Új hozzászólás Aktív témák

• nyesteb

tag

Sziasztok!

Egy hírportál üzemeltetésével foglalkozom, nem az én tulajdonom, csak informatikailag segítem őket és felmerült egy érdekes dolog. A facebookra küldik ki minden hírt, amikor megjelenik egyből, de április elején valami történt. Előbb nagyon felfutott a megjelenítés (persze vele a kattintás is, de ez most másodlagos), majd 14-17 körül nagyon zuhanni kezdett. Értsd ezt úgy, hogy a napi több százezres megjelenítés leesett napi 1-2 ezerre 2-3 nap alatt. Előtte, április előtt konstans 10-30 ezer között mozgott. A felfutás is 2-3 nap alatt volt, gondoltam a háború, választás stb segítette, de utána is volt háború, a választási hírek is még futottak bőven, de meredeken zuhant az elérés.
    Azóta próbálom kideríteni mi lehet az oka. Csomó ezzel foglalkozó oldalt megnéztem a google segítségével, de ott nem igazán az ilyen profilú oldalakat támogatják a szövegek, hanem az általánosan bloggoló oldalakat. Itt napi 10-20 hír is felkerül, nehéz lenne beállítani, hogy az aktív időszakban jelenjen csak meg. Nem lehetetlen, ha azt mondjátok, hogy ez lehet a nyitja, akkor kipróbálom persze, de előbb szerettem volna rákérdezni, hátha valaki tud ennél jobb ötletet adni.
    Nem változtattunk semmin, ugyanazok az írók írják, csak a facebook jelzésére néhány háborús cikket el kellett távolítani, mert oroszpártinak minősítette. Persze nem az volt, amerikai statisztikák feldolgozása, de annak minősítette. Ez van.

Szerintetek mi lehet? Volt megint algoritmus frissítés?
    Egyenlőre nem ez a szakterületem, de amennyit foglalkoznom kell vele, lehet még megtanulom.. :)

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák