- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grillo
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #120699 üzenetére
Mi is a két gyereknek diákot csináltunk, fél óra volt random beesve. Múltkor a két személyi sem volt vészes.
-
NauTiLUS_HUN
tag
3 gyermek személyi, plusz 1 felnőtt, pont két óra. Ahhoz képest nem rossz.
-
-
eattila
őstag
En ma ha mar szabadsagon vagyok leraktam 2 kuszobot. 1 van hatra. Szoval holnap lesz meg nemi flexeles aztan ezzel is megvagyok.
-
zetor2000
őstag
válasz
Jahno #120685 üzenetére
Amikor én vettem a lakásom, akkor ott az "eladó" az a faszi volt, aki a céget vitte, aki építkezett. Nem az ügyvédje, nem a strómanja, nem a képviselője, hanem Ő. Lehet, ez ma már ritka.
Persze nem ő volt az, aki az építkezés mögött volt, az egy nagyobb pályás akárki volt, neki adott egy bank elég pénzt, hogy belekezdjen. Az volt a KFT tulaja, akinek ez a mókus volt az ügyvezetője. De a megállapodásokon ennek a neve volt. -
Samott
addikt
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #120688 üzenetére
Szerinted minden nap bejár dolgozni, mint valami rendes ember? Kerületben sem fogják látni. Esetleg bedobja az aduászt, hogy én sokkal keményebb vagyok, itt van minden adatod a szerződéseden és lehet ugrálni, de majd hazaviszem a gyereked az óvodából és akkor az a tárgyalási alap.
Elvégre építési maffiózók. Majd közli, hogy kapsz 3 percet eltakarodni a hülyeségeiddel vagy eltörik a térdedet és akkor az lehet szintúgy meggyőző lesz. És egyéb kombinációk. Persze lehet keménykedni, hogy ez meg az, de 20 éve veri át a fél világot, abban sem biztos, hogy a legkeményebb arcokat a többiek meg úgyis csak fotelből ugrálnak, hogy majd jól megveretem és így az Igor meg úgy a kapcsolatai. Fenét. Legalább 15 éve halásznak zavarosban, megtehetik gond nélkül.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #120682 üzenetére
Itt kivel rázol kezet? Volt egy értékesítő iroda, minden kiszervezve, átadva, ne olyan garázscéget képzelj el aki kicsiben egyszerre ügyvezető, kőműves és gazdasági igazgató meg szállító is.
"meg eljár nyaralni és nem fél attól, hogy"Ez atom mód fél. Már ezer évvel ezelőtt az én időmben is bajok voltak Vele, ott szoptunk egy csomó konferencián a hülyeségekkel.
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #120681 üzenetére
Valamilyen n+1 strómanhoz akit kijelöltek a cég élére, de már az sem? Vagy a lakcímén sehol senki nincs, cégtárba meg belehülyülsz mire bármilyen épkézláb adatot kihámozol belőle? Csoda ha maguk kiigazodnak rajta. De van rá egy söröm, hogy alapban a XX. kerületi címükön semmi nincs és ki tudja merre tovább. Nem akkor nagy emberek ezek, vagy azok inkább önállló budai villát vesznek esetleg tényleg utánanéznek a cégnek és nem dőlnek be a kamu reklámoknak sem.
-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno #120680 üzenetére
Az más, mert vele nem találkozol az utcán, személyesen nem ver át, emiatt olyan távoli mumus, akit lehet messziről köpködni meg gyűlölni, de átlagember nem jut el hozzá.
Ellenben egy vállalkozó, akivel évekkel korábban kezetrázol, aláírsz, majd találkoztok/beszéltek meg közli valahogy a változtatásokat, az egy olyan dolog, hogy mégis úgy érzed karnyújtásnyira van és könnyen elérhető.
Másik véglet, hogy vittorkirály is valahogy elalszik minden nap, meg eljár nyaralni és nem fél attól, hogy kap egy headshot-ot valamelyik polgártól, pedig az ő esetében elég sokmindenért lehet őt személyesen okolni.
-
Samott
addikt
-
Jahno
veterán
válasz
Samott #120677 üzenetére
Pénztáros Lőrincre se nagyon gyújtották rá a házat. Ezeknél meg max. egy ügyintéző leányzóval üvöltöznek, max. ennyi aki elviszi a balhét.
Mellékesen pont pár hete emlegettem a Herminásokat, az minden egyes beruházással eljátszott valami kreténséget. Innen meg már egyenes út van bármerre, egyre bátrabban és nagyobbat lehet csalni. Csak azt nem értem aki ehhez adott előleget az nem kuglizott rá, hogy mi volt az előző kettőnél?
Marketing és háttér mindig volt mögöttük, karácsony éjjel linkeltem egy posztjuk alá, hogy mi benne a csalás és nem kellett 2 perc az eltűnésig. Pénzbírság meg gondolom aprópénz lehetett, olcsóbb, mint évekig rendesen marketingelni. -
Samott
addikt
válasz
blueboi69 #120674 üzenetére
Jah, Öt éve várnak a lakók a kifizetett lakásaikra, de a beruházó szerint a drágulás mindent borított
Nem is ertem hogy lehet ezt megcsinalni, nem felti a szaros eletet? Csaladja egeszseget, biztonsagat? Ennyi megkarositott ember kozt siman lehet valaki akinel elszakad a cerna. Es akkor nem milliokat bukik hanem ragyujtjak a hazat.
-
blueboi69
őstag
válasz
-igu- #120673 üzenetére
Ennél sokkal aljasabb, ami építkezéseken megy, társasházak esetében. Több ilyen esetről is hallottam, legutóbb talán 1 hónapja volt erről cikk is, hogy már mentek a kivitelezőhöz tüntetni a károsultak.
Ugyanis az történik, hogy elindul egy építkezés, vagy még azelőtt lehet lakást vásárolni vagy még az építkezés elején. Jönnek az ügyfelek, fizetnek vagy előleget vagy nagyrészét amiben megállapodnak, aztán telnek-múlnak a hónapok, felmennek az árak. Mármint felmehetnek az éptőanyagárak is, de itt inkább az ingatlanárakról van szó elsősorban.
A kivitelező rájön, hogy ha az építkezés elkészültével hírdetné meg a lakásokat, sokkal sokkal több több pénzt kapna, mint az eredeti szerződés szerinti vételárak összege. ÉS itt jön részéről az aljas trükk, azt mondja a vásárlóknak, hogy sorry, de ilyen-olyan gazdasági probémák miatt nem tudja folytatni az építkezést, mert valami vis major áll fenn, pl csődbemegy vagy annyira megdrágulnak az épőtanyagyárak vagy a munkabérek, hogy nem tudja tartani az árat.
Közben az elkészülő lakásokat hírdetik bőszen, jóval drágábban.
És azt mondja, hogy bocs, de ennyiért nem tudja átadni a lakást, visszafizeti az eddigi pénzt és viszonhallás. Namost a vásárlók meg joggal fel vannak háborodva, mert az 1-3évvel korábban leszerződőtt összegre vettek fel esetleg hitelt (azt vissza is kéne fizetni kamatostul) vagy ha volt is nekik pénzük az jóval kevesebbet ér a piacon, tehát kurvára nincsenek kisegítve azzal, hogy visszakapják. Ha meg nem állnak el a szerződéstől és nem is hajlandóak többet fizetni (hiszen a szerződésük egy adott összegről szól) akkor a válllakozó szétteszi a kezét, hogy bocs, ennyiből nem tudja befejezni az építkezést, tehát költözni sincs hova... -
Jahno
veterán
Napi Ebay trükk: "As the internal shipping in our city is not available from August 11st to August 20th and we don't want our buyers to wait for too long time, we cancel your order and send u the refund."
És gyorsan 3x annyi lett az ára is.
-
zetor2000
őstag
válasz
Samott #120665 üzenetére
Értem az előfizetőket, de a kiszolgáló háttér azért nem baj ugye, ha van?
Egy marék extra antenna sokat - ennyit szerintem - nem ér. Mindegy, megszoktam, hogy van pénzem.
A másik kérdés, hogy biztos egy ilyen nagyon népszerű és igen kiforrott ügyfélszolgálattal rendelkező czéget kell birtokolnunk? -
Samott
addikt
válasz
zetor2000 #120664 üzenetére
Piacot, elofizetoket vettek. Amugy az infrastrukturaba hamarabb beszivarogtak: Partnerséget kötött az AH és a Vodafone toronycége - Az AH is ugyanehhez az oligarhchahoz tartozik.
-
zetor2000
őstag
-
npera
addikt
válasz
ezittketto #120659 üzenetére
Ha sikerülne felvenni a "manpants" nevű ruhadarabot, akkor lehetne immelman leborításokat csinálni úgy, hogy pont a hinta láncai között megyek át vagy power loop a hintán keresztül. Esetleg belebegni a nagy fából készült zöld almába, aztán a rozsdamentes acél csúszdában lelebegni.
Ott mondjuk lehet gond lenne a térerővel is
Még szívkodom magam szimulátorban, mielőtt kipróbálom a trippy spin manővert élőben egy nagyobb kandelláberen. Aztán lehet kell majd szedegetni a darabokat az aszfalton, majd meglátjuk....
-
eattila
őstag
válasz
-igu- #120639 üzenetére
Igen
Valamiért bírom, ha esőben kell tekerni nyáron
tudom, beteg vagyok.
De most meg állítottam a hátsó váltón, a bowden feszítő már tökig be volt tekerve. Már csak meg kéne takarítani, aztán újra olajozni. Ha kicsit is koszos, már cicceg. Lehet a tourney-t le kell cserélni valami jobb hátsó váltóra. De 7s-ben nem sok opció van. (tudom, váltsak kazettásra, meg több fogaskerékre hátul, de akkor kb a karokat, meg a váltót, láncot, sort is cserélni kéne)
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #120645 üzenetére
Jaja, ezekkel az a baj, hogy nehéz jól megcsinálni. Mindig kocsiból vagy melóból hazafelé futva látom és akkor még ki kellene menni valami terepre, tópartra, de néha hopp eltűnik. Rákészülni sem lehet, múlt héten volt pár jó hasonló kinézetű szituáció, aztán majd idővel belefutok. Volt amit meg elhülyéskedtem vagy naplemente alját lekéstem fél perccel. Ez ilye
-
eattila
őstag
válasz
Bujdy81 #120637 üzenetére
Grat! Az nem semmi. Nekem ezek ilyen tinglitangli tekerések voltak ezek most igazából. Mert kolléga most kezd újra tekerni a műtétje óta (2 hónap stop volt neki), és még nincs kondiban. Mondjuk a nem tinglitangli tekerés se annyival gyorsabb, csak jobban elfáradok
(így 22-23-as átlag, rendesen meg 25-26-os)
A görgő nekem filmezéssel is unalmas volt. Teraszon tekertem télen, de nem jött be. Lehet el is adom.A víz az igen durva. Amikor hegyi túrára mentünk nyár elején, vittem magammal 2 kulacsot, meg egy 1l-es üveg vizet. Azt hittem elég lesz. De elfogyott az 1l is, meg vettem is még fél litert, meg 2 kulacsot újra is töltöttem közkútból. (összesen 3.5l). De mi nem téptük úgy, meg erdőben is mentünk, meg lefelé is
-
grat mindenkinek a képekhez, építésekhez, beszerzésekhez, mindenekhez
én nem vettem semmit
a jelek szerint van új dlágaszág, de őt nem fogom ide kiposztolni -
-igu-
veterán
válasz
Bujdy81 #120637 üzenetére
Görgőn nekem 40-60 perc, és leesek róla. Bár szerintem vmi gyász van vele, mert a fokozatàllítója be van ragadva ( a kart is sikerült letörni róla, annyira), és folyamatosan a legetősebben lehet.
Meg aztán tavaly a bringaszervizes arc azt mondta, hogy a karbon nagyon nem szereti a görgőt, úgyhogy inkább elliptic trainer ment tavaly télen. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #120613 üzenetére
Én az utóbbi pár napban görgőn toltam. Beállítottam a teljesítményt az "elvárt" szintre és úgy 30-35 percet bírtam. Aztán tegnap előtt már 45-öt.
Közben újranéztem a Csernobil sorozatot.
Tegnap is felültem görgőzni, és amikor le akartam szállni egy óra után, már csak 27 perc volt a záró epizódból, annyit nem "hagyunk benne", végig toltam, másfél óra lett a végére. Nem volt őszinte a mosolyom...Amúgy kiderült, hogy tavaly miért borultam meg Nagyatádon a kerón, hiába ittam meg három óra alatt öt kulacs vizet! Végeztem egy tesztet, hogy lemértem magam a digitális mérleggel, majd tekertem 35 percet (az kb. izzadás kezdés után fél óra) és újra mérés. 0,9 kg a mínusz. Azaz fél óra alatt izzadtam, kilélegeztem, elhasználtam 900 gramm vizet. Akkor három óra alatt az öt kulacs (kb. 3 kg) víz nem véletlen volt kevés a tűző napon...
-
blueboi69
őstag
válasz
Grillo #120628 üzenetére
OBI-s brikettet vettem, az nagyon király, tényleg 4-5 órán keresztül is meleg. Viszont alacsonyabb hőfok. Faszenet már jóideje nem használtam, mert a sima grill alatt hamar leégett. De lehet visszatérek rá, így ahogy te mondod, mert az nem füstöl úgy, mint a fa és akkor jó lesz, hőfokot növelni.
-
Sipi-
őstag
Megveszi az állam a Vodafone-t
szerk: Samott megelőzött
-
Samott
addikt
-
Grillo
őstag
válasz
blueboi69 #120625 üzenetére
Hát, akartam is írni, hogy azért 2 kg briketten én órákig sütöm a cuccot sima grillen, de aztán látom, hogy váltottál is. Esetleg azt próbáld meg, hogy brikettel indítasz, azt faszán begyújtod kéményben, és utána már faszenet raksz rá. Annak nagyobb a hőfoka, de leég gyorsabban. Vagy vegyesen is szoktam, és akkor melegebb, de tovább bírja.
Mondjuk ha veszel weber szenet, az maga a csoda. A legolcsóbbat szerintem nem éri meg megvenni, mert leég 20 perc alatt, meg meleget sem ad igazán. A Lidles az valahol a középvonal árban meg minőségben is, de kísérletezni kell. -
Sipi-
őstag
Bazz, céges telefonszámot átirányítottam, de ha hívják, akkor az 50 Ft/perc összeggel megy a céges számlára
Egyébként meg kb. alig van percdíja, meg lebeszélhető, meg stb. -
blueboi69
őstag
#grill
Ma megvolt a 3. grillezés három nap alatt
Ezúttal nem használtam fát, csak brikettet, abból is vagy 1.5-2kg ment el, hogy legyen is valamennyi hőfok. Ezúttal csak szárnyat tettem be, nagyon király lett.
Mellette viszont használtam a hordó grill, mert kellett a gyorsabb sütés is, a kolbászokkal, cukkinivel, zöldésgekkel, sajttal, ezeknek kellett ott a direkt hő.
Szóval most ott tartok, hogy megtartom a régit is. -
Jahno
veterán
válasz
eattila #120619 üzenetére
Lillafüredhez úgyis hosszú zár és ND kell, vízesés alá nem is jutottam, mire elmentek a turisták és kipöcsöltem 1-2 perces expókkal, hogy honnan mit, arra család végigjárt mindent és menni kellett. Vízesés is éppen csak belefért a 11-es nagylátóba...
Irattárcámban mindig van egy tonna microSD, hogy hátha valamire jó lesz, meg konverter hozzá. Fotósban több is, valamint két bontatlan 32es nagyon vész esetére. Ja, mondom a napi pro trükköt: úgy raktam el mindkét gépet a táskába, hogy bekapcsolt és mire odaértünk arra ott volt két meleg gép, lemerült akkuval
Ha idén nem is, de lassan táskát kell vennem, mert már amortizációval is veszélyeztet.
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #120616 üzenetére
Feküdtem is a kövek felett rendesen, de csak kiadta
Van esti képem is, csak a tömörítés csapja le a csillagokat a képről. És persze kellett vízszintesen meg halszemmel is... Feketefehérben nem adta ki semmi, pedig próbálkozom fél napja....
És még nappal vízszintes tájolássaé, de hát ez csak nekem újdonság, ott felétek északon ahol semmi nincs ott ez szinte mindennapi vidám életkép lehet (szaunából kibambulva):
Ez volt a döntő érv, hogy előtte este menjünk le és esetleg délután érjünk oda, mert egy bazi nagy két szobás apartman kijött kb. jó 20ezer pénzből a Tátra tövében, közel a tóhoz. Közepesen fel is tudtunk rá készülni.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila #120613 üzenetére
Ráadásul erősen gondolkoztam, hogy bele kellene menni a vízbe, mert balra belelógtak az ágak, viszont jobbra kicsit ott volt a tejút is. De majd legközelebb. Pár jó kép lett, nekem már megérte és érdemes volt naplementekor beesni, mert közbeni és utána időszakkal egyelőre nem tudok mit kezdeni. Na jó, csillagok azért lettek ám (:-
Ez nem lett olyan menő, mint kellett volna, de egynek jó:
És persze "azok" a képek, amik megfelelően izések, ha már a fotográfia napja volt:
-
Jahno
veterán
válasz
npera #120614 üzenetére
Ááá, ez arra elég esélytelen, de persze sosem tudni. Volt már 1-2 reménytelen képen amit azért adtam be, mert név nélkül megy és belefért darabra
Csak havert tudom idézni, mikor egyszer "érdekes" képet küldött privátban: "én meg erre a fosra fiap kék szalagot kaptam... nemtom milyen anyagot tolnak ezek, de biztosan jó". Hát, így megy ez a művészkedés.
Az mondjuk mókás volt, mikor egyik beugróban (2200 méter :wub
elmentek a szelfis turisták, aztán letelepedtünk a helyükre kávét főzni és következő csapat nem a teret képezte, hanem a kotyogós szeánszot
Ebből védjegy lesz.
-
npera
addikt
Nova, Blueboi, egy kis teljesen spontán freestyle andalgás a helyi játszótéren. Sikerült odamenni úgy, hogy még jött fel a Nap, de még a gyerekek nem érkeztek meg....
1-cellás 3"-os 60-grammos fogpiszkáló RunCam Phoenix 2 Nano kamerával. A késleltetése elég magas (25 ms), de a képe valami elképesztően szép.....
-
npera
addikt
Ez lehet picit túl vad...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- További aktív témák...
- 27% - Samsung G8 Odyssey OLED 34 Monitor! 3440x1440 / 175Hz / 0.03ms / FreeSync! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB Awesome Graphite, Bontatlan, Új, 0 Perces, Szürke, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB Awesome Graphite, Bontatlan, Új, 0 Perces, Szürke, 1 Év Garancia
- LG OLED 77 G1 4K Smart TV 120hz, 195cm
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 1TB SSD 32GB DDR4 RTX3070Ti 8GB!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W