Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1451) Mela Kehes válasza SG3rg0 (#1447) üzenetére


Mela Kehes
addikt

Én is megkaptam. Próbálkoztam iPad-en másik gmail-el, de nem jött be.

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#1452) dokken


dokken
tag

Free 20 GB Pogoplug Secure Cloud Storage For Life [link]

(#1453) Schuby válasza dokken (#1452) üzenetére


Schuby
aktív tag

Üdv, kéne nekem valami jó kis felhő amin titkosítva tárlódik a cuccom és jól müködik a sync is több gépen.

x230, N53SN, D7200, BV6000S

(#1454) Fecogame


Fecogame
veterán

MEGA-n törlik a feltöltött fájlokat X idő után?

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#1455) SG3rg0


SG3rg0
őstag

Aki titkosítani szeretné az adatait felhőben annak egy jó és egyszerű megoldás a SafeHouse Explorer. Csinál 1 db állományt Super strong 256-bit Twofish advanced titkosítással és persze az általad megadott jelszóval egy állományt, és ha belépsz egy meghatóként látod a területet. Ha kilépsz akkor eltűnik a meghajtó. Sok titkosítás kipróbáltam de ez bizonyult a legjobbnak számomra. [link]

(#1456) alapz@j válasza SG3rg0 (#1455) üzenetére


alapz@j
tag

Nem ugyanezt tudja a TrueCrypt is? Ezekben a "noname" biztonsági szoftverekben az a lutri, hogy nem lehetsz biztos a hibátlan kriptográfiai implementációban. A Twofish jó algoritmus (ez volt az egyik AES versenyző), de önmagában még nem garancia az adataid védelmére.

A felhős adattároláshoz szerintem egyébként jobbak az olyan megoldások, mint a BoxCryptor vagy a Cloudfogger, amik per-file alapon titkosítanak és egy virtuális meghajtón keresztül transzparensen éred el a dolgaidat.

Más. A most aktuális NSA mizériák miatt a Dropboxról átpakoltam a motyómat a Tresoritra (nem mintha ez nem USA szervereken tárolná a cuccot - MS Azure - de legalább azt mondják, hogy kliens oldalon titkosítottan). Nézegetem otthon a klienst és feltűnt, hogy nincs benne lehetőség proxy beállítására, amely viszont elengedhetetlen lenne a munkahelyi gépemen. Remélem automatikusan átveszi az Explorer beállításait, van ezzel valakinek tapasztalata?

[ Szerkesztve ]

(#1457) Ablakos


Ablakos
őstag

Banki hozzéféréseket, kártyaszámokat, pin kódokat, ugye senki sem tárolja a felhőben? :U Ha belenéz a családi fényképtáramba a nagy testvér... Belepillanthat másba is... :D

[ Szerkesztve ]

(#1458) Fecogame


Fecogame
veterán

Volt már valakinek Dropbox adatvesztése? Csak azért kérdezem, hogy elég a DB, vagy szinkronizáljam még ezen felül mással az is az adataim?

Más:
Copy-ból elegem van. Sebességkorlátozása nem működik, mappát nem engedi máshova rakni, a kiválasztott ( szinkronizálandó ) mappákat pedig rendre elfelejti, és újra meg újra feltölti ugyanazt.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#1459) alapz@j válasza Ablakos (#1457) üzenetére


alapz@j
tag

Titkosítva. Anno a Dropboxomban volt a keepass adatbázisom, erős jelszóval és kulcsfájllal védve. Kurva kényelmes úgy dolgozni, hogy bármelyik gépeden is kell, azonnal hozzáférsz az aktuális adatokhoz. Érveket persze minden megoldás ellen lehet hozni, de minek nagyobb az esélye, hogy megszerezzék a fájlomat a dropboxból és feltörjék a titkosítást vagy pl. telepítsenek egy malware-t a gépemre, amely célzottan a banki adatokat halássza? Arról nem is beszélve, hogy a nagy testvér tipikusan nem a banki adatokra utazik, mert azokat jogszerűen beszerezheti nulla perc alatt a bankomtól, míg a családi fényképek alapján könnyen feltérképezhető a kapcsolati hálóm.

[ Szerkesztve ]

(#1460) Sanyi.mTs válasza Fecogame (#1458) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

ugye az ördög nem alszik, ha van gmail-ed, akkor google drive-ra is feltöltheted.

én a fontos dolgokat ide töltöm fel: DB, Box, gDrive, skydrive :B

[ Szerkesztve ]

(#1461) Fecogame válasza Sanyi.mTs (#1460) üzenetére


Fecogame
veterán

Hogyan lehet ugyanazon mappát a dropbox-al és a google drive-al is szinkronizálni? A drive csak üres mappát engedett megadni telepítésnél. A meglévő "Dropbox" mappát kellene szinkronizálni :)

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#1462) Pikkolo^^ válasza Fecogame (#1461) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Sehogy.

(#1463) vgyuri válasza Fecogame (#1461) üzenetére


vgyuri
őstag

Dropbox klienst leállítod, átmozgatod a benne lévő fájlokat máshova. Drive kliensnek megadod a most már üres Dropbox mappát. Visszamozgatod a dropbox fájlokat, Drive kliens elkezdi szinkronizálni, megvárod amíg végez. Elindítod a Dropbox klienst, a Drive-ról letöltött fájlokat felrakja dropbox-ra is, és innentől mindkét kliens egyszerre szinkronizál.

(#1464) hdf


hdf
tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni. Nem értek a dropboxhoz!! Bocs, hogy nem olvastam nagyon vissza.
Feleségem a munkahelyi "naptárát, ami egy közönséges xls fájl", dropbox használatával kezeli. A kolléganőjével (aki a titkárnője) együtt használják, ugyanazt a fájlt. Felhasználónév, jelszó közös, hol egyikük, hol másikuk ír be időpontot, programot. Korábban a vezetők (4 fő) mind ugyanazt használták, hogy lássák, kinek mi a feladata, időbeosztása, összehangolják a munkát. Ez így praktikus volt, és egy ideig jól is működött.
Időközben a létszám megcsappant nem baráti körülmények között. Néhány hete azt gyanítják, hogy a régiek nézik a naptárat.
Van valami nagyon egyszerű, hasonló rendszer, amire át tudnak állni? Csak néhány excel fájlt kezelnek munkahelyen és otthon, nem kell nagy tárhely. A cég informatikusaiban nem bíznak, mert azok kijelentették, hogy a régiek nem férnek hozzá az információhoz, de nem adtak új jelszót senkinek, láthatólag nem állítottak át semmit!! Akkor miért ne tudna egy régi kolléga a korábbi paraméterekkel belépni a tárhelyre? Ezt a tárhelyet el akarják hagyni!
Valami ötlet? Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#1465) Rimuru válasza hdf (#1464) üzenetére


Rimuru
veterán

Ha van hozzáférésük akár ők is változtathatnak jelszót. Egyébként ha van Google fiókjuk akkor lehet használni Google Drive (régebben docs) ahol meg lehet adni hogy csak az a kettő fiók fér hozzá (olvasás és írás is), vagy egy google fiókkal használják a google naptárat.

Vigyázat, csalok!

(#1466) hdf válasza Rimuru (#1465) üzenetére


hdf
tag

Bármelyik gépről, amiről eddig beléptek, tudnak változtatni jelszót? Nincs valami központi gép, amelyiken létrehozták a fiókot, és az felügyeli az egészet?

(#1467) tonyrulez válasza hdf (#1466) üzenetére


tonyrulez
őstag

Belép a Dropbox online felületére, és ott változtat jelszót. Központi gép nincsen.

4 8 15 16 23 42

(#1468) hdf válasza tonyrulez (#1467) üzenetére


hdf
tag

Köszönöm!
Még ma megpróbálom! :))

(#1469) Rimuru válasza hdf (#1466) üzenetére


Rimuru
veterán

Ha tudják is a jelszót akkor lehet változtatni. Itt lehet megtenni, sőt még a korábbi hozzáféréseket is el lehet venni (akár böngészőből vagy kliensről történt), onnan email és jelszó ismeretével tudnak visszalépni.

Vigyázat, csalok!

(#1470) tonyrulez válasza hdf (#1468) üzenetére


tonyrulez
őstag

Ha ennyire nem bíznak meg másban, meg lehet adni kétlépcsős autentikációt, mint a Google vagy Facebook esetében. Ha valaki még tudná is a jelszót, akkor se tudna belépni az SMS hiányában. A linkelt gépeken persze ez csak egyszeri alkalom, online is meg lehet adni hogy ez a gép trusted, vagyis itt többet ne kérjen második kódot.

4 8 15 16 23 42

(#1471) hdf válasza Rimuru (#1469) üzenetére


hdf
tag

Beléptem egyik gépen az online felületre, megváltoztattuk a jelszót.
Ami furcsa, másik gépen nem kérte az új jelszót. Simán működik, mint eddig. Valószínű, csak új felhasználó regisztrálásához kellenek az új paraméterek.
Azokat a felhasználókat, akik már nem kell, hogy lássák, töröltem.
Köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#1472) TRob1 válasza hdf (#1471) üzenetére


TRob1
veterán

Viszont szerintem meg az még jobb ha mindenkinek van saját, egyéni, csak ő által használt dropbox fiókja saját jelszóval, és megosztanak egymás között egy mappát dropboxon belül pl. munka néven, ezután akárki akármit beletesz/kivesz/módosít, a többiek a saját dropboxukban látják ez ebben a mappán történteket... és ugye így akár privát dolgokra is használható, hisz csak a gazdája látja a teljes tartalmat.

¤ R'n'R ¤

(#1473) Fandango válasza TRob1 (#1472) üzenetére


Fandango
veterán

Valoban ez a legjobb megoldas. +1

(#1474) Flyme


Flyme
senior tag

Sziasztok, ha 509-es hibával tiltanak ideiglenesen egy Dropbox fiókot, akkor az kb. mennyi időre szól?

(#1475) tonyrulez válasza Flyme (#1474) üzenetére


tonyrulez
őstag

3 napra

4 8 15 16 23 42

(#1476) SG3rg0 válasza Flyme (#1474) üzenetére


SG3rg0
őstag

Miért tiltanak?

(#1477) tonyrulez válasza SG3rg0 (#1476) üzenetére


tonyrulez
őstag

Túlforgalmazás miatt, úgy tudom csak 10GB forgalma lehet naponta egy ingyenes kontónak.

4 8 15 16 23 42

(#1478) SG3rg0 válasza tonyrulez (#1477) üzenetére


SG3rg0
őstag

Ezt nem is tudtam. Én a kliensbe van mikor 20gb rakok bele hogy felszinkronizálja és nem tiltanak.

(#1479) alapz@j válasza hdf (#1471) üzenetére


alapz@j
tag

Mivel a már csatlakoztatott kliensek nem a fiók jelszavával autentikálnak, hanem certifikátokkal, a jelszó megváltoztatása nem jár automatikusan a régi jelszóval belépett kliensek kizárásával. Ha a webes felületen törölted a többi csatlakozást, akkor az rendben lesz imho.

Egyébként épp most szórakoztam a Tresorit-al, ott nagyon okos felhasználó-menedzsment van, minden trezorra fel lehet venni különböző jogosultságokkal rendelkező embereket és a rendszer ennek megfelelően szinkronizálja le az abban lévő fájlokat.

(#1480) Watercolour válasza SG3rg0 (#1478) üzenetére


Watercolour
aktív tag

Tudtommal ez a limit az egy accounthoz tartozó publikus linkek összevont adatforgalmára vonatkozik, nem a kliens szinkronizációra.
Itt 20 GB-ot írnak naponta.

[ Szerkesztve ]

(#1481) Mela Kehes


Mela Kehes
addikt

Tresorit-nál lesz még 50 gb-os akció?

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#1482) Flyme válasza tonyrulez (#1475) üzenetére


Flyme
senior tag

Köszönöm :R

(#1483) SkyLaci válasza Watercolour (#1480) üzenetére


SkyLaci
őstag

szóval nekem most van egy pont 20GB-os mappa amibe feltöltöttem az elmúlt évekből rengeteg képet és ehhez a mappához van egy link amit kb 20 ember ismer, ha valamelyik úgy dönt hogy most letölti az egész mappát a gépére egyben, akkor átléptem ezt a korlátozást és 3 napig nem lesz elérhető a mappa?

(#1484) SG3rg0 válasza SkyLaci (#1483) üzenetére


SG3rg0
őstag

Próbáld ki! :)

(#1485) hdf válasza TRob1 (#1472) üzenetére


hdf
tag

Köszönöm, ez nagyon jó!
Ezt a megoldást megcsináljuk, hamarosan vesznek néhány új gépet, azokon már így lesz.

alapz@j: Akkor ez lehet a magyarázat. Töröltem őket, így rendben lesz.

[ Szerkesztve ]

(#1486) SkyLaci válasza SG3rg0 (#1484) üzenetére


SkyLaci
őstag

nem akarom megkockáztatni a tesztelés miatt, mert folyamatosan teszem fel a képeket a többiek meg folyamatosan nézegetik.

(#1487) Watercolour válasza SkyLaci (#1483) üzenetére


Watercolour
aktív tag

Ha jól értelmezem a linkelt oldalt, free account esetén valószínűleg igen.
Képekre nem lenne megfelelőbb a flickr? (Bár nem ismerem annyira.)

[ Szerkesztve ]

(#1488) SG3rg0


SG3rg0
őstag

Copy:

What is “Fair Storage?”

We believe in a simple concept of fairness. Everyone paying for the same data they are sharing doesn’t work for us. We think that’s like going to dinner together and everyone having to pay the entire bill. People sharing content should equally divide the amount of storage being used. With Copy, you can split the bill. So a 12 GB folder shared between 3 people only counts as 4 GB per person.

Fair Storage Savings None

[ Szerkesztve ]

(#1489) Pikkolo^^ válasza Mela Kehes (#1481) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Vigyázz vele, mert nem szinkronizál rendesen.

(#1490) Mela Kehes válasza Pikkolo^^ (#1489) üzenetére


Mela Kehes
addikt

Egyelőre hagyom, amíg nem lesz iOS kliens.

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#1491) Sanyi.mTs válasza Mela Kehes (#1481) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

mostanság talán nem, de reménykedni lehet.

(#1492) LonGleY


LonGleY
veterán

Kérdés, hogy a Dropbox telepítésekor egy amúgy jelszóval védett win7-en szabad-e a Dropbox mappát a Dokumentumokba pakoltatni? Ez azért lényeges, mert egyébként lesz megosztott mappa is, és így nem vagyok benne biztos, hogy a másik oldalon nem lesznek-e esetleg elérhetetlenek a fájlok a decrypt miatt. Tnx!

[ Szerkesztve ]

(#1493) tonyrulez válasza LonGleY (#1492) üzenetére


tonyrulez
őstag

Ha a Win7 belépéskor kéri a jelszót, akkor nem kódol le semmit a gépen, egy Linux Live CD-vel is simán látható a merevlemez teljes tartalma, így a Dropbox-nak sem fog gondot jelenteni.

[ Szerkesztve ]

4 8 15 16 23 42

(#1494) LonGleY válasza tonyrulez (#1493) üzenetére


LonGleY
veterán

Világos. Akkor az az XP volt, ami a személyes mappákban lévő fájlokat - most hleyesen írva - encrypteli?

(#1495) alapz@j válasza LonGleY (#1494) üzenetére


alapz@j
tag

Manapság már minden OS (osx, linux, win, xp-től fölfele biztos) tud olyat, hogy a lemezre titkosítva írja ki az adatokat.Ez azonban transzparensen történik, azaz a Dropbox (mint minden, a gépre teleptett szoftvered) tudni fogja olvasni a fájlokat.

[ Szerkesztve ]

(#1496) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Melyek azok a szolgáltatók, ahol nincs fájlméretkorlát? (+ egy frissített, táblazatos, kinek mi lehet hasznos, ki mit válasszon elsőhsz már nekem hiányzik :) )

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#1497) atillaahun válasza ledgeri (#1496) üzenetére


atillaahun
veterán

Dropbox és GDrive amikről én tudok.

[ Szerkesztve ]

(#1498) F34R válasza ledgeri (#1496) üzenetére


F34R
nagyúr

copy-nal sincs csak a tarhely merete.

(#1458) Fecogame

Kliensel vagy webrol, utobbinal nekem is csinal fura dolgokat. meg en nem bannam ha volna nezet menu is mert ha sok dolog van fent szinte atlathatlan az egesz felulet.

[ Szerkesztve ]

(#1499) ledgeri válasza atillaahun (#1497) üzenetére


ledgeri
nagyúr

&(#1498) F34R Köszi!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#1500) proradeon


proradeon
őstag

Sziasztok!

Olvasgattam a topic-ot, mert feltűnt, hogy az emberek alig használják a MEGA-t. De ahogy elnézem, itt se túl népszerű. Van ennek bármi konkrét oka? :U

50 GB tárhelyet adnak, gyors a fel / letöltés, nincs captcha, profi a website ... stb.

Miért nem használják? :U

:R

Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.