Hirdetés
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Nemtom hogyan blogoljak a sys-admin-on. Próbáltam a fórum multimédia részlegébe, de mivel ott nem volt altéma, nem engedte betenni.
Hát íme amit összehoztam:Gondoltam kipróbálom a rendszert, és magamat is. Szóval adott a frissen telepített Fedora12, de hiányzik belőle az elterjedt multimédiás formátumok támogatása. (pl. Nem ismeri az mp3-at, nem lehet megnézni a hiradót, ...)
És 1-2 napos próbálkozás, fórumozás után leírom a megoldást, hogy máskor, másnak pik-pak működjön a dolog.Első körben felvesszük a hiányzó csomagokat biztosító repo-kat:
http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm
http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release-stable.noarch.rpm
Ezekután próbáljunk megnyitni egy mp3-at, lássuk mitörténék. Megnyílik a Totem, és közli hogy nincs meg a lejátszáshoz szükséges bővítmény. Jólnevelten feljánlja, hogy megkeresi a szükséges dolgokat. Rövid kutakodás után felajánlja a gstreamer FFmpeg based plugin csomgját. Fogadjuk el, és a függőségeit is:
-1394-based digital camera control library
-MPEG-4 Simple and Advanced Simple Profile codec
-Library for encoding H264/AVC video streams
-Portable libraries for the high quality Dirac video codec
-Libraries for dirac
-Shared libraries for GSM speech compressor
-Lame MP3 encoding library
-Shared libraries of the FAAD 2 AAC decoder
-Libraries for ffmpeg
Miután ezeket feltolta a rendszerbe (bízzunk meg a csomag forrásában), kapunk egy hibaüzenetet. A Totem értetlenkedik, hogy még mindíg nincs meg a lejétszáshoz szükséges bővítmén. Hát zárjuk be a Totem-et. Megint kattintsunk duplán az mp3 fájlra. Ekkor is a Totem nyílik meg, viszont most már lejátsza a hanganyagot. Tippem szerint menet közben lett frissítve a "lelke", és ezt csak ujraindítása után vette tudomásul.
Most már online rádiókat is tudunk hallgatni, pipa.
Következzen a videó. Valamilyen megfeontolásból az mtv a microsoft féle wmv formátumot választotta műsorainak közzétételére, így a hirado.hu-n is ebben a formában érhető csak el. Ha csak elindítjuk az oldalba ágyazva, nem történik (szinte) semmi, kapunk egy fekete kocekát. Jobklikk a kocekán "Megnyitás ezzel:Médialejátszó" menüpontot választva, ugyanúgy egy fekete kocekát kapunk, de jön hozzá egy hibaüzenet is, mégpedig "Nincs URI kezelő megvalósítva a következőhöz: mmsh". Lehet valakinek sokat mond, nekem semmit, és a keresgéléseim sem jártak sikerrel. Ott akadtam el, hogy nincs fedora12-höz totem-gstreamer plugin (11-hez még volt), így ötletem sem volt hogyan tovább. Még rémlett, hogy a jó a rossz és a csúf kell a dologhoz, így megpróbáltam feltenni csak a gstreamer streaming media framework "bad" plug-ins-t. A függőségei:
-LV2 host library
-Libraries used by mjpegtools
-Open Finegerprint Architecture library
-Fast Furier Transform library
-Library for accessing MusicBrainz servers
-Encoding/decoding library for Mimic V2.x
-Musepack audio decoding library
-RDF Query Library
-Character set analyzer and detector
-A cross-platfrom multimedia library
-Raptor RDF Parser Toolkit for Redland
-Modplug mod music file format library
-Control operation of a CD-ROM when playing audio CDs
-The shared libraries required for any PostgreSQL clients
-Touchscreen Access Library
-DTS Coherent Acoustics decoder libray
-A library for reading DVD video discs based on Ogle code
-Library for reading and writing QuickTime files
-Libraries to handle the Kate bitstream format
-Portable library for SSA/ASS subtitles rendering
-Library to make writing a vnc server easy
-RDF Application Framework
-Graphics abstraction library for the linux Framebuffer Device
-Shared library for interfacing with sysfs
-Library for Microsoft Media Server (MMS) streaming protocol
-A library for readind DVD video discs based on Ogle code
-Mini version of lzo for apps wich don't need the full version
-An audio codec for use in low-delay speech and audio communication
Szép kis lista mi?
Nos miután ezeket feltelepítgette, töltsük újra (frissítsük) a hirado.hu oldalát. A play gombra bökve már látszik a fény az alagútban. Jön egy üzenet, hogy a lejátszáshoz még szükségét érzi az Advanced Streaming Format (ASF) szétválasztónak. Az mp3-hoz hasonló módon kerstessük meg vele, és telepítsük a Gstreamer streaming media framework "ugly" plug-ins csomagját. A függőségei:
-MPEG-2 decoder libraries
-TwoLAME is an optimised MPEG Audio Layer 2 encoding library based on tooLAME
-SID chip music module playing library
-ID3 tag manipulation library
-OpenCORE Adaptive Multi Rate Narrowband and Wideband speech lib
-MPEG audio decoder library
-A free ATSC A/52 stream decoder
Böngészőben megint frissítés, megint lejátszás, és tadaaa... Van kép, van hang lehet nézni a híreket.
Jöjön a másik vesszőparipám a QT. Első körben a http://www.apple.com/getamac/ads/ linken próbéltam megnézni a legújabb Apple reklámot. Pipa. Siman lejátsza. Érdekes hogy a http://www.apple.com/imac/the-new-imac/#medium címen az iMac bemutató videót viszont nemjátsza le. Erre még keresem a megoldást, de tippeket/megoldásokat is szívesen fogadok
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Nos miután ezeket feltelepítgette, töltsük újra (frissítsük) a hirado.hu oldalát. A play gombra bökve már látszik a fény az alagútban. Jön egy üzenet, hogy a lejátszáshoz még szükségét érzi az Advanced Streaming Format (ASF) szétválasztónak. Az mp3-hoz hasonló módon kerstessük meg vele, és telepítsük a Gstreamer streaming media framework "ugly" plug-ins csomagját. A függőségei: