerűen csak ID-kat átírni.
Nem tudom, régebben a mobil appban miért visszafelé kezdte írni a játékosok nevét, amikor sbc-knél a klubban akartál keresni név alapján és ugyanígy nem tudom most sem, hogy mitől resetel a market konzolon.Csak amikor én valamit nem értek, akkor nem konteókat kezdek gyártani, hanem utánanézek aminek lehet és próbálom mindig a logikát keresni.
Ez az egyetlen bug a játékban? A többi is "üzleti döntés" alapján került bele, vagy erre az egyre próbáljuk ezt ráhúzni, mert ez olyan jól illik a "gonosz EA" narratívába?
1000 féle legális módjuk van rá, hogy lehúzzák az embereket, van értelme ilyen simlis húzásoknak? Amikor szénné keresik magukat és ezer más módon tudják az emberek addikcióját kihasználni, akkor van értelme a felhasználói élményt ilyen módon, szándékosan rontani, nem érzik hazárdírozásnak? Nem félnek attól, hogy aki eddig a marketről szerezte a coint, az ezután sem fifa pontokat fog venni, hanem keres más elfoglaltságot?
Talán a legfontosabb: volt már hasonló bug, javítva lett?
Ha szándékos, de nincs minden felületen jelen, akkor mégis mi a cél?
Ha az a tervük, hogy ez innentől ilyen legyen, akkor miért nem jelentik be hivatalosan és mondják például azt, hogy annak érdekében teszik, hogy kordában tartsák az árakat és védjék a piacot a snipe-olók abuzálásától (hasonlóra is volt már példa korábban, csak mondom)? Annyival jobb PR lenne az, hogy balfékek vagyunk és évek múlva sem fogjuk tudni kijavítani ezt a hibát?Majd ha ezekre a kérdésekre tudtok valami értelmes választ adni, akkor szóljatok.
-
kapeti07
senior tag
Ezek a Marquee Matchups SBC-k mennyire nem adnak semmit. Tavaly legalább mindegyikből esett valami használható. A tegnapit megcsináltam, 84-es Di maria volt a legjobb az 5 pakkból. Tavaly nehezebb volt ezeket kirakni de mindíg adtak valamit. Idén nem látom sok értelmét.
-
WhiteAngel89
aktív tag
jó ez a wl... 6/6 lose
jatekosaim kb mintha mind bronzá változott volna, ilyen okádék fos talán nálam még sose volt. lehet hogy itt be is fejeztem ezzel a retek foshatárral
-
toxicjew
addikt
As of 06:00 UTC on January 13, the FIFA Game Data Center located in Mexico City will no longer be in use for FIFA titles as our technology vendor is shutting down their services at this location. (1/2)
Nem higy új szervert nyitnanak, még meglevőt zárnak be
-
ferko0726
tag
Sziasztok!
Windows 11 alatt fut rendesen a játék?
Próbálta már valaki? -
bodnar123
őstag
válasz
üzenetére
Persze ez jó érv, bár az appban bot vagy segédprogram nélkül snipolni gyorsan lehetetlen. Lehet tényleg elcseszték, de mondjuk nem tudom mihez nyúltak hozzá, amivel elrontották... Semmihez? Cserébe ez sem jön rosszul nekik. Mondjuk nekem ez a gondolatmenet nem jutott volna eszembe, nem is érdekel. Viszont érdekelne, mivel te úgy is programozó zseni vagy, hogy mit írtak át a programkódban, hogy ez lett? A kártyák színét? Az arcokat? A pressing staminafogyasztását?
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Én azért kirakom majd a csütörtökit is, a fodder úgyis újratermelődik 3-4 nap alatt.

Én leginkább ezért várom a promot, reálisan úgyse nyitok bele egyikbe sem, de annyi fodderem lesz, hogy legrosszabb esetben kirakom Jairzinhot

igazából 3 jétékost tudnék beépíteni a csapatba de annak kevés a valószínűsége , hogy őket pickkelném, sőt ma szerintem jön egy 88+ icon pick is ismét.
Mások is toltak "conteokat" az elmúlt egy napban.
Amúgy az is érdekes, hogy sokan írták már, hogy inkább kikapcsolták a crossplayt, mert fura volt úgy a játék. Hát lehet, hogy a PC oldalról is hasonló a helyzet, mert ha konzolossal dob össze, vhogy érezhetően más. 1 szó, mint 100, ez a franchise semmit, de semmit nem tudott változni az elmúlt 5 évben. Alapvető, gamebreaking hiányosságai vannak évről-évre.