Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Ahogy a magyar címben sem azt jelenti itt az ''indul'', hogy éppen megkezdte a helyváltoztatást x irányba.
Szóval itt az ''indul'' kb. = zűr/felfordulás van a bakterházban.
Magyarra fordítva: ~ Felbolydul a bakterház
Éppen ezért teljesen fals fordítás lenne a starting és a leaving is, mert az angolban ezeknek a szavaknak nincs ilyen jelentésük. Kis kreativitás kellene ilyen esetekben. Ha eszembe jut valami, szólok... -
corlagon
senior tag
válasz
Marianna #1746 üzenetére
Az ''is starting''-ot önmagában ritkán használják ''indul'' értelemben, legfeljebb starting to... változatban. Az ''is leaving'' meg inkább elmegy, eltűnik, itt meg nem a mozgáson van a hangsúly (pl. about to leave már közelebb van).
Inkább: ... setting / starting / taking off - szó szerint sztem ez közel van az eredetihez, de a perszonál févörit ez:
The watchman's house (v. cabin) makes a move -
Lord Zero
addikt
válasz
The Easy #1737 üzenetére
hmm, bakterház=watch-box
nekem lenne egy.. öööö... nem pont szószerinti fordítás, de ha a magyar megfelelőjének a hangulatát akarod visszaadni, talán jó:
watch out the watch-box
hm?
de majd a szigorúbb nyelvtudorok kijavítanak
szerk> amúgy meg mondjuk:
the watch-box is starting up.... please be patient, this may take several minutes
[Szerkesztve] -
The Easy
csendes tag
sziasztok...
ismét a segítségeteket kérem...
azt, hogy ''Indul a bakterház'' hogyan fordítanátok erre a becses nyelvre?
Köszönöm a segítségeteket. -
kíváncsi
őstag
HI all!
Én is tudok egy ilyen kó kis angol mondatot
She sells sea shells on the sea shore the shells she sells are sea shells I'm sure
Anno gimi 1. osztályában aki ezt 5* elmondta egymás után hibátlanul kapott egy 5-öst -
Lord Zero
addikt
-
Zeck
aktív tag
válasz
BobChemistry #1724 üzenetére
Én az Országh László féle magyar-angol szótár végéből szoktam nézni.
-
Lord Zero
addikt
válasz
BobChemistry #1724 üzenetére
a rendhagyó igék attól rendhagyóak (most nem számítom a segédigéket), h a múltidő képzése tér el a szokásostól (Bővebben: link)
a jövő nem érdekes -
BobChemistry
őstag
megint En vagyok
hol lehet megtalalni az angol - rendhagyo - igek mult ideju es jovo ideju alakjat -
Marianna
csendes tag
Tényleg, az órára nem is gondoltam.... egyébként csak óvatosan az angollal:
The Japanese eat very little fat and suffer fewer heart attacks than the British or Americans.
On the other hand, the French eat a lot of fat and also suffer fewer heart attacks than the British or Americans.
Conclusion:
Eat what you like. It's speaking English that kills you. -
Zeck
aktív tag
Ne idegesítsél. Ha belerakom neked a ''too''-t is a mondatba nagyon hülyén fog hangzani. Egyébként nem látom értelmét, egy csonka mondat fordítgatásának..
Ugye ha elárulnád a környezetet szépen le lehetne fordítani, de magába semmi értelme nincs ennek.
Akkor, hogy örüljél ''amellett/azonkívül/is/nagyon/nagyon is/szintén/túl/túlságosan 2perc múlva 2 óra''
Oszd be, vagy áruld el mire gondoltál!
[Szerkesztve] -
NoLF
veterán
válasz
adalbert1 #1698 üzenetére
ott sem osztok ki pontot. egyébként egyértelmű, hogy szövegkörnyezetfüggő a dolog, de ha hozzátenném az előtte álló mondatot, akkor könnyű lenne.
angoltanárom is csak ennyit kérdezett, hát elégedjetek meg vele ti is!
(mellesleg senki nem találta ki anno, hogy mit jelent.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest