Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
Új hozzászólás Aktív témák
-
BobaHWSW
aktív tag
Karacsonyt ezennel megnyitom. Coloradoi kollega tojaslikort csinalt.
-
Jahno
veterán
Jól el vagyunk a pinyóban, azon megy a megfejtés, hogy melyik fajta idegméreg mennyire veszélyes a melegvérűekre és felszívódás/lebomlás miképpen viszonyul az ólomhoz.
-
Sipi-
őstag
Kell valakinek egy 32-es és egy 42-es Dudu féle Philips tv? Annyiért adom, amennyibe nekem került (7k+4k a két táv).
Most jöttem rá, hogy nem fér el oda ahova terveztem (vagyis az erősítő és a hangfalak nem fognak elférni)https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
veterán
-
hobizoli
nagyúr
válasz Samott #42194 üzenetére
szerintem azzal lehet a problema inkabb, hogy a required fuel mennyiseg megvaltozik ahogy egyre tobb Etanol kerul bele, mert mas lesz egysegnyi tefogat energia egyenerteke, igy nagyobb mennyiseg kell belole, amit a regebbi ECU-k nem feltelenul tudnak kikorrigalni csak a lambda jel alapjan a kello mertekben, sok a maradek oxigen es nem tudja kikorrigalni uzemanyaggal, lean lesz az AFR-e
annak idejen, amikor eloszor tankoltam tele benzin utan a E85-l az autot, ahogy beert a rail-ba az uzemanyag, kb 5m-rel a kutoszloptol mar osszeomlott a FuelVE tabla meg a Lamda korrekcio (direkt vittem magammal a notebook-t is, nem csak a WBO2 kijelzon lattam hogy a 14.5:1 helyett 19:1 lett az arany, azonos nyitasi idonel)
teljes lambda korrekcio mellett is keves volt az uzemanyag es le akart allni a motor, pedig korrekcios sav maximumanal allt
at irtam egy req.fuel bazisparametert a benzines 1.5x-re, hogy a FuelVE fuggvenyt mennyivel szamolja alapbol E85-nel, es azonnal helyre allt az egeszde nyilvan ezt ott en oda allitottam ahova akartam, viszont a gyari ECU-nel meg erre nemvan lehetoseg
ami evek ota elbirta a stikaban E5-t is, mert vagy 8 eve mar azt lehet tankolni, annal nem a csovekkel lesz a problema E10-nel sem, mert az miatt megette volna ennyi ido alatt az E5-l is mar
mennyiseget meg ket fel keppen lehet novelni, vagy venni kell bele egy 4bar-l railnyomas szabalyzot, ez Bosch szabvanyos pl, van 3-3.5-4bar-s is belole, tizenparezerert, ugyanugy neznek ki, csak mas a rugo erossege benne, meg a gyari szam, vagy kell venni bele 10-15%-l nagyobb cc/min-s injektort az adott szbvanynak es ellenallasnak megfeleloen
benzines injektor 10-11k korul van par darab ujan
sokkal olcsobb, mint autot cserelni
2-3k/db aron tisztijak a regit ultrahanggal es semmi sem garantalja, hogy 1%-n belul lesznek egymashoz kepest ~20eves korukban otcsilliard ciklust mar lemukodes utantöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz Samott #42194 üzenetére
100% E85- jartunk az Euro2-s PuntoGT-kkel evekig
soha semmi baja nem lett semminek az uzemanyag rendszerbeneleve uj nagy terfogataramos AC es a gyarinal nagyobb cc/min-s injektorok kerultek bele
azon kivul kb a benzincso van csak a rendszerben
nem mintha a 15-20 eves injektorkra amugy ne ferne ra siman egy ultrahangos tisztitas
több drón kell ;P
-
Sipi-
őstag
Ma érdekes dolgot vettem észre az új lakásban: az udvarra néző falon lévő konnektorokban befúj a szél
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
halapidori
tag
Talán meséltem is már a helyi papírkaraténkat. Mi is kaptunk szeptember 1-től hatályos kinevezésmódosítást, november 10-én. Hogy írjuk alá. A "mai napon átvettem" dátum üresen volt hagyva. Aláírásbélyegző nyilván, pedig szerződésen az sem oké, tudtommal. Sokunknak (nekem is) csökkent az egyik pótlékunk, így a teljes bér is. Én csak egy ezressel, nem az fáj, csak az elv. Fizetést ugye szeptember óta ez alapján kapunk, csak tájékoztatás híján senki nem tudta, miért változott. Nálunk államibb intézmény nincs is, oszt még itt is ekkora a rend.
Többen aláírtunk egy levelet a tankerület vezetőjének, hogy ugyan magyarázza el, miért csökkent a fizetésünk, erről miért nem tudtunk, meg ilyenek... Nem fogadtuk el a kinevezésmódosítást. (azóta sem, szóval nem is értem, hogy vagyunk még alkalmazottak...) Volt beszélgetés, jött a tankervezető, hogy hát felülről szabályozták, meg van kötve a keze, sajnálja, hogy pont a kiváló gyógypedagógusok bére változott. De szólhattunk volna nyáron, időben, hogy ragaszkodunk a pótlékokhoz. Szóljunk neki majd augusztusban, s majd jövő szeptembertől elveszi a friss belépőktől az összeget, amivel most kevesebbet kapunk, és majd abból jól kárpótol mindenkit, márt más forrás az úgysem lesz. Tádám.
Aztán azt gondolod, hogy eleget okádtak és fstak már a pofádba, és kiadnak egy közleményt, amire már szavak sincsenek:
https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/oktatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/tobb-tamogatas-az-iskolak-fejlesztesere-a-pedagogusok-berere-a-diakok-es-szuleik-tamogatasara -
-NoVa-
addikt
Szerencsére FrSky-al nem kell szívnom, jól vagyok a lesajnált FlySky cuccal. Ami amúgy stabilabb, fejlettebb és reszponzívabb protokoll, jobb kialakítás, tisztább menü érintőképernyővel, csak a kezdeti extrém olcsó cuccaik minősége miatt asszociálták a szarral a nevét. És emiatt nem is megy fel az ára, profit
-
FőDudu
veterán
Szerintem remeket latsz.
Keves a hozzaerto, nem hinnem, hogy a megfelelo munkaerot ne akarnak megtartani.
Azert nem rughatnak ki mert munkaidon kivul nem alltal rendelkezesre.Az a helyzet, hogy jelezni kell milyen valtozasokra lenne szukseg a ceg/osztaly megfelelo jovobeli mukodesehez.
Lehet anyagi/eszkoz/human jellegu.Nyilvan nem olyan fele akinek a celja a sporolas, inkabb olyan fele akinek a celja a ceg fellenditese. A megfelelo ember megtalalasa a kulcs.
En sem a penzugyessel beszelek elsore ha valami komolyabb kell, rogton infarktust kapna, borulna az uzleti terv, stb...
Ha mar az igazgato vagy a tulaj kepviseloje rabolint, akkor penzugyes vagy HR-es nem tud mit tenni.Nem ismerem a cegetek strukturajat, lehet nem a kozvetlen fonokod akivel bovitesrol es atalakitasrol kell beszelni.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
npera
addikt
Nova, valami nem stimmel. Próbáltam belépni a Mixer menübe a Taranis X7-ben, de nincsen egyáltalán Mixer menü. Akármelyik modellt állítom be.
OpenTX 2.2.2 volt rajta, megfrissítettem legutolsó stabil 2.3.0-ra. Azon sincsen. Kerestem kicsit Google alatt, de nem igazán találom.
Mit csinálok rosszul?
-
FőDudu
veterán
válasz Samott #42371 üzenetére
Szivesseget nem a cegnek teszed, hanem a kolleganak akinek netan segitesz. Maskor meg o tesz neked szivesseget. Legalabbis normalis helyen igy megy.
De megint hangsulyozom, nem tavmunkarol beszelek (ejjel/hetvegen/unnepnap). Csak telefonon tanacsot/infot adni egy epp dolgozo masik kolleganak aki valamire rafutott amit te jobban tudsz.
Lattam mar olyan helyet ahol inkabb a bunbak kereses es ujjal mutogatas ment. Egy percet nem dolgoznek olyan helyen.
Egeszsegtelen legkor amikor a sajat alkalmatlansagukat probaljak masra kenni.
FőDudu
-
Samott
addikt
válasz zetor2000 #42370 üzenetére
En is lojalis vagyok, felveszem a telefot ha keresnek, de nem azert mert kirughatnak ha nem teszem. Ha ilyen fenyegetes lenne mogotte mar reg nem dolgoznek ott, ahol. Mas dolog hogy szivesseget teszek vagy hogy kotelezoen elvarjak. Mert ha elvarjak, akkor fizessenek is erte.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
zetor2000
őstag
válasz Samott #42369 üzenetére
Lehet, hogy próbál lojális lenni és/vagy szereti, amit csinál, és ahol-ahogy kell csinálni. Velem is így van, de ha lehet többet keresni (i mean, fizetés), akkor csináljuk úgy. Jövőre lesz valami projektzsé, ami 1-1 munka időre elvégzéséért lesz, nem túlóra bér lesz. De akkor annak meg kell lennie. Mondjuk eddig is volt ilyen feladat, és meg is lett, csak meg kell mondani, ha szűk a határidő és/vagy kell még ember a feladatra. Kíváncsi leszek erre.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Samott
addikt
Mit kell azon a helyen magyarazni, ahonnet kirugnak mert nem tartottal be egy nem definialt szabalyt? Nem gondolatolvaso vagy, hanem alkalmazott. Ha nekik birka kell, vegynek fel olyat.
Multkor is valaki felvetette hogy kirugnak ha munkaidon kivul nem veszed fel a telefont. Ha fel kell venni a telefont akkor az mar nem munkaidon kivul van. Akkor fizessenek erte. Es akkor ott is az volt a huha, hogy de akkor meg kirugnak. Hol buntetes az? Nem jobb egy ilyen szar helytol minel tavolabb tudni magad?
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
zetor2000
őstag
Nekem melóban nagy volt a pofám, hogy amit előírnak, az legyen úgy. Lett egy nagy összejövetel, ahol megint nagy volt a szájam, és nem is kenték el, pedig számítottam rá. Azóta volt változás, jelenleg kapok elég szépen túlóra zsetont. Igaz, a munkához a hozzáállásom is olyan, hogyha van, akkor fogjuk meg, és csináljuk, mert sose lesz meg.
Ma kénytelen voltam lelépni a tényleges meló vége előtt, mert póstára kellett mennem, meg boltoltam egy PC házat. Egyébként még lett volna cca 1-1,5 óra meló, ha nem több.
Nem lehetetlen elérni, amit szeretnél, csak jó helyen / időben kell kitátani a szájat, és eléggé nagyra - ott és akkor. Utána mint a Svejkben, "Maul halten und weiter dienen".
A többi meg olyan felénk, hogy ha nincs baja, ne nyűlj hozzá. Ha van, és meg tudod javítani akkor légy kedves. Ha nem tudod megcsinálni, akkor jelezd, hogy nem fog menni - oldják meg. Ha sehogyse megy, akkor hagyd összeomlani a g*cibe, majd kinő belőle valami vadvirág, ha valakinek kell. Ha meg nem, akkor nem is volt igazán fontos.
Nálunk egy EMM hagyta el magát, mert nem volt rá licensz - illetve lejárt. Jeleztem, letojták, lejárt, gépet kikapcsoltuk, repült a szerver pár hónap után a kukába. Most megy a hümmögés meg a cöccögés, hogy kéne megint valami. Ezt ismertük, kezeltük, jó is volt amire kellett, de na. Most majd jön valami ismeretlen, amit megint ki kell ismerni, azt hátha lesz belőle valami.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
Lehet nem volt vilagos, de benne voltunk valamiben, mindenki rajuk vart. Aztan basztak visszaszolni. Utana meg nem vette fel. Nincs is mar velunk. Nem kell ilyen aki szarik a tobbiekre.
Te meg nem dolgozol senkinek munkaidon kivul. Letelt, hazamentel, vege.
Telefonon kozvetlen kollegaknak lehet valaszolni.
Mit nem lehet ezen erteni?Ok tartsak tiszteletben a te szabadidodet, te is tiszteletben tartod az oveket. Ha fontos hivjanak, egyebkent meg munkaidoben.
Mindegy, dolgozz ingyen ejjel/nappal/hetvegen/unnepnap. Biztos szeretnek.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Van az a kollega akinek segit az ember, van az az ismeretlen akinek nem.
En igy summaznam.Az a fajta mentalitas amit Jahno kepvisel nem egeszseges.
O is tudja, de nem is hisz a modositas lehetosegeben.Pedig csak beture be kellene tartania a szerzodeset, senki egy szot nem szolhatna.
Maganugy mit csinal munkaidon tul.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
npera
addikt
válasz FőDudu #42294 üzenetére
Ez jó. Amíg az ICE-részlegen dolgoztam addig kábé 250-300 emberrel voltam kapcsolatban különféle viszonylatban. Plusz menedzsment.
Céges mobilom 2015 óta asszem, akkoriban kezdték el kipörgetni a féltégla DECT-telefonokat és lett a kerítésen kívül is működő telefon.
Mivel nem vagyok menedzser, ezért nem vagyok köteles felvenni a mobilt otthon. De a motorok tesztelésével kapcsolatban beszéltem már 1000-órás durability tesztelés közben történt eseményekről miközben a MOM Parkban ültem a Starbucksban egy frappéval a kezemben.
A főnökeimnek meg szoktam mondani nyári szabadság előtt, hogy ha gáz van akkor hívjon nyugodtan akárki és visszahívom. Medencéből nem fogok kiugrani, de ha látom hogy pozor van, akkor jelentkezem. Eddig tökéletesen működött. Ha valami teszt beállt vagy olyasmi történt amivel kapcsolatban az egész cégben kábé 5 ember tud egyáltalán kezdeni valamit akkor hívjanak. Nem hívogatnak 5-percenként, nem jön tucatnyi SMS vagy mél.
Amióta az elektromos hajtáslánc előtt nyitogatom a sorompót annyi változott, hogy néha az ICE-dolgokkal kapcsolatban jön kérdés (munkaidőben), pedig 2 éve átmentem már a másik részlegre.
-
blueboi69
senior tag
Annyiban Jahnonak igaza van, hogy jellemzően itthon nem nagyon tudsz kardoskodni. Amit a cég elédtol, azt kénytelen vagy benyelni, vagy lelépsz.
Msárészről Dudunak is igaza van, szabadidő alatt nem kell telefonálni. Én is pl, kollégának felveszem a telefont, bár nekünk nincs semmi kritikus, tehát jellemzően baráti beszélgetés miatt hívjuk egymást, nem munka miatt, de korábban üzemeltetésen vlóban ez volt. Közvetlen kollégának felvettem, mert tuti nem bájcsevegni hív,hanem mert szüksége van a segítségemre, cserébe ez fordítva is műkdött.
Kisfőnök/szakmai vezeőtő is előző helyen úgy lépett le szabira, hogy megbeszéltük, csakis nekem fogja felvenni a telefont, senki másnak. Sosem éltem ezzel vissza, tényleg akkor hívtam amikor már nagyon gáz volt vmi. Vagy nem volt szükség felhívni.
Szóval lehet ezt értelmesen is kezelni. -
Jahno
veterán
Ja, ha zene. Juteszembe, mint már én is oszlopos tagja a produkciónak is:
https://youtu.be/7Hv4mlcnZfA?t=161
Tudom, felvételre hangosítást keverni mindig nehéz....
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #42345 üzenetére
"Helyi vezetői infókban sem lehet bízni,"
Abban amúgy mikor és hol lehetett? Aztán csodálkoznak, ha mindenki mindenkit hülyének néz és csak a politizálás megy?
Itt megint egész durva dolgok mennek. Hatalmi és céges fasságokról nem is beszélve, kérdés mikor esel bele a szórásba és leszel áldozat.
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #42340 üzenetére
Mindjárt iszom Velük... Valami robbant arrafelé, tavaly (?) még csábítottak aztán hamar elhalt, aztán inkább sok programozó kellett. Gombokat nyomkodni nem mennék oda, bagy megmondó projektes dolog viszont nem az én asztalom és ki tudja meddig tart, mikor jön A Változás.
Mellékesen ott is kicsi a világ. Éppen ott megmondóember az a srác, akinek a helyén vagyok a mostani hárombetűsnél és a Veled közös hárombetűsünknél lett volna mellettem dolgozó majd főnököm, az az itteni Dudu elődje volt a helyi hotelszakmában a cégcsoportban :-D Juteszembe, ott úgy ment a felmondása, hogy véletlenül CCzték Neki is a levelet, amiben meg kellett szervezni az akadálymentes eltávolítást. HR benézte, hogy srác is az IT része oszt ment minden mindenkinek pár hónapos határidővel
-
-NoVa-
addikt
Kolléga mesélte navigációs hárombetűsről, hogy volt, hogy kiözönlöttek a HR-ről kérelmi papírokkal, amin alulírott _________ kérelmezett magának 25%-os munkabércsökkentést. Aztán hozzátették, hogy nem kötelező kérni, csak aki nem kér, azt kirúgják, elbukták az egyik fő fejőstehenüket, és ez van.
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #42336 üzenetére
"Ha valami surgos, majd ok szolnak, hogy azt kezdd eloszor. Ha nem fer bele a napi 8 oraba az nem a te hibad."
De és ezt utólag meg nem magyarázod, hogy ez volt meg az volt meg amaz volt. Ugyan. Munkád része, menjen, nem számít.
Amikor ott vagy és felsorolják, már fel sem sorolják és nincs hiba, csak valami mondvacsinált indokolás van és egybites út. Nem csak a nyócórásba, de határidőbe sem.
Általában nem csak TVket cserélünk, hanem bútort tologatunk és szerelünk, mert az olyan. Tegnap is meg volt, nem az IT része, hanem azért mert a cég része vagy és férfiember.
-
-NoVa-
addikt
válasz FőDudu #42329 üzenetére
Fele faszság, fele igaz, sógorékén pont nem emlékeztem a tartályra, és nem volt levezetőcső. Párologtat az összes, csak a hőszivattyús kevesebbet, az csak a teljes lötyi kb 10%-át, miközben a hagyományos inkább 30%-át. A többi megy a tartályba. Sajátnál meg a csőbe, mert franc se épít gigantikus monolitot egy fürdőszoba közepén, hogy majd ott egymásból átpakoljam a ruhákat félidőben. Teregetőállvány meg 100%-ot párologtat, de nagyon energiahatékony. Bonyolult ez.
-
FőDudu
veterán
Komolyan nem ertelek.
Neked, mint munkavallalonak az a dolgod, hogy napi 8 oraban azt csinald amit kell.
Alkalmazottkent pedig foleg. Nem te dontod el, nem a te felelosseged.
Ezert van a fonokod, a fonokod fonoke, stb. Az o felelosseguk, hogy te mit es mikor csinalsz.
Ha valami surgos, majd ok szolnak, hogy azt kezdd eloszor. Ha nem fer bele a napi 8 oraba az nem a te hibad. Megtettel mindent ami toled telik, nyugodt lelkiismerettel mehetsz haza.Ha bejon egy fejlesztes, akkor ahhoz illik biztositani az anyagi es a human eroforrast.
Ezeket illik menedzselni. Nalatok ez nem letezik, ugy latom mindent ravarrnak a meglevo alkalmazottakra es elvarjak, hogy meg legyen oldva.Holott a helyes az lenne, hogy vesznek fel eleg embert aki kepes kielegitoen ellatni az adott feladatokat.
Pelda: nalunk cserelik a biztonsagi rendszert. Nem az IT fog 100 db IP kamerat kicserelni/felszerelni. Nyilvan kepesek lennenk ra. De nem a mi dolgunk.
Jon a kulsos es megcsinalja. Hozza a cuccot, felszereli, bekonfiguralja, uzemelteti.
IT-nak semmi koze hozza - meg a sajta switchuket is hozzak.Ugyanez: gondolod mi csereltuk a TV-ket? Miert vesztegetnenk az idonket ilyesmivel?
Netan a szerverbe is mi rakjuk be a rendelt plusz memoriat es tarolot?
Majd jon a HP, berakja, garit ad, stb.FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #42333 üzenetére
Túl kicsi a mintavételed és nem láttál még olyat, hogy az őr dobja ki a júzert, meg amiket fent írtam. Addig lehet tanácsot adni, de mi így melózunk ám sokfelé és túloldalról nézve "működik" a dolog (:-
Vagy hányszor láttál olyat, hogy egyik reggel mész be és bejáratnál egy ideiglenes pult van, ahol 3 mondatban közlik, hogy előző este eladták a komplett céget, itt kellene aláírni, munkaviszony megszűnt, egyezzünk meg?
Lehet kapálózni, hogy mert az ügyvédem azt mondta, hogy ilyet hirtelen felindulásból, nyomás alatt ne írjunk alá, blábláblá. Haladóbb cégeknél 5-6-X darab különböző papír ott van előkészítve.
-
Jahno
veterán
válasz eattila #42330 üzenetére
Megoldják, vagy meggyőznek. Kérdés szeretnél-e szopni? Pár jogi útvonalat is láttam, meg itteni niggerekkel is beszélőviszonyban vagyok, többiekkel is abban voltam. Ha már elmúlt 5 évben 1000+ kilépő papírt írtam alá akkor akad róla fogalmam, hogy ki a homályzónás, ki az aki megunta, ki az akitől féltek, ki az aki ment vagy mennie kellett ezért vagy amazért.
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #42327 üzenetére
Akkor jön a biznisz, hogy a dolgokat meg kell oldani és mekkorát bukik a cég vagy sem. És itt jöhegtsz az ügyvéddel, ha nem csinálsz meg csak úgy arányaiban egy "valamilyen" dolgot, ami arányaiban sincs azzal, hogy a cégnek jól kimutathatóan csináltál egy 50 milliós kárt, akkor ki lesz a hunyó?
Vagy júzer oldalról felétek pld, mit jelente egy olyan, hogy ha az egész hoteles divíziód alkalmazottjai úgy 800 kilométeres körzetben nem kapnák meg időben a fizetést?
Akkor hol húzzam meg a határt, mi a fontos?
-
eattila
őstag
-
FőDudu
veterán
válasz eattila #42328 üzenetére
Nem parologtat semmit. Nova faszsagot beszel.
Mi ertelme lenne a szaritobol a szarito helyisegebe kuldeni a nedvesseget?
Nem klima ez ahol szelloztetesnel elparologtatja a kivont nedvesseget.Az egyetlen difi a hoszivattyus nagyobb hatasfoka.
Abban van egy mobil klima aminek a hatasfoka kb 400% azaz negyed annyi energiat fogyaszt mint egy futoszalas.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
-
FőDudu
veterán
Kell lenni standard dumanak, hogy 'most nincs munkaido' es/vagy 'nyisson ticketet' es/vagy 'egyebkent is munkaidoben van IT support'. Blablabla..
Amig erre nem mentek ra, addig johogy hivogatnak minden szarert, hiszen nekik az a kenyelmes.
Nem akadekoskodni akarok, a felhasznalo az ilyen.
De amig nem oldjatok meg hazon belul a gondot - legalabb irasban jelezve a HR/fonok fele - hogy ez mekkora merteku plusz munka, addig valtozas nyilvan nem lesz.
Ahogy mar mondtam, a cegnek igy kenyelmes, van par idiota aki mindent ingyen es barmikor megcsinal. Csak ez mar nem a garazsceg/startup kategoria amikor a maroknyi csapatbol barki/barmikor/barmit azonnal. Tehat illik erte fizetni.Nyilvan Tumor is melletted allna ha ilyen genyosagban tornek a fejuket, O is elmehetne betegszabira azonnal (vagy lephetne veled egyutt).
Ha szemet a ceg, miert a munkavallalo legyen galans/tolerans/rendes?
Ami jar az jar - a ti ingyen munkatokon lesz valakinek nagyobb a nyeresege.
Te meg csak a stresszt kapod. Megeri?[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #42317 üzenetére
Nem ezért szoktak kirúgni (:- Amúgy sem kirúgás, hanem közös megegyezés és ügyvéddel vagdalkozni csak így forumon szoktak, mikor éppen behívnak valami mondvacsinált okkal "beszélgetni", akkor nyilván nincs az embernek ilyen nagy szája és munkáltató sokkal jobban előkészítette a dolgokat. Annak volt ideje.
De honnan tudjam előre, hogy telefonszámot fog kérdezni, vagy mi lesz a történet? És ha csak 1 perces kérdés de szombaton 100+ júzer letámad vele?
-
FőDudu
veterán
A kollegalitas es a munkaidon kivuli munka az 2 kulon dolog.
Hogy erzekeltessem a kulonbseget:Ha megkerdez tolem egy telefonszamot akkor segitek. Ha meg valami effektiv munkaval kilincsel, akkor munkaidoben. Vagy megcsinalja az ugyeletes.
Ha ezert kirugnak, annyit leakaszthatsz a cegrol amennyit az ugyveded nem szegyell kerni.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Jahno
veterán
-
FőDudu
veterán
Amig szo nelkul megcsinaljatok a munkaidon kivuli melot, addig ne varjatok valtozast.
A cegnek kenyelmes, csak ti szivtok.Meg kell erteniuk, hogy munkaidon kivul nincs munka - mutassak meg a szerzodesedben ahol erre kiternek. Ha nincs benne, akkor jogosan van a telefonod munkaidon kivul kikapcsolva.
Bocs, keresztelon voltam, focimeccsen, gozfurdoben, etteremben, berugva fetrengtem - senkinek semmi koze hozza miert nem dolgozol akkor amikor nem fizetnek erte.
Ha 24 oras rendelkezesre allast varnak el, akkor fizessek a megfelelo csapatot. Ez nem 1 fos tortenet.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #42306 üzenetére
Néha igen. Ezért sosem fizettek külön, nem is értem a kérdést. Túl sok nem volt, fele Tumoron csapódik le, mert én lenémítom a telefont és nem olvasok levelet. Legfeljebb hétfő reggel jön a cunami. 1-2 áramszünet ezazamaz azért lecsapódott, természetes, hogy ilyenekért nem fizetnek külön, miért is tennék? Tavaly szeptemberben még olyan fasszágokat is csináltam, hogy szabi alatt este lemelóztam kb. 6 órányi möhözéseket. Elvileg mindig 5 percnek indul, papíron annyi, indokolni sem bírod, megy a szopószorzó.
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #42296 üzenetére
Nincs ügyelet, de hívnak. Egyik főnök meg másban is sokkal gyengébb, nem mer szembeszállni és vitatkozni semmivel. Jó 1 éve még beugatott, most fél más szituban is, hogy a lábára lépnek. Másik nem érzi ezt vita tárgyának, ez van és kész, meg különben is a biznisznek mennie kell és jajj csak 1 percet kell megoldani. Nem így kezdődött a téma? Naugye. Aztán 5x1 perc az pont 4 óra. Többiben nem döntésképesek és nem lehet beleszólni, nem is értik az egészet és nincs rá terv.
Eleve fél napos a munkarend, átlagban 6-22 óra közt dolgoznak is, mert XXI. század, rugalmas és nem. Sokan melóznak szombaton/hétvégén, itt vannak a ledolgozós szombatok, elvileg szabályozva vannak, gyakorlatilag szopószorzós homályzóna.
Ügyeletet tudom, ismerem, azt is, hogy nagyobb helyeken miképpen működik és mi van leírva a tanaynagban :-D Itt is felvetettem, hogy kell egy helyi telefonmellék amit tudnak a júzerek és mindig máshoz van irányítva. Csak ez már A Megoldás, amit el kell dönteni, felelősséggel jár, meg különben is nem fontos, ne foglalkozzunk vele.
-
eattila
őstag
Van olyan szárítógép, amit nem kell bekötni lefolyóba? Csak delej kell neki. Ha van, hogy hívják?
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest