Hirdetés
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
simán edzhetsz több mint két napot is a héten, vagy legyen három pihenő nap. az elején úgy sem hajtod magad szanaszéjjel. fokozatosan terheld a szervezeted
Edzés előtt fussak kicsit? 1-7km? - ha van lehetőséged és kedved persze, de a 7 már sok (magamból kiindulva 7 km után nem sok erőm maradna egy rendes edzést végig csinálni, jelenleg elég fos kondiban vok) 1-3 km lassabb tempóban az elég bemelegítésnek.
-a 2-3 edzősorozat az 2 illetve 3x10? - ezt nem értem, de ja, szerintem úgyha bírsz többet is legyen x15
-azon a napon az az egy alkalommal kell megcsinálni? ezt se értem, de ja, szerintem igen
-elég ezen a 2 napon edzenem? - nem
-Ezt nem értem--> "Ezt a programot-vagy valami ehhez hasonlót-akkor használd,amikor elkezdesz dolgozni a tíz lépésen. - passz
Ha már mind a négy gyakorlatnál elhagytad a hatodik lépést,ideje,hogy a következő programra válts."
A "Jó magaviselet" a következő program? - passz, régen olvastam a könyvet, most nincs is nálam...
-hány hétig csináljam ezt? - addig, mikor már nagyon könnyűnek érzed a most még nehéznek tűnő gyakorlatokat.és a has és hát alapgyakorlatokat csinálhatod minden nap, ha ülőmunkát végzel pláne!
-
dokee78
félisten
Edéstervhez help,mert hülye vagyok.
Ezt a fegyencedzésből szedtem,gondolom ez kell nekem:Kérdéseim:
-Edzés előtt fussak kicsit? 1-7km?
-a 2-3 edzősorozat az 2 illetve 3x10?
-azon a napon az az egy alkalommal kell megcsinálni?
-elég ezen a 2 napon edzenem?
-Ezt nem értem--> "Ezt a programot-vagy valami ehhez hasonlót-akkor használd,amikor elkezdesz dolgozni a tíz lépésen.
Ha már mind a négy gyakorlatnál elhagytad a hatodik lépést,ideje,hogy a következő programra válts."
A "Jó magaviselet" a következő program?
-hány hétig csináljam ezt?Nem idegesítésnek szánom a kérdéseket,tényleg nem értem.
-
hoffman_
nagyúr
ha ropog az még hagyján, ha fáj az a gázos. a kettő nem feltétlen jár együtt, legalábbis egy darabig.
Tibii91:
az ízületeket is hozzá lehet szoktatni, csak elég hosszadalmas, ezért kell rásegítéssel kezdeni.
Apollo17hu:
persze, hogy jobban megy, be van melegedve minden, mintha a száraz csapágyat megfürdetnéd olajban
így is kéne elkezdeni mindig mindenkinek. nekem nem hosszú a combcsontom annyira szerintem, hogy emiatt legyen necces, merthogy nekem is elemelkedik a sarkam, egyszerűen csak nem hajlik eleget az ízület a kellő helyen. vagy a technikám se jó
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
A topikban korábban már én is felvetettem az egylábas guggolást. Nekem "menne" több is, de túl hosszú a combcsontom hozzá, ezért nem tudom szabályosan végezni (a sarkam elemelkedik a földtől).
A Margitszigetre szoktam kijárni futni, ott az Árpád híd felőli részen a játszótér mellett vannak "kondigépek", ahol az egyiknél kiválóan lehet guggolni: egy állvány két függőleges rúdját a vállnál kicsit szélesebben meg lehet fogni, ezáltal kivédeni a hátraesés lehetőségét. Viszont guggolás előtt jól be kell melegíteni, én azt figyeltem meg, hogy szigetkör után könnyebben megy a guggolás, mint előtte, nyújtáskor. -
domerator
veterán
válasz
#57919488 #329 üzenetére
Van egy ellendarabja, amit az ajtóba (ajtófélfába) kell csavarozni a használati szerint. Sokan csak befeszítve használják, akkor lesz baj. Nekem is engedett már el (ellendarab nélkül, csak befeszítve) de szrencsére csak fekve húzódzkodtam szóval csak 30-40 centiről kentem a gerincem a küszöbre.
-
Wa2x_
veterán
Nah látom létrejött
Örülök, lelkes tagja leszek én is azt hiszem.
-
koshmar
addikt
Az edzések mellé kell egy kis szórakozás is kell: [link]
-
hoffman_
nagyúr
egy nagyon-nagyon fasza edzéstervet találtam az előbb, lehet csemegézni. a-tól z-ig minden van benne, lefedi az egész palettát, természetesen nehézségi szintben is. jó alap, lehet belőle válogatni, nekem úgy tetszik az egész, ahogy van. persze a muscle up része nem megy még
és az ismétlésszámok se 15-ök nálam sem, pláne nem 5 szériával, de nagyon jól össze van rakva.
-
hoffman_
nagyúr
ezt gugliztam össze a napokban, hátha segít. még nem látogattam meg őket, cimbivel arra várunk, hogy elmenjen az eső, mert azért ezek nincsenek közel, szakadó esőben meg dzsuvában nem akarunk áttekerni a városon. a revicky utcai az elég katyavaszos, a gugli se nagyon találta. a második kép, amit linkeltél, pedig sajna mindennemű leírást nélkülöz, szóval ötletem sincs, hogy merre lehet. a városligetben is van egy, azt múltkor megnéztük, elég karcsú. gyak. csak rúd van, és annyi - de persze az is valami.
az 1.hsz parkkereső linkjét válogattam össze, csak hogy kb. merre lehetnek a helyek.
dokee78:
sosem késő, 35 meg pláne nem! szigorú szabályok nincsenek, a lényeg az, hogy ne erőltesd túl magad. célszerű elkezdened a fegyencedzés első kötetét, elolvasni az első 50-100 oldalt, megnézni a gyakorlatokat, és kipróbálni magad, hogy mi az a szériaszám, amivel el tudod kezdeni. akár falnál, akár rendes fekvőtámasz esetén, szintúgy guggolás meg hasizom gyakorlatok. arra számolj, hogy nagyon lassú lesz a haladás, cserébe biztos, szóval ez ne szegje kedved.
meg alkatfüggő is. én nagyon régóta sportolok, 30 szabályos fekvőt bármikor lenyomok röhögve, álmomból felkeltve, hóban is, vagy szériázok 5x20-at lazán - viszont húzódzkodni szabályosan 6-nál többet én sem tudok, pláne nem szériában, leginkább a súlyom miatt. az más kérdés, hogy hármakkal kezdtem, és pár hét alatt el jutottam 5-6 szép gyakorlatig.
-
dokee78
félisten
válasz
westcoastog #318 üzenetére
Egy nap elég 2x10 fekvőtámasz?
Ezt a videót nézted?
Mert van aki fikázta a hozzászólásoknál. -
westcoastog
veterán
Nem kell falnál fekvőtámaszoznod, kezd mindenből az alap gyakorlatokkal, sima fekvőtámasz szélesen, vállszélesen, lábemelések, felülések, guggolás, meg húzódzkodás ahol tudsz, nem kell bonyolítani, és az sem baj ha nem megy sok, a lényeg hogy lassan és szabályosan hajtsd végre a gyakorlatokat. Fekvőtámaszokat is szépen lassan kell csinálni, kezdeteknek 2x10 mondjuk vagy amennyi megy.
Edzéstervet nem tudok, én mindennap csinálok mindent, nem biztos hogy helyes, de nekem jó. -
dokee78
félisten
Ezt találtam
Kezdőként nem igazán tudok falnál fekvőtámaszozni.
Vagy ebből össze tudnátok dobni egy heti edzéstervet nekem? -
brownus
veterán
nos, és ezek pontosan hol vannak?
-
brownus
veterán
válasz
hoffman_ #308 üzenetére
bp-en hol vannak ilyen kondi parkok? én kettőről tudok, vagy is háromról; városliget, orcy (de az csak húz és tolódzkodó), meg óbudán valahol.
(#312) dokee78, mindig van értelme elkezdeni! ha 60 éves trotty lennél akkor is! a sportot, mindegy mit csinálsz, nem szabad korhoz, nemhez kötni! csak csináld
-
dokee78
félisten
válasz
westcoastog #311 üzenetére
Ez nekem való elvileg.
Nikker Tomi - FegyencedzésVan még értelme nekem 35 évesen?
-
westcoastog
veterán
Fegyenc, teljesen alapoktól indít, elmagyaráz jó pár dolgot, meg ugye a legkönnyebb gyakorlatoktól kezdi,
A meztelen harcos az izomfeszítésre, az egykezes fekvőre és az egylábas guggolásra koncentrál.
Bár attól olvashatod mindkettőt.
Edzéstervek meg vannak a fegyenc vége felé. Bár én úgy csináltam hogy magamnak összeállt az edzésem ahogy nekem jó, a könyvekből csak "tudást" szerzek. -
dokee78
félisten
A 3 könyv közül melyik tartalmaz a legtöbb hasznos infót kezdőknek?
Fegyencedzés?
A meztelen harcos?Edzés tervet,hogyan tudok készíteni magamnak?
Köszi gyors voltál. Haytham Kenway
-
xLt`
tag
Valakinek erről véleménye, tapasztalata?
-
koshmar
addikt
válasz
westcoastog #305 üzenetére
Danabolt ne felejtsd el azért bevenni.
-
westcoastog
veterán
válasz
#57919488 #302 üzenetére
Na helyes.
tejterméket nem nagyon szoktam fogyasztani. Bár a sült tojásba a gerezd vöröshagyma mellé apróra vágva dobok be trappista sajtot, ez jó ízt ad neki, nem szoktam sózni.Most végeztem az edzésemmel, itthon 90 fekvő +20 tempós levezetésnek, meg játszótéren húzódzkodás, lábemelés, tolódzkodás, kemény dió, de csak idő kérdése a fejlődés.
-
koshmar
addikt
válasz
westcoastog #301 üzenetére
Mindennap 3-4 tükörtojás.
-
törölt tag
válasz
westcoastog #301 üzenetére
Igen
Csak a tejtermékeket kerülöm de azokat nagyon. -
westcoastog
veterán
Ti szoktatok tojást fogyasztani edzések után?
Én napi 3 sült tojást lenyomok mozgás után, csak jót olvasni a tojásról, meg mint kis fehérje forrás is jó dolog.
Remélem nem hiába.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest