- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Nekem aktuális egy 2836-2 szervize, de még lusta voltam körülnézni, hová vigyem. Millenniumot nézem először, mégis csak ők a hivatalos szerviz. Évek óta nem jártam arra, nem tudom, mibe fog fájni. De ötévente kibírom.

-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
phranxinatra
üzenetére
Akkor a te automatáid nem viráglelkűek

-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem kell vele annyit a Hantoshoz szaladgálni mint a viráglelkű automatákkal.
-
@mriya@
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Jó az, ha van az embernek egy megbízható, pontos karórája! ;-)
-
bbuffy
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
A ket automatam melle pont jo. Arra.

-
bbuffy
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
2541.80. A második részben szerepel.
Vagy arra gondolsz h triciumos? -
vadászcsiga
félisten
De jó kép Condy. Remelem saját lövés.
bbuffy
Ez nem az a verzió aminek lume-ja már kifakult? Itt olvastam rola valami ilyesmit: kronometer.hu
Gonzi? -
g0n21
senior tag
Èn iszom ha éppen nem tiltanak ki a saját "blogom" reklámozásáért.
Mintha nem közérdekű lenne.
De mindegy is, áztassa szét mindenki nyugodtan az óráját...
Kiváncsi vagyok, hogyha a Magyar Jeti-ben részvényes lennék, akkor nem linkelhetnék 444-es cikket?Ki tudja itt van-e anonim módban a Szily
-
Skimaster
senior tag
Volt a kezemben tegnap egy Tag Heuer Connected.Minőségre rendben volt,tok és forma szép, korrekt,kaucsuk szíj nagyon minőségi.A kijelzőre többféle Tag számlapját rá lehet "varázsolni",érdekes kocepció,naponta tölteni kell és 400 kiló feletti az ára,a tulaj szerint...Sajnos csak 1 nem túl beszédes képet csináltam és a kijelző pont elsötétedett.

-
g0n21
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Davosa Ternos prof.500m - elkéstem
-
Aladdin
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
"A Subnál tökéletesebb everyday watch nincs."
Éreztem én ezt...

Jövőre 50 leszek, meg kéne magamat lepni eggyel

-
Macyke82
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Köszönjük szépen

Vadászcsiga: azért annyira nem adom le, ez egy kerámia lünettás Ternos, elég szép kidolgozással ( no persze ahhoz nem mérhető
) -
vadászcsiga
félisten
KelemenUhr, Condy, Macyke82
Köszi. Igen, jól elvagyok ezzel a trióval. Ugy vagyok vele hogy a jót nem lehet jobbá tenni, akkor meg minek bolygassuk? Inhouse nem érdekel, hype-ot meg nagyon jó konstrukciót 2millio feléért is kapok rendes méretben ha arra vágyok. Még jobban is tetszik
-
Macyke82
tag
-
Macyke82
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Egyetértek, nyugodtan add át nekem a DJ-t, nagyon szívesen vigyázok rá, utána cserélhetünk a SUB-ra

-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Igazad van, ez nem élet-halál kérdése.
Annál sokkal fontosabb!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Aladdin
aktív tag
válasz
Aladdin
üzenetére
Ma munkába kivételesen a Certinát vettem fel. Sajnos el kell, h ismerjem, jóval kényelmesebb viselet mint a B. Nem is a tokméret, 43 vs.40, hanem a szíj. 22/20 helyett 20/18. És ez nagyon sokat számít. Nem ragad az emberre annyira. Jó, a 40-es tok is jobb

Miért van az, h egyre jobban minden a Sub felé hajt?

Breitling kvarcok nagyok, Omegák vagy nagyok, vagy túl kicsik, Seiko 38-as, 40 alá nem mennék, ott a Citizen, az mondjuk 40-es, vagy ott az új Longines VHP, de úgy igazán nem ütős a forma.
Automatából persze lenne választék dögivel, de tette, magamnak egy fogadalmat. ha mégegyszer ne adj Isten automatát veszek, akkor Sub. Semmi más. Vagy az, vagy marad a kvarc. -
Macyke82
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Ezzel totálisan egyetértek.
(Azért órabuzi lévén, folyamatosan ott van az a kisördög a fejemben, de most tényleg csak a gyerek és a ház, no meg nyálcsorgatás a fórumon)
t_a_m_a_s:
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
phranxinatra
üzenetére
Úúúristen, a feleségem phranxinatra néven fórumozik?!?!?

Ez azért ebben a topikban erős kijelentés volt

-
Macyke82
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Pazar kép, még pazarabb diver-ek

condy: jó kis gyűjtemény, csodálokzom, hogy most nincs benne rotálás, korábban azért pörgetted őket rendesen

resool: a te gyűjteményedet figyelemmel kísérve nagy szépen szisztematikusan építetted/építed fel, és ami talán még fontosabb, hogy nagyon ízlésesen.
Mindekiéhez gratula egyébként, én a jelenlegi kis ketyerémmel inkább csap lapítok, de ahogy a Terminator is mondta: I'll be back!

-
WiZARD
veterán
Új Grand Seiko - szép, de nekem azért inkább a platina kéne

-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ezzel a trióval nagyon magadra találtál, tervben sincs semmi?

-
vadászcsiga
félisten
válasz
mr.perfect
üzenetére
Eddig erről volt szó hogy Condynak nincs forgatoja.
-
Veron
addikt
Nem értek a forgatókhoz, és nem is használatok ilyet. De itt egy olcsóbb darab, ha érdekel valakit -
bár nem tudom mekkora mágneses teret kelt. [link] -
condy
senior tag
-
condy
senior tag
válasz
@mriya@
üzenetére
A kínai "forgattyú" egyértelmű, vita nincs.
De akkor sem vagyok biztos abban, hogy egy 10-20e-es forgatóban tökéletes az árnyékolás.
Sajna nekem már nincs, pedig most még rá is tudnék mérni.vadászcsiga: A legutóbbi csoportkép óta semmi változás. Most még nem vagyok otthon, de fényképezek egyet, ha hazaértem.

Addig várom nagy szeretettel a csoportképeket!
Vegyétek ezt úgy, mint felhívást keringőre.
Lehet forgatóban is fényképezni a drágaszágokat. -
vadászcsiga
félisten
Condy mi most az aktuális készlet?
-
condy
senior tag
Szia!

Tiszta sor! Meg is oldódott a probléma.
Másrészt ismét szétnéztem az Ebay-en, és gondolkodóba esve neki láttam a 4+6 ill. 6+4-es forgatók átnyálazásának. 30-50e-ig már egész tűrhetőket lehet találni.
Persze ami minden tekintetben ott van, az 150e-nél kezdődik.
Ezért ma sem csábulok el.@mriya@: Háát nem tudom. Biztos van olyan (jó drágán), ahol a mágnesesség nem téma (biztos van olyan villanymotor is), de szerintem egy egyszerű (jel. olcsó) forgatóban amit villanymotor hajt, ott biztos hogy van némi mágneses erőhatás. Ha egy hangyapucánnyi is, de van.
-
5-ös kezelő
senior tag
Igen, ez az elv tetszik nagyon. Fából is láttam. Szerintem el lehet készíteni házilagosan is, de hiszem, h előbb-utóbb belefutok vmi óccó változatba is. Feltéve, h keresem egyáltalán.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
condy
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ezt néztem már régebben. Valóban nem olcsó, viszont van egy hasonló szerkezetem (kínai kétfilléres gagyi, valahonnét kaptam valamikor):

9v-os elemmel megy, de nincs olyan órám amit elbírna.

-
Empsepo
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Komolyan ennyi lenne? Ez zseniális.
De mi ebben a drága? ( A Rolexen kívül.)
8-) -
Empsepo
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
És ez milyen elv szerint működik?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Parancsolj. Bernard Favre - Planet watch winder. Kicsit zsebbenyúlós.

-
5-ös kezelő
senior tag
Értem, bennem is felmerült, h ezzel az erővel fel is húzhatnám akár.
Inkább a sok irányú mozgás, kenés miatt. És van néhány nem húzható automatám is. Olyasmire gondoltam, ami egymásba helyezett körökből áll, belül az óra, és mindenfelé elfordul.
Fűtés ügyben meg jó lenne félretenni ebből a 30 fokból, ami most éjjel van a lakásomban télire, amikor lemegy 15-re. De csak az óceán jut eszembe, mint hőtároló.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
condy
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
De ha nem áram forgatja, akkor azt is fel kell húzni. Na mármost akkor meg... Érted?
(Amúgy talán az Ebay-en - de nem biztos - mintha láttam volna egy-két gumimaciért 6napos, láncos falióraszerkezetet tok nélkül. Egy kis házidikics - amiben ugye a magyar világelső - és kész is a handmadde unplugged forgattyú.)Jut eszembe: most vettem egy faelgázosító kazánt, és amikor utána néztem kiderült, hogy a II. Világháborúban a német gépkocsik jelentős részét ilyen (hasonló) technológiát használó fagázos motorral szerelték. Ha ott bevált, talán itt is. Még lehet, hogy fűthetsz is vele.

-
Mercutio_
félisten
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Én egy fúziós reaktorral is kibékülnék
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Igen, ilyesmikre gondoltam. Valami megújuló energia, súly, rugó, víz; szél annyira nem a lakásban. Esetleg aranyhörcsög futókerék. Biztosan van valami egyszerű megoldás az óra mozgatására, előbb-utóbb megvilágosodok. Egyelőre azonban nem sok időm van elmélkedni, elég sok a meló nekünk nyáron. Van túlóra bőven, meg munkaerőhiány. Előnye, h a piócák és vérebek kicsit leszálltak rólunk, félnek, h a maradék sofőrök is itt hagyják a céget.
-
consono
nagyúr
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Szerintem rugós, felhúzható, ha már óra lesz benne

-
Bazsi101
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Vízkerék? Gőzturbina?

-
phranxinatra
aktív tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Szélkelep?

-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Én még emlékszem rá, pedig nem erősségem a memória.

Venni én sem akarok, de szívesen fabrikálnék egy forgatót, ami nem árammal megy. Még csiszolom az ötletet. -
condy
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Utólag elolvasva tényleg bonyolult, amit irtam.

Most nincs és nem érzem hiányát, de elmehet az eszem, és akkor veszek egyet.Tiszteletes:

-
condy
senior tag
Ez anno nekem is komoly dilemmát okozott, de végül arra jutottam, hogy én inkább a koronát csavargatom.
Azóta már majdnem elcsábultam egyszer-kétszer, de végül mindig lebeszéltem magamat az újbóli vásárlásról. A forgatómat annak idején az Ebay-en vettem, elég jó áron egy német sporitól. Már nézegettem, de a fickót elnyelte a föld. Talán ha ismét aktiv lesz, veszek egyet tőle. Vagy nem.
-
Sirati79
csendes tag
Talán úgy mondanám, hogy azt kaptam, amit (el)vártam. A két óra kidolgozottsága vagy inkább részletgazdagsága között - szerintem - már alapvetően is van különbség a Tag javára. Hiányérzetem a Ball esetében nincs, de ha olyanra gondolsz, hogy fedeztem-e fel az órán olyan további mozzanatokat, amiket a vétel előtt nem láttam rajta a neten, akkor azt kell mondjam, hogy nem igazán.Lényegében amit láttam képeken, videókon a Ballról, azt kaptam. Se többet, se kevesebbet.
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
-
válasz
KelemenUhr
üzenetére
-
KelemenUhr
aktív tag
Nem tudom, maradt-e még LLD valakinek a csoportban, de ha igen/valaki emlékszik ilyen adatra, akkor megkérdezném, hogy mekkora a tok hossza fültől fülig? Nem sok helyen találtam infót erre vonatkozóan és ott is 51-55mm-es tartományban mindenhol mást.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 26
- Milyen asztali médialejátszót?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- bambano: Bambanő háza tája
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)