- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
16500 - 16401
26599 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sátán Béla
csendes tag
Sziasztok.
Két, vasúttal releváns dolgot szeretnék lefordítatni:
- Az első vágányon tolatást végeznek, az első vágány mellett kérem vigyázzanak;
- A második vágányon tehervonat közlekedik, a második vágány mellett kérem vigyázzanak.
Előre is köszönöm!
-
b0bcat
addikt
-
MaciG
addikt
-
b0bcat
addikt
-
tPedro_
őstag
-
b0bcat
addikt
Dear Family,
My name is Gabor. I am currently living in Szeged, Hungary. I am 25 years old. I am organized, calm, reliable and a hard-working person, and I have a positive attitude to life, so I smile a lot.
I haven’t got any harmful habits. I do not smoke, I rarely drink alcohol, etc. I like grilled food, sweet things, and basically I eat everything as I am not picky.
I have a younger brother, and when he was young, I used to take care of him while my parents were at work. I really love him. I get on well with my parents. We often meet to talk and I help them in their rose garden, and if I have any problem, we can always discuss it. They have always supported me in achieving my goals.
I graduated as an information systems technician in 2009, but I have been working as a bus driver for 4 and a half years. I must say that I really enjoy my job as I adore driving and I like working with people. I have never caused any accident (I am a confident and attentive driver) and whenever there was a problem, I have always managed to solve it. I don't think there are problems that cannot be solved.
When I have free time, I like travelling, gardening, riding my bike, swimming and simply spending time in nature. I’m fond of nearly all kinds of animals. I like being among people because I am a very social kind of person. I like surfing the internet, reading interesting news, watching comedies and talking to my relatives or friends who live far away for me.
My expectations about living in England
My goals are to improve my English to the highest possible level, to work as a bus driver in England and, of course, to explore the fabulous country.Yours faithfully,
Gabor -
-v-
addikt
-
törölt tag
-
MaciG
addikt
Ha valakinek van egy kis szabad ideje rápillantana erre a levélre? Egy külföldi angol családnak kellett pár dolgot írni magamról, de sajnos nekem a passzív szókincsem jóval nagyobb mint az aktítv így biztos kicsit unalmas a levél, szóval mik azok a szavak /kifejezések amiket esetleg ki lehet cserélni phrasel verb-re,stb?
Dear Family!
My name is Gabor . Currently I live in Szeged, Hugary. I am 25 years old.
I am organised, calm, relaible and hard –working person and i have a positive attitude to the life, so i am smiling a lot.
I haven’t got any harmfull habits. I no smoking, rarely dring a little alcohol,etc.
I like grilled food, sweet things, and basicly I eat everything as I am not picky.
I have a younger brother and when he was young I used to take care of him when our parents worked. I really love him. I get on well with my parents, we often meet each other to talk and I help them in their rose garden and If i have any problem we always can discuss it. They have supported me in order that i reach my goals
I am a qualified as an Information systems technician in 2009, but I have been working as a bus driver for 4 and half years. I have to tell that I really enjoy my job, as I’m crazy about driving and like working with people. I have never caused any accident ( I am confident and attentive driver) and if arose some problem we have every time managed to solve it. I think there is not unsolvable problem.
If i have a free time, I’m into it travelling, gardening , riding my bike, swimming and simply spending my time in the nature. I’m fond of nearly all kinds of animals. I like being among people, because I am very social people. I like surfing on the internet, reading interesting news, watching comedy and talking my relatives or friends who lives away for me.
My expectations of living England
My amis are improve my english knowledge as high level as I can, working as a bus driver in England and of course explore the fabulous country.Yours faithfully,
Gabor -
törölt tag
-
b0bcat
addikt
-
spammer
veterán
-
b0bcat
addikt
válogatós = picky
A "graduate" nem csak felsőoktatásra vonatkozhat tudtommal. Viszont a Present Perfect nem indokolt a mondatban (hacsak nem nemrégiben végeztél):
I
havegraduated as a ...
De ha nemrégiben végeztél, akkor:
I have just graduated as a ...
vagy
I have recently graduated as a ...
-
MaciG
addikt
Az hogy van hogy kajákban nem vagyok válogatós? Illetev mi a rendszerinformatikus angol megfelelője? Mert én a szótárban nem találtam.
És azt hogy mondom hogy én rendszerinformatikusként végeztem? Mert ez nem diploma csak ilyen okj-s szakma, szóval az I have graduated as ... Szerintem nem igen jó. 
-
Kidus
őstag
Vagy settle, ha mar vita.
-
b0bcat
addikt
-
erdoke
titán
-
b0bcat
addikt
-
erdoke
titán
-
b0bcat
addikt
Az elég régies hangzású, de szintén lehetséges.

-
Bjørgersson
félisten
-
b0bcat
addikt
-
MaciG
addikt
A "megbeszélni" az hogyv an olyan értelmezésben, hogy pl. : nem volt olyan probléma amit nem tudtunk megbeszélni.
Illetve ha egy hosszabb mondatot írok amiben megmagyarázok valamit akkor a because helyett mit lehet még használni az ismétlés elkerülése végett?
-
b0bcat
addikt
-
spammer
veterán
-
b0bcat
addikt
De a rendszer nem tud bejelentkezni.
A júzer tud bejelentkezni a rendszerbe.
Ha most arról beszélünk, hogy egy eszköz van bejelentkezve egy rendszerbe, akkorThe device is logged in (to the system).
De ha a "device" helyett "system"-et mondok, akkor viszont már furán hangzik. Ezért gondolnék az "online"-ra "logged in" helyett, ha az alany a "system".

-
tPedro_
őstag
-
spammer
veterán
-
b0bcat
addikt
-
Bjørgersson
félisten
-
Wyll
őstag
Egy sofőrazonosító kütyü kijelzőjén a default rendszerüzenet: "Bejelentkezve".
Ezt hogy írnátok angolul?Logged in ?
Csak nekem fura ez így picit? Ezt szerintem csak alannyal együtt mondják: You are logged in. I am logged in. stb. De egy rendszernek az állapotát is ugyanígy jellemeznétek? -
Bjørgersson
félisten
-
Siriusb
veterán
Szemet szemért, mint az Ószövetségben:
Arabian guy at the airport:
- Name?
- Ahmed al-Rhazib.
- Sex?
- Three to five times a week.
- No, no… I mean male or female?
- Male, female, sometimes camel.
- Holy cow!
- Yes, cow, sheep, animals in general.
- But isn’t that hostile?
- Horse style, doggy style, any style!
- Oh dear!
- No, no! Deer run too fast. -
Bjørgersson
félisten
-
törölt tag
- Would you like to play the rape game?
- What?! No!
- That's the spirit...

-
atillaahun
veterán
-
Pala
veterán
Pfff.
Ez kb. olyan, mint ez:- You know, american beer is like making love in a boat.
- ???
- F*cking close to water! -
Siriusb
veterán
Ez ütött... Péntek délután ilyet benyögni, nem szégyenled magad?!

-
atillaahun
veterán
Na, ez már egész ízléses.

-
b0bcat
addikt

-
Bjørgersson
félisten
Múltkor kérdezett valaki csajozó dumát, hát tessék;
guy: I wish you were my little toe.
girl: What?
guy: Because I would like to bang you on every piece of furniture.
-
törölt tag
-
b0bcat
addikt
-
törölt tag
Most átpörgettem, de nem találtam benne.
Ó, a Headway... mennyit hallottam róla, de sosem volt hozzá szerencsém. Én a középsuliban abszolút kezdőként a Streamline-nal indultam, de láttam, hogy ebből semmi nem lesz. Ezért nyáron otthon átvettem a kék könyvet, és következő szeptembertől már a haladó csoportban tanulhattam Blackbirdből.
Utána meg egyetem, és bekötötték az internetet.

-
b0bcat
addikt
-
erdoke
titán
-
kexksz
addikt
-
Red_Bull
aktív tag
Sziasztok!
Ezt így jó szerintetek?
Ha többet akarsz, akkor tanulni kell. - if you want more,then have to study.
Google fordítóba beírtam a lefordított mondatot, de az magyarra így fordítja át ezt: ha többet akarsz, akkor meg kell tanulni.
-
b0bcat
addikt
"A "There were reported to have been" típusú szerkezetekre gondolok."
Ez az "állítólag szerkezet", a szenvedő szerkezet unit-jai közül az utolsóban van róla szó a kék könyvben.
Azt én sem értem, hogy a folyamatos Future Perfect miért nem került bele a könyvbe. 
"Érdekes egyébként, a környezetemben nagyon sokan nem ismerik ezeket a kiadványokat."
Ennek főként az lehet az oka, hogy ez egy nyelvtani referencia könyv (sorozat), nem pedig kurzuskönyv, így talán egy fokkal kevésbé közismert (gondolok itt az elcsépelt Headway-re például, ami ma már szinte szitokszó
), bár tapasztalataim szerint még mindig az egyik legismertebb és legelismertebb nyelvtankönyv a magyar piacon. (Sokáig nem is volt konkurenciája, de ma már vannak hasonló - bár nem ennyire jó - klónjai, magyar szerzők tollából is.) -
törölt tag
Megnyugtató Tőled ilyet olvasni, mert nekem is az volt a benyomásom, hogy ez már túlzás... akkor tényleg nem bennem volt a "hiba".

A kékből a Future Perfect Continuous-t azért hiányoltam - nem mintha gyakran kéne, de azzal lenne teljes. Illetve egy Reporting in Passive fejezet jól jött volna. Ezt persze tuti nem így hívják, sőt az sem biztos hogy értelmes nevet találtam neki. A "There were reported to have been" típusú szerkezetekre gondolok.
Érdekes egyébként, a környezetemben nagyon sokan nem ismerik ezeket a kiadványokat. A különböző képes-szagos könyvek persze mennek. Oké, lehet hogy szintén jók, azokról meg én nem tudok semmit.

-
b0bcat
addikt
-
Pala
veterán
Megvan az a könyv, de nekem az már túl sok. Egyszer nekifutottam, de néhány fejezet után azt éreztem, hogy a gyakorlatban ennek nem sok hasznát veszem, amolyan "jó tudni erről is" típusú magyarázatok vannak benne.
A "kistesója" viszont jó! Legalábbis ha ez a kistesója, sokat tanultam belőle és komolyan úgy gondolom, hogy aki az ebben leírtakat tudja, az bőségesen elég tkp. bármire (annak ellenére, hogy a borító szerint ez "csak" intermediate), a további részletezés helyettt inkább a szókincsre, idiómákra, phrasal verbekre gyúrok.Érdekes, párom francia, és úgy beszél angolul, mint a vízfolyás, de soha nem tanulta a nyelvet rendszerezett formában, és nyelvtanilag is kb. egy gyenge pre-intermediate szinten állhat. De valahogy úgy darálja a nyelvet, hogy - nem is tudom - mindent el tud mondani, amit akar.
És amikor hallom őt beszélni, akkor szokott eszembe jutni, hogy lehet, megbukna egy B2-n, de előbb vennék fel folyamatos angol kommunikációt igénylő munkahelyre, mint sok más, nyelvvizsgával rendelkezőt. -
b0bcat
addikt
-
törölt tag
-
Pala
veterán
Értem én persze, nyugi, csak hangosan filozofáltam.

Igazából nem gondolok bele ezekbe a dolgokba, amikor használom őket. Jön magától a gyakorlat miatt. Szerencsére többnyire hibamentesen. De azért vannak olyan esetek, amikor tényleg kicsi a különbség bizonyos mondatok jelentése között (I haved lived here vs. I have been living here, van is egy szép kis diskurzus itt erről: [link]).
-
törölt tag
-
Pala
veterán
Köszi részletes választ!

Az előző postommal sem kötekedni akartam, csak visszaemlékeztem, hogy annak idején nekem hogyan magyarázták a present perfectet... hát ott voltak bajok, bár az alapvető probléma nem is a tanárral volt, hanem talán azzal, hogy a magyart használtam kiindulópontnak.
-
b0bcat
addikt
El kell fogadni, hogy az angol másképpen tekint az igeidőkre, mint a magyar.
A magyar nyelv sokkal jobban támaszkodik a szövegkörnyezetre. Ezért nem használunk (látszólag legalábbis) annyi igeidőt.
Példa:
Józsi eltörte a karját.
Ez a mondat angolul legalább három igeidőben állhat szövegkörnyezettől függően:
Joe has broken his arm.
Joe broke his arm.
Joe had broken his arm.Magyarul mégis csak egyféleképpen áll, azért, mert a szövegkörnyezetből (ami az esetek 99%-ában rendelkezésre áll) úgyis kiderül, hogy pontosan hogy értjük a dolgot (tehát, hogy Józsi mikor törte el, most el van-e törve, stb.).
Angolul fordítva gondolkodunk. Kitaláljuk, mit akarunk mondani, kiválasztjuk hozzá a megfelelő időhatározót, amely utóbbi pontosan meghatározza, hogy milyen igeidőt használhatok.
Ha pár perccel ezelőtt elállt az eső, akkor azt is mondhatom, hogy
It has stopped raining.
illetve azt is, hogy
It stopped raining a few minutes ago.
Az utóbbi mondat egyáltalán nem zárja ki az előzőnek a jelentését (gondolok itt arra, hogy az eső hatása minden bizonnyal az, hogy most minden csupa víz odakint), de miután beletettük az időhatározót, már nem állhat Present Perfect-ben.
Mindig minden diákomnak elmondom a Present Perfect téma elején, hogy az alábbiak kizárják ennek az igeidőnek a használatát:
- bármilyen "ago"-s időhatározó
- "when"-es kérdés (ugyanígy a "what time"-os is)
- bármilyen konkrét múltbeli időpontra vagy időszakra utaló időhatározó (pl. "yesterday", "last week", stb.)Kár is ezen rágódni. Náluk ez a nyelvi logika húzódik meg az igeidők rendszere mögött.

* * *
Még egy apró kiegészítés:
A látszólagos ellentmondását a múlt idejű és a Present Perfect-es mondatnak feloldhatja, ha így tekintesz a dologra:
It has stopped raining. = It stopped raining recently, and NOW it's not raining anymore.
Az egész Present Perfect-nek az a lényege, hogy egyszerre reprezentálódik benne a jelen és a múlt, de egyik sem jelenik meg a mondatban, hanem a kettő helyett áll a Present Perfect szerkezetű állítmány.

-
7
addikt
-
Pala
veterán
Igen, így persze látható a különbség, nade nézd meg a két mondatot, addig-addig tekertünk rajta, hogy már máshova lyukadtunk ki.
Itt kb. annyi a lényegi különbség, hogy a második mondat a beszélő szempontjából nézve kizárja, hogy azóta feltámadt a macska.
Bár a tudományi jelenlegi állására való tekintettel az első esetben is ki van zárva, mégha a mondat nyelvtanilag engedné is. 
-
törölt tag
...but yesterday it came back.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sorry.
-
törölt tag
Szerintem viszont teljesen logikus, hogy egy lezárt, múltbeli időpontra nem működik a jelen idejű ige.

Egyébként ha belegondolsz, magyarra fordítva is érzékeltethető a különbség, és most kölcsönvettem a második példád:My cat died 20 years ago. A macskám 20 éve meghalt. (Múlt.)
My cat has been dead for 20 years. A macskám 20 éve halott. (Jelen.) -
Pala
veterán
Pl. ez alapján baromi logikus az egész. De én valahogy máshonnan közelítem meg a dolgot. Bár ez olyan dolog, hogy van a szabály, meg kell tanulni és kész.
-
Pala
veterán
Én is tudom a különbséget köztük, de tkp. mindkét mondat alapvetően azt közli, hogy tanultam a vizsgára. Hogy a cselekményen (ill. annak a jelenre való hatásán) avagy a dolog múltbéliségén van a hangsúly, azt meg mutatja az igeidő.
No, de a múltbéli történéseknek akkor is hatása van a jelenre. Közvetve, vagy közvetlenül, kisebb vagy nagyobb mértékben, de hát így működik az IDŐ.

Kihaltak a dinoszauruszok. Elég régen volt.. Józsika még ma is siratja őket. Nem siratná, ha még élnének. Lehet ilyen hatása is.
-
erdoke
titán
-
Pala
veterán
Két dolog szokott eszembe jutni.

Az egyik ez:
I have studied for the exam.
I studied for the exam yesterday.Ugyan minek változik az igeidő, amikor extra információt közlünk!? Hiszen a két mondat tartalmilag ua., csak a másodikban hozzátettünk egy időhatározót.
Költői kérdés csupán, én is tudom a különbséget, de számomra nem logikus akkor sem, ha már az évek során természetessé vált.A másik, ami be szokott ugrani az az, ahogyan általában a tanárok és a tankönyvek a present perfect és a past simple közötti különbséget magyarázzák. Itt ugye sokszor előkerül, hogy a past simple alapvetően a már lezárult múltbéli cselekvések, történések leírásakor használatos, míg a present perfect alapvetően a jelenre, jelen állapotra utaló (alapvetően szintén múltbéli) cselekvés, történés. Na most... nincsen olyan múltbéli dolog, aminek ne lenne hatása a jelenre, hiszen minden jelenbéli dolog ezeknek a folyománya.
My cat died 20 years ago.
Miért ne mondhatám úgy, hogy
My cat has died 20 years ago?

Hiszen ennek is van hatása a jelenre, ha más nem, annyi mindenképpen, hogy ez a bizonyos macskám MÁR nincs köztünk (tehát a jelenben nem él).
Persze tudom, rá lehet fogni, hogy más, és csak nekünk nem logikus, de szerintem azért érted, mire gondolok.
Főleg most, így hollandtanulás mellett (ott mindig present perfectet használnak, kivéve ha storytelling van) nagyon kijönnek ezek a "furcsaságok". -
b0bcat
addikt
-
Pala
veterán
A kulcs az interakció.
Egy filmmel nem tudsz beszélgetni, nem tud rábírni, hogy mondatokat alkoss, amire ő reagál, majd pedig te arra. A nyelvtanulásnak talán ez a legnehezebb része. Beszélni, mondatokat alkotni, kifejezni magadat, majd a kapott reakciót megérteni, majd megint reagálni, mindezt kellően gyors sebességgel és precizitással. Pörgeti az agyat rendesen. Az igazi vízválasztó, amikor már angolul gondolkodva alkotod meg a mondandódat, és nem fordítgatsz fejben, nem veszed alapul a magyart. Szerintem alapvetően ez a (láthatatlan) határ az, amin túl már használható, életképes nyelvtudásról beszélhetünk, vagy legalábbis a kellő "ösztöni alap" megvan hozzá.Az angol nyelvtan nem túl logikus ugyan, de azért rá lehet érezni "ízére".

-
b0bcat
addikt
-
dipeti
senior tag
-
7
addikt
-
törölt tag
Ha jól tudom, az emelt szintű érettségi a középfokú nyelvvizsga szintjének felel meg. Az évek során erre készültek a diákok, és a vizsgán is ehhez kellene igazítani az elvárásokat.
Aki jobban tud, nyugodtan mehet C1 vagy C2 szintű nyelvvizsgára a pluszpontokért. (Feltételezem jár értük, nem ismerem a mostani rendszert.)
-
b0bcat
addikt
Nehéz kérdés, hogy most mennyire van alapjuk "sírni" az érettségizőknek. Egyetértek azzal, hogy nem csak "steril" nyelvet szabad számon kérni rajtuk, de mint már korábban is írtam, ha nekem - angol nyelvtanárnak - gondot okozott elsőre, jó minőségben mindent megérteni az 1. és a 3. részből, akkor rossz minőségben mit érthettek meg a tanulók?

Persze, az emelt szintű érettségihez tudás is kell. Meg a felsőoktatásban is - állítólag több helyen
- elvárások vannak, amelyeknek meg kell felelni, sőt a való életben is találkozik az ember nehezen érthető anyanyelvi angollal, de ez itt egy érettségi volt.Amúgy meg mindegy, hogy ki mit gondol, tudjuk mi fog történni az ügyben - semmi.

-
dipeti
senior tag
-
7
addikt
Persze, a valós életben még rosszabbakat is hallani szép számmal, és ahhoz képest amivel a munkám során találkozom naponta több órán át, ez egy könnyen érthető hanganyag.
De azt is érdemes hozzávenni, hogy az érettségizők javarészt még nincsenek azon a szinten, a legtöbben nem is voltak angol nyelvterületen, vagy ha igen, nem voltak rákényszerítve folyamatos angol nyelvű diskurzusra anyanyelvi beszélőkkel (vagy angol nyelvterületre emigráltakkal, akikkel angol lenne a közös nyelv -- ami még durvább). Így azért némileg más a leányzó fekvése, és megértem, hogy sokan reklamálnak. -
kexksz
addikt
-
törölt tag
-
Pala
veterán
"Sohase ne add fel", magyarul add fel mindig!

-
b0bcat
addikt
A jelek szerint nem csak nekem tűnt "gázosnak" az érettségi.

-
b0bcat
addikt
Yes, you did well.

-
atillaahun
veterán
-
7
addikt
Ezt a témát inkább a szextopicban feszegesd, kérlek...

-
atillaahun
veterán
Nagyon. Sok olyan nőt kívánok nektek aki ezt így beveszi.
-
norbi2010
őstag
-
b0bcat
addikt
Az elsőnél inkább a dialektus és a hadarás, a harmadiknál a nem teljesen tiszta beszéd volt szerintem zavaró. Nekem aránylag jó a szövegértésem, de a lehető legjobb minőségben is voltak részek, amit többször meg kellett volna hallgatnom, hogy biztosan megértsem.
Simán el tudom képzelni, hogy nálam rosszabb szövegértésű emberek rossz minőségben hallgatva ezt az anyagot helyenként egy kukkot nem értettek belőle.

-
7
addikt
-
erdoke
titán
-
b0bcat
addikt
-
spammer
veterán
-
b0bcat
addikt
Meghallgattam a "botrányos" angol érettségi hanganyagokat. A háromból kettő tényleg gáz a megértés szempontjából, még jó minőségben meghallgatva is...

-
Siriusb
veterán
-
freemanone
addikt
-
-v-
addikt
-
törölt tag
-
b0bcat
addikt
-
-v-
addikt
Többféleképp is lehet, szerintem ezek között
biztos találsz olyat, ami neked passzol a szövegkörnyezetbe
-
Siriusb
veterán
Az előre mutató [esemény] fogalmát miként mondanátok? Tehát ami a jövőben valaminek a javulását, pozitív irányba történő változását eredményezi.
-
Bjørgersson
félisten
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
16500 - 16401
26599 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mikrotik routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), ha addig nem teszi meg valaki más.
És azt hogy mondom hogy én rendszerinformatikusként végeztem? Mert ez nem diploma csak ilyen okj-s szakma, szóval az I have graduated as ... Szerintem nem igen jó. 
Na igen, vagy júzer vagy eszköz van akkor bejelentkezve, de akkor meg jó simán a "Logged in" is, nyilván tudják kiről/miről van szó.
A júzer tud bejelentkezni a rendszerbe.

Ez kb. olyan, mint ez:

) upper intermediate szintig taglalja a nyelvtant, úgyhogy valóban mindenre elég tulajdonképpen, ami abban le van írva (mármint ha tudod betéve a könyvet).